Sikkerhetskopier eller gjenopprett data på Pixel-telefonen din

Du kan sikkerhetskopiere innhold, data og innstillinger fra telefonen til Google-kontoen din. Du kan gjenopprette sikkerhetskopiert informasjon til den nye telefonen.
Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.
Sjekk datoen for den siste sikkerhetskopien i en nettleser
Du kan bruke Google Disk for å sjekke datoen for den siste sikkerhetskopien samt hvor mange sikkerhetskopier du har.
  1. Gå til Google Disk.
  2. Klikk på Lagring til venstre.
  3. Klikk på Sikkerhetskopier ved siden av Informasjon-ikonet.
  4. Du ser en liste over sikkerhetskopier fra enhetene dine og når listen sist ble endret.

Sikkerhetskopier telefonen automatisk

Slå automatisk sikkerhetskopiering på eller av

Viktig: For å beskytte de sikkerhetskopierte dataene dine, bruk en PIN-kode, et mønster eller et passord i stedet for et sveip eller .

Du kan konfigurere enheten til å sikkerhetskopiere filene dine automatisk.

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Velg Google Og så Sikkerhetskopiering.
    Tips: Hvis dette er første gang, slår du på Sikkerhetskopiering i Google One og følger veiledningen på skjermen.
  3. Trykk på Sikkerhetskopier nå.

Google One-sikkerhetskopieringen kan ta opptil 24 timer. Når dataene er lagret, ser du «På» under datatypene du har valgt.

Bytt sikkerhetskopikontoer
  1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på System og så Sikkerhetskopiering.
  3. Trykk på Kontolagring.
  4. Trykk på Google-kontoen du vil bruke til sikkerhetskopier. Trykk på Legg til konto hvis kontoen du vil bruke, ikke er der.
Dette sikkerhetskopieres automatisk
Sikkerhetskopiene dine lastes opp til Google og krypteres med passordet til Google-kontoen din. For noen data brukes PIN-koden, mønsteret eller passordet til enhetens skjermlås også til kryptering.

Tips:

• Enheten sikkerhetskopierer ikke bilder som er lagret i låste mapper.

Slett etter sikkerhetskopiering

Etter at du har sikkerhetskopiert, kan du tilbakestille enheten din ved å tømme den for innhold. Finn ut hvordan du kan tilbakestille telefonen til fabrikkstandard.

Flytt dataene dine til en ny telefon

Gjenopprett sikkerhetskopierte data og enhetsinnstillinger

Viktig: Du kan ikke gjenopprette en sikkerhetskopi fra en nyere Android-versjon til en enhet som kjører en eldre Android-versjon. Finn ut hvordan du sjekker og oppdaterer Android-versjonen din.

Når du legger til Google-kontoen din på en enhet som er konfigurert, blir det du tidligere sikkerhetskopierte for den aktuelle Google-kontoen, lagt til på enheten.

Slik legger du til en annen konto i en konfigurert enhet

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Google.
  3. Trykk på e-postadressen for kontoen din og så Legg til en ny konto.
  4. Følg instruksjonene på skjermen.

Slik gjenoppretter du kontoen fra en tidligere enhet til en tilbakestilt enhet

Bildene og videoene dine er allerede tilgjengelige i Google Foto. Du kan imidlertid gjenopprette resten av dataene du har sikkerhetskopiert, når du konfigurerer den nye enheten for første gang eller etter en tilbakestilling til fabrikkstandard. Under konfigureringen følger du veiledningen på skjermen for å gjenopprette dataene.

Prosessen kan ta opptil 24 timer.

Gjenopprett sikkerhetskopierte kontakter

Hvis du har lagret Google-kontaktene dine i Google-kontoen, synkroniseres de automatisk. Hvis du har andre kontakter på en enhet eller et SIM-kort, kan du finne ut hvordan du gjenoppretter kontakter manuelt.

Sjekk hvilke bilder, data og innstillinger du har sikkerhetskopiert

Du kan sjekke hvilke data og apper som inkluderes i sikkerhetskopien.

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Google Og så Sikkerhetskopiering.
  3. Under «Informasjon om sikkerhetskopi» ser du hvilke data som er sikkerhetskopiert på enheten.