G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

[UA] Dynamisk remarketing i Universal Analytics

Brug Google Tag Manager og Google Analytics til at engagere brugerne igen ud fra det indhold, de har set tidligere.
Bemærk! I denne artikel kan du læse om Universal Analytics (UA). Fra og med den 1. juli 2023 stopper standard-UA-ejendomme behandlingen af data (1. juli 2024 for UA 360-ejendomme). Hvis du stadig bruger UA, skal du skifte til Google Analytics 4 (GA4).

Med remarketing kan du vise annoncer til dine brugere og tilpasse annoncerne ud fra det indhold, som brugerne har oplevet. Med dynamisk remarketing kan du gå et skridt videre og vise de besøgende en annonce med det specifikke produkt, de har fået vist på dit website. I denne artikel kan du læse om, hvordan du implementerer dynamisk remarketing i Google Analytics med Tag Manager.

Trin 1: Konfigurer tilpassede dimensioner

Når brugerne får vist indhold, der er tagget med kategoriattributter (f.eks. en annonce for en bestemt sko), overføres oplysningerne til Analytics som tilpassede dimensioner. Analytics gør herefter disse oplysninger tilgængelige for din kampagne til dynamisk remarketing i Google Ads.

Følg vejledningen i Hjælp til Google Analytics for at oprette tilpassede dimensioner.

Angiv navnene på dine tilpassede dimensioner, præcis som det anbefales i vejledningen til tilpassede dimensioner. Husk! Der er forskellige nøgler til forskellige kategorier, så sørg for at finde de relevante kategoriværdier.

Eksempelvis forudsætter kategorien Detailhandel dimensionen ecomm_prodid, og du skal også inkludere dimensionerne ecomm_pagetype og ecomm_totalvalue, da de skal bruges til dynamisk remarketing i Analytics.

Vælg Hit i menuen Omfang for alle dine tilpassede dimensioner. Dette sikrer, at handlingerne anvendes på sidevisninger uden at klæbe sig fast til en session eller bruger.

Registrer indeksnumrene på alle de dimensioner, du opretter. Du får brug for indeksnumrene senere ifm. konfigurationen af Tag Manager.

Trin 2: Konfigurer datalaget

Samarbejd med din webudvikler om at føje de påkrævede attributter til dit datalag. Dit tag bruger disse datalagsnøgler og -værdier til at identificere det produkt, brugeren har vist interesse for. I dette eksempel tager vi udgangspunkt i en detailhandelsbutik, hvor man indsamler produkt-id, sidetype og samlet produktværdi:

<script>
dataLayer = [{
    'product_ids' : 'AA12345',
    'page_type' : 'product',
    'total_value' : 49
}]
</script>

For at sikre, at værdierne for dataLayer()-nøglerne er tilgængelige, skal du placere dataLayer()-koden oven for det indledende Tag Manager-containertag. Få flere oplysninger.

Trin 3: Konfigurer dynamiske attributter

Formålet med dynamiske attributter er at linke oplysninger om kategoriattributter fra Google Analytics til din Google Ads-konto. Sådan konfigurerer du dynamiske attributter i Google Analytics:

1. Gå til Administrator og så kolonnen Ejendom: Sporingsoplysninger og så Dataindsamling i Google Analytics, og slå Remarketing Til. Klik på Gem.
  2. Mens du befinder dig i sektionen Administrator, skal du gå til kolonnen Ejendom: Målgruppedefinitioner og så Dynamiske attributter.
  3. Tilknyt din Google Ads-konto ved at klikke på det relevante link, hvis du ikke allerede har gjort det.
    1. Vælg den Google Ads-konto, du vil linke.
    2. Navngiv tilknytningsgruppen i feltet Titel på tilknytningsgruppe.
    3. Brug til/fra-knapperne til at linke en eller flere visninger af dine data.
    4. Klik på Tilknyt konti og derefter på Udfør.
    5. Gå tilbage til kolonnen Ejendom: Målgruppedefinitioner og så Dynamiske attributter.
  4. Klik på + Ny attribut.
  5. I sektionen Konfiguration skal du angive Virksomhedstype (f.eks. Detailhandel), Visning og Destinationskonto. Klik derefter på Næste trin.
  6. Gå til sektionen Dynamiske attributter, og angiv attributterne fra de tilpassede dimensioner, du oprettede tidligere. Hvis du eksempelvis bruger Detailhandel, skal du indstille Produkt-id til ecomm_prodid, angive Sidetype til ecomm_pagetype og Samlet værdi til ecomm_totalvalue.
  7. Klik på Gem.

Trin 4: Opret målgrupper i Analytics

Når du har opdateret dine tags med de attributter, du vil bruge, er de pågældende attributter tilgængelige i Analytics. Du kan nu bruge attributterne til at oprette dine remarketingmålgrupper.

Du opretter målgrupper ved at følge vejledningen i Hjælp til Analytics.

Trin 5: Opret brugerdefinerede variabler

Opret tre nye brugerdefinerede variabler i Tag Manager. Variablerne skal matche værdierne i datalaget og de tilpassede dimensioner, du oprettede i trin 1 og 2:

1. Gå til Variabler i dit Tag Manager-arbejdsområde, og klik på knappen Ny i sektionen Brugerdefinerede variabler.
  2. Klik på Konfiguration af variabel, og vælg Datalagsvariabel.
  3. Indstil Datalagsvariablens navn til navnet på variablen i objektet dataLayer(). Hvis vi bruger ovenstående eksempel med dataLayer()-koden, skal denne værdi indstilles til "product_ids".
  4. Indstil Datalagsversion til standardværdien 2.
  5. Navngiv variablen. I dette eksempel med produkt-id fra detailforretningen bruger vi "Produkt-id'er".
  6. Gem variablen.

Gentag processen for dine tilbageværende brugerdefinerede variabler.

Trin 6: Føj brugerdefinerede variabler til Tag Manager

Sidste trin består i at føje de nye brugerdefinerede variabler, du har oprettet i Tag Manager, til variablen Google Analytics-indstillinger:

1. Gå til Variabler, og vælg variablen Google Analytics-indstillinger.
  2. Klik på Konfiguration af variabel, og gå til Flere indstillinger og så Tilpassede dimensioner.
  3. Klik på Tilføj tilpasset dimension.
  4. Brug knappen Variabelvælger variable selector icon til at angive dimensionsværdien for hver enkelt af de brugerdefinerede Tag Manager-variabler, du oprettede i trin 5. Indeksværdierne svarer til dem, du registrerede i trin 1, da du oprettede tilpassede dimensioner i Analytics. Indeks kan f.eks. have værdien 3 og Dimensionsværdi kan være {{Product IDs}}.
  5. Gem konfigurationen, og offentliggør containeren, når den er klar.

Hvis du ikke vil angive tilpassede dimensioner i den globale variabel Google Analytics-indstillinger, kan du i stedet anvende indstillingerne for tilpassede dimensioner på sidevisningstagget. Åbn Google Analytics-sidevisningstagget, klik på Aktivér tilsidesættelse af indstillinger i dette tag for at få vist sektionen Flere indstillinger, og følg den relevante fremgangsmåde ovenfor.