Sikkerhetskopiér eller gjenopprett data på Pixel-telefonen din

Du kan sikkerhetskopiere innhold, data og innstillinger fra Pixel-telefonen din til Google-kontoen din. Du kan gjenopprette sikkerhetskopiert informasjon til Pixel-telefonen.

Gjenoppretting av data varierer etter hvilken enhet og Android-versjon du har. Du kan ikke gjenopprette en sikkerhetskopi fra en nyere Android-versjon til en telefon som kjører en eldre Android-versjon. Hvis du gjenoppretter data med en annen telefon enn en Pixel-telefon, kan du se produsentens nettsted for brukerstøtte.

Merk: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Sikkerhetskopiér bilder, data og innstillinger automatisk

Dette sikkerhetskopieres automatisk

Sikkerhetskopiene dine lastes opp til Google og krypteres med passordet til Google-kontoen din. For noen data brukes PIN-koden, mønsteret eller passordet til enhetens skjermlås også til kryptering.

Hvilken som helst datamengde

• Google Kalender
  • Google-kontakter
  • bilder og videoer

Merk: For å finne ut hvor lenge telefonen din sikkerhetskopierer ubegrensede mengder bilder og videoer i opprinnelig kvalitet, se de tekniske spesifikasjonene eller finn ut mer om opplastingsstørrelser.

Opptil 25 MB data per app

• apper og appdata
  • anropslogg
  • enhetsinnstillinger
  • SMS-tekstmeldinger (ikke MMS)

Merk: Ikke alle apper sikkerhetskopieres automatisk. For å finne ut om en app, finn ut hvordan du kontakter utvikleren.

Slå automatisk sikkerhetskopiering på eller av

For å beskytte de sikkerhetskopierte dataene dine, bruk en skjermlås med en PIN-kode, et mønster eller et passord i stedet for sveiping eller Smart Lock.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på System og så Avansert og så Sikkerhetskopiering.
  3. Slå Sikkerhetskopiér til Google Disk på eller av.

Viktig: ​Hvis du slå av automatisk sikkerhetskopiering, sletter du også telefondataene og -innstillingene du lagret på denne Google-kontoen via automatisk sikkerhetskopiering. Slettingen omfatter appdata, anropslogg, enhetsinnstillinger og SMS-meldinger. (Sikkerhetskopierte bilder og videoer forblir tilgjengelige i Google Foto. Google-kontaktene dine og Google Kalender synkroniseres fremdeles.)

Bytt sikkerhetskopikontoer

Sikkerhetskopikontoen din er Google-kontoen der de sikkerhetskopierte dataene dine er lagret. Du kan sikkerhetskopiere til hvilken som helst av Google-kontoene dine.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på System og så Avansert og så Sikkerhetskopiering.
  3. Trykk på Konto.
  4. Trykk på kontoen du vil bruke til sikkerhetskopier. Trykk på Legg til konto hvis kontoen du vil bruke, ikke er der.

Sikkerhetskopiér filer

Du kan lagre filer og mapper til Google Disk. Finn ut hvordan du laster opp til Disk.

Slett etter sikkerhetskopiering

Hvis du vil slette alt på telefonen etter at du har sikkerhetskopiert, kan du tilbakestille telefonen. Finn ut hvordan du kan tilbakestille enheten til fabrikkstandard.

Gjenopprett sikkerhetskopierte bilder, data og innstillinger

Gjenopprett sikkerhetskopierte data og enhetsinnstillinger

Når du legger til Google-kontoen din på en enhet, blir det du tidligere sikkerhetskopierte på den Google-kontoen, lagt til på enheten.

Viktig: Du kan ikke gjenopprette en sikkerhetskopi fra en nyere Android-versjon til en telefon som kjører en eldre Android-versjon. Finn ut hvordan du sjekker og oppdaterer Android-versjonen din.

Slik legger du til en annen konto i en konfigurert Pixel-telefon

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Brukere og kontoer og så Legg til konto.
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Slik gjenoppretter du kontoen fra en tidligere enhet til en tilbakestilt Pixel-telefon

Du kan gjenopprette sikkerhetskopien fra en tidligere enhet til en ny Pixel-telefon hvis du husker PIN-koden, passordet eller mønsteret for låseskjermen.

1. Etter tilbakestilling av Pixel-telefonen din trykker du på Start. Følg instruksjonene på skjermen.
  2. Koble til et Wi-Fi-nettverk eller et mobilnettverk.
  3. Når du ser «Kopiér apper og data», trykker du på Neste og så Kan ikke bruke den gamle telefonen.
  4. Under «Kopiér på en annen måte» trykker du på OK og så En sikkerhetskopi fra nettskyen under.
  5. Logg på Google-kontoen som har sikkerhetskopien av dataene dine.
  6. Følg veiledningen på skjermen.

Merk: Ikke alle eldre apper kan gjenopprettes. Prøv å laste dem ned fra Play-butikken igjen.

Gjenopprett sikkerhetskopierte appinnstillinger

Når du installerer en app på nytt, kan du gjenopprette appinnstillingene du tidligere sikkerhetskopierte til Google-kontoen din.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på System og så Avansert og så Sikkerhetskopiering og så Appdata.
  3. Slå på Automatisk gjenoppretting.

Merk: Ikke alle apper sikkerhetskopieres automatisk. For å finne ut om en app, finn ut hvordan du kontakter utvikleren.

Gjenopprett sikkerhetskopierte kontakter

Hvis du lagret kontaktene i Google-kontoen din, synkroniseres de automatisk.

Hvis du har andre kontakter på en enhet eller et SIM-kort, kan du finne ut hvordan du gjenoppretter kontaktene selv.

Se hvilke bilder, data og innstillinger du har sikkerhetskopiert

I Google-kontoinnstillingene dine ser du hvilke data som sikkerhetskopieres.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Kontoer.
  3. Trykk på Google-kontoen du brukte til å sikkerhetskopiere dataene dine.
  4. Trykk på Kontosynkronisering
  5. Sjekk at alle bildene, dataene og innstillingene du vil sikkerhetskopiere, er slått på for synkronisering i Google-kontoen din. Hvis noe er slått av, slår du det på.