Gebruikers en rechten

Gebruikers

Voor het bekijken, toevoegen of beheren van gebruikers gaat u naar het scherm 'Alle accounts' en klikt u op de naam van het account dat u wilt beheren. Van daaruit kunt u een lijst met gebruikers bekijken door op het tabblad Gebruikers te klikken en een nieuwe gebruiker toevoegen door op de knop Nieuw → Gebruiker te klikken. Als u de rechten van een gebruiker wilt wijzigen, selecteert u de gewenste naam in de lijst van gebruikers. In het scherm 'Accountgebruikersinstellingen' kunt u de accountrechten en containerrechten van de gebruiker wijzigen via de bijbehorende dropdown-menu's. Klik op Opslaan als u klaar bent met het bewerken van de gebruiker om de wijzigingen vast te leggen. U kunt de gebruiker ook verwijderen door op de knop Deze gebruiker verwijderen te klikken in de rechterbenedenhoek van het scherm 'Accountgebruikersinstellingen'.

Opmerking: als u gebruikers toevoegt aan het account, kunnen ze alle containers bekijken totdat u hun toegangsrechten wijzigt.

Gebruikerstoegang en rechten

Er zijn twee rechtenniveaus: accountniveau en containerniveau.

Rechten op accountniveau

Het toegangsniveau 'Alleen weergeven' van een gebruiker wordt geregeld door de containerrechten die aan de gebruiker zijn toegewezen voor elke container. Als bijvoorbeeld 'Geen toegang' aan de gebruiker is toegewezen voor container A, ziet hij of zij container A niet in het account.

Het toegangsniveau 'Weergeven, bewerken en beheren' van een gebruiker wordt ook geregeld door de containerrechten die aan de gebruiker zijn toegewezen voor elke container. De gebruiker heeft echter minimaal het toegangsniveau 'Alleen weergeven' voor elke container in het account.

Rechten op containerniveau

Rechten worden per container toegewezen. Voor een bepaalde container kan een gebruiker beschikken over het recht:

• Geen toegang: de gebruiker ziet de container niet in het account vermeld staan.
  • Alleen weergeven: de gebruiker ziet de container en kan door de tags, regels en macro's in de container bladeren.
  • Weergeven en bewerken: de gebruiker kan tags, regels en macro's in de container toevoegen en bewerken.
  • Weergeven, bewerken, verwijderen en publiceren: de gebruiker kan tags, regels en macro's in de container toevoegen, bewerken en verwijderen en ook wijzigingen op de live site publiceren.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig