Løs lydproblemer

For å løse høyttalerproblemet kan du bruke arbeidsflyten vår for selvhjelp:

Løs høyttalerproblemer

Prøv disse trinnene hvis telefonen din lager ustabile eller forvrengte lyder:

Jeg hører ikke lyder fra telefonen min tydelig

Prøv disse trinnene hvis lyden fra telefonen din er ustabil eller forvrengt:

Trinn 1: Sjekk styrken til mobildatatilkoblingen din.

• Øverst på skjermen ser du ikonet for mobilsignal. En fylt trekant betyr at du har et sterkt signal Signal.
  • Hvis du ikke har et sterkt signal, må du finne et område med sterkere signal. Prøv å gå utendørs eller til et annet sted innendørs.
    Tips: For å finne ut hvor mobiloperatøren din har dekning, gå til operatørens nettsted og sjekk dekningskartet.
  • Hvis du er på et sted med mange personer, for eksempel en bykjerne, kan mobildatatilkoblinger være tregere på grunn av antall personer på samme nettverk.

Trinn 2: Slå av Bluetooth. Finn ut hvordan du slår av Bluetooth

Trinn 3: Skru volumet opp eller ned. Noen musikklyder forvrenges når de spilles høyt. Finn ut hvordan du bruker volumknappene.

Trinn 4: Slå Wi-Fi på eller av.

• Hvis Wi-Fi er på, slår du det av og ringer.
  • Hvis Wi-Fi er av, slår du det på og ringer.

Trinn 5: Hvis du er i en videosamtale, slår du videoen av og på igjen.

Trinn 6: Hvis du er i bevegelse, for eksempel i et tog eller en bil, venter du til du stopper, før du ringer.

Trinn 7: Start telefonen på nytt.

• Trykk på telefonens av/på-knapp. Trykk på Start på nytt Start på nytt på skjermen.
  • Du kan også trykke på telefonens av/på-knapp i omtrent 30 sekunder for å starte telefonen på nytt.

Trinn 8: Hvis du er i en samtale, slår du høyttaleren på og av igjen. Hvis du ikke kan høre lyd når høyttaleren er på eller av, kan du finne ut hvordan du kontakter Pixel-brukerstøtten.

Trinn 9: Spill av 2–3 forskjellige sanger eller videoer fra forskjellige apper, for eksempel en video du har spilt inn på telefonen din, og en sang fra en musikkapp.

Jeg hører ikke lyd i det hele tatt, eller volumet er lavt

Prøv disse trinnene hvis lyden fra telefonen din er lav, eller hvis du ikke hører lyd i det hele tatt:

Trinn 1: Når du ringer, må du sjekke at topphøyttaleren på telefonen din er rettet inn mot øret. Finn ut hvor topphøyttaleren din er.

Trinn 2: Sjekk at volumet er skrudd opp.

Trinn 3: Sjekk styrken til mobildatatilkoblingen din.

• Øverst på skjermen ser du ikonet for mobilsignal. En fylt trekant betyr at du har et sterkt signal Signal.
  • Hvis du ikke har et sterkt signal, må du finne et område med sterkere signal. Prøv å gå utendørs eller til et annet sted innendørs.
    Tips: For å finne ut hvor mobiloperatøren din har dekning, gå til operatørens nettsted og sjekk dekningskartet.
  • Hvis du er på et sted med mange personer, for eksempel en bykjerne, kan mobildatatilkoblinger være tregere på grunn av antall personer på samme nettverk.
Trinn 4: Slå av Bluetooth. Finn ut hvordan du slår av Bluetooth

Trinn 5: Slå Wi-Fi på eller av.

• Hvis Wi-Fi er på, slår du det av og ringer.

• Hvis Wi-Fi er av, slår du det på og ringer.

Trinn 6: Hvis du bruker en skjermbeskytter eller et deksel, må du fjerne det.

Trinn 7: Lukk alle appene dine. Finn ut hvordan du lukker apper.

Trinn 8: Start telefonen på nytt.

• Trykk på telefonens av/på-knapp. Trykk på Start på nytt Start på nytt på skjermen.
  • Du kan også trykke på telefonens av/på-knapp i omtrent 30 sekunder for å starte telefonen på nytt.
Trinn 9: Hvis du er i en videosamtale, slår du videoen av og på igjen.

Trinn 10: Sjekk telefonens maskinvare.

• Sjekk høyttalerne og mikrofonene. Hvis de er skitne, rengjør du dem forsiktig med en myk, lofri klut. Finn ut hvor høyttalerne og mikrofonene er.
  • Sjekk USB-C-porten på telefonen. Hvis den er skitten, rengjør du den forsiktig med en myk, lofri klut.
  • Hvis du er i en samtale, slår du høyttaleren på og av igjen. Hvis du ikke kan høre lyd når høyttaleren er på eller av, kan du finne ut hvordan du kontakter Pixel-brukerstøtten.
  • Hvis du har koblet til hodetelefoner, kobler du dem fra og til igjen. Hvis du fortsatt ikke hører lyd, kan du lytte uten hodetelefoner eller prøve et annet par.

Viktig: Følg denne fremgangsmåten hvis du ser meldingen «Væske eller rusk i USB-porten».

Avansert feilsøking

Vurder å tilbakestille telefonen din til fabrikkstandard. Finn ut hvordan du tilbakestiller til fabrikkstandard.

Andre kan ikke høre meg i telefonsamtaler

Trinn 1: Sjekk at du ikke har kuttet lyden.

• Se på telefonen mens du er i en samtale. Sjekk hvorvidt mikrofonikonet er fremhevet. Hvis det er fremhevet, trykker du på det for å slå på lyden.

