I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Bästa metoder för att annonsera trådlösa produkter och tjänster

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Trådlösa produkter och tjänster har ofta mer komplexa pris- och kontraktsmodeller än andra produkter du annonserar i Shopping-annonser och gratis produktannonser. I den här artikeln förklarar vi hur du skickar produktdata och målsidor för trådlösa enheter som mobiltelefoner eller surfplattor (med eller utan abonnemang) eller förbetalda SIM-kort.

Obs! Produkter med attributen avbetalning [installment] eller prenumerationskostnad [subscription_cost] är inte kvalificerade för gränsöverskridande försäljning och kan bara ha ett målland.

Bild på en Nexus-mobilannons med betyg, beskrivning, köpknapp och snurra med ytterligare produktvyer.

Innehåll

Fördelar

• Nå rätt kunder. Informationen i produktdatan och på målsidorna hjälper Google att förstå vad du säljer och bidrar till att dina annonser och gratisannonser visas för kunder baserat på den typ av produkter de letar efter.
  • Se till att produkterna är godkända. Om du skickar in felaktig eller inkonsekvent produktdata kan det leda till att produkten eller kontot inte godkänns. Var därför noga med att din produktinformation alltid är aktuell.

Skicka in korrekt produktdata för dina trådlösa produkter och tjänster

Följ standardkraven

Kunderna vill ha specifik produktinformation när de söker efter trådlösa produkter och tjänster. Se till att de får den information de behöver genom att skicka in alla nödvändiga produktattribut. Observera att attributet pris [price] måste innehålla alla aktiveringsavgifter samt andra avgifter som läggs på i kassan. Varje produktvariant (till exempel färg [color] eller storlek [size]) måste också skickas in som en separat produkt i produktdatan. Läs mer om produktdataspecifikationen

Mobiltelefoner, surfplattor eller förbetalda SIM-kort till fast pris

Mobiltelefoner, surfplattor eller förbetalda SIM-kort kan visas i vilket land som helst när de säljs till fast pris och inte kombineras med ytterligare månatliga avbetalningar eller ett abonnemang. Du kan ange totalpriset med attributet pris [price] (inte 0).

Mobiltelefoner eller surfplattor med abonnemang och/eller avbetalning

Kraven för att annonsera vissa produkttyper varierar från land till land. Kontrollera attributen avbetalning [installment] och prenumerationskostnad [subscription_cost] för att se om dina produkter och tjänster kan marknadsföras med avbetalningar eller med ett abonnemang i önskat målland.

USA

Du kan erbjuda möjligheten att köpa en mobiltelefon eller surfplatta med en handpenning och ytterligare månatliga avbetalningar.

• Priset är obligatoriskt och representerar produktens totalpris, inklusive handpenning.
  • Avbetalning är valfritt och utgör ett alternativt sätt att betala för produkten med månadsvisa betalningar, eller en extra betalning utöver priset.
  • Produktens pris kan vara 0 när du erbjuder avbetalning.
Obs! Attributet prenumerationskostnad [subscription_cost] är inte tillgängligt i det här landet.

Pris

Använd attributet pris [price] om du vill skicka in den engångsbetalning som krävs för att köpa enheten.
Obs! För USA ska aktiveringsavgifter inte ingå i attributet pris [price].

Avbetalning

Använd attributet avbetalning [installment] om du vill skicka in betalning för produkten med avbetalning. Trådlösa produkter har vanligtvis en avbetalningsplan för att göra det enklare för kunderna att köpa en dyr enhet.

Valutabeloppet du anger för attributet avbetalning [installment] är beloppet för en enda månadsbetalning, inte summan av alla månadsbetalningar. Beloppet inkluderar inte pengar som används för att betala för telekomtjänsterna.

Obs! Attributet avbetalning [installment] kan endast användas för mobila enheter som telefoner eller surfplattor.

Namn

Använd attributet titel [titel] för att ange att produkten säljs på avbetalning, till exempel Google Pixel 5" 32GB Silver (med 12 månadsavbetalningar).

