Aktivera G Suite for Nonprofits

Organisationer som har ett konto i Google för ideella organisationer är berättigade att använda G Suite for Nonprofits. G Suite for Nonprofits kostar ingenting. G Suite for Nonprofits har ungefär samma funktioner som G Suite Basic och dessutom delade enheter, och organisationen kan ha ett obegränsat antal användare.

När du har aktiverat G Suite for Nonprofits kan du uppgradera till utgåvorna Business eller Enterprise och få tillgång till fler funktioner och administratörsinställningar till rabatterat pris. Läs mer om hur du uppgraderar från G Suite for Nonprofits till Business eller Enterprise.

På sidan med produkterbjudanden för ideella organisationer i olika länder kan du se om G Suite for Nonprofits är tillgängligt i ditt land.

Aktivera G Suite for Nonprofits

Om du redan har ett G Suite-konto hoppar du över steg 1 och 2.

1. Öppna registreringssidan för G Suite for Nonprofits och skapa ett G Suite-konto för organisationen enligt anvisningarna.

Du kan använda G Suite-kontot under en provperiod på 14 dagar utan kostnad. Mer information finns i artikeln Om din kostnadsfria testperiod på G Suite.

2. Verifiera att du äger din domän. Mer information finns i artikeln Verifiera domänen för G Suite.
  3. Besök Google för ideella organisationer och logga in med organisationens administratörsadress för Google för ideella organisationer.
  4. Klicka på G Suite for Nonprofits följt av Kom igång.
  5. Skicka in domänen enligt anvisningarna. Ta inte med www eller http:// i adressen (exempel: domän.org)

Vi granskar ansökan inom tre arbetsdagar och kontrollerar att ditt G Suite-konto uppfyller villkoren för G Suite for Nonprofits.

Om du har köp G Suite av en återförsäljare

Om du har köpt dina G Suite-tjänster av en återförsäljare går det inte att omvandla kontot till ett G Suite for Nonprofits-konto. Du måste överföra kontot från återförsäljaren direkt till Google om du vill registrera organisationen för G Suite for Nonprofits. Läs mer om hur du överför ditt konto till en återförsäljare.

Åtgärda problem med att aktivera G Suite

Provperioden för G Suite har löpt ut

Om du får ett meddelande om att provperioden är slut har du troligen inte slutfört aktiveringen av G Suite for Nonprofits.

Så här gör du detta:

1. Logga in på Google för ideella organisationer.
  2. Klicka på G Suite for Nonprofits följt av Aktivera.
G Suite-kontot har inte verifierats

Så här kontrollerar du om domänen har verifierats:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Verifiera att du äger din domän. Mer information finns i artikeln Verifiera domänen för G Suite.
Fel G Suite-version

Det går bara att uppgradera G Suite Basic till G Suite for Nonprofits. Om du vill byta prenumeration till G Suite Basic läser du anvisningarna om hur du nedgraderar till G Suite Basic eller Business-versionen.

När du har ändrat prenumerationen till G Suite Basic gör du om aktiveringen av G Suite for Nonprofits.

G Suite-kontot är avstängt

Du kan inte aktivera G Suite for Nonprofits eftersom domänen har stängts av. Mer information om hur du återställer tjänsten finns i artikeln om hur du åtgärdar avstängda G Suite-konton.