G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

Brugere og tilladelser

Brug adgangskontrol til at administrere adgangen til dine containere.
Hvis et teammedlem er den eneste administrator af din Tag Manager-konto og vedkommende får nyt job, er der risiko for, at du ikke længere har adgang til din konto. Sørg derfor for at lægge en plan for, hvordan kontoejerskabet skal håndteres, hvis et teammedlem skifter job, og sørg for, at der er mindst to aktive administratorkonti. Få flere oplysninger.

Google Tag Manager giver dig mulighed for at give andre brugere adgang på konto- og containerniveau. Du kan give brugere tilladelse til at se eller administrere andre brugere på kontoniveau og til at læse, redigere, godkende eller offentliggøre på containerniveau.

Du kan kun give adgang til Google-konti. Det kan f.eks. være Gmail-konti, konti, som administreres via organisationer, der bruger G Suite, eller andre konti, der er oprettet på adressen accounts.google.com.

Føj brugere til en konto

Sådan tilføjer du brugere på en Tag Manager-konto:

1. Klik på Administrator.
  2. Vælg Brugeradministration i kolonnen Konto.
  3. KlikAdd.
  4. Vælg Tilføj nye brugere.
  5. Angiv en eller flere mailadresser.
  6. Angiv Kontotilladelser. Bruger er valgt som standard, og dette niveau giver brugeren mulighed for at se grundlæggende kontooplysninger. Vælg Administrator, hvis brugeren skal have mulighed for at oprette nye containere og redigere brugertilladelser til konti og containere.
  7. Valgfrit: Angiv containertilladelser for hver container, som brugeren skal have adgang til.
  8. Klik på Inviter. Hver inviteret bruger modtager en invitation til at bruge containeren.

Rediger brugere på en konto

Sådan redigerer du tilladelser for en allerede oprettet bruger på en Tag Manager-konto:

1. Klik på Administrator.
  2. Vælg Brugeradministration i kolonnen Konto.
  3. Vælg en post på listen Kontotilladelser. Du kan bruge søge- og filtreringsværktøjerne øverst på siden til at indsnævre resultaterne.
  4. Rediger kontotilladelser, hvis det er nødvendigt.
  5. Klik på Rediger og vælg de ønskede indstillinger, hvis du vil redigere individuelle containertilladelser. Klik på Gem for at fortsætte.
  6. Klik på Fjern, hvis du vil fjerne brugerens adgang til den aktuelle container.
  7. Klik på Gem for at gemme dine ændringer.

Føj brugere til en container

Sådan tilføjer du brugertilladelser til en bestemt container:

1. Klik på Administrator.
  2. Vælg Brugeradministration i kolonnen Container.
  3. KlikAdd.
  4. Vælg Tilføj nye brugere.
  5. Angiv en eller flere mailadresser.
  6. Tildel Containertilladelser.
  7. Klik på Inviter. Hver inviteret bruger modtager en invitation til at bruge containeren.

Rediger brugeradgang til en container

Sådan redigerer du brugertilladelser for en bestemt container:

1. Klik på Administrator.
  2. Vælg Brugeradministration i kolonnen Container.
  3. Vælg en post på listen Containertilladelser.
  4. Rediger brugerens mailadresse, hvis der er behov for det.
  5. Rediger containertilladelser, hvis det er nødvendigt.
  6. Klik på Fjern, hvis du vil fjerne brugerens adgang til den aktuelle container.
  7. Klik på Gem for at gemme dine ændringer.

Invitationer

Hvis en Tag Manager-administrator har føjet en bruger til en Tag Manager-konto, modtager den pågældende bruger en invitation til at få adgang til kontoen. Brugeren får besked via mail, og kortet Invitationer vises på skærmbilledet Konti i Tag Manager. Klik på kortet Invitationer for at se listen over invitationer. Udvid en invitationspost for at se nærmere oplysninger om invitationen. Klik på Acceptér for at acceptere invitationen eller på Afvis for at afvise invitationen.

Kontotilladelser

Kontotilladelser på kontoniveau kan indstilles til enten Administrator eller Bruger. Du kan også finjustere tilladelser til specifikke containere i tabellen Containertilladelser.