Exempel

• Mobiltelefoner utan abonnemang, som säljs till fast pris

Följ samma standard som andra produkttyper när du skickar in mobiltelefoner utan abonnemang som säljs till fast pris. Som förväntat bör det angivna priset vara det fasta priset (större än 0) för endast den mobila enheten.

Produktdata för en ny Google Pixel 5” 32GB Silver, med priset 649 USD
Attribut Värde
id [id] _pixel_phone_silver_32gb
titel [title] Google Pixel 5" 32GB Silver
länk [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
bildlänk [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
tillgänglighet [availability] i lager [in_stock]
pris [price] 649.00 USD
avbetalning [installment] (Lämna tomt.)
prenumerationskostnad [subscription_cost] (Lämna tomt.)
google-produktkategori [google_product_category] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones]
varumärke [brand] Google
gtin [gtin] 00821793049157
artikelnummer [mpn] G-2PW4100-021-B
skick [condition] ny
färg [color] Silver
frakt [shipping] 0.00 USD

• Mobiltelefoner utan tjänsteavtal, som säljs på avbetalning

Du kan visa mobila enheter med månadsvisa avbetalningar. Ange i titeln att den trådlösa produkten säljs med en avbetalningsplan med en viss löptid.

Du måste skicka in handpenningens belopp (kan vara 0 USD) för den mobila enheten i attributet pris [price].

Tänk på att attributet avbetalning [installment] endast är tillgängligt för trådlösa enheter som mobiltelefoner, smartklockor och surfplattor.

Produktdata för en ny Google Pixel 5” 32GB Silver, som säljs med 12 månadsbetalningar på 60 USD vardera och utan handpenning
Attribut Värde
id [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_installments
titel [title] Google Pixel 5" 32GB Silver (med 12 månadsbetalningar)
länk [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
bildlänk [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
tillgänglighet [availability] i lager [in_stock]
pris [price] 0.00 USD
avbetalning [installment] 12:60.00 USD
prenumerationskostnad [subscription_cost] (Lämna tomt.)
google-produktkategori [google_product_category] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones]
varumärke [brand] Google
gtin [gtin] 00821793049157
artikelnummer [mpn] G-2PW4100-021-B
skick [condition] ny
färg [color] Silver
frakt [shipping] 0.00 USD

• Förbetalda SIM-kort

På samma sätt som att skicka in mobiltelefoner utan abonnemang som säljs till fast pris, bör produktdatan för förbetalda SIM-kort följa standardkraven i produktdataspecifikationen.

Produktdata för ett nytt XYZ-operatör förbetalt 3-i-1-SIM-kit, utan abonnemang
Attribut Värde
id [id] prepaid_3in1_sim_kit
titel [title] XYZ Carrier förbetalt 3-i-1-SIM-kit
länk [link] https://www.xyzcarrier.com/product/prepaid_3in1_sim_kit.html
bildlänk [image_link] http://www.xyzcarrier.com/simcard.jpg
tillgänglighet [availability] i lager [in_stock]
pris [price] 20.00 USD
avbetalning [installment] (Lämna tomt.)
prenumerationskostnad [subscription_cost] (Lämna tomt.)
google-produktkategori [google_product_category] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phone Accessories > Mobile Phone Pre-Paid Cards & SIM Cards [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefontillbehör > Förbetalda kort och SIM-kort för mobiltelefoner]
varumärke [brand] XYZ Carrier
GTIN [gtin] XYZ-12345
artikelnummer [mpn] 123456789012
skick [condition] ny
färg [color] Silver
frakt [shipping] 0.00 USD

Argentina, Brasilien, Colombia, Chile, Mexiko, Peru

Du kan erbjuda möjligheten att köpa en trådlös enhet till ett fast pris eller med månadsavbetalningar.

• Priset är obligatoriskt och representerar totalpriset (aldrig 0) när produkten betalas i sin helhet med direktköp.
  • Avbetalning är valfritt och utgör ett alternativt sätt att betala för produkten med månadsvisa betalningar.
Obs! Attributet prenumerationskostnad [subscription_cost] är inte tillgängligt i dessa länder.

