Sådan opretter du et regneark til masseupload af virksomhedsprofiler

Du kan administrere en individuel profil direkte på Søgning og i Maps. Hvis du vil administrere flere profiler på én gang, kan du bruge Profiladministrator. Hvis du vil tilføje endnu en profil, skal du på Google Søgning vælge prikmenuen Menu og derefter Tilføj en ny virksomhedsprofil.

Du kan indsamle oplysninger for flere virksomhedsprofiler og uploade data for at verificere flere virksomhedsadresser på én gang, når du bruger et regneark til masseupload.

Opret et regneark til masseupload.

Log ind på Profiladministrator på din computer.

1. Klik på Tilføj profil øverst til højre.
  2. Klik på Importér profiler på den rullemenu, der åbnes.
    • Klik på Download skabelonen for at downloade et tomt regneark. Regnearket downloades på det sprog, du bruger i din virksomhed.
    • Klik på Download eksempelregneark for at se et eksempel på et udfyldt regneark.
    • Klik på Download regneark med referenceoplysninger om attributter for at finde ud af, hvilke oplysninger du kan bruge til beskrivelsen på din profil.
  3. Udfyld hvert felt.
  4. Inden du uploader dit regneark, skal du tilføje alle de virksomheder, du administrerer.

Tips!

• Hvis du vil uploade virksomheder i flere lande eller regioner, skal du sørge for at bruge det korrekte adresseformat
  • Du behøver ikke at udfylde alle felter, før du uploader regnearket. Hvis der mangler nødvendige oplysninger, bliver du bedt om at udfylde disse celler.

Om almindelige problemer med upload

Hvis du kun opdaterer bestemte felter for eksisterende virksomheder i dit regneark, kan du slette kolonner, du ikke bruger. Kolonnen "Virksomhedskode" skal udfyldes.

Hvis du medtager kolonner med overskrifter, men uden oplysninger under dem, i dit regneark, slettes de eksisterende oplysninger for disse kolonner.

Hvis du ved en fejl kommer til at tilføje en ny virksomhed, underrettes du om, at der mangler obligatoriske kolonneoverskrifter. Fejl, der kræver handling, fremhæves på din konto. Få flere oplysninger om fejlmeddelelser.

Forstå almindelige problemer for at sikre, at din upload verificeres hurtigt.

Få flere oplysninger om regnearksfelter

Virksomhedskode

Vigtigt! Der skal angives en virksomhedskode for hver virksomhed i dit regneark.

Virksomhedskoder er unikke id'er for hver af dine virksomheder. De sikrer, at ændringer på din konto er korrekte. Disse koder er ikke offentligt tilgængelige på Google, men de er tilgængelige for brugere af din placerings profil.

Virksomhedskoder skal overholde følgende krav:

• De skal være unikke for den aktuelle virksomhed
  • Du må højst være på 64 tegn
  • Ikke indeholde foranstillede eller efterstillede mellemrum
  • Må ikke indeholde specialtegn (såsom "<" eller ">") eller webadresse

Opret uforglemmelige koder

Hvis du vil undgå forvirring mellem regneark, kan du inkludere dit brandnavn i dine virksomhedskoder. Du kan generere virksomhedskoder med et brand-id og et tal.

Eksempler:

• G1, G2, G3
  • Goog101, Goog102, Goog103
  • GClaremont, GMainStreet, GDowntown

Tips!

Virksomhedsnavn

Vigtigt! Der skal angives et virksomhedsnavn for hver lokation.

Dit virksomhedsnavn er det, der vises på Google, og det skal repræsentere din virksomhed, nøjagtigt som den fremstår offline.

Dit virksomhedsnavn må:

• Højst være på 100 tegn
  • Medtage et akronym på op til 4 bogstaver
  • Vær med stort begyndelsesbogstav
    • Ord må ikke skrives med store bogstaver.

Hvis din virksomhed ligger i et indkøbscenter eller en anden butik, skal du ikke inkludere disse oplysninger i titlen. Medtag kun dit virksomhedsnavn.

