In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Laat gebruikers zien dat u gratis en snelle verzending aanbiedt

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Met de annotaties voor gratis en snelle verzending kunt u producten onder de aandacht brengen die u snel en betrouwbaar bij klanten kunt laten bezorgen. Als u wilt deelnemen, moet uw bezorging aan de volgende vereisten voldoen:
  • Gratis: een product kan kosteloos bij de klant worden bezorgd (of verzending is gratis als de productprijs hoger is dan de minimum bestedingsvereiste voor het winkelwagentje).
  • Snel: een product kan binnen een bepaalde tijd bij de klant worden bezorgd en die tijd verschilt per land.

This is an example ad with a Free 2-day shipping annotation.

Op deze pagina

Vereisten

U kunt annotaties voor gratis en snelle verzending aanzetten in uw Shopping-advertenties en gratis productvermeldingen. Voordat u dit doet, heeft u het volgende nodig:

ja, bevestigd Een actief Merchant Center-account met producten in de Verenigde Staten, Australië, Brazilië, Canada, India, Japan, het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland

ja, bevestigd Actieve producten in uw Merchant Center-account waarvan u kunt vaststellen dat deze gratis en snel worden verzonden

• U past dat toe op uw hele productvoorraad of op een subset van producten.
  • U kiest een heel land als leveringsgebied of een deel van alle postcodes.

ja, bevestigd Instellingen voor verzendkosten staan op gratis en snel

ja, bevestigd Landings- of detailpagina's voor producten en betaalpagina's waar u mededelingen over snelle en gratis bezorging kunt opnemen

• Voor geschikte producten moet de bijbehorende betaalpagina minimaal 1 verzendoptie hebben die voldoet aan de criteria voor gratis en snelle verzending.
  • Op productlandingspagina's mogen geen verzendgegevens staan die in strijd zijn met gratis en snelle verzending.
  • Zorg dat de verzendsnelheid die u in Merchant Center opgeeft, overeenkomt met wat er op uw website staat. Als de snelheden niet precies overeen kunnen komen, stelt u de tijden die u bij Merchant Center invoert hoger in.
Opmerking: Google controleert of uw verzendsnelheid en -kosten aan de vereisten voldoen voordat de annotatie voor gratis en snelle verzending wordt getoond.

Meer informatie over de vereisten voor betaal- en landingspagina's om aan gebruikers annotaties te tonen bij uw advertenties voor gratis en snelle verzending

Hoe u een verzendservice instelt voor geschikte producten

Klik hier voor informatie over het instellen van uw verzendinstellingen in Merchant Center Next.

Als maar een deel van uw producten geschikt is voor gratis verzending:

Maak een speciale verzendservice voor alleen deze producten. U kunt een tabel met verzendtarieven maken om een enkel tarief te definiëren voor alle bestellingen of regels maken op basis van 1 of 2 dimensies.

Meer informatie over hoe u een tabel met verzendtarieven en verzendlabels instelt

Update het kenmerk verzendlabel [shipping_label] in uw feed voor artikelen die in aanmerking komen voor gratis verzending. De waarde in het kenmerk moet overeenkomen met het kenmerk verzendlabel [shipping_label] dat ingesteld is in uw account.

• Optie 1: Updaten met uw primaire feedinvoerbron
  • Optie 2: Feedregels gebruiken
    • Met feedregels maakt of bewerkt u een regel die ingesteld is voor het kenmerk verzendlabel [shipping_label].
      • Als u alleen specifieke producten in feedregels wilt taggen, stelt u regelvoorwaarden in om specifieke merk- of categoriecombinaties te targeten.
  • Optie 3: Aanvullende feeds gebruiken

Als maar een deel van uw producten geschikt is voor snelle verzending:

Als de bezorgduur afhankelijk is van het product, maakt u bezorgduurlabels in de verzendinstellingen van uw account. Deze wijst u dan toe aan productgroepen met het kenmerk bezorgduurlabel [transit_time_label] in uw feed. Meer informatie over hoe u het bezorgduurlabel instelt

1. Klik op de pagina Levertijd op Bezorgduurlabel toevoegen om labels te maken die kunnen worden toegewezen aan productsets.
  2. Update het kenmerk bezorgduurlabel [transit_time_label] in de feed voor een groep artikelen waarop dezelfde bezorgduur is toegepast. Zorg dat de waarde in het kenmerk overeenkomt met het kenmerk bezorgduurlabel [transit_time_label] dat in uw account is gemaakt.

Als u alleen gratis verzending aanbiedt voor specifieke delen van een land

Stel verschillende verzendtarieven in voor specifieke regio's in landen op basis van de postcode of administratieve regio. U kunt ook aangepaste regio's maken en deze regio's opnieuw gebruiken om de verzending in te stellen. Deze verzendoptie is beschikbaar voor Australië, Brazilië, Canada, India, Japan, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Meer informatie over verzendinstellingen instellen voor verschillende regio's

Als u alleen snelle verzending aanbiedt voor specifieke delen van een land

• Optie 1: De bezorgduur instellen op basis van bestemmingen

• Stel verschillende verzendsnelheden in voor specifieke regio's in landen op basis van de postcode of administratieve regio. Meer informatie over verzendinstellingen instellen voor verschillende regio's
    • Gebruik bezorgduurlabels om uw klanten nauwkeurigere geschatte leverdatums te geven wanneer u verschillende groepen producten vanaf verschillende locaties verzendt. Meer informatie over hoe u het bezorgduurlabel instelt
  • Optie 2: Verzendsnelheden berekenen op basis van uw bezorgdienst (alleen in Frankrijk, Duitsland en de VS)

• Met deze optie kan Google uw verzendsnelheden schatten op basis van uw locatie van verzending, de locatie van de klant en de informatie van uw bezorgdienst(en). De verzendsnelheid op uw betaalpagina mag niet langzamer zijn de op deze manier berekende snelheid. Meer informatie over Google uw verzendsnelheden laten berekenen
  • Optie 3: Verzendsnelheden berekenen door uw historische trackinggegevens voor bestellingen op te geven (alleen in de VS)

• Met deze optie schat Google uw verzendsnelheden aan de hand van de tracking-ID's van eerdere bestellingen. U levert de gegevens aan door een koppeling met een partner te maken of door handmatig een bestand te uploaden. Hiermee valideert u ook uw verzendinstellingen. Meer informatie over verificatie van verzendgegevens

Verificatie

Het is belangrijk dat u uw verzendinstellingen valideert om een positieve klantervaring te garanderen. U kunt dit op verschillende manieren doen.

Optie 1

Nadat uw verzendinstellingen ingesteld zijn op gratis en snel, verifieert Google automatisch uw verzendinstellingen door de gegevens op uw landings- en betaalpagina te lezen.

Optie 2 (alleen in de VS)

U kunt uw verzendinstellingen ook valideren door uw historische verzendgegevens te verstrekken. Dat doet u door een koppeling met een partner te maken of door handmatig een bestand te uploaden. Meer informatie over verificatie van verzendgegevens

Annotatie voor verzending

Nadat we hebben geverifieerd dat u in aanmerking komt, wordt de annotatie voor gratis en snelle verzending automatisch toegevoegd aan de bijbehorende Shopping-advertenties en gratis vermeldingen voor geschikte voorraad.

Opmerking: Er zijn verschillende factoren die de manier en het moment beïnvloeden waarop de annotatie wordt weergegeven, ongeacht de verificatiestatus.