Pris

Använd attributet pris [price] för att skicka in enhetens totalpris.

Avbetalning

Använd attributet avbetalning [installment] för att visa en alternativ enhetskostnad uppdelad i månatliga avbetalningar.

Exempel

• Mobiltelefoner utan abonnemang, som säljs till fast pris

Följ samma standard som andra produkttyper när du skickar in mobiltelefoner utan abonnemang som säljs till fast pris. Det angivna priset bör vara det fasta priset (större än 0) för endast den mobila enheten.

Produktdata för en ny Google Pixel 5” 32GB Silver, med priset 649 BRL
Attribut Värde
id [id] _pixel_phone_silver_32gb
titel [title] Google Pixel 5" 32GB Silver
länk [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
bildlänk [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
tillgänglighet [availability] i lager [in_stock]
pris [price] 649.00 BRL
avbetalning [installment] (Lämna tomt.)
prenumerationskostnad [subscription_cost] (Lämna tomt.)
google-produktkategori [google_product_category] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones]
varumärke [brand] Google
gtin [gtin] 00821793049157
artikelnummer [mpn] G-2PW4100-021-B
skick [condition] ny
färg [color] Silver
frakt [shipping] 0.00 BRL

• Mobiltelefoner utan abonnemang, som säljs på avbetalning

Du får annonsera mobila enheter med månadsvisa avbetalningar, men inte i kombination med ett abonnemang.

I Brasilien, Mexiko och andra latinamerikanska länder måste du ange det totala priset (högre än 0 BRL/MXN) för mobilenheten i attributet pris [price]. Du kan även inkludera antalet månatliga avbetalningar och beloppet per månadsavbetalning i attributet avbetalning [installment].

Tänk på att attributet avbetalning [installment] är tillgängligt för alla produkter (endast Latinamerika) och inte bara för trådlösa enheter.

Produktdata för en ny Google Pixel 5” 32GB Silver, som säljs med 12 månadsbetalningar på 60 BRL vardera och utan handpenning
Attribut Värde
id [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_installments
titel [title] Google Pixel 5" 32GB Silver
länk [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
bildlänk [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
tillgänglighet [availability] i lager [in_stock]
pris [price] 700.00 BRL
avbetalning [installment] 12:60.00 BRL
prenumerationskostnad [subscription_cost] (Lämna tomt.)
google-produktkategori [google_product_category] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones]
varumärke [brand] Google
gtin [gtin] 00821793049157
artikelnummer [mpn] G-2PW4100-021-B
skick [condition] ny
färg [color] Silver
frakt [shipping] 0.00 BRL

• Förbetalda SIM-kort

På samma sätt som att skicka in mobiltelefoner utan abonnemang som säljs till fast pris, bör produktdatan för förbetalda SIM-kort följa standardkraven i produktdataspecifikationen.

Produktdata för ett nytt XYZ-operatör förbetalt 3-i-1-SIM-kit, utan abonnemang
Attribut Värde
id [id] prepaid_3in1_sim_kit
titel [title] XYZ Carrier förbetalt 3-i-1-SIM-kit
länk [link] https://www.xyzcarrier.com/product/prepaid_3in1_sim_kit.html
bildlänk [image_link] http://www.xyzcarrier.com/simcard.jpg
tillgänglighet [availability] i lager [in_stock]
pris [price] 20.00 BRL
avbetalning [installment] (Lämna tomt.)
prenumerationskostnad [subscription_cost] (Lämna tomt.)
google-produktkategori [google_product_category] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phone Accessories > Mobile Phone Pre-Paid Cards & SIM Cards [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefontillbehör > Förbetalda kort och SIM-kort för mobiltelefoner]
varumärke [brand] XYZ Carrier
GTIN [gtin] XYZ-12345
artikelnummer [mpn] 123456789012
skick [condition] ny
färg [color] Silver
frakt [shipping] 0.00 BRL

Australien

Du kan erbjuda möjligheten att köpa en mobiltelefon eller surfplatta med en engångsbetalning för att köpa enheten eller med en handpenning och ytterligare månatliga avbetalningar och/eller abonnemangsavgifter:

• Priset är obligatoriskt och utgör den lägsta totalkostnaden (minimibeloppet) som kunden betalar, inklusive totalkostnaden för enheten och eventuella aktiveringsavgifter, avbetalningar och abonnemangsavgifter.
  • Priset måste stämma överens med den prisinformation som visas på produktens målsida.
  • Om du använder strukturerad data från schema.org på målsidan måste den totala minimikostnaden för kunden även anges med egenskaperna price och priceCurrency.