Adresse
Hvis du vil angive dine virksomhedsadresser, skal du følge adresseformatet for masseupload.
Breddegrad og længdegrad

Vigtigt! Breddegrad og længdegrad er ikke påkrævet, men du kan inkludere dem, når du opretter en ny virksomhed. Hvis vi ikke kan validere den angivne adresse, kræver vi breddegrad og længdegrad.

Du kan hjælpe os med at placere din nye virksomhed på kortet ved at angive dens længde- og breddegrad. Længde- og breddegrad bruges kun ved oprettelsen af en virksomhed på din profil og kun hvis visse andre kriterier er opfyldt. De tages ikke i betragtning i forbindelse med efterfølgende uploads af regneark for allerede oprettede virksomheder.

Angiv koordinater for en ny virksomhed

Din virksomheds breddegrad og længdegrad skal være baseret på lokationens midtpunkt.

Dine koordinater skal indeholde:

• En breddegrad mellem -90 og 90
  • En længdegrad mellem -180 og 180
  • Breddegrads- og længdegradsværdier, der omfatter mindst 6 cifre efter decimaltegnet
    • Eksempelvis er en værdi på 37,421998 for breddegrad og -122,084059 for længdegrad en præcis angivelse af Googleplex' lokation.

Sådan angiver du længde- og breddegrad for nye virksomheder:

1. Tilføj kolonnerne for længde- og breddegrad i dit regneark, hvor du selv vælger det.
  2. Navngiv dine kolonneoverskrifter ud fra dit sprog.
    • Engelsk: Brug "Latitude" og "Longitude" som kolonneoverskrifter, hvis du har valgt engelsk som sprog.
    • Andre sprog end engelsk: Download skabelonregnearket for dit sprog, og brug disse kolonneoverskrifter.
      • Tip! Du kan bruge "Latitude" og "Longitude" på engelsk som kolonneoverskrifter på alle sprog.
  3. Tilføj breddegrad og længdegrad i rækken for hver lokation.
Bemærk! I Japan er WGS84 det eneste godkendte format for længde- og breddegrad.
Primært telefonnummer

Vigtigt! Du skal angive et primært telefonnummer eller website for hver virksomhed.

Dit primære telefonnummer er det telefonnummer, som kunderne skal bruge til at komme i kontakt med din virksomhed. Du kan vælge et nummer til en mobilenhed eller et fastnet.

Dit primære telefonnummer skal viderestille til din virksomhed så direkte som muligt. Et telefonnummer til en individuel virksomhed er f.eks. mere direkte end et callcenter. Telefonnumre skal være gyldige i det land eller den region, din virksomhed ligger i.

Tips!

• Hvis du angiver et website for en virksomhed, behøver du ikke at udfylde feltet "Primært telefonnummer".
  • Hvis du har et tilpasset nummer, skal du angive det numerisk.
Øvrige telefonnumre

Vigtigt! Det er valgfrit at angive flere telefonnumre.

Du kan tilføje op til 2 mobil- eller fastnetnumre til din virksomhed ud over dit primære telefonnummer.

Website

Vigtigt: Du skal angive et website eller et primært telefonnummer for hver virksomhed.

Du kan oplyse kunderne om det website, der er knyttet til din virksomhed.

Sådan deler du dit website:

Primær kategori

Vigtigt! Du skal angive en primær kategori for hver virksomhed.

Du kan vælge den kategori, der passer bedst til din virksomhed. Den kategori, du vælger, skal være den samme for alle dine virksomheder. Hvis du har flere typer virksomheder eller drift, f.eks. detailhandel, distributionscentre og kontorer, gælder denne regel inden for disse undergrupper. Se vores retningslinjer for at få flere oplysninger om kategorier.

Sådan vælger du en kategori:

• Vælg en kategori, der beskriver, hvad din virksomhed er, og ikke hvad den har.
  • Beskriv din virksomhed som helhed, ikke listen over dens tjenester, produkter eller faciliteter.
    • Hvis virksomheden f.eks. er et hotel med en hæveautomat, skal du ikke medtage kategorien "hæveautomat".
  • Hvis mere end én kategori beskriver din virksomhed, kan du tilføje flere kategorier.