Containertilladelser

Der kan tildeles adgang til hver enkelt container for sig. En bruger kan tildeles følgende adgangsniveauer til en container:

• Ingen adgang: Brugeren kan ikke se den aktuelle container på kontoen.
  • Skrivebeskyttet adgang: Brugeren kan se den aktuelle container og alle dens tags, triggers og variabler, men kan ikke foretage ændringer.
  • Tilladelse til at redigere: Brugeren har tilladelse til at oprette arbejdsområder og redigere, men ikke til at oprette versioner eller offentliggøre.
  • Tilladelse til at godkende: Brugeren har tilladelse til at oprette versioner og arbejdsområder og redigere, men ikke til at offentliggøre.
  • Tilladelse til at offentliggøre: Brugeren har ubegrænset tilladelse til at oprette versioner og arbejdsområder, redigere og offentliggøre.
Bemærk! Et tilladelsesniveau betragtes som "nedarvet", hvis det er tildelt indirekte via et andet sted, f.eks. en brugergruppe eller en organisationsrolle. En tilladelse betragtes som "direkte", hvis den er tildelt specifikt til brugeren. Direkte tildelte tilladelser bevares, selvom brugeren mister en nedarvet tilladelse.

Gendannelse af en Google Tag Manager-konto

Google Tag Manager håndhæver en streng politik for at omgå produkttilladelserne. Det kan ende med en situation, hvor ingen i din organisation har adgang til Tag Manager, da du ikke kan tilføje brugere på anmodning til vores supportteam.

Tag Manager tillader ikke, at alle administratorer fjernes. Hvis du prøver at gøre det, opstår der en fejl. Hvis en Tag Manager-konto kun har én administrator, og den pågældende administrators Google-brugerkonto slettes andre steder, kan Tag Manager ikke forhindre, at kontoen vil efterlades uden en administrator.

Sådan undgår du at blive låst ude:

• Konfigurer flere administratorer og faktiske brugerkonti i stedet for at bruge delte logins (se vejledningen ovenfor).
  • Sørg for, at dine Google-konti administreres af en person i din organisation, ikke et eksternt bureau eller en konsulent.
  • Tilknyt din Tag Manager-konto til din organisation, hvis du bruger Google Marketing Platform, for at få bedre muligheder for brugeradministration, f.eks. Se, hvilke brugere der har adgang, Konfiguration af brugerpolitikker m.m.

Hvis der ikke er en administrator på din konto

Når en konto eller container ikke har nogen administrator, slettes den automatisk. Resterende brugere med læseadgang har 30 dage til at eksportere deres oplysninger fra papirkurven. Hvis ingen på kontoen har læseadgang, skal du starte forfra og tagge websitet igen.

Sådan gendanner du din Tag Manager-container:

1. Eksportér containeren fra papirkurven. Se Eksport af oplysninger fra papirkurven.
  2. Importér containeren til en ny Google Tag Manager-konto, hvor personer i din organisation har administratorrettigheder. Se Importér en container.
  3. Sørg for at tildele nok personer med administratorstatus som anbefalet ovenfor.

Brugere, der administreres via Google Marketing Platform

Denne funktion er kun tilgængelig i Google Tag Manager 360, som er inkluderet i Google Marketing Platform.

Google Marketing Platform omfatter et centralt brugeradministrationssystem til Google Analytics-, Tag Manager- og Optimize-konti. Du kan tildele brugergruppetilladelser for en organisation og for individuelle produktkonti i organisationen.

I Google Marketing Platform fungerer det sådan, at medlemmer af en brugergruppe arver gruppens tilladelser. Sådan forholder det sig for Google Marketing Platform-konti, hvor der bruges Google Tag Manager:

• Brugere med tilladelsen Administrator på kontoniveau arver tilladelsen Læs til alle containere på den pågældende konto og kan tildele sig selv yderligere tilladelser efter behov.
  • Brugere med tilladelsen Bruger på kontoniveau arver ikke containertilladelser. Tilladelser til hver enkelt container skal tildeles af en administrator.

Få flere oplysninger