Pris

Använd attributet pris [price] för att ange den totala minimikostnaden som kunden behöver betala för enheten du erbjuder, inklusive eventuella ytterligare aktiveringsavgifter, avbetalningar eller abonnemangsavgifter.

Avbetalning och prenumerationskostnad

Lägg inte till attributet avbetalning [installment] eller prenumerationskostnad [subscription_cost] för att ange information om avbetalningar eller abonnemangsavgifter.

Namn

Använd attributet titel [title] för att ange om produkten du erbjuder säljs till fast pris eller om den säljs på avbetalning och/eller i kombination med abonnemang, till exempel Google Pixel 5" 32GB Silver (med abonnemang, 12 månadsavbetalningar).

Exempel

• Mobiltelefoner med abonnemang, som säljs till fast pris

Följ samma standard som andra produkttyper när du skickar in mobiltelefoner med abonnemang som säljs till fast pris. Använd inte attributfälten avbetalning [installment] eller prenumerationskostnad [subscription_cost]. Lämna dem tomma. Ta med information om avbetalningar och abonnemang i attributet titel [title].

Produktdata för en ny Google Pixel 5” 32GB, med 12 månaders abonnemang och 12 månadsavbetalningar
Attribut Värde
id [id] pixel_phone_silver_32gb_contract_and_installments
titel [title] Google Pixel 5" 32GB Silver (med 12 månaders abonnemang och 12 avbetalningar)
länk [link] https://placeholder_website.au/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract_newsim&contract=yes
bildlänk [image_link] https://placeholder_website.au/product/pixel_phone/silver.png
tillgänglighet [availability] i lager [in_stock]
pris [price] 1 250 AUD (avbetalningskostnad för 12 månader + abonnemangskostnad för 12 månader)
avbetalning [installment] (Lämna tomt.)
prenumerationskostnad [subscription_cost] (Lämna tomt.)
google-produktkategori [google_product_category] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones]
varumärke [brand] Google
gtin [gtin] 00821793049157
artikelnummer [mpn] G-2PW4100-021-B

• Mobiltelefoner utan abonnemang, som säljs till fast pris

Följ samma standard som andra produkttyper när du skickar in mobiltelefoner utan abonnemang som säljs till fast pris. Använd inte attributfälten avbetalning [installment] eller prenumerationskostnad [subscription_cost]. Lämna dem tomma.

Produktdata för en ny Google Pixel 5” 32GB Black, med priset 799 AUD
Attribut Värde
id [id] pixel_phone_silver_32gb
titel [title] Google Pixel 5" 32GB Black
länk [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_blackr_32gb
bildlänk [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/black.png
tillgänglighet [availability] i lager [in_stock]
pris [price] 799 AUD
avbetalning [installment] (Lämna tomt.)
prenumerationskostnad [subscription_cost] (Lämna tomt.)
google-produktkategori [google_product_category] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones]
varumärke [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049158
Artikelnummer [mpn] G-2PW4100-021-B
skick [condition] ny
färg [color] Black

• Förbetalda SIM-kort

På samma sätt som att skicka in mobiltelefoner utan abonnemang som säljs till fast pris, bör produktdatan för förbetalda SIM-kort följa standardkraven i produktdataspecifikationen.

