G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

[UA] Implementer Universal Analytics med Tag Manager

Merk: I denne artikkelen finner du informasjon om Universal Analytics (UA). Fra og med 1. juli 2023 behandles det ikke lenger data for standard UA-områder (1. juli 2024 for UA 360-områder). Hvis du fortsatt bruker UA, må du bytte til Google Analytics 4 (GA4).

Create a Google Analytics Page View Tag with Google Tag Manager

Slik konfigurerer du en ny Universal Analytics-tag:

1. Gå til Oversikt over arbeidsområder-siden, og klikk på Ny tag. Du kan også klikke på Tagger > Ny hvor som helst i beholderen din. Et nytt skjermbilde for tagdefinisjon vises.
  2. Klikk på Tag-konfigurasjon og velg Universal Analytics.
  3. Velg ønsket sporingstype. (Du kan f.eks. bruke «sidevisning» på et nettsted til å måle hvilke sider brukerne dine besøker. Bruk «hendelse» hvis du ønsker å måle en bestemt interaksjon, f.eks. et knappeklikk på en kampanje.)
  4. Velg eller opprett en variabel for Google Analytics-innstillinger:
  5. Slik velger du en variabel for Google Analytics-innstillinger:
    1. Velg ønsket variabel på menyen. Google Analytics-ID-en og alle de andre innstillingene fra den aktuelle variabelen blir brukt i taggen din.
  6. Slik oppretter du en variabel for Google Analytics-innstillinger:
    1. Velg Ny variabel.
    2. Skriv inn Google Analytics-ID-enKonfigurasjon av variabler-siden.
    3. Domene for informasjonskapsel: Hvis ingen andre Google Analytics-tagger er implementert på nettstedet ditt via analytics.js eller Tag Manager, bør standardverdien auto ikke endres. Hvis andre Google Analytics-tagger er konfigurert på nettstedet ditt eller i Tag Manager, bør du kontrollere at verdien i Domene for informasjonskapsel-feltet er konsekvent.
    4. Hvis du trenger flere innstillinger, for eksempel for å angi egendefinerte felt, dimensjoner eller beregninger eller innholdsgrupper, funksjoner for bannerannonsering, funksjoner for utvidet netthandel eller måling via flere domener, kan du klikke på Flere innstillinger og konfigurere de aktuelle feltene.
    5. Klikk på Lagre.
    6. Du blir bedt om å endre navnet på variabelen, hvis du ikke allerede har gjort det. Du kan velge å godta standardinnstillingen, eller skrive inn et eget navn. Klikk på Lagre for å fullføre konfigureringen av taggen.
  7. Konfigurer om nødvendig taggen din til å slå av annonseringsfunksjoner eller personlig tilpasning av annonser dynamisk.
  8. Klikk på Utløsere for å velge en utløser som skal utløse taggen. Du kan velge en eksisterende utløser, eller klikke på +-ikonet for å angi en ny.

Tag-implementeringer

Nedenfor kan du se noen av de mulige Google Analytics-tagkonfigurasjonene du kan konfigurere via Tag Manager.

• Grunnleggende aktivitet på nettsider: Dette er den vanligste implementeringen av Google Analytics. Angi Sporingstype som Sidevisning, og velg en utløser som blir utløst på alle sider, i Utløsere-delen.
  • Mål hendelser: Du kan bruke Tag Manager til å konfigurere og implementere Google Analytics-tagger som måler bestemte hendelser, for eksempel klikk på linker eller knapper på nettsider. Finn ut mer.
  • Mål aktivitet på flere domener: Bruk Tag Manager til å danne deg et tydelig bilde av brukeraktiviteten på flere domener. Finn ut mer.
  • Netthandel: Mål bruken av netthandel.
  • Dynamisk remarketing: Implementer dynamisk remarketing med Google Analytics for å vise brukerne dine annonser som inneholder produkter og tjenester de har sett på tidligere.

Konfigurasjonsinnstillinger for Universal Analytics-tagger

Google Analytics-tagger kan konfigureres i Google Tag Manager for å få den samme funksjonaliteten som de fleste manuelle kodeimplementeringer. (Merk: Det finnes ikke støtte for egendefinerte Universal Analytics-programtillegg i Tag Manager.) Du kan finne konfigurasjonsinnstillingene i konfigurasjonen av variabelen for Google Analytics-innstillingene, men du kan også angi dem på tagnivå ved å følge menybanen Aktivér overstyring av innstillingene i denne taggen > Flere innstillinger:

Felt som må fylles ut: Bruk +Legg til felt-knappen til å opprette feltnavn/verdi-par.

