I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Visa användarna att du erbjuder snabb och fri frakt

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Med annoteringar om snabb och fri frakt kan du visa upp dina produkter som du kan leverera snabbt och tillförlitligt. För att delta måste du ange frakt som uppfyller följande krav:
  • Fri: En produkt kan skickas kostnadsfritt till kunden (eller kostnadsfritt om produktpriset uppfyller minimivärdet för köpet).
  • Snabb: En produkt kan levereras till en kund inom en angiven tid som varierar beroende på land.

This is an example ad with a Free 2-day shipping annotation.

På den här sidan

Krav

Du kan aktivera annoteringar om gratis och snabb frakt i dina Shopping-annonser och gratis produktannonser. Innan du gör det behöver du ha

ja, bekräftat ett aktivt Merchant Center-konto med produkter i Australien, Brasilien, Förenade kungariket, Indien, Japan, Kanada, Nya Zeeland och USA.

ja, bekräftat aktiva produkter på ditt Merchant Center-konto som du kan identifiera med snabb och fri frakt

• Du kan välja att delta med hela ditt produktsortiment eller en delmängd av produkterna.
  • Du kan välja mellan täckning över hela landet eller en delmängd av postnummer.

ja, bekräftat fraktinställningar som är konfigurerade till att vara snabba och kostnadsfria

ja, bekräftat produktens målsida eller informationssidor och kassasidor med kommentarer om snabb och fri frakt.

• För kvalificerade produkter måste motsvarande kassasida ha minst ett fraktalternativ som uppfyller kriterierna för snabb och fri frakt.
  • Produktmålsidorna får inte innehålla fraktinformation som inte stämmer överens med fri och snabb frakt.
  • Leveranstiden som du skickar till Merchant Center måste stämma överens med den som finns på webbplatsen. Om tiderna inte helt stämmer överens är det bättre att du skickar lite för höga siffror till Merchant Center.
Obs! Google kontrollerar om leveranstiden och fraktkostnaden uppfyller kraven innan annoteringen om snabb och fri frakt visas.

Läs mer om Krav på kassan och målsidan för att kunna visa användarna annoteringar om gratis och snabb frakt i dina annonser.

Så här konfigurerar du frakttjänsten för kvalificerade produkter

Klicka här om du vill veta mer om hur du konfigurerar fraktinställningarna i Merchant Center Next.

Om bara vissa av dina produkter är kvalificerade för fri frakt:

Skapa en särskild frakttjänst för dessa produkter. Du kan skapa en fraktavgiftstabell för att definiera en enhetlig kostnad för alla beställningar eller skapa regler baserade på en eller två dimensioner.

Läs mer om hur du konfigurerar en fraktavgiftstabell och fraktetikett.

Uppdatera attributet fraktetikett [shipping_label] i ditt flöde för varor som är kvalificerade för fri frakt. Värdet i attributet ska matcha attributet fraktetikett [shipping_label] på ditt konto.

• Alternativ 1: Uppdatera med den primära flödeskällan
  • Alternativ 2: Använda flödesregler
    • Med flödesregler skapar eller redigerar du en regeluppsättning med attributet fraktetikett [shipping_label].
      • Om du bara vill tagga specifika produkter i flödesregler kan du ange regelvillkor för att inrikta dig på specifika kombinationer av varumärken eller kategorier.
  • Alternativ 3: Använda tilläggsflöden

Om bara vissa av dina produkter är kvalificerade för snabb frakt:

Om leveranstiderna varierar beroende på produkt kan du skapa leveranstidsetiketter i kontots fraktinställningar. Dessa kan sedan tilldelas produktuppsättningar med attributet leveranstidsetikett [transit_time_label] i flödet. Läs mer om hur du ställer in transporttidsetiketter.

1. Klicka på Lägg till transporttidsetikett på sidan Leveranstid för att skapa etiketter som kan tilldelas produktuppsättningar.
  2. Uppdatera attributet leveranstidsetikett [transit_time_label] i ditt flöde för en grupp varor som tilldelats samma leveranstid. Värdet i attributet ska matcha attributet leveranstidsetikett [transit_time_label] som skapats i det konto de tillhör.

Om du erbjuder fri frakt till vissa delar av ett land

Ställ in olika fraktavgifter för specifika områden inom länder baserat på postnummer eller administrativ region. Du kan också skapa anpassade regioner och återanvända dessa regioner för att ställa in frakt. Fraktalternativet är för närvarande tillgängligt för Australien, Brasilien, Förenade kungariket, Indien, Japan, Kanada, Nya Zeeland och USA.

Läs mer om hur du konfigurerar fraktinställningar för olika regioner.

Om du endast erbjuder snabb frakt till vissa delar av ett land

• Alternativ 1: Ange leveranstid baserat på leveransdestinationer

• Ställ in olika leveranstider för specifika områden inom länder baserat på postnummer eller administrativ region. Läs mer om hur du konfigurerar fraktinställningar för olika regioner.
    • Använd transporttidsetiketter för att visa kunderna mer exakta beräknade leveransdatum när du skickar olika grupper av produkter från olika platser. Läs mer om hur du ställer in transporttidsetiketter.
  • Alternativ 2: Beräkna leveranstider baserat på fraktbolag (endast Frankrike, Tyskland och USA)

• Med det här alternativet kan Google beräkna leveranstiden genom att använda avsändaradressen, kundens plats samt information från dina fraktbolag. Observera att leveranstiden på kassasidan inte får överstiga den som beräknas på det här sättet. Läs mer om att låta Google beräkna leveranstider.
  • Alternativ 3: Beräkna leveranstider genom att ange spårningsdata från tidigare beställningar (endast USA)

• Med det här alternativet kan Google beräkna leveranstiderna genom att använda dina spårnings-id:n för beställningar för att beräkna leveranstider för dina kunder. Du kan tillhandahålla datan genom att länka till en partner eller ladda upp en fil manuellt. Den kan också användas för att validera fraktinställningarna. Läs mer om verifiering av fraktdata.

Verifiering

Att verifiera fraktinställningarna är en viktig del av att skapa en positiv kundupplevelse. Du kan göra detta på flera sätt.

Alternativ 1

När dina fraktinställningar är inställda för att vara snabba och kostnadsfria verifierar Google dem automatiskt genom att läsa datan på målsidan och kassasidan.

Alternativ 2 (endast USA)

Du kan även validera fraktinställningarna genom att ange historisk fraktdata, antingen genom att länka till en partner eller genom att ladda upp en fil manuellt. Läs mer om verifiering av fraktdata.

Leveransannotering

När din kvalificering har verifierats läggs annoteringen om gratis och snabb frakt automatiskt till i motsvarande Shopping-annonser och gratisannonser för kvalificerade lager.

Observera att det finns olika faktorer som påverkar hur och när annoteringen visas oavsett verifieringsstatus.