Utvid rekkevidden til også å omfatte YouTube-brukere

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Du kan vise personlig tilpassede annonser til millioner av seere på YouTube og andre nettsteder som tilhører videopartnere, med utgangspunkt i seernes tidligere interaksjoner med videoene dine eller YouTube-kanalen din. Ved å forsterke budskapet til personer som allerede har sett videoene dine eller kanalen din, har du større sjanse til å øke avkastningen. Finn ut mer om datasegmenter.

Fordeler

• Bedre avkastning: Annonsører som viser annonser til YouTube-brukere som tidligere har vist interesse for produktene eller tjenestene deres, oppnår bedre avkastning.
  • Større rekkevidde: I det enorme YouTube-nettverket kan du nå ut til flere potensielle kunder med videoannonsene dine. Finn ut mer om hvordan datasegmentene fungerer.
  • Effektiv prissetting: Med auksjonsmodellen i Google Ads får du konkurransedyktige priser som er i tråd med avkastningsmålet ditt. Hvis du opererer med CPV-bud, må du betale for videoavspillinger og andre videointeraksjoner, for eksempel klikk på overleggskort, tilleggsbannere og handlingsfremmende overlegg.
  • Fleksibilitet: Vis annonser basert på handlinger som spesifikt er tilknyttet YouTube-videoene dine, for eksempel at seere liker, ikke liker eller deler den aktuelle videoen.

Sånn fungerer det

Datasegmentene dine blir opprettet ved at du først knytter YouTube-kanalen og Google Ads-kontoen din sammen. Når denne tilknytningen er etablert, kan du nå ut til personer som har utført disse YouTube-relaterte handlingene:

• så på en video fra en kanal
  • så på en eller flere av de valgte videoene
  • så på en video (som en annonse) fra en kanal
  • så på en eller flere av de valgte videoene (som annonser)
  • abonnerte på en kanal
  • besøkte en kanalside
  • likte en video fra en kanal
  • la til en video fra en kanal i en spilleliste
Merk: Data om brukere som har delt en video fra en kanal, blir ikke lenger brukt.

Du kan så bruke disse listene i målrettingsinnstillingene dine for nye eller nåværende kampanjer.

For å administrere listene dine kan du klikke på verktøyikonet Tools Icon, og så på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen, og til slutt klikke på Målgruppestyring.

Klikk på plussknappen på «Målgruppestyring»-siden, og velg + YouTube-brukere for å legge til lister. Legg deretter inn all nødvendig informasjon.

Merk: Du kan ikke opprette datasegmenter med utgangspunkt i visninger av bumperannonser eller in-stream-annonser som ikke kan hoppes over.

Listestørrelser

Hvis du går for «Opprinnelig listestørrelse», kan du enten hente medlemmene som er oppført på listen i løpet av de siste 30 dagene med aktivitet i kanalen din, eller starte med blanke ark.

Husk at Google Ads ikke bruker datasegmentene dine som utgangspunkt for å lage lister over potensielt nye medlemmer av YouTube-kanalen din, eller i forbindelse med visning av YouTube-toppannonser på nettsteder som ikke tilhører Google. Som et resultat av dette vises all rapportering om datasegmentene for YouTube-kanalen og YouTube-toppannonser som «0» under «Størrelse: Displaynettverket» på «Målgruppestatistikk»-siden i Google Ads.

Viktig: Hvis du har mer enn én YouTube-kanal, kan du knytte flere YouTube-kanaler sammen med Google Ads-kontoen din. Du kan opprette flere lister per kanal, men du kan ikke bruke den samme listen i flere kanaler.

Anbefalte fremgangsmåter

Få mer presis målretting ved å se nærmere på disse funksjonene:

• Ulike annonseformater: Opprett en kampanje basert på videoannonser og andre reklameformater (f.eks. tekst-, bilde- og rich media-annonser), og målrett den så mot eksisterende kunder samt brukere av appen din og besøkende på nettstedet ditt. Finn ut mer om videoannonseformater.
  • Engasjer mobilkunder: Bruk kvadratiske og vertikale videoannonser for å engasjere mobilkunder i YouTube-appen. Finn ut hvordan du bruker kvadratiske og vertikale videoannonser for å engasjere mobilkunder.
  • Detaljerte rapporter: Optimaliser kampanjen din på grunnlag av resultatberegninger. Du kan for eksempel øke budene på bestemte emner eller kanaler som gir best responsfrekvens. Se flere tips om optimalisering av videokampanjer.
  • Brukervennlig: Du kan enkelt opprette, administrere og målrette datasegmentene dine. Finn ut mer om hvordan datasegmentene fungerer.
  • Egendefinerte målgruppesegmenter: Få tilpasset målrettingen ved å kombinere datasegmentene dine. Da kan du for eksempel nå ut til folk som har sett filmtraileren din, men som ennå ikke har sett annonsen der du markedsfører lanseringen på DVD. Finn ut hvordan du oppretter egendefinerte kombinasjonssegmenter.