Använda Pixel-telefonen med alla mobiloperatörer

En mobiltelefon får inte vara operatörslåst om du vill använda den med vilken mobiloperatör som helst och inte bara i återförsäljarens nätverk. Telefonen kan vara operatörslåst eller inte beroende på var du köpte den.

Viktigt! Pixel-telefoner fungerar med alla större operatörer. Alla telefoner av typen Pixel 4a (5G) och senare modeller fungerar dock inte med alla 5G-nätverk. Kolla med operatören att telefonen fungerar i deras 5G-nätverk. Visa en lista över certifierade operatörer.

Köpa och använda en telefon som inte är operatörslåst

Om du har en Pixel-telefon som inte är operatörslåst kan du använda den med alla mobiloperatörer. Inga telefoner i Google Store är operatörslåsta.

Så här använder du en telefon som inte är operatörslåst:

1. Köp en Pixel-telefon som inte är operatörslåst från Google Store.
  2. Kontakta mobiloperatören.
  3. Ställ in operatörens abonnemang på telefonen enligt operatörens anvisningar.

Tips! Telefoner som inte är operatörslåsta och som har köpts från Google Store visas med Fi tills ett abonnemang har ställts in.

Om du har en operatörslåst telefon

Om du köpte en telefon från en mobiloperatör kan den vara operatörslåst i upp till två år. I så fall kan telefonen bara användas med den operatörens mobiltjänst tills säljaren låser upp den eller abonnemanget upphör.

Om du vill låsa upp telefonen innan abonnemanget upphör kontaktar du mobiloperatören och frågar om alternativa lösningar.

Åtgärda problem med ett upplåst SIM-kort

Om det nya SIM-kortet inte fungerar efter att den ursprungliga operatören har låst upp det och den nya operatören har bekräftat att tjänsten är aktiv kan du behöva uppdatera statusen för SIM-kortet. Aviseringarna ”SIM-kortet stöds inte” eller ”Tjänsten kan inte aktiveras” eller liknande visas.

Grundläggande felsökning
  1. Anslut till ett Wi-Fi-nätverk. Läs om hur du ansluter till Wi-Fi.
  2. Installera eventuella Android-uppdateringar. Läs mer om hur du söker efter uppdateringar.
  3. Öppna appen Telefon telefon.
  4. Ange och ring den här koden: *#*#7465625#*#*.
  5. När telefonen återgår till samtalsskärmen ska du vänta i ungefär två minuter.
  6. Kontrollera att du har nätverksanslutning. Läs mer om hur du ansluter via mobildata.
Avancerad felsökning

Återställa standardinställningarna

Om grundläggande felsökning inte hjälper kan du testa att återställa standardinställningarna på telefonen. Läs mer om hur du återställer standardinställningarna på Pixel-telefonen.

När all data har raderats på telefonen ska du välja alternativet för omstart och följa anvisningarna på skärmen.

Kontakta operatören

Kontakta operatören om du har återställt telefonen till standardinställningarna och fortfarande saknar nätverksanslutning.