Egendefinerte dimensjoner: Bruk knappen +Legg til egendefinert dimensjon til å legge til egendefinerte dimensjoner. Oppgi en indeks- og dimensjonsverdi for hver oppføring. Finn ut mer om hvordan du bruker egendefinerte dimensjoner.

Egendefinerte beregninger: Bruk +Legg til egendefinert beregning-knappen til å legge til egendefinerte beregninger. Oppgi en indeks- og beregningsverdi for hver oppføring. Finn ut mer om hvordan du bruker egendefinerte beregninger.

Innholdsgrupper: Bruk +Legg til egendefinert innholdsgruppe-knappen til å legge til egendefinerte innholdsgrupper. Oppgi en indeks- og innholdsgruppe for hver oppføring. Finn ut mer om hvordan du bruker innholdsgrupper.

Slå på funksjonene for bannerannonsering: Med dette alternativet kan du slå på displayfeatures-programtillegget for å aktivere annonseringsfunksjoner som demografi- og interesserapporter, remarketing og integrering av Google Marketing Platform. Vær oppmerksom på at du også må konfigurere de tilhørende innstillingene i Google Analytics-grensesnittet, og at det er opp til deg om du vil slå på disse funksjonene i taggene dine. Hvis du vil overstyre dette feltet og områdeinnstillingene for å slå av rapporteringsfunksjonene for annonsering, må du legge til et felt med navnet ‌EMallowAdFeatures‌EM under Felt som må fylles ut. Videre må du angi verdien false‌EM (usann) for feltet. Finn ut mer om funksjonene for bannerannonsering og hvilken innvirkning de har på personvernreglene dine.

Utvidet netthandel: Bruk dette alternativet til å sende data for å måle interaksjoner knyttet til netthandel, for eksempel tidspunktene når kundene dine legger til noe i bestillingene sine, når de begynner betalingsprosessen, og når de fullfører et kjøp. Med utvidet netthandel kan du identifisere segmenter av kunder som forlater netthandelstrakten før et kjøp fullføres. Finn ut mer

Sporing av flere domener: Du kan måle separate toppdomener som én enkelt enhet for å kombinere data for de aktuelle domenene i de samme Google Analytics-rapportene. Finn ut mer om måling via flere domener. Andre alternativer:

• Automatisk sammenkobling av domener: Skriv inn en kommadelt liste over domener du ønsker at skal dele en klient-ID over flere domener automatisk.
  • Bruk hash som grensetegn: Bruk #-symbolet i stedet for et spørsmålstegn (?) til å sette inn informasjonskapselverdier i nettadresser. Angi denne verdien som sann, usann eller en Tag Manager-variabel som returnerer enten sann eller usann.
  • Dekorer skjemaer: Bruk dette alternativet for å legge til måleinformasjon i skjemahandlingen. Angi denne verdien som sann, usann eller en Tag Manager-variabel som returnerer enten sann eller usann.

Avansert konfigurasjon: Med disse kontrollene får du utvidet funksjonalitet, og de bør bare brukes av erfarne brukere.

• Globalt funksjonsnavn: Bruk denne kontrollen til å endre navn på den globale funksjonen som brukes av Universal Analytics-taggen. Finn ut mer.
  • Bruk en feilsøkingsversjon: Google Analytics inneholder en feilsøkingsversjon av analytics.js-biblioteket for å logge detaljerte meldinger til JavaScript-konsollen. Angi denne verdien som sann, usann eller en Tag Manager-variabel som returnerer enten sann eller usann. Finn ut mer
  • Aktiver forbedret koblingsattribusjon: Med forbedret koblingsattribusjon blir Analytics Direktevisning-rapporten din mer nøyaktig. Når en side inneholder flere linker til den samme nettadressen, blir en unik element-ID lagt til i hver link. Angi denne verdien som sann, usann eller en Tag Manager-variabel som returnerer enten sann eller usann. Finn ut mer
  • Angi navn på sporer: Vi fraråder på det sterkeste at du bruker navngitte sporere i Tag Manager. Finn ut mer