Connectar-se a xarxes Wi‑Fi en un telèfon Pixel

Per fer servir la Wi‑Fi com vulguis, pots canviar com i quan es connecta el teu dispositiu.

Quan tens la Wi‑Fi activada, el dispositiu es connecta automàticament a les xarxes Wi‑Fi properes a què t'has connectat abans. També pots configurar el dispositiu perquè activi la Wi-Fi automàticament a prop de xarxes que hagis desat.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 11 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Activar i connectar

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, Internet.
  3. Activa la Wi‑Fi.
  4. Toca una xarxa de la llista. Si cal una contrasenya, veuràs un cadenat Bloqueja. Un cop t'hi hagis connectat:
    • Es mostrarà la indicació "Connectat" a sota del nom de la xarxa.
    • La xarxa s'haurà desat. Quan el dispositiu sigui a prop i la Wi‑Fi estigui activada, el dispositiu s'hi connectarà automàticament.

Consell: també pots lliscar cap avall a la pantalla per accedir a la configuració de la Wi‑Fi. Obtén informació sobre com pots canviar les opcions de configuració habituals.

Connectar-se a través d'una notificació

Quan la xarxa Wi‑Fi està activada, reps notificacions de xarxes públiques d'alta qualitat disponibles. En aquestes notificacions, pots fer el següent:

Consell: també pots connectar-te a aquestes xarxes sense fer servir les notificacions.Obtén informació sobre com pots connectar-te automàticament a xarxes obertes.

Comparar la intensitat de les xarxes

Intensitat

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, Internet.
  3. Assegura't que la Wi‑Fi estigui activada.
  4. Trobaràs la intensitat del senyal de la xarxa a la icona de Wi‑Fi Wi‑Fi. Com més plena estigui la icona, més intens és el senyal.

Velocitat

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, Internet.
  3. Assegura't que la Wi‑Fi estigui activada.
  4. Trobaràs la velocitat de connexió a sota del nom d'una xarxa pública. La velocitat pot canviar en funció de la intensitat del senyal.
    • Lenta: pots enviar i rebre correus electrònics i missatges de text. Les imatges es carreguen lentament.
    • Correcta: pots llegir pàgines web, fer servir els mitjans socials i reproduir en continu música i vídeos en definició estàndard (SD).
    • Ràpida: pots reproduir en continu la majoria de vídeos en alta definició (HD) i fer videotrucades.
    • Molt ràpida: pots reproduir en continu vídeos d'alta qualitat.

Activar la Wi‑Fi automàticament a prop de xarxes desades
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, Internet i, a continuació, Preferències de xarxa.
  3. Activa l'opció Activa la Wi‑Fi automàticament. Si cal, abans activa Ubicació i, a continuació, Serveis d'ubicació.
  4. Activa Cerca de xarxes Wi‐Fi i Cerca de dispositius Bluetooth.

Consell: la Wi‑Fi no s’activa automàticament en els casos que t'indiquem a continuació.

• Quan la ubicació està desactivada.
  • Quan l'estalvi de bateria està activat.
  • Quan el mode d'avió està activat.
  • Quan la compartició de xarxa (punt d'accés Wi-Fi) està activada.
  • Quan la cerca de xarxes Wi‑Fi en segon pla està desactivada.

Canviar, afegir, compartir o suprimir xarxes desades

Canviar una xarxa desada
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet A continuació, Wi‑Fi.
    • Per moure't per les xarxes de la llista, toca el nom d'una xarxa.
    • Per canviar la configuració d'una xarxa, toca la xarxa.
Afegir una xarxa desada

Opció 1: espera que es torni a carregar la llista de xarxes

Si la xarxa que vols no figura a la llista, però és a prop, espera que s'actualitzi la llista.

