I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Bildelink [image_link] (samlinger)

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Legg til nettadressen til hovedbildet for samlingen ved å bruke attributtet for bildelink [image_link]. Dette er bildet som vises til kunder som ser på samlingen din.

Merk: Foreløpig brukes samlinger bare for markedsføring av produkter i butikk i Performance Max for butikksalgsmål. Bildet som er sendt inn via attributtet for bildelink [image_link], samsvarer med hovedbildet i markedsføringer av produkter i butikk.

Finn ut mer i artikkelen Om markedsføring av produkter i butikk i Performance Max for butikksalgsmål.

Bruksområder

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut mer om hvordan du sender inn produktinformasjon, blant annet når og hvordan du skal sende inn verdier på engelsk.

Type Nettadresse (inkludert http eller https), bare ASCII-tegn og i samsvar med RFC 3986.
Grenser 1–250 tegn
Støttede filformater JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), BMP (.bmp) og TIFF (.tif/.tiff)
Gjentatt felt Nei
Filformat Eksempelverdi
Tekstfeeder http://www.example.com/bilde1.jpg
XML-feeder <g:image_link>http://www.example.com/bilde1.jpg</g:image_link>

Retningslinjer

Følg disse retningslinjene for å sørge for at nettadressen til bildet ditt er formatert slik at vi kan forstå den.

Minstekrav

Dette er kravene til bildenettadresser som må innfris for at du skal kunne vise annonser og gratis oppføringer for produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir samlingen din avvist. Du får beskjed om dette på Diagnostikk-siden i Merchant Center-kontoen din.

Krav til nettadresser

• Bruk en nettadresse som peker til et bilde med et støttet filformat.
  • Bruk en nettadresse som begynner med http eller https og er i samsvar med kravene i RFC 3986. Eksempel: https://www.example.com/bilde1.jpg.
  • Bytt ut eventuelle symboler eller mellomrom med nettadressekodede enheter. Hvis nettadressen din for eksempel inneholder et-tegn ( & ), må du bytte det ut med %26. Hvis nettadressen din inneholder et komma ( , ), må du bytte det ut med %2C.
  • Sørg for at nettadressen din kan gjennomsøkes av Google. Sørg for eksempel for at robots.txt-filen er riktig konfigurert. Finn ut mer om robots.txt-filer.

Bildekrav

• Bruk et format som godtas: GIF uten animasjon (.gif), JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), BMP (.bmp) eller TIFF (.tif/.tiff).
  • Send inn et bilde på maksimalt 64 megapiksler eller en fil på maksimalt 16 MB.
  • Det foretrukne forholdet for bilder er 1,91.
  • Ikke bruk salgsfremmende tekst, vannmerker, utfylling eller kantlinjer.
  • Ikke send inn plassholdere eller generiske bilder.

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Bruk en stabil nettadresse for bildelinken. Nettadressen du oppgir, skal ikke endres med mindre bildet flyttes eller erstattes. Du må for eksempel ikke bruke nettadresser med tidsstempler eller deler som kan endres hver gang du sender inn produktinformasjonen din. Hver gang du endrer nettadressen, må bildet ditt gjennomsøkes og evalueres. Denne prosessen kan føre til unødvendig belastning på tjenerne dine.
  • Sørg for at bildet overholder Googles Shopping-retningslinjer og -krav.
  • Gi oss beskjed når du har lagt til eller oppdatert et bilde, slik at vi kan gjennomsøke det og få det vist i samlingen din så raskt som mulig.
    • Legg til et bilde for en ny samling: Før du sender inn nye samlinger, bør du teste noen av bildelinkene dine ved å bruke verktøyet for gjennomgang av nettadresser, som er tilgjengelig gjennom Google Search Console. Hvis du sender inn flere nye samlinger, kan du bruke dette verktøyet på et par linker for å prøve å oppdage eventuelle problemer før du sender inn produktinformasjonen. Når du sender inn produktinformasjonen din, gjennomsøkes bildet i løpet av tre dager. Finn ut mer om hvordan du bruker verktøyet for gjennomgang av nettadresser
    • Endre et bilde for en eksisterende samling: Hvis du må endre et bilde for en eksisterende samling, må du sende inn en ny nettadresse for det nye bildet. Når du sender inn en ny nettadresse, gjennomsøkes bildet i løpet av tre dager. Husk at hvis du endrer bildet, men beholder nettadressen, kan det ta opptil seks uker å oppdage og deretter gjennomsøke det nye bildet.
  • Slå på automatiske bildeforbedringer. Google tilbyr verktøy som automatisk kan forbedre bildene dine, noe som kan forhindre at samlinger blir avvist. Undersøk om dette verktøyet kan egne seg for kontoen din. Finn ut mer om automatiske bildeforbedringer
  • Ikke forstørr bilder eller send inn miniatyrbilder.

Bilderetningslinjer

Følg disse retningslinjene for å sikre at bildet ditt oppfyller kravene våre og optimaliseres for å få de beste resultatene fra detaljert innhold.

Bilder med kjøpefunksjon

• Sørg for at bildets høyde/bredde-forhold er mellom 4 : 3 og 3 : 4 (kvadratisk eller 1 : 1 er ideelt).
  • Bruk et bilde som er minst 250 piksler i bredden og 250 i høyden. Produktene i bildet med kjøpefunksjon må være godt synlige i forgrunnen og ikke nær kantene.
  • Vis alle produktene på en nøyaktig måte og uten eller nesten uten andre elementer i bildet.
  • Ikke bruk bilder, grafiske elementer eller illustrasjoner som er generiske, og som ikke viser selve samlingen.
  • Ikke bruk en logo eller et ikon i stedet for et faktisk bilde av samlingen.
  • Ikke bruk en plassholder eller et bilde som ikke viser alle produktene i samlingen din. Kundene kan ikke se hva de kjøper, når du bruker plassholdere.
  • Ikke bruk et bilde som inneholder markedsføringselementer eller elementer som dekker til produktet.

Her er noen eksempler på markedsføringselementer:

• handlingsfremmende oppfordringer, for eksempel «Kjøp nå!»
  • tjenesterelatert informasjon, for eksempel «utvidet garanti»
  • gratis frakt
  • prisinformasjon
  • salgsfremmende adjektiver, for eksempel «best» eller «billig»
  • tilstand eller kompatibilitet, for eksempel «ny», «i to deler» eller «kan tilpasses»
  • alle typer overlegg, for eksempel vannmerker, merkevarenavn eller logoer
  • strekkoder
  • merkevare, produsent, forhandlernavn eller logo
  • Ikke bruk et bilde med en ramme. Dette er for å sikre at bildet fungerer med mange ulike designelementer.

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

Bilder med kjøpefunksjon

• Bruk et bilde som tydelig viser hovedproduktene i samlingen.
  • Bruk bilder av høyest mulig kvalitet for å få de beste resultatene. Send inn det største bildet i full størrelse du har av produktet, som også har høyest oppløsning – opptil 16 MB og 64 megapiksler.
  • Ikke forstørr bilder eller send inn miniatyrbilder.

Husk at vi kan beskjære bildet automatisk fordi vi eksperimenterer med de beste visningsalternativene. Formålet med beskjæring er at produktene skal være hovedfokuset i samlingen.

Eksempler

Samling med bildelink

Produktinformasjon for vintersko (samling)
Attributt Verdi
Bildelink [image_link] https://www.example.com/image1.jpg
Beskrivelse [description] Vinterskokolleksjon 2019/2020
ID [id] Vintersko2019