Opret forbindelse til Wi-Fi-netværk på din Pixel-telefon

Du kan bruge Wi-Fi, lige som du vil, ved at ændre på, hvordan og hvornår din enhed opretter forbindelse.

Når du har Wi-Fi slået til, opretter din enhed automatisk forbindelse til Wi-Fi-netværk i nærheden, som du tidligere har oprettet forbindelse til. Du kan også indstille din enhed til automatisk at slå Wi-Fi til i nærheden af gemte netværk.

Vigtigt! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 11 og nyere. Se, hvordan du tjekker din Android-version.

Aktivér og opret forbindelse

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Netværk og internet og derefter Internet.
  3. Aktivér Wi-Fi.
  4. Tryk på et netværk på listen. Hvis der skal angives en adgangskode, vises låsen Lås. Følgende sker, når du har oprettet forbindelse:
    • "Forbundet" vises under netværksnavnet.
    • Netværket er "Gemt". Når din enhed er i nærheden, og Wi-Fi er aktiveret, opretter din enhed automatisk forbindelse til netværket.

Tip! Du kan også stryge ned på skærmen for at åbne Wi-Fi-indstillingerne. Se, hvordan du ændrer ofte anvendte indstillinger.

Opret forbindelse via en notifikation

Når Wi-Fi er aktiveret, får du notifikationer om tilgængelige offentlige netværk af høj kvalitet. I disse underretninger kan du:

• Oprette forbindelse til netværket ved at trykke på Tilslut.
  • Skifte Wi-Fi-indstillinger ved at trykke på Alle netværk.
  • Stoppe med at få notifikationer om det pågældende netværk ved at rydde notifikationen. Se, hvordan du styrer notifikationer.

Tip! Du kan også oprette forbindelse til disse netværk uden notifikationer. Se, hvordan du automatisk opretter forbindelse til åbne netværk.

Sammenlign forskellige netværks styrke

Signalstyrke

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Netværk og internet og derefter Internet.
  3. Sørg for, at Wi-Fi er aktiveret.
  4. Du kan se netværkets signalstyrke på Wi-Fi-ikonet Wi-Fi. Jo mere ikonet er udfyldt, desto stærkere er signalet.

Hastighed

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Netværk og internet og derefter Internet.
  3. Sørg for, at Wi-Fi er aktiveret.
  4. Du kan se forbindelseshastigheden under navnet på det offentlige netværk. Hastigheden kan ændre sig afhængigt af signalstyrken.
    • Langsom: Du kan sende og modtage mails og sms-beskeder. Billeder vises langsomt.
    • OK: Du kan læse websider, bruge sociale medier og streame musik og videoer med standardopløsning (SD).
    • Hurtig: Du kan streame de fleste videoer med høj opløsning (HD) og foretage videoopkald.
    • Meget hurtig: Du kan streame videoer af meget høj kvalitet.

Aktivér automatisk i nærheden af gemte netværk
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Netværk og internet og derefter Internet og derefter Netværkspræferencer.
  3. Vælg Aktivér Wi-Fi automatisk. Det kan være nødvendigt først at aktivere Lokation og derefter Lokationstjenester.
  4. Aktivér Wi-Fi-scanning og Bluetooth-scanning.

Tip! Wi-Fi aktiveres ikke automatisk, når:

• Placering er deaktiveret
  • Batterisparefunktion er slået til
  • Flytilstand er slået til
  • Netdeling ("hotspot") er slået til
  • Scanning af Wi-Fi i baggrunden er deaktiveret

Skift, tilføj, del eller fjern gemte netværk

Skift et gemt netværk
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Netværk og internet Og så Wi-Fi.
    • Hvis du vil skifte mellem netværkene på listen, skal du trykke på et netværksnavn.
    • Hvis du vil ændre indstillingerne for et netværk, skal du trykke på netværket.
Tilføj et gemt netværk

Mulighed 1: Vent på, at netværkslisten genindlæses

Hvis det netværk, du vil oprette forbindelse til, ikke vises, men er i nærheden, skal du vente på, at listen opdateres.