Sådan tilføjer du en primær kategori:

1. Gå til siden Tilføj din virksomhed i Profiladministrator.
  2. Vælg dit land eller din region i den rullemenu, der åbnes.
  3. Start med at angive den kategori, der bedst beskriver din virksomhed, i sektionen "Kategori". Autofuldførelse foreslår understøttede kategorier.
  4. Kopiér den valgte kategori.
  5. Indsæt kategorinavnet i kolonnen "Primær kategori" i dit regneark.
    • Det Google Maps-ikon, der vises for din virksomhed, bestemmes af den kategori, du angiver.
Tip! Hvis din ønskede kategori ikke vises som en mulighed, skal du vælge den næstbedste mulighed. Du kan anmode om at få tilføjet en virksomhedskategori, som du mener mangler. Vælg menuen Mere og derefter Support og derefter Send feedback.
Yderligere kategorier

Vigtigt! Det er valgfrit, om du vil angive yderligere kategorier. Du kan tilføje dem for at hjælpe med at beskrive din virksomhed.

Du kan tilføje op til 9 kategorier til, der repræsenterer din virksomhed. Når du tilføjer flere kategorier, skal du vælge kategorier, der beskriver det, din virksomhed er, og ikke hvad den tilbyder.

Sådan tilføjer du en yderligere kategori:

1. Vælg Tilføj en virksomhed i Profiladministrator.
  2. Start med at angive det land eller den region, hvor dine virksomheder ligger, og vælg et understøttet land eller en understøttet region.
  3. Start med at angive den kategori, der bedst beskriver din virksomhed, i sektionen "Kategori". Autofuldførelse foreslår understøttede kategorier.
  4. Kopiér den valgte kategori.
  5. Indsæt navnet på den understøttede kategori i kolonnen "Flere kategorier" i dit regneark. Adskil de enkelte kategorier med et komma.
Åbningstider

Vigtigt! Det er ikke obligatorisk at angive åbningstider, men vi opfordrer dig på det kraftigste til at gøre det, så kunderne kan se, hvornår de kan besøge din virksomhed.

Du kan tilføje din virksomheds åbningstider.

Sådan angiver du åbningstider:

• Tilføj åbningstiderne for den pågældende dag i kolonnen for den enkelte dag.
  • Vælg format for dine åbningstider:
    • 24-timersformat: HH:MM-HH:MM
    • AM/PM-format: HH:MMAM-HH:MMPM

Eksempler på åbningstider:

Standardåbningstider

• 09:00AM-05:00PM
  • 09:00-17:00

Lukker til midnat

• 09:00AM-12:00AM
  • 09:00-00:00

Døgnåben

• 12:00AM-12:00AM
  • 00:00-00:00 (eller 00:00-24:00)

Lukket hele dagen

• X
  • Lad cellen i regnearket være tom

Åben efter midnat. Medtag disse åbningstider i kolonnen for den dag, hvor tidssættet begynder.

• 06:00PM-02:00AM
  • 18:00-02:00

To sæt åbningstider pr. dag.

• 11:30AM-02:00PM, 05:00PM-10:00PM
  • 11:30-14:00, 17:00-22:00

Tips!

• Hvis dine åbningstider ændres i en kort periode, kan du tilføje særlige åbningstider.
  • 00.00 og 24.00 er det samme tidspunkt. De er begge acceptable sluttidspunkter for et interval af timer.
Fra virksomheden

Vigtigt! Det er valgfrit, om du vil angive en beskrivelse af din virksomhed.

Du kan angive en kort beskrivelse af din virksomhed. Du kan medtage oplysninger som f.eks., hvad du tilbyder, hvad der gør dig til noget særligt, din historik eller andre nyttige oplysninger.