Produktdata för ett nytt XYZ-operatör förbetalt 3-i-1-SIM-kit, utan abonnemang
Attribut Värde
id [id] prepaid_3in1_sim_kit
titel [title] XYZ Carrier förbetalt 3-i-1-SIM-kit
länk [link] https://www.xyzcarrier.com/product/prepaid_3in1_sim_kit.html
bildlänk [image_link] http://www.xyzcarrier.com/simcard.jpg
tillgänglighet [availability] i lager [in_stock]
pris [price] 20.00 AUD
avbetalning [installment] (Lämna tomt.)
prenumerationskostnad [subscription_cost] (Lämna tomt.)
google-produktkategori [google_product_category] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phone Accessories > Mobile Phone Pre-Paid Cards & SIM Cards [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefontillbehör > SIM-kort]
Varumärke [brand] XYZ Carrier
GTIN [gtin] XYZ-123456
Artikelnummer [mpn] 123456789017
skick [condition] ny

Belgien, Förenade Arabemiraten, Danmark, Finland, Frankrike, Förenade kungariket, Grekland, Hongkong, Indien, Irland, Israel, Italien, Japan, Kanada, Malaysia, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Rumänien, Saudiarabien, Schweiz, Singapore, Slovakien, Sydafrika, Sydkorea, Spanien, Sverige, Taiwan, Thailand, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern, Österrike

Du kan erbjuda möjligheten att köpa en trådlös enhet med en handpenning och ytterligare månatliga avbetalningar och/eller ett abonnemang.

• Priset är obligatoriskt och representerar produktens totalpris, inklusive eventuella aktiveringsavgifter och handpenning.
    • Aktiveringsavgifter förekommer för abonnemang på trådlösa tjänster eller erbjudanden med trådlösa abonnemang. Avgifterna kan innefatta kostnader för obligatoriska förbetalda SIM-kort och handpenning för tjänster.
  • Avbetalning är valfritt och utgör ett sätt att betala för enheten med månadsvisa betalningar.
  • Prenumerationskostnad är valfritt och utgör den extra månadskostnaden för ett abonnemang.
  • Du kan ange avbetalning, prenumerationskostnad eller båda två.
  • Priset kan vara 0 när du anger avbetalning, prenumerationskostnad eller båda två.

Prenumerationskostnad

Använd attributet prenumerationskostnad [subscription_cost] om du vill skicka in en rad betalningar under en tidsperiod för de telekomtjänster som medföljer ett erbjudande om trådlös produkt. Betalningar görs vanligen i 6, 12 eller 24 månader. Valutabeloppet du skickar in i flödet är en enda månadsavgift, inte summan av alla månadsavgifter. Prenumerationskostnaden inkluderar inte pengar som används för att återbetala telefonens kostnad.

Obs! När vi visar prenumerationskostnaden kan vi avrunda uppåt till närmaste heltal i lokal valuta för att spara utrymme. Om attributet avbetalning [installment] också har angetts läggs värdet på månadsavbetalningen till på värdet för den månatliga prenumerationskostnaden före avrundning. Det angivna värdet måste fortfarande exakt matcha det belopp som visas på din webbplats.

Du ska inte skicka in attributet prenumerationskostnad [subscription_cost] för förbetalda SIM-kort eftersom totalpriset då betalas i förskott.

Pris

Använd attributet pris [price] om du vill skicka in en engångsbetalning som krävs för att köpa produkten. Säljare och tjänsteleverantörer kräver ofta en ordentlig handpenning för dyra produkter. Det kan till exempel vara kostnaden för ett nytt SIM-kort som kunden måste betala vid köp av en ny telefon. Skicka in attributet pris [price] som det totala priset för aktiveringsavgiften och handpenningen.

När det inte krävs någon handpenning för ett erbjudande kan kunden fortfarande vara skyldig att göra den första av avbetalningarna när de köper produkten, men det anses inte som en handpenning i flödet. Ange de korrekta värdena för attributet avbetalning [installment] och ange 0 för attributet pris [price].

Om ett produkterbjudande inte har någon prenumerationskostnad eller avbetalning är handpenningen det normala inköpspriset. Värdet för handpenningen skickas då in i samma attribut som ett vanligt pris.

Alla kostnader som är förknippade med en trådlös produkt eller tjänst måste skickas in med samma valuta.

