Toelatingsgids

Instellingen en accountkoppeling voor Google Ads

U kunt alleen een Shopping-campagne instellen als u een Google Ads-account heeft dat aan uw Merchant Center-account is gekoppeld. Op deze manier kan er in uw Shopping-campagne gebruik worden gemaakt van de productgegevens die u via uw Merchant Center-account indient. U heeft de volgende opties:

1. Een nieuw Google Ads-account maken
  2. Een bestaand Google Ads-account gebruiken waartoe u beheerderstoegang heeft
  3. Een ander Google Ads-account gebruiken dat aan uw Merchant Center-account is gekoppeld
  4. Een ander Google Ads-account koppelen aan uw Merchant Center-account

1: Een nieuw Google Ads-account maken

Als u geen Google Ads-account heeft, kunt u er een maken in Merchant Center. Klik op het gereedschapspictogram en vervolgens op 'Gekoppelde accounts'. Klik op Account maken om uw Google Ads-account te maken.

U moet de volgende informatie opgeven om een nieuw account te maken:

• Tijdzone: de tijdzone waarop uw rapporten worden gebaseerd.
  • Valuta: de valuta waarin u biedingen plaatst en budgetten instelt.

Deze beide opties zijn vooraf ingevuld op basis van uw locatie, maar u kunt in de dropdownmenu's elke beschikbare optie selecteren. Houd er rekening mee dat u deze instellingen later niet meer kunt veranderen.

2: Een bestaand Google Ads-account gebruiken waartoe u beheerderstoegang heeft

Misschien heeft u al beheerderstoegang tot een Google Ads-account dat staat vermeld onder dezelfde inlog-ID als uw Merchant Center-account. In dat geval kunt u dit Google Ads-account gebruiken om uw Shopping-campagne op te zetten. Klik op Uw account koppelen op de pagina met instellingen voor Shopping-advertenties of klik op het gereedschapspictogram en vervolgens op Gekoppelde accounts om het proces te starten.

Opmerking: U heeft beheerderstoegang nodig voor het Google Ads-account dat u wilt gebruiken om vanuit Merchant Center een Shopping-campagne te maken. Als u een uitnodiging heeft geaccepteerd voor deze toegangsniveaus tot een Google Ads-account, maar deze toegang nog niet aan u is verleend, kunt u contact opnemen met uw Google Ads-accountbeheerder. Meer informatie over toegang tot Google Ads-accounts

3: Een ander Google Ads-account gebruiken dat aan uw Merchant Center-account is gekoppeld

Soms zijn er een of meer Google Ads-accounts van andere gebruikers (bijvoorbeeld collega's in uw organisatie) aan uw Merchant Center-account gekoppeld. U heeft geen toegang tot de Google Ads-accounts op deze lijst, maar kunt wel contact opnemen met de eigenaar van het account dat u voor uw Shopping-campagne wilt gebruiken. Deze persoon kan u toegang geven tot het Google Ads-account of kan zelf bij Merchant Center inloggen om een Shopping-campagne op te zetten.

U kunt ook de koppelingsstatus van deze Google Ads-accounts wijzigen door een van de volgende opties te kiezen:

• Activeren: hiermee geeft u een gekoppeld Google Ads-account toegang tot uw Merchant Center-account.
  • Deactiveren: hiermee deactiveert u de koppeling tussen het betreffende Google Ads-account en uw Merchant Center-account.
  • Verwijderen: hiermee verwijdert u definitief de koppeling tussen een Google Ads-account en uw Merchant Center-account.

4: Een ander Google Ads-account koppelen

Als er een Google Ads-account is dat u aan uw Merchant Center-account wilt koppelen om uw Shopping-campagne te maken, bijvoorbeeld voor een advertentiebureau dat uw advertentiecampagnes beheert, klikt u op het gereedschapspictogram en vervolgens op Gekoppelde accounts. Klik daarna op het pluspictogram onder 'Andere Google Ads-accounts'. Voer de klant-ID voor dat Google Ads-account in en sla deze op. De eigenaar van het gekoppelde Google Ads-account kan vervolgens inloggen bij Google Ads en rechtstreeks in Google Ads campagnes opzetten.