Din virksomhedsbeskrivelse bør:

• Inkluder oplysninger om din virksomhed
  • Undgå oplysninger om kampagner, priser eller udsalg
  • Må ikke indeholde webadresser eller HTML-kode
  • Ikke være mere end 750 tegn i beskrivelsesfeltet
Få flere oplysninger om, hvordan du repræsenterer din virksomhed online, i vores retningslinjer for virksomhedsbeskrivelser.
Åbningsdato

Vigtigt! Det er valgfrit at angive en åbningsdato.

Du kan angive den dato, hvor din virksomhed åbnede eller åbner på den nuværende lokation. Hvis din virksomhed er placeret flere forskellige steder, kan hver lokation have sin egen åbningsdato.

Du kan angive en dato, der ligger et år frem i tiden, men den vises først på Google 90 dage før den pågældende dato. Du behøver kun at angive årstal og måned, når du angiver din virksomheds åbningsdato.

Brug et af disse formater:

• YYYY-MM-DD
  • YYYY-MM
Billeder

Vigtigt! Billeder er valgfri. Der vises muligvis billeder af din virksomhed på din virksomhedsprofil i Maps og på Søgning, selvom du ikke selv tilføjer billeder.

Du kan tilføje billeder, der viser din virksomhed. Dine virksomhedsbilleder på Google kommer fra dig og andre kilder. Få flere oplysninger om, hvordan Google indhenter oplysninger i Virksomhedsprofil. Alle de billeder, du tilføjer, skal overholde vores retningslinjer.

Sådan føjer du billeder til en verificeret lokation:

1. Vælg et billede til kategorien "Logo", "Forsidebillede" eller "Andre billeder".
  2. Tilføj billedets webadresse i kolonnen i den pågældende kategori i dit regneark.
  3. Hvis du tilføjer flere billeder i kolonnen "Andre billeder", skal du bruge kommaer til at adskille webadresserne.
Tip! Hvis du tidligere har føjet billeder til en konto, der ikke er verificeret, vises billedwebadresserne ikke i dit regneark, hvis du downloader det fra din virksomhedsprofil. Hvis du vil tilføje disse billeder, skal du anmode om masseverificering, og derefter følge vejledningen ovenfor.
Etiketter

Du har mulighed for at bruge etiketter til at organisere dine virksomheder i grupper. På dit kontrolpanel kan du søge efter virksomheder efter etiket. Du kan bruge etiketter til at filtrere aktiver til lokationer i Google Ads. Få flere oplysninger om aktiver til lokation.

Når du søger efter en etiket i søgefeltet, omfatter resultaterne:

• Alle virksomheder, der indeholder denne etiket
  • Virksomheder, der indeholder din søgetekst i et andet felt
    • Eksempel: Hvis virksomhed én har etiketten "Vestkysten", og virksomhed to har etiketten "Østkysten" og adresselinjen "Vestergade 123", viser søgetermen "vest" begge steder som resultater.

Sådan bruger du etiketter:

• Du kan tildele hver lokation op til 10 unikke etiketter.
  • Etiketter kan være på op til 50 tegn og må ikke indeholde ugyldige tegn såsom < eller >.
    • Tip! Brug strengen "%2c" i dit regneark for at medtage kommaer i dit etiketnavn. "1%2c000+ daglige besøgende i gennemsnit" opretter f.eks. etiketten "1.000 daglige besøgende i gennemsnit."

Vigtigt! Det er valgfrit at have et Google Ads-telefonnummer. Google Ads tillader ikke numre, som en bruger skal betale yderligere for, f.eks. 1-900-numre i USA eller 871-numre i Storbritannien.

Du kan tilføje det telefonnummer, der bruges i dine annoncer med aktiver til lokationer via Google Ads. I dine annoncer med aktiver til lokationer kan der blive vist andre telefonnumre end dem, der vises i Google Maps, f.eks. et gratis telefonnummer eller et nummer til et callcenter.

Hvis du ikke angiver et Google Ads-telefonnummer, bruger Google Ads dit primære telefonnummer. Dit primære nummer vises i lokale søgeresultater. Det er muligt at bruge det samme nummer til flere virksomheder.

Det nummer, du tilføjer, skal overholde kravene. Få flere oplysninger om krav til opkaldsannoncer.

