Hantera flygplansläge, privat DNS och andra nätverksinställningar

Du kan hantera flygplansläge, internetdelning, VPN, privat DNS och andra nätverksinställningar för Pixel-telefonen.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Ändra en inställning för nätverk eller internet

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet.
  3. Tryck på inställningen som du vill ändra.

Tillgängliga nätverks- och internetinställningar

Anslutningar

Wi-Fi

Läs mer om hur du ändrar hur och när enheten ansluts till wifi:

Mobilnätverk

Du kan ändra hur mobildata, dataroaming och önskade nätverk används på telefonen. Läs mer om hur du ansluter till mobilnätverk.

Tips! Kontakta mobiloperatören om du vill ha information om avgifter med mera.

Surfzon och internetdelning

Du kan dela telefonens mobildataanslutning med andra enheter med hjälp av internetdelning och surfzoner via Wi-Fi, Bluetooth eller USB. Läs mer om hur du delar telefonens dataanslutning.

VPN

Du kan ansluta till säkrare nätverk med ett VPN (virtuellt privat nätverk) när du är ute och reser. Läs mer om att använda virtuella privata nätverk.

Kontroller

Dataanvändning

Dataanvändning är den mängd data som laddats upp eller laddats ned via mobildata. Läs mer om hur du minskar och hanterar användningen av mobildata.

Flygplansläge

Så här aktiverar eller inaktiverar du flygplansläge:

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet.
  3. Aktivera eller inaktivera Flygplansläge.

Tips!

Privat DNS

Viktigt! Som standard används privat DNS i alla nätverk som kan använda det. Vi rekommenderar att du låter Privat DNS vara aktiverat.

Så här aktiverar eller inaktiverar du privat DNS eller ändrar inställningarna för det:

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet Följt av Privat DNS.
  3. Välj ett alternativ:
    • Av
    • Automatisk
    • Värdnamn för privat DNS-leverantör
  4. Tryck på Spara.
Tips! Med privat DNS skyddas bara frågor till och svar från DNS-servern. Ingenting annat skyddas.
Adaptive Connectivity (Pixel 4a (5G) och senare)

Obs! I USA kan vissa operatörer begränsa Adaptive Connectivity. Kontakta operatören för mer information.

Med Adaptive Connectivity aktiveras 5G enbart när appen behöver högre hastighet, till exempel när du streamar eller laddar ned videor.

Så här aktiverar eller inaktiverar du Adaptive Connectivity:

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Adaptive Connectivity.
  3. Aktivera eller inaktivera Adaptive Connectivity.

Tips! Du kan spara batteri genom att aktivera Adaptive Connectivity.