Mulighed 2: Tilføj netværk

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Netværk og internet og derefter Internet.
  3. Sørg for, at Wi-Fi er aktiveret.
  4. Tryk på Tilføj netværk nederst på listen.
  5. Angiv netværksnavnet (SSID) og sikkerhedsoplysningerne, hvis det er nødvendigt.
  6. Tryk på Gem.
Del Wi-Fi-oplysninger via appen Indstillinger
  1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på Netværk og internet og derefter Internet.
  3. Sørg for, at Wi-Fi er aktiveret, og at du har forbindelse til det netværk, du vil dele.
  4. Ud for Wi-Fi-netværket skal du trykke på Indstillinger Indstillinger og derefter Del.
  5. Verificer om nødvendigt din identitet på din enhed.
  6. Brug QR-koden til at dele Wi-Fi-netværket.
Del Wi-Fi-oplysninger fra kvikmenuen
  1. Åbn kvikmenuen ved at stryge nedad fra toppen af skærmen.
  2. Tryk på Internet.
  3. Sørg for, at Wi-Fi er aktiveret, og at du har forbindelse til det netværk, du vil dele.
  4. Tryk på Del Wi‑Fi nederst til venstre.
  5. Verificer om nødvendigt din identitet på din enhed.
  6. Brug QR-koden til at dele Wi-Fi-netværket.
Fjern et gemt netværk
  1. Åbn appen Indstillinger på telefonen.
  2. Tryk på Netværk og internet og derefter Internet.
  3. Sørg for, at Wi-Fi er aktiveret.
  4. Hold fingeren nede på et gemt netværk.
  5. Tryk på Glem.

Opret forbindelse til OpenRoaming-Wi-Fi-netværk

OpenRoaming er en samling af Wi-Fi-hotspots. Når du er i nærheden af et OpenRoaming-hotspot, der tilbyder Google-brugere sikker adgang uden betaling, kan din Pixel-telefon automatisk oprette forbindelse til det pågældende hotspot.

Konfigurer OpenRoaming
Vigtigt! OpenRoaming kan kun konfigureres, når du er inden for rækkevidden af et OpenRoaming-netværk. Efter konfigurationen opretter din telefon automatisk forbindelse til de deltagende OpenRoaming-netværk i nærheden.

Sådan konfigurerer du OpenRoaming på din Pixel-telefon:

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Netværk og internet og derefter Internet.
  3. Hvis du er inden for rækkevidde af et OpenRoaming-netværk, skal du trykke på det på Wi-Fi-listen.
  4. Gennemgå vilkårene og betingelserne på skærmen. Tryk på Fortsæt.
  5. Tryk på den Google-konto, du vil bruge til godkendelse.
Deaktiver eller skift indstillinger for OpenRoaming

Du kan glemme, ændre eller fjerne tilknytningen af den konto, du bruger til OpenRoaming.

1. Når du har forbindelse til et OpenRoaming-hotspot, skal du åbne appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Netværk og internet og derefter Internet.
  3. Tryk på Indstillinger Indstillinger ud for "OpenRoaming".
    • Tryk på Fjern tilknytning Fjern for at afbryde forbindelsen til det pågældende hotspot.
    • Tryk på Glem Papirkurv, hvis du ikke vil oprette forbindelse til OpenRoaming igen.
    • Du kan ændre den konto, du bruger til OpenRoaming, ved at trykke på Avanceret og derefter Abonnement.
Tip! I Indstillinger kan du se andre oplysninger som f.eks. det aktuelle hotspots signalstyrke, frekvens og beskyttelse.
Sådan fungerer OpenRoaming
Vigtigt! Google deler ikke dine personlige data med OpenRoaming-netværk.

Med OpenRoaming kan du oprette forbindelse til offentlige Wi-Fi-hotspots endnu hurtigere. Du behøver ikke at skifte manuelt mellem netværk og acceptere forskellige vilkår og betingelser. I stedet skifter din Pixel-telefon automatisk netværk, når du går fra ét hotspotområde til et andet.

Hvis du vil deltage i OpenRoaming, skal netværkene opfylde standarderne for dækning og sikkerhed og acceptere vilkårene og betingelserne. Du skal acceptere disse vilkår én gang, når du konfigurerer OpenRoaming. Få flere oplysninger ved at gå til websitet for Wireless Broadband Alliance.

Efter konfigurationen accepterer OpenRoaming-netværk Google-loginoplysninger fra din Pixel-telefon, som angiver, at din telefon bruger en konto, der accepterer vilkårene. Dette giver din Pixel-telefon mulighed for problemfrit at gå fra ét OpenRoaming-hotspot til et nyt.