Attributter

Vigtigt!

• Det er valgfrit at angive attributter, men vi opfordrer dig på det kraftigste. De fortæller kunderne, hvilke faciliteter din virksomhed tilbyder. Du kan ikke opdatere hotelattributter via upload af regnearket.
  • Brug i stedet API'en og kontrolpanelet. Få flere oplysninger om Business Profile API.

Din virksomheds attributter omfatter faciliteter såsom Wi-Fi eller udendørsservering. Du kan redigere visse faktuelle attributter, men subjektive attributter, f.eks. din virksomheds popularitet hos de lokale, er baseret på vurderinger fra Google-brugere, der har besøgt din virksomhed.

Sådan tilføjer du virksomhedsattributter:

• I det downloadede regneark er der én kolonne for hver attribut, der er relevant for mindst én af dine steder.
  • Nogle attributter er ikke relevante for din virksomhed på grund af den aktuelle kategori eller det aktuelle land/region. Hvis en attribut har en kolonne, men ikke gælder for en lokation, står der "[IKKE RELEVANT]" i cellen. Du behøver ikke at fjerne denne værdi, før du uploader dit regneark igen.

Hvis der ikke vises attributkolonner i dit regneark, skal du downloade din profil fra din konto. Dit nye regneark indeholder attributkolonner.

Attributtyper

Der er tre forskellige typer virksomhedsattributter: Ja/nej, webadresse og valg.

• Ja/nej-attributter:
    • Nogle attributter kræver enten "Ja" eller "Nej" i dit regneark.
    • Hvis du vil redigere en ja/nej-attribut for en lokation, skal du angive enten "Ja" eller "Nej" i attributkolonnen.
    • Hvis du angiver "Nej" for nogle lokationsattributter, hjælper dataene Google med at vise de mest nøjagtige oplysninger om din virksomhed.
  • Webadresseattributter:
  • Attributter for valg:
    • Nogle attributter, f.eks. "Udendørsservering", kræver en af flere foruddefinerede muligheder. Eksempelvis er "Kosherretter" en valgattribut med mulighederne "Ingen kosherretter", "Visse kosherretter" eller "Kun kosherretter".
    • Hvis du vil se alle mulige valg for hver valgattribut, skal du downloade referenceregnearket for attributterne.

Se en liste over alle de mulige attributter og attributtyper:

1. Log ind på Profiladministrator.
  2. Vælg Administrer lokationer i menuen til venstre.
  3. Vælg Tilføj profilog derefterImportér profil og derefter Download regneark med referenceoplysninger om attributter.
Forældede felter

Inden du importerer dit regneark til din virksomhedsprofil, skal du fjerne kolonnerne for forældede felter.

Følgende felter understøttes ikke længere i værktøjet til masseupload:

• Webadresse for annonceikon.
  • Webadresse for annoncens landingsside.
  • Alternativt telefonnummer. Alternativt telefonnummer hedder nu "Øvrige telefonnumre".
  • Kategorier. Dette felt er blevet erstattet af felterne "Primær kategori" og "Yderligere kategorier".
  • By. By hedder nu "By".
  • Beskrivelse. Brug " Fra virksomheden " til at beskrive din virksomhed til kunder.
  • Distrikt. Distrikt hedder nu "Bydel".
  • Via mail.
  • Fax.
  • Åbningstider. Hver ugedag har nu sin egen kolonne for åbningstider.
  • Hovednummer. Hovednummer hedder nu "Primært telefonnummer".
  • Mobiltelefon. Hvis et mobiltelefonnummer er det bedste telefonnummer til din virksomhed, skal det tilføjes som "Primært telefonnummer". Ellers skal det tilføjes under "Øvrige telefonnumre". Eventuelle telefonnumre, der tidligere har været angivet som mobiltelefonnumre, er automatisk blevet overført til feltet "Øvrige telefonnumre".
  • Betalingstyper. Betalingstyper hedder nu "Betalinger".
  • Foretrukket billede.
  • Profilbillede.
  • Delstat. Delstat hedder nu "Administrativt område".