Opció 2: afegir una xarxa

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, Internet.
  3. Assegura't que la Wi‑Fi estigui activada.
  4. A la part inferior de la llista, toca Afegeix una xarxa.
  5. Si cal, introdueix el nom de la xarxa (SSID) i les dades de seguretat.
  6. Toca Desa.
Compartir la informació de la Wi‐Fi des de l'aplicació Configuració
  1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, Internet.
  3. Assegura't que la Wi‐Fi estigui activada i que tinguis connexió a la xarxa que vols compartir.
  4. Al costat de la xarxa Wi‐Fi, toca Configuració Configuració i, a continuació, Comparteix.
  5. Si cal, verifica la teva identitat al dispositiu.
  6. Per compartir la xarxa Wi‐Fi, utilitza el codi QR.
Compartir la informació de la Wi‐Fi des de la configuració ràpida
  1. Per obrir la configuració ràpida, fes lliscar el dit cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Toca Internet.
  3. Assegura't que la Wi‐Fi estigui activada i que tinguis connexió a la xarxa que vols compartir.
  4. A la part inferior esquerra, toca Comparteix la Wi‐Fi.
  5. Si cal, verifica la teva identitat al dispositiu.
  6. Per compartir la xarxa Wi‐Fi, utilitza el codi QR.
Suprimir una xarxa desada
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, Internet.
  3. Assegura't que la Wi‑Fi estigui activada.
  4. Mantén premuda una xarxa desada.
  5. Toca Oblida.

Connectar-se a xarxes Wi‑Fi d'OpenRoaming

OpenRoaming és una federació de punts d'accés Wi‑Fi. Quan siguis a prop d'un punt d'accés Wi‑Fi d'OpenRoaming que ofereixi accés sense cost econòmic i segur als usuaris de Google, el telèfon Pixel podrà connectar-s'hi automàticament.

Configurar OpenRoaming
Important: només pots configurar OpenRoaming quan estàs dins de l'abast d'una xarxa d'aquest servei. Després de la configuració, el telèfon es connectarà automàticament a totes les xarxes registrades a OpenRoaming que tinguis a prop.

Per configurar OpenRoaming al telèfon Pixel, segueix aquests passos:

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, Internet.
  3. Si estàs dins de l'abast d'una xarxa d'OpenRoaming, toca-la a la llista de xarxes Wi‑Fi.
  4. Revisa els termes i condicions en pantalla. Toca Continua.
  5. Toca el Compte de Google que vols utilitzar per a l'autenticació.
Desactivar o canviar la configuració d'OpenRoaming

Pots desconnectar, oblidar o canviar el compte que utilitzes per a OpenRoaming.

1. Mentre estiguis connectat a un punt d'accés Wi‑Fi d'aquest servei, obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, Internet.
  3. Al costat de l'opció "OpenRoaming", toca Configuració Configuració.
    • Per desconnectar-te del punt d'accés Wi‑Fi concret, toca Desconnecta Suprimeix.
    • Per no tornar a connectar-te a OpenRoaming, toca Oblida Paperera.
    • Per canviar el compte que utilitzes amb OpenRoaming, toca Configuració avançada i, a continuació, Subscripció.
Consell: a Configuració hi figuren altres dades, com ara la intensitat del senyal, la freqüència i la seguretat del punt d'accés Wi‑Fi actual.
Com funciona OpenRoaming
Important: Google no comparteix les teves dades personals amb les xarxes d'OpenRoaming.

OpenRoaming et permet connectar-te a punts d'accés Wi‑Fi públics amb menys passos. No cal que canviïs de xarxa manualment ni que acceptis termes i condicions diferents. En comptes d'això, el telèfon Pixel canvia de xarxa automàticament en passar de l'àrea d'un punt d'accés Wi‑Fi a una altra.

Per unir-se a OpenRoaming, les xarxes han de complir els estàndards de servei i seguretat, i acceptar els termes i condicions habituals. En configurar OpenRoaming, acceptes aquestes condicions habituals. Per obtenir més informació, visita el lloc web de Wireless Broadband Alliance (aliança per a la banda ampla sense fil).

Després de la configuració, les xarxes d'OpenRoaming accepten una credencial de Google del teu telèfon Pixel, que indica que el telèfon utilitza un compte que accepta les condicions. Això permet que el telèfon Pixel es mogui fàcilment entre els punts d'accés Wi‑Fi d'OpenRoaming.