G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

[UA] Remàrqueting dinàmic de Universal Analytics

Utilitzeu Google Tag Manager i Google Analytics per tornar a fomentar la implicació dels usuaris en funció del contingut que ja hagin vist.
Nota: aquest article tracta sobre Universal Analytics (UA). A partir de l'1 de juliol de 2023, les propietats estàndard de UA deixaran de processar dades (l'1 de juliol de 2024 en el cas de les propietats de UA 360). Si encara utilitzeu UA, feu el canvi a Google Analytics 4 (GA4).

El remàrqueting us permet mostrar anuncis als usuaris i personalitzar-los en funció del contingut que hagin vist. El remàrqueting dinàmic permet fer un pas més enllà i mostrar als visitants del lloc web un anunci amb el producte específic que van consultar. En aquest article s'explica com podeu implementar el remàrqueting dinàmic de Google Analytics amb Tag Manager.

Pas 1: configureu dimensions personalitzades

Quan els usuaris consulten contingut etiquetat amb atributs de vertical (per exemple, un anunci d'unes sabates concretes), aquesta informació es transfereix a Analytics en forma de dimensions personalitzades. Al seu torn, Analytics fa que aquesta informació estigui disponible per a les vostres campanyes de remàrqueting dinàmic de Google Ads.

Per crear dimensions personalitzades, seguiu les instruccions del Centre d'ajuda de Google Analytics.

Assegureu-vos que establiu els noms de les dimensions personalitzades exactament com es recomana a la guia per a les dimensions personalitzades. Consulteu el valor pertinent en funció del sector, ja que cada sector utilitza unes claus determinades.

Per exemple, en el cas del sector del comerç al detall, la dimensió ha de ser ecomm_prodid i heu d'incloure dimensions per a ecomm_pagetype i per a ecomm_totalvalue, ja que són necessàries per al remàrqueting dinàmic a Analytics.

Per a cadascuna de les dimensions personalitzades, trieu l'opció Petició de fitxer del menú Abast. D'aquesta manera, les accions s'aplicaran a les visualitzacions de pàgina sense limitar-se a una sessió o a un usuari.

Preneu nota del número d'índex de cada dimensió creada, ja que us farà falta per a la configuració de Tag Manager.

Pas 2: configureu la capa de dades

Col·laboreu amb el vostre desenvolupador web per afegir els atributs necessaris a la capa de dades. La vostra etiqueta farà servir les claus i els valors de la capa de dades per identificar el producte d'interès. Aquest exemple representa una botiga de comerç al detall que recull l'identificador de producte, el tipus de pàgina i el valor total del producte:

<script>
dataLayer = [{
    'product_ids' : 'AA12345',
    'page_type' : 'product',
    'total_value' : 49
}]
</script>

Per garantir que els valors de les claus dataLayer() estiguin disponibles, col·loqueu el codi dataLayer() a sobre l'etiqueta de contenidor inicial de Tag Manager. Obteniu més informació.

Pas 3: configureu Atributs dinàmics

L'objectiu dels Atributs dinàmics és enllaçar la informació dels atributs de vertical de Google Analytics al vostre compte de Google Ads. Per configurar Atributs dinàmics a Google Analytics, seguiu aquests passos:

1. A Google Analytics, navegueu fins a Administrador i després columna Propietat: Informació de seguiment i després Recollida de dades i definiu el commutador Remàrqueting com a Activat. Feu clic a Desa.
  2. Sense sortir de la secció Administrador, navegueu fins a la columna Propietat: Definicions de públic i després Atributs dinàmics.
  3. Si encara no ho heu fet, enllaceu el compte de Google Ads fent clic a l'enllaç corresponent.
    1. Seleccioneu el compte de Google Ads que vulgueu enllaçar.
    2. Al camp Títol del grup d'enllaços, introduïu un nom per al grup d'enllaços.
    3. Utilitzeu els botons commutadors per enllaçar una o més visualitzacions de les dades.
    4. Feu clic a Enllaça els comptes i, tot seguit, a Fet.
    5. Torneu a la columna Propietat: Definicions de públic i després Atributs dinàmics.
  4. Feu clic a + Atribut nou.
  5. A la secció Configuració, definiu les opcions Tipus d'empresa (com ara Comerç al detall), Visualització i Compte de destinació. En acabat, feu clic a Pas següent.
  6. A la secció Atributs dinàmics, definiu els atributs a partir de les dimensions personalitzades que heu creat abans. Per exemple, si utilitzeu Comerç al detall, establiu ID de producte en ecomm_prodid, Tipus de pàgina en ecomm_pagetype i Valor total en ecomm_totalvalue.
  7. Feu clic a Desa.

Pas 4: creeu públics a Analytics

Un cop actualitzades les etiquetes amb els atributs que voleu utilitzar, aquests atributs ja estan disponibles a Analytics i els podeu fer servir per crear els públics de remàrqueting.

Seguiu les instruccions del Centre d'ajuda d'Analytics per obtenir més informació sobre com podeu crear públics.

Pas 5: crear variables definides per l'usuari

A Tag Manager, creeu tres variables personalitzades que coincideixin amb els valors de la capa de dades i amb les dimensions personalitzades que heu configurat als passos 1 i 2. Per fer-ho, seguiu aquests passos:

1. A l'àrea de treball de Tag Manager, aneu a Variables i feu clic al botó Nova de la secció Variables personalitzades.
  2. Feu clic a Configuració de les variables i seleccioneu Variable de capa de dades.
  3. Assigneu al camp Nom de la variable de capa de dades el nom de la variable que figura a l'objecte dataLayer(). A l'exemple de codi dataLayer() anterior, aquest valor és "product_ids".
  4. A Versió de la capa de dades, deixeu el valor predeterminat 2.
  5. Doneu un nom a la variable. Per a aquest identificador de producte de Comerç al detall, utilitzarem "Product IDs".
  6. Deseu la variable.

Repetiu el procés amb la resta de variables definides per l'usuari.

Pas 6: afegiu variables definides per l'usuari a Tag Manager

L'últim pas consisteix a afegir les variables definides per l'usuari noves que heu creat a Tag Manager a la variable de configuració de Google Analytics. Seguiu aquests passos:

1. Navegueu fins a Variables i seleccioneu la variable de configuració de Google Analytics.
  2. Feu clic a Configuració de la variable i navegueu fins a Més opcions de configuració i després Dimensions personalitzades.
  3. Feu clic a Afegeix una dimensió personalitzada.
  4. Utilitzeu el selector de variables variable selector icon per establir el valor de la dimensió per a cada variable de Tag Manager definida per l'usuari que hàgiu creat al pas 5. Els valors d'índex són els que heu registrat al pas 1 durant la creació de dimensions personalitzades a Analytics. Per exemple, Índex pot tenir el valor 3 i Valor de dimensió, el valor {{Product IDs}}.
  5. Deseu la configuració i publiqueu el contenidor quan estigueu a punt.

Si no voleu definir dimensions personalitzades a la variable de configuració global de Google Analytics, podeu aplicar la configuració de la dimensió personalitzada a l'etiqueta de visualització de pàgines. Obriu l'etiqueta de visualitzacions de pàgina de Google Analytics, feu clic a Mostra la configuració per substituir els valors d'aquesta etiqueta per obrir la secció Més opcions de configuració i seguiu els passos corresponents que s'indiquen més amunt.