Trinn 2: Slå av Bluetooth. Finn ut hvordan du slår av Bluetooth

Trinn 3: Lukk alle appene dine. Finn ut hvordan du lukker apper.

Trinn 4: Start telefonen på nytt.

• Trykk på telefonens av/på-knapp. Trykk på Start på nytt Start på nytt på skjermen.
  • Du kan også trykke på telefonens av/på-knapp i omtrent 30 sekunder for å starte telefonen på nytt.

Trinn 5: Sjekk telefontilbehøret ditt.

• Hvis du bruker en skjermbeskytter eller et deksel, må du fjerne det. Vi anbefaler at du bruker et deksel som er laget for Pixel, for eksempel de fra Google Store.
  • Hvis du bruker lydtilbehør, for eksempel hodetelefoner, kan du prøve et annet tilbehør.

Trinn 6: Sjekk telefonens maskinvare.

• Sjekk høyttalerne og mikrofonene. Hvis de er skitne, rengjør du dem forsiktig med en myk, lofri klut. Finn ut hvor høyttalerne og mikrofonene er.
  • Sjekk USB-C-porten på telefonen. Hvis den er skitten, rengjør du den forsiktig med en myk, lofri klut.

Viktig: Følg denne fremgangsmåten hvis du ser meldingen «Væske eller rusk i USB-porten».

Trinn 7: Oppdater telefonen til den nyeste Android-versjonen. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Trinn 8: Sjekk mikrofonene.

• Bruk Lydopptaker-appen til å ta opp Lydopptaker-appen.
    Hvis du hører opptaket ditt, fungerer bunnmikrofonen.
  • Bruk kameraet til å spille inn en video med lyd Google Kamera.
    Hvis du hører lyd i videoen, fungerer toppmikrofonen.
  • Hvis én av mikrofonene ikke fungerer, kan du finne ut hvordan du kontakter Pixel-brukerstøtten.

Avansert feilsøking

Vurder å tilbakestille telefonen din til fabrikkstandard. Finn ut hvordan du tilbakestiller til fabrikkstandard.

Andre kan ikke høre meg i appsamtaler med for eksempel Meet eller Skype

Trinn 1: Sjekk at du ikke har kuttet lyden.

• Se på telefonen mens du er i en samtale. Sjekk hvorvidt mikrofonikonet er fremhevet. Hvis det er fremhevet, trykker du på det for å slå på lyden.

Trinn 2: Slå av Bluetooth. Finn ut hvordan du slår av Bluetooth

Trinn 3: Lukk alle appene dine. Finn ut hvordan du lukker apper.

Trinn 4: Start telefonen på nytt

• Trykk på telefonens av/på-knapp. Trykk på Start på nytt Start på nytt på skjermen.
  • Du kan også trykke på telefonens av/på-knapp i omtrent 30 sekunder for å starte telefonen på nytt.

Trinn 5: Sjekk at appene dine er oppdatert. Finn ut hvordan du oppdaterer apper.

Trinn 6: Oppdater telefonen til den nyeste Android-versjonen. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Trinn 7: Hvis du bruker en spesifikk app, for eksempel en app for videomeldinger, sjekker du at appen har tillatelse til å bruke mikrofonen. Finn ut hvordan du endrer tillatelser for apper.

Trinn 8: Fjern og reinstaller appen.  Finn ut hvordan du fjerner apper eller reinstaller apper på telefonen din.

Avansert feilsøking

Vurder å tilbakestille telefonen din til fabrikkstandard. Finn ut hvordan du tilbakestiller til fabrikkstandard.

Det er for mye bakgrunnsstøy

Med Klare samtaler kan du redusere bakgrunnsstøy i samtaler.

Denne funksjonen er tilgjengelig på Pixel 7 eller nyere, inkludert Fold.

Viktig: Denne funksjonen avhenger av båndbredden for samtalen, og det er ikke sikkert at den er tilgjengelig for alle samtaler.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Lyd og vibrering og så Klare samtaler.
  3. Slå Bruk Klare samtaler av eller på.

Finn ut hvordan Pixel-høyttalerne og -mikrofonene fungerer

Pixel-telefoner har to høyttalere og tre mikrofoner. Finn ut hvor høyttalerne og mikrofonene er.

Telefonen din bruker forskjellige høyttalere og mikrofoner for forskjellige oppgaver. Begge høyttalerne spiller av musikk, men bunnhøyttaleren er har høyere volum.

Slik bruker telefonen din topphøyttaleren

Topphøyttaleren er mottakerhøyttaleren. Den brukes hovedsakelig under telefonsamtaler.

Når du holder telefonen mot øret ditt, er topphøyttaleren på. Med denne funksjonen kan du høre oppringeren når bunnhøyttaleren er av. Siden topphøyttaleren er mindre enn bunnhøyttaleren, har den tilsynelatende mye lavere volum når den isoleres fra bunnhøyttaleren.

Slik bruker telefonen din bunnhøyttaleren

Bunnhøyttaleren er større og har vanligvis høyere volum. Når du er i en samtale, lager den bare lyd hvis du slår på høyttalerknappen.

Slik bruker telefonen din mikrofonene

Telefonen din har tre identiske mikrofoner, men bruker muligens ikke alle samtidig. Kvaliteten av opptaket er avhengig av appen du bruker.

Har du fortsatt lydproblemer på en Pixel-telefon?

Hvis du vil ha mulige løsninger på andre problemer med kameraet på telefonen, kan du legge ut spørsmål i forumet vårt i Pixel-brukerfellesskapet.

Du kan også få kontakt med en brukerstøttemedarbeider om dette problemet. Finn ut hvordan du får hjelp med Pixel-telefonen.