Avbetalning

Använd attributet avbetalning [installment] om du vill skicka in betalning för produkten med avbetalning. Trådlösa produkter har vanligtvis en avbetalningsplan för att göra det enklare för kunderna att köpa en dyr enhet.

Valutabeloppet du anger för attributet avbetalning [installment] är beloppet för en enda månadsbetalning, inte summan av alla månadsbetalningar. Beloppet inkluderar inte pengar som används för att betala för telekomtjänsterna. För att förenkla för kunden rekommenderar vi att du använder samma antal månader för både avbetalning och abonnemang. Om du använder olika antal månader för de två avtalen, till exempel tolv månader för abonnemanget och sex månader för avbetalningen, visas det högsta antalet månader.

Namn

Använd attributet titel [title] för att ange att produkten säljs på avbetalning och/eller med abonnemang, till exempel Google Pixel 5" 32GB Silver (med abonnemang, 12 månadsavbetalningar).

Exempel

• Mobiltelefoner utan abonnemang, som säljs till fast pris

Följ samma standard som andra produkttyper när du skickar in trådlösa enheter utan abonnemang som säljs till fast pris. Som förväntat bör det angivna priset vara det fasta priset (större än 0) för endast den mobila enheten.

Produktdata för en ny Google Pixel 5” 32GB Silver, med priset 649 EUR
Attribut Värde
id [id] _pixel_phone_silver_32gb
titel [title] Google Pixel 5" 32GB Silver
länk [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
bildlänk [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
tillgänglighet [availability] i lager [in_stock]
pris [price] 649.00 EUR
avbetalning [installment] (Lämna tomt.)
prenumerationskostnad [subscription_cost] (Lämna tomt.)
google-produktkategori [google_product_category] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones]
varumärke [brand] Google
gtin [gtin] 00821793049157
artikelnummer [mpn] G-2PW4100-021-B
skick [condition] ny
färg [color] Silver
frakt [shipping] 0.00 EUR

• Mobiltelefoner utan abonnemang, som säljs på avbetalning

Du kan ange i produkttiteln att den trådlösa produkten säljs med en avbetalningsplan med en viss löptid.

Produktdata för en ny Google Pixel 5” 32GB Silver, med 12 månaders avbetalning på 60 EUR vardera
Attribut Värde
id [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_installments
titel [title] Google Pixel 5” 32GB Silver (med abonnemang och 12 avbetalningar)
länk [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
bildlänk [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
tillgänglighet [availability] i lager [in_stock]
pris [price] 0.00 EUR
avbetalning [installment] 12:60.00 EUR
prenumerationskostnad [subscription_cost] (Lämna tomt.)
google-produktkategori [google_product_category] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones]
varumärke [brand] Google
gtin [gtin] 00821793049157
artikelnummer [mpn] G-2PW4100-021-B
skick [condition] ny
färg [color] Silver
frakt [shipping] 0.00 EUR

• Mobiltelefoner med abonnemang, som säljs på avbetalning

Ange ett värde (så lågt som 0) för handpenningen i attributet pris [price] och inkludera eventuella aktiveringsavgifter eller engångsavgifter (till exempel ett nytt SIM-kort) som krävs för abonnemanget. Du kan ange i produkttiteln att den trådlösa produkten säljs med ett abonnemang med en viss löptid.

Produktdata för en ny Google Pixel 5” 32GB Silver, med abonnemang med 12 månaders avbetalning
Attribut Värde
id [id] _pixel_mobil_silver_32gb_12månader_abonnemang
titel [title] Google Pixel 5" 32GB Silver (med abonnemang, 12 månadsbetalningar)
länk [link] https://store.google.co.uk/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract&contract=yes
bildlänk [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
tillgänglighet [availability] i lager [in_stock]
pris [price] 0.00 EUR
avbetalning [installment] 12:30.00 EUR
prenumerationskostnad [subscription_cost] månad:12:35.00 EUR
google-produktkategori [google_product_category] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones]
varumärke [brand] Google
gtin [gtin] 00821793049157
artikelnummer [mpn] G-2PW4100-021-B
skick [condition] ny
färg [color] Silver
frakt [shipping] 0.00 EUR

• Mobiltelefoner med abonnemang, som säljs på avbetalning och med handpenning

Skicka in summan av handpenningen och aktiveringsavgifterna i attributet pris. Du kan ange i produkttiteln att den trådlösa produkten säljs med ett abonnemang med en viss löptid och att det ingår ett nytt SIM-kort.

