G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

[GA4] Konfigurer Google Analytics 4-hendelser med Tag Manager

Denne artikkelen er for Google Analytics 4-brukere som vedlikeholder taggene sine via Google Tag Manager, og forklarer hvordan du får ekstra statistikk i GA4 ved å opprette anbefalte og egendefinerte hendelser.

Om hendelsestaggen for Google Analytics 4

Med hendelser kan du måle bestemte interaksjoner eller forekomster i appen din eller på nettstedet ditt. Du kan for eksempel bruke en hendelse til å registrere tilfeller der noen laster inn en side, klikker på en link eller kjøper noe. Men du kan også måle systematferd, for eksempel at systemet krasjer eller en visning registreres.

Hva slags typer hendelser finnes?

Google Analytics 4-hendelser kan kategoriseres i automatisk innsamlede hendelser og hendelser du må slå på manuelt.

Hendelsestypene nedenfor samles inn automatisk:

• Hendelser som samles inn automatisk, er hendelser som Google Analytics samler inn som standard når du konfigurerer Google-taggen eller Tag Manager-kodebiten på nettstedet ditt eller via Google Analytics for Firebase SDK i appen din. Finn ut mer
  • Hendelser som registreres via forbedret måling, er hendelser som Google Analytics samler inn fra nettsteder når forbedret måling er slått på i Google Analytics. Finn ut mer

For at de følgende hendelsene skal vises i Analytics, kreves noe konfigurering:

• Anbefalte hendelser er hendelser du implementerer selv, men som har forhåndsdefinerte navn og parametere. Med anbefalte hendelser får du tilgang til eksisterende og fremtidige rapporteringsfunksjoner.
  • Egendefinerte hendelser er hendelser som du selv definerer. Sørg for at du bare oppretter egendefinerte hendelser når ingen andre hendelser fungerer for det aktuelle bruksområdet. I de fleste standard GA4-rapporter vises ikke egendefinerte hendelser. Dermed må du konfigurere egendefinerte rapporter eller utforskninger for å få verdifulle analyser.

Measure user activity with recommended events in Google Analytics

Denne veiledningen viser hvordan du konfigurerer anbefalte og egendefinerte hendelser på nettsteder via Google Tag Manager. Du trenger ikke å gjøre noe for å konfigurere hendelser som henholdsvis samles inn automatisk og registreres via forbedret måling.

Før du begynner

Denne veiledningen forutsetter at du allerede har

Videre forutsettes det også at du har

• tilgang til Tag Manager-beholderen for nettstedet
  • rollen redigerer (minst) i Google Analytics-kontoen

Konfigurer hendelser

Før du kan konfigurere en hendelse via Google Tag Manager, må du konfigurere en Google Analytics: GA4-hendelse-tag og så opprette en utløser som spesifiserer når hendelsen skal sendes.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å sende en egendefinert hendelse til et Google Analytics 4-område når brukeren klikker på en knapp for å registrere seg for nyhetsbrevet ditt. Du får se hvordan du skal implementere hendelsen via Tag Manager, og du trenger ikke å implementere noe datalagsobjekt.

Trinn 1: Opprett en GA4-hendelsestag

Først må du opprette en Google Analytics: GA4-hendelsestag for den nye egendefinerte hendelsen.

1. Klikk på Tagger > Ny i Google Tag Manager.
  2. Gi GA4-hendelsestaggen et navn øverst på siden (f.eks. «GA4-hendelse – registrering for nyhetsbrev»).
  3. Velg Google Analytics: GA4-hendelse og konfigurer

Om parametere

En parameter er et nøkkelverdi-par (f.eks. 'currency': 'USD') som inneholder ekstra informasjon om hendelser eller konfigurasjonsinnstillinger på en side. Google-taggen sender allerede hendelsesparametere med automatisk innsamlede og anbefalte hendelser.

Hvis du vil ha mer informasjon om hendelser, kan du legge til parametere. Du kan søke etter forhåndsdefinerte parameternavn eller opprette en egendefinert parameter etter behov.

Når noen for eksempel legger et produkt i handlekurven, sender Google-taggen en add_to_cart-hendelse. Du kan få mer detaljerte data om varen ved å gjøre om parameterne for den aktuelle hendelsen, for eksempel pris og produktnavn, til kode.

Del parametere i tagger

Du kan sørge for at dataene blir samsvarende i alle taggene dine, ved å konfigurere delte parametere ved hjelp av konfigurasjonsvariabler og variabler for hendelsesinnstillinger. Google-taggen kan arve parametere fra en innstillingsvariabel, deriblant User-ID og målings-ID-er.

GA4-hendelsestagger arver parameterne som finnes i Google-taggen. Parametere angitt av Google-taggen forblir statiske for alle hendelser som skjer på en side. Parameterne lastes inn på nytt bare når Google-taggen utløses på nytt, som vanligvis er den neste gangen siden lastes inn.

Hvis en GA4-hendelsestag har en parameter med det samme navnet som parameteren for en Google-tag, overstyrer parameterverdien for GA4-hendelsestaggen parameterverdien i Google-taggen, men bare for den aktuelle hendelsen. Alle andre GA4-hendelsestagger som ikke har det samme parameternavnet, refererer fortsatt til parameterverdien som opprinnelig ble angitt av Google-taggen.

Trinn 2: Opprett en utløser

Nå skal du opprette en utløser som skal sende hendelsen hver gang noen klikker på knappen.

1. Klikk i Utløsere-feltet i GA4-hendelsestaggen.
  2. Klikk på + øverst til høyre.
  3. Gi utløseren et navn (f.eks. «Utløser – registrering for nyhetsbrev»).

Du kan velge betingelsene som må innfris for at hendelsen skal sendes. I eksempelet nedenfor sendes hendelsen basert på knappeetiketten:

1. Klikk på Utløserkonfigurasjon-feltet i utløseren.
  2. Velg Alle elementer.
  3. Klikk på Enkelte klikk.
  4. Angi følgende utløserbetingelse: «Klikkteksten inneholder registrering for nyhetsbrev».
  5. Lagre alle endringene.

Hvis du vil at hendelsen skal utløses når noen åpner en side (f.eks. en bekreftelsesside), kan du bruke en utløser for sidevisninger i stedet.

Trinn 3: Ta en forhåndskikk på endringene

Før du publiserer den nye hendelsen i Tag Manager, kan du klikke på Forhåndsvisning for å se dataene som registreres når du klikker på «Registrer deg for nyhetsbrevet»-knappen.

I forhåndsvisningsmodusen kan du teste ut endringer i beholderen før du implementerer dem på nettstedet. Finn ut mer om forhåndsvisningsmodusen

Se hendelsene dine i Analytics

Du kan se hendelsene og de tilhørende parameterne i sanntidsrapporten og DebugView-rapporten. Merk deg at noe ekstra konfigurering kreves for at du skal kunne bruke DebugView-rapporten. I disse to rapportene vises hendelsene som brukerne utløser på nettstedet, samtidig som hendelsene utløses.

Fremgangsmåten videre