G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

[GA4] Configurar esdeveniments de Google Analytics 4 amb Tag Manager

Aquest article s'adreça als usuaris de Google Analytics 4 que mantenen les seves etiquetes amb Google Tag Manager i explica com podeu accedir a estadístiques addicionals a GA4 creant esdeveniments recomanats i personalitzats.

Sobre l'etiqueta d'esdeveniment de Google Analytics 4

Un esdeveniment us permet mesurar una interacció o una ocurrència concretes al vostre lloc web o aplicació. Per exemple, podeu utilitzar un esdeveniment per mesurar quan algú carrega una pàgina, fa clic en un enllaç o completa una compra, o per mesurar el comportament del sistema, com ara quan es bloqueja una aplicació o es genera una impressió.

Quins tipus d'esdeveniments hi ha?

Els esdeveniments de Google Analytics 4 es poden classificar en esdeveniments recollits automàticament i en esdeveniments que cal que activeu manualment.

Els tipus d'esdeveniments següents es recullen automàticament:

• Els esdeveniments recollits automàticament són esdeveniments que Google Analytics recull de manera predeterminada quan configureu l'etiqueta de Google o el fragment de Tag Manager al vostre lloc web o l'SDK de Google Analytics for Firebase a la vostra aplicació. Més informació
  • Els esdeveniments de mesurament millorat són esdeveniments que Google Analytics recull de llocs web quan el mesurament millorat està activat a Google Analytics. Més informació

Per veure els tipus d'esdeveniments següents a Analytics, cal que en configureu alguns aspectes:

• Els esdeveniments recomanats són esdeveniments que implementeu, però que tenen noms i paràmetres predefinits. Aquests esdeveniments desbloquegen funcions d'informes existents i futures.
  • Els esdeveniments personalitzats són els esdeveniments que definiu. Assegureu-vos de crear només esdeveniments personalitzats quan no hi hagi cap altre esdeveniment que funcioni per al vostre cas d'ús. Els esdeveniments personalitzats no es mostren a la majoria d'informes estàndard de GA4, de manera que heu de configurar informes personalitats o exploracions per obtenir una anàlisi significativa.

Measure user activity with recommended events in Google Analytics

Aquesta guia explica com podeu configurar esdeveniments recomanats i esdeveniments personalitzats al vostre lloc web mitjançant Google Tag Manager. No cal que feu res per configurar els esdeveniments de mesurament millorat i de recollida automàtica.

Abans de començar

Aquesta guia pressuposa que heu fet el següent:

També pressuposa que teniu el següent:

• Accés al contenidor de Tag Manager per al lloc web.
  • La funció d'editor (o superior) al compte de Google Analytics.

Configurar esdeveniments

Per configurar un esdeveniment mitjançant Google Tag Manager, heu de configurar una etiqueta Google Analytics: esdeveniment de GA4 i, a continuació, crear un activador que especifiqui quan voleu enviar l'esdeveniment.

Els passos següents us mostren com podeu enviar un esdeveniment personalitzat a una propietat de Google Analytics 4 quan un usuari fa clic en un botó per registrar-se al vostre butlletí d'informació. Els passos us mostren com podeu implementar l'esdeveniment mitjançant Tag Manager i fan que no us calgui implementar cap objecte de capa de dades.

Pas 1: creeu una etiqueta d'esdeveniment de GA4

Comenceu creant una etiqueta Google Analytics: esdeveniment de GA4 per a l'esdeveniment personalitzat nou.

1. A Google Tag Manager, feu clic a Etiquetes > Nova.
  2. Introduïu un nom per a l'etiqueta d'esdeveniment de GA4 a la part superior (p. ex., "Esdeveniment de GA4: subscripció al butlletí d'informació").
  3. Seleccioneu Google Analytics: esdeveniment de GA4 i configureu:

Sobre els paràmetres

Un paràmetre és un parell clau-valor (p. ex., 'currency': 'EUR') que proporciona informació addicional sobre els esdeveniments o les opcions de configuració de la vostra pàgina. L'etiqueta de Google ja envia paràmetres d'esdeveniment amb els esdeveniments recollits automàticament i els recomanats.

Si necessiteu més informació sobre un esdeveniment, podeu afegir paràmetres. Podeu cercar noms de paràmetres predefinits o crear un paràmetre personalitzat, si cal.

Per exemple, quan algú afegeix un producte al carretó electrònic, l'etiqueta de Google envia un esdeveniment add_to_cart. Per obtenir dades més detallades sobre l'article, podeu codificar paràmetres per a aquest esdeveniment, com ara el nom del producte i el preu.

Compartir paràmetres en totes les etiquetes

Per mantenir la coherència de les dades en totes les etiquetes, podeu configurar paràmetres compartits mitjançant variables de configuració i de configuració d'esdeveniments. L'etiqueta de Google pot heretar paràmetres d'una variable de configuració, com ara identificadors de mesurament, l'identificador d'usuari i molts més.

Les etiquetes d'esdeveniment de GA4 hereten els paràmetres de l'etiqueta de Google. Els paràmetres definits per l'etiqueta de Google es mantenen estàtics per a tots els esdeveniments que es produeixen en una pàgina; només s'actualitzen quan l'etiqueta de Google torna a activar-se, normalment la propera vegada que es carrega la pàgina.

Si una etiqueta d'esdeveniment de GA4 té un paràmetre amb el mateix nom que un paràmetre de l'etiqueta de Google, el valor del paràmetre de l'etiqueta d'esdeveniment de GA4 anul·larà el de l'etiqueta de Google, però només per a l'esdeveniment en qüestió. La resta d'etiquetes d'esdeveniment de GA4 que no tinguin el mateix nom de paràmetre continuaran referenciant el valor del paràmetre definit inicialment per l'etiqueta de Google.

Pas 2: creeu un activador

A continuació, creeu un activador per enviar l'esdeveniment quan algú faci clic al botó.

1. Feu clic al quadre Activadors de l'etiqueta d'esdeveniment de GA4.
  2. A l'extrem superior dret, feu clic a +.
  3. Introduïu un nom per a l'activador (p. ex., "Activador: subscripció al butlletí d'informació").

Podeu triar les condicions per enviar l'esdeveniment. L'exemple següent envia l'esdeveniment en funció de l'etiqueta del botó:

1. Feu clic al quadre Configuració de l'activador del vostre activador.
  2. Trieu Tots els elements.
  3. Feu clic a Alguns clics.
  4. Definiu la condició d'activació següent: "El text de clic conté Subscriu-me al butlletí d'informació".
  5. Deseu tots els canvis.

Si voleu que l'esdeveniment s'activi quan algú vegi una pàgina (p. ex. en una pàgina de confirmació), podeu fer servir un activador de visualització de pàgina.

Pas 3: previsualitzeu els canvis

Abans de publicar l'esdeveniment nou a Tag Manager, feu clic a Previsualitza per veure les dades que es registren quan feu clic al botó "Subscriu-me al butlletí d'informació".

Podeu utilitzar el mode de previsualització per provar canvis al contenidor abans de publicar-los al lloc web. Més informació sobre el mode de previsualització

Veure esdeveniments a Analytics

Podeu veure els vostres esdeveniments i els seus paràmetres mitjançant els informes En temps real i DebugView. Tingueu present que l'informe DebugView requereix configuració addicional per poder-lo utilitzar. Aquests dos informes us mostren els esdeveniments que els usuaris activen al lloc web a mesura que s'activen.

Passos següents