Produktdata för en ny Google Pixel 5” 32GB Silver, med 12 månaders abonnemang som betalas med 12 avbetalningar, och en handpenning på 100 EUR
Attribut Värde
id [id] _pixel_mobil_silver_32gb_12månader_abonnemang
titel [title] Google Pixel 5” 32GB Silver (med abonnemang och 12 avbetalningar)
länk [link] https://store.google.co.uk/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract&contract=yes
bildlänk [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
tillgänglighet [availability] i lager [in_stock]
pris [price] 220.00 EUR (120 EUR aktiveringsavgift + 100 EUR handpenning)
avbetalning [installment] 12:20.00 EUR (lägre på grund av handpenningen)
prenumerationskostnad [subscription_cost] månad:12:25.00 EUR (lägre på grund av aktiveringsavgifter)
google-produktkategori [google_product_category] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones]
varumärke [brand] Google
gtin [gtin] 00821793049157
artikelnummer [mpn] G-2PW4100-021-B
skick [condition] ny
färg [color] Silver
frakt [shipping] 0.00 EUR

• Förbetalda SIM-kort

På samma sätt som att skicka in mobiltelefoner utan abonnemang som säljs till fast pris, bör produktdatan för förbetalda SIM-kort följa standardkraven i produktdataspecifikationen.

Produktdata för ett nytt XYZ-operatör förbetalt 3-i-1-SIM-kit, utan abonnemang
Attribut Värde
id [id] prepaid_3in1_sim_kit
titel [title] XYZ Carrier förbetalt 3-i-1-SIM-kit
länk [link] https://www.xyzcarrier.com/product/prepaid_3in1_sim_kit.html
bildlänk [image_link] http://www.xyzcarrier.com/simcard.jpg
tillgänglighet [availability] i lager [in_stock]
pris [price] 20.00 EUR
avbetalning [installment] (Lämna tomt.)
prenumerationskostnad [subscription_cost] (Lämna tomt.)
google-produktkategori [google_product_category] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phone Accessories > Mobile Phone Pre-Paid Cards & SIM Cards [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefontillbehör > Förbetalda kort och SIM-kort för mobiltelefoner]
varumärke [brand] XYZ Carrier
GTIN [gtin] XYZ-12345
artikelnummer [mpn] 123456789012
skick [condition] ny
färg [color] Silver
frakt [shipping] 0.00 EUR

Alla andra länder

Du kan bara erbjuda möjlighet att köpa en trådlös enhet (till exempel en mobiltelefon eller surfplatta) eller ett kontantkort till ett fast pris som betalas vid köptillfället.

• Attributet pris [price] krävs och representerar totalpriset (aldrig 0) och måste betalas i sin helhet vid köptillfället.
  • Produktdata för förbetalda enheter eller SIM-kort ska följa standardkraven i produktdataspecifikationen.
Obs! Attributen prenumerationskostnad [subscription_cost] och avbetalning [installment] är inte tillgängliga i andra länder.

Exempel

Produktdata för en ny Google Pixel 5” 32GB Silver, men ett pris på 50 000 RUB
Attribut Värde
id [id] _pixel_phone_silver_32gb
titel [title] Google Pixel 5" 32GB Silver
länk [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
bildlänk [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
tillgänglighet [availability] i lager [in_stock]
pris [price] 50 000 RUB
avbetalning [installment] (Lämna tomt.)
prenumerationskostnad [subscription_cost] (Lämna tomt.)
google-produktkategori [google_product_category] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones]
varumärke [brand] Google
gtin [gtin] 00821793049157
artikelnummer [mpn] G-2PW4100-021-B
skick [condition] ny
färg [color] Silver
frakt [shipping] 0.00 RUB

Visa din produktdata i Merchant Center vid rätt tidpunkt för