G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

Tag Manager i l'etiqueta de Google (gtag.js)

Aquest document està dirigit a persones que comencen a treballar amb el mesurament i que volen saber quina és la configuració d'etiquetatge més convenient.

Aquest document proporciona informació general sobre l'etiqueta de Google (gtag.js) i Tag Manager. Si configureu Google Analytics en una aplicació, consulteu també la documentació de Firebase.

Informació general

L'etiqueta de Google és una etiqueta única que podeu afegir al vostre lloc web per mesurar el rendiment dels anuncis i del propi lloc web. L'etiqueta de Google és necessària per enviar dades a Google Ads i a Google Analytics 4 (GA4), que també s'anomenen destinacions.

Nota: per rebre dades de l'etiqueta de Google, heu d'acceptar les condicions del servei de Google que ha de rebre les dades.

Quina opció d'etiquetatge em convé més?

Podeu utilitzar l'etiqueta de Google sola o amb Tag Manager.

Aquest article explica les diferents opcions d'etiquetatge perquè pugueu triar la que s'adapti millor a les vostres necessitats.

Quan s'ha d'utilitzar només l'etiqueta de Google?

L'etiqueta de Google és la base per a tots els casos d'ús de mesurament. Si actualment utilitzeu Google Ads o GA4, el producte genera automàticament una etiqueta de Google en nom vostre. El pas següent és afegir l'etiqueta de Google al vostre lloc web.

L'etiqueta de Google us permet:

• Utilitzar una sola etiqueta de Google en tot el lloc web en lloc de gestionar-ne diverses per a diferents comptes de productes de Google.
  • Mesurar automàticament les visualitzacions de pàgina, els clics, els desplaçaments i molt més a Google Analytics. Més informació
  • Mesurar automàticament les conversions i el rendiment de les campanyes a Google Ads. Més informació
  • Ajustar aquestes opcions de configuració de l'etiqueta de Google des dels productes de Google (com ara Google Ads, Google Analytics o Google Tag Manager) i minimitzar la necessitat de fer canvis al codi del vostre lloc web.

Aquesta opció d'etiquetatge és ideal per als professionals del màrqueting que no tenen cap equip de desenvolupament web al seu abast o que utilitzen un sistema de gestió de continguts (CMS). Si només necessiteu les mètriques predeterminades, com ara visualitzacions de pàgina, clics i desplaçaments, podeu configurar l'etiqueta de Google una vegada i ja ho teniu tot a punt.

Esteu a punt per començar?

Us cal més control?

Us recomanem que afegiu les opcions d'etiquetatge següents a l'etiqueta de Google:

• Google Tag Manager (opció recomanada)
  • gtag.js

Què és gtag.js?

gtag.js és el marc de treball de JavaScript que s'utilitza per afegir etiquetes de Google directament a les pàgines web. Per utilitzar gtag.js de manera efectiva, heu de tenir coneixements d'HTML, de CSS i de JavaScript.

Aquesta opció d'etiquetatge és la millor per als desenvolupadors web que s'encarreguen de l'etiquetatge i que només necessiten gestionar etiquetes de Google. gtag.js us permet instal·lar etiquetes directament a la pàgina web sense el temps d'arrencada vinculat a la configuració d'un sistema de gestió d'etiquetes.

Nota: l'etiqueta de Google (gtag.js) només pot enviar dades a serveis de Google.

Si l'etiquetatge ha d'evolucionar, sempre podeu migrar les etiquetes a Google Tag Manager més endavant.

Què és Google Tag Manager?

Tag Manager és un sistema de gestió d'etiquetes que permet actualitzar de manera fàcil i ràpida les etiquetes del vostre lloc web o aplicació mòbil des d'una interfície web. Podeu utilitzar Google Tag Manager per carregar una etiqueta de Google al vostre lloc web. Aquest mètode equival a afegir el fragment de codi de l'etiqueta de Google (gtag.js) al vostre lloc web.

Tag Manager admet etiquetes específiques de Google, una àmplia varietat d'etiquetes de tercers i fins i tot etiquetes personalitzades. Consulteu totes les etiquetes admeses.

Aquesta és la millor opció per als professionals del màrqueting que s'encarreguen de l'etiquetatge i que necessiten gestionar etiquetes de Google i de tercers. També és una bona opció per als administradors d'etiquetes i per a les agències, i es pot utilitzar juntament amb canvis al codi del lloc web.

Comparació entre Google Tag Manager i gtag.js

La taula següent destaca les diferències entre Tag Manager i gtag.js.

gtag.js (implementació de codi)

Google Tag Manager (sistema de gestió d'etiquetes)

Heu d'escriure codi per implementar etiquetes i personalitzar la vostra col·lecció web.

Implementeu i modifiqueu etiquetes de Google i de tercers al moment sense editar el codi.
Mostra totes les etiquetes admeses

Només poden enviar dades de productes de Google.

Podeu enviar dades d'etiquetes de Google, de tercers i personalitzades.

Cal gestionar les etiquetes des del codi i és possible que hàgiu de duplicar el codi per a diferents punts de venda, com ara web i aplicació.

Gestioneu les etiquetes del lloc web i de les aplicacions des de tagmanager.google.com.

El control de versió depèn de com gestioneu el codi.

Col·laboreu amb altres persones mitjançant les àrees de treball i les etiquetes de control de versió.

Es permet l'etiquetatge del costat del servidor. Així i tot, cal que utilitzeu Google Tag Manager per implementar el contenidor del servidor i interaccionar-hi.

Tag Manager us permet implementar fàcilment etiquetes en un servidor. Si esteu explorant aquesta opció, llegiu l'article sobre l'etiquetatge del costat del client i del costat del servidor.

Compatible amb generadors de llocs web estàtics, CMS, creadors de llocs web o pàgines HTML creades a mà que admetin JavaScript.

Compatible amb molts CMS i creadors de llocs web. Si el vostre sistema no admet Tag Manager, feu servir l'etiqueta de Google (gtag.js).

Cost: sense cost

Cost: sense cost

Esteu a punt per utilitzar Google Tag Manager?

Configura i instal·la Tag Manager.

Si ja feu servir Tag Manager, continueu fent-ho. Tag Manager és totalment compatible amb les etiquetes de Google Ads i de Google Marketing Platform, i no cal que implementeu cap codi addicional amb gtag.js al vostre lloc web si ja feu servir Tag Manager.

Ara l'etiqueta Google Analytics: configuració de GA4 és l'etiqueta de Google

Si fèieu servir les etiquetes de configuració de GA4, veureu que s'han actualitzat automàticament a l'etiqueta de Google. El mesurament i les capacitats funcionaran com fins ara; no cal que feu res.

Les etiquetes d'esdeveniment de GA4 es mantenen igual.

Passos següents