Løs problemer med for høyt batteriforbruk på Pixel-telefoner

Bruk arbeidsflyten vår for selvhjelp for å feilsøke batteri- og ytelsesproblemer på Pixel 7a eller eldre, inkludert Pixel Fold.

Løs batteri- eller ytelsesproblemer

Hvis batterilevetiden til telefonen din tilsynelatende er dårlig eller kort, kan det hende at en nedlastet app bruker for mye batteri. Du kan justere telefoninnstillingene for å få batteriet til å vare. Følg instruksjonene nedenfor for å feilsøke for høyt batteriforbruk.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Pixel-batteriet lærer seg kontinuerlig atferden din og optimaliserer seg selv basert på hvordan du har brukt apper nylig. Når du konfigurerer en ny enhet eller tilbakestiller en enhet til fabrikkstandard, kan det ta noen uker før optimaliseringen når full effektivitet. Du får best resultat ved å la tilpasset batteri og batterioptimalisering være påslått.

Etter en programvareoppdatering er det normalt at Pixel-telefonen har høyere batteriforbruk enn vanlig. Det er fordi telefonen jobber hardt med å laste ned og optimalisere den nye programvaren og få alt i gang.

Hvis du fortsatt opplever uvanlig høyt batteriforbruk etter noen dager, kan du gi oss beskjed – vi hjelper deg gjerne.
Tips: Denne videoen gjelder bare for Pixel Fold.

Hvordan sparer jeg batteri med innstillingene?

Hvis telefonens batterilevetid er for kort, kan du finne ut hvordan du får lengre batterilevetid.

Du kan også finne ut hvilke aktiviteter som bruker mest batteri.

Hvordan lukker jeg apper som bruker mest batteri?

Viktig: Du kan ikke tvinge avslutning av eller avinstallere Google Play-tjenester. Telefonen bruker Google-tjenester via Google Play. Appen er integrert i Android. Finn ut mer om Google Play Tjenester.

Trinn 1: Begrens apper som bruker mest batteri

Med høy bakgrunnsbruk eller total batteribruk

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Batteri og så Batteribruk.
    • For å se batteribruk etter app, trykk på Se etter apper.
  3. Du kan se eller endre hvordan en app eller et system i listen bruker batteriet, ved å trykke på appen eller systemet.​
    • Vi anbefaler at du lar batterioptimalisering være på for alle apper.
    • For enkelte apper kan du begrense batteribruken i bakgrunnen.
  4. Slik gjennomgår du innstillingene for batteribruk for alle appene dine:
    1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
    2. Trykk på Apper og så Batteribruk for apper.
  5. Hvis du ser en melding med anbefaling om å begrense en app eller et system, trykker du på meldingen og så Begrens.

Tips: Enkelte apper fungerer kanskje ikke som normalt når de stilles til Begrenset – eller det kan hende at varsler blir forsinket.

Trinn 2: Tving problematiske apper til å avslutte

Viktig: Hvis du tvinger enkelte nødvendige apper eller tjenester til å avslutte, kommer ikke telefonen til å fungere skikkelig. Det finnes enkelte apper det ikke er mulig å tvinge til å avslutte.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Apper og så Se alle appene.
  3. Trykk på appen og så Tving avslutning og så OK

Trinn 3: Avinstaller problematiske apper
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Apper og så Se alle appene.
  3. Trykk på appen.
  4. Trykk på Avinstaller og så OK.

Tips: Når du trykker og holder på appen, kan du se «Avinstaller», «Fjern» eller begge deler på skjermen. For å fjerne appen fra telefonen, trykk på Avinstaller. For å fjerne den kun fra startskjermen, trykk på Fjern.

Hvordan sjekker jeg om telefonen må oppdateres?

Start telefonen på nytt
  1. Start telefonen på nytt.
    • På Pixel 5a eller eldre: Trykk og hold på av/på-knappen i omtrent 30 sekunder, eller til telefonen starter på nytt.
    • På Pixel 6 eller nyere, inkludert Fold: Trykk og hold inne av/på-knappen og volum opp-knappen i noen sekunder.
  2. Trykk på Start på nytt Start på nytt.
Se etter Android-oppdateringer
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Nede på skjermen trykker du på System og så Programvareoppdatering.
  3. Når oppdateringsstatusen vises på skjermen, følger du trinnene.
Se etter appoppdateringer

Sjekk om det finnes en tilgjengelig oppdatering for Kamera-appen:

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Administrer apper og enheter.
  4. Under «Tilgjengelige oppdateringer» installerer du eventuelle oppdateringer som er tilgjengelige for Pixel-kameraet.

Sjekk om en Android-systemoppdatering er tilgjengelig:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System.
  3. Trykk på Programvareoppdateringer.
  4. Trykk på Systemoppdatering.
  5. Trykk på Se etter oppdateringer.

Prøv avanserte trinn

Tilbakestill til fabrikkstandard
Viktig: Hvis du tilbakestiller telefonen til fabrikkstandard, fjernes alle dataene på den. Du kan gjenopprette data som er lagret i Google-kontoen din, men alle apper og tilknyttede data avinstalleres. Før du tilbakestiller telefonen til fabrikkstandard, må du sikkerhetskopiere den.
Legg ut spørsmålet ditt på et Google-forum
Hvis du vil ha mulige løsninger på andre problemer med tilbakestilling av telefonen, kan du legge ut spørsmålene dine i brukerforumet for Google Pixel.

Har du fortsatt problemer med høyt batteriforbruk?

Hvis telefonen fortsatt har problemer med høyt batteriforbruk, kan vi hjelpe deg med det. Finn ut hvordan du kontakter oss.