Een back-up van gegevens op je Pixel-telefoon maken of terugzetten

Je kunt een back-up van content, gegevens en instellingen op je telefoon maken en deze opslaan in je Google-account. Je kunt deze back-up van je gegevens ook weer terugzetten op je nieuwe telefoon.
Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt
De laatste back-updatum checken vanuit een browser
Je kunt nagaan hoeveel back-ups je hebt van Google Drive en wanneer ze zijn gemaakt.
  1. Ga naar Google Drive.
  2. Klik links op Opslag.
  3. Klik op Back-ups naast het icoon Informatie.
  4. Je krijgt een lijst met back-ups van apparaten en wanneer deze voor het laatst is gewijzigd.

Automatisch een back-up maken van je telefoon

Automatische back-up in- of uitschakelen

Belangrijk: Stel in plaats van een swipebeweging of een pincode, patroon of wachtwoord in als om je opgeslagen gegevens te beveiligen.

Je kunt je apparaat instellen zodat er automatisch een back-up van je bestanden wordt gemaakt.

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Selecteer Google En dan Back-up.
    Tip: Als dit de eerste keer is, zet je Back-up met Google One aan en volg je de instructies op het scherm.
  3. Tik op Nu back-up maken.

Het kan 24 uur duren voordat Google One de back-up voltooit. Als je gegevens zijn opgeslagen, zie je onder de geselecteerde gegevenstypen Aan staan.

Schakelen tussen back-upaccounts
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Systeem en dan Back-up.
  3. Tik op Accountopslag.
  4. Tik op het Google-account dat je wilt gebruiken voor back-ups. Als het gewenste account niet beschikbaar is, tik je op Account toevoegen.
Items waarvan automatisch een back-up wordt gemaakt
Je back-ups worden geüpload naar Google en versleuteld met het wachtwoord van je Google-account. Voor sommige gegevens wordt ook de pincode, het patroon of het wachtwoord voor schermvergrendeling gebruikt voor versleuteling.

Tips:

• Je apparaat maakt geen back-ups van foto's die zijn opgeslagen in vergrendelde mappen.

Gegevens wissen nadat je een back-up hebt gemaakt

Nadat je een back-up hebt gemaakt, kun je je apparaat resetten door alles op het apparaat te wissen. Meer informatie over hoe je je telefoon kunt terugzetten op de fabrieksinstellingen.

Je gegevens op een nieuwe telefoon zetten

Back-ups van gegevens en apparaatinstellingen terugzetten

Belangrijk: Je kunt een back-up van een hogere Android-versie niet terugzetten naar een apparaat met een lagere Android-versie. Meer informatie over hoe je je Android-versie kunt controleren en updaten.

Als je je Google-account aan een ingesteld apparaat toevoegt, worden eerdere back-ups voor dat Google-account op het apparaat geplaatst.

Een ander account toevoegen aan een ingesteld apparaat

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Google.
  3. Tik op het e-mailadres van je account en dan Nog een account toevoegen.
  4. Volg de stappen op het scherm.

Een back-up van een account van een vorig apparaat terugzetten naar een gereset apparaat

Je foto's en video's zijn al beschikbaar in Google Foto's. Je kunt de rest van de gegevens waarvan je een back-up hebt gemaakt herstellen als je je nieuwe apparaat voor het eerst instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet. Volg de stappen op het scherm om je gegevens te herstellen.

Dit proces kan 24 uur duren.

Een back-up van contacten terugzetten

Als je je Google-contacten hebt opgeslagen in je Google-account, worden ze automatisch gesynchroniseerd. Als je andere contacten op een telefoon of simkaart hebt, kun je deze contacten zelf terugzetten.

Checken van welke foto's, gegevens en instellingen je een back-up hebt gemaakt

Je kunt nagaan welke gegevens en welke apps in je back-up zijn opgenomen.

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Google En dan Back-up.
  3. Check onder Back-upgegevens van welke gegevens een back-up is gemaakt op je apparaat.