G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

Usuaris i permisos

Gestioneu el control d'accés als vostres contenidors.
Si un membre de l'equip que, a més, és l'únic administrador del compte de Tag Manager canvia de funció, pot ser que seu us bloquegi l'accés al compte. Planifiqueu per endavant com es gestionarà la propietat del compte si un membre de l'equip canvia de funció i assegureu-vos que hi hagi com a mínim dos comptes d'administrador actius. Més informació

Google Tag Manager us permet delegar l'accés a altres usuaris tant al nivell de compte com al nivell de contenidor. Al nivell de compte, es pot concedir als usuaris permisos per veure o per administrar altres usuaris, mentre que al nivell de contenidor se'ls pot atorgar drets de lectura, d'edició, d'aprovació o de publicació.

Només podeu delegar l'accés a Comptes de Google. Poden ser comptes de Gmail, comptes gestionats a través d'organitzacions que utilitzen G Suite o altres comptes que s'hagin creat a accounts.google.com.

Afegir usuaris a un compte

Per afegir usuaris a un compte de Tag Manager:

1. Feu clic a Administració.
  2. A la columna Compte, seleccioneu Gestió d'usuaris.
  3. Feu clic a Add.
  4. Seleccioneu Afegeix usuaris nous.
  5. Introduïu una o més adreces electròniques.
  6. Definiu els permisos del compte. L'opció Usuari està seleccionada de manera predeterminada; aquest nivell permet que l'usuari vegi informació bàsica del compte. Seleccioneu Administrador si l'usuari ha de crear contenidors i modificar els permisos d'usuari dels comptes i dels contenidors.
  7. Opcional: definiu els permisos de contenidor per a cada contenidor al qual vulgueu que l'usuari tingui accés.
  8. Feu clic a Convida. Cada usuari convidat rebrà una invitació per utilitzar el contenidor.

Editar els usuaris d'un compte

Per editar un usuari existent d'un compte de Tag Manager:

1. Feu clic a Administració.
  2. A la columna Compte, seleccioneu Gestió d'usuaris.
  3. Seleccioneu una entrada a la llista Permisos del compte. Podeu utilitzar les eines de cerca i filtre de la part superior de la pàgina per restringir els resultats.
  4. Modifiqueu els permisos del compte segons convingui.
  5. Per modificar permisos de contenidor concrets, feu clic a Edita i seleccioneu les opcions que vulgueu. Feu clic a Desa per continuar.
  6. Si voleu treure l'accés d'aquest usuari al contenidor actual, feu clic a Treu.
  7. Feu clic a Desa per desar els canvis.

Afegir usuaris a un contenidor

Per afegir permisos d'usuari a un contenidor específic:

1. Feu clic a Administració.
  2. A la columna Contenidor, seleccioneu Gestió d'usuaris.
  3. Feu clic a Add.
  4. Seleccioneu Afegeix usuaris nous.
  5. Introduïu una o més adreces electròniques.
  6. Assigneu permisos de contenidor.
  7. Feu clic a Convida. Cada usuari convidat rebrà una invitació per utilitzar el contenidor.

Editar l'accés d'usuari a un contenidor

Per editar els permisos d'usuari en un contenidor específic:

1. Feu clic a Administració.
  2. A la columna Contenidor, seleccioneu Gestió d'usuaris.
  3. Seleccioneu una entrada a la llista Permisos del contenidor.
  4. Canvieu l'adreça electrònica de l'usuari segons convingui.
  5. Modifiqueu els permisos del contenidor segons convingui.
  6. Si voleu treure l'accés d'aquest usuari al contenidor actual, feu clic a Treu.
  7. Feu clic a Desa per desar els canvis.

Invitacions

Si un administrador de Tag Manager ha afegit un usuari a un compte d'aquest producte, l'usuari rebrà una invitació per accedir al compte. Se'l notificarà per correu electrònic, i es mostrarà la targeta Invitacions a la pantalla Comptes de Tag Manager. Feu clic a la targeta Invitacions per veure la llista d'invitacions. Desplegueu una invitació per accedir-hi i veure'n els detalls. Feu clic a Accepta per acceptar la invitació o a Rebutja per cancel·lar-la.

Permisos del compte

Els permisos de compte al nivell del compte poden ser d'Administrador o d'Usuari. També podeu ajustar els permisos de contenidors específics a la taula Permisos de contenidor.

Permisos de contenidor

L'accés es pot assignar contenidor per contenidor. Per a cada contenidor, a un usuari se li poden assignar els permisos següents:

• Sense accés: l'usuari no veu el contenidor que figura al compte.
  • Lectura: l'usuari veu el contenidor i en pot consultar les etiquetes, els activadors i les variables, però no hi pot fer canvis.
  • Edició: l'usuari pot crear àrees de treball i modificar-les, però no pot crear ni publicar versions.
  • Aprovació: l'usuari pot crear versions i àrees de treball, així com modificar-les, però no les pot publicar.
  • Publicació: l'usuari té tots els drets necessaris per crear versions i àrees de treball, així com per modificar-les i publicar-les.
Nota: un nivell de permís es considera "heretat" si es rep indirectament d'un altre lloc, com ara un grup d'usuaris o una funció en una organització. Un permís es considera "directe" si s'assigna específicament a un usuari. Els permisos directes es conserven encara que un usuari perdi un permís heretat.

Recuperar un compte de Google Tag Manager

Google Tag Manager aplica una política estricta en contra de l'elusió dels permisos del producte. Pot ser que arribeu al cas en què ningú de la vostra organització tingui accés a Tag Manager perquè no podeu afegir usuaris mitjançant una sol·licitud al nostre equip d'assistència.

Tag Manager no permet que es treguin tots els administradors. Si ho feu, es produirà un error. Tanmateix, si un compte de Tag Manager té només un administrador i se suprimeix el compte d'usuari de Google d'aquest administrador en un altre lloc, Tag Manager no pot impedir que el compte es quedi sense cap administrador.

Per evitar quedar-vos sense accés:

• Configureu diversos administradors i comptes d'usuari reals en lloc d'utilitzar inicis de sessió compartits. Consulteu les instruccions anteriors.
  • Assegureu-vos que tots els comptes de Google els gestioni algú de la vostra organització, no una agència externa o un assessor.
  • Si utilitzeu Google Marketing Platform: enllaceu el compte de Tag Manager a la vostra organització per obtenir millors capacitats de gestió d'usuaris, com ara Veure quins usuaris hi tenen accés, Definir les polítiques de l'usuari i més.

Si el compte no té cap administrador

Quan un compte o un contenidor no té cap administrador, se suprimeix automàticament. La resta d'usuaris amb accés de lectura tenen 30 dies per exportar la seva informació de la paperera. Si ningú del compte no té accés de lectura, heu de començar de zero i tornar a etiquetar el lloc.

Per recuperar el contenidor de Tag Manager:

1. Exporteu el contenidor de la paperera. Consulteu com podeu Exportar informació de la paperera.
  2. Importeu el contenidor a un compte nou de Google Tag Manager en què els usuaris de la vostra organització tinguin drets d'administrador. Consulteu com podeu importar un contenidor.
  3. Assegureu-vos d'assignar prou persones amb l'estat d'administrador, tal com es recomana més amunt.

Usuaris gestionats des de Google Marketing Platform

Aquesta funció només està disponible a Google Tag Manager 360, que s'inclou a Google Marketing Platform.

Google Marketing Platform inclou un sistema de gestió d'usuaris centralitzat per als comptes de Google Analytics, de Tag Manager i d'Optimize. Podeu assignar permisos de grup d'usuaris a una organització i a comptes de producte concrets d'aquesta organització.

A Google Marketing Platform, els membres d'un grup d'usuaris heretaran els permisos d'aquest grup. En el cas dels comptes de Google Marketing Platform que utilitzen Google Tag Manager:

• Els usuaris amb permís d'administrador al nivell de compte heretaran el permís de lectura per a tots els contenidors del compte i podran assignar-se a si mateixos els permisos addicionals que necessitin.
  • Els usuaris amb permís d'usuari al nivell de compte no hereten cap permís de contenidor. Cal que un administrador assigni els permisos per a cada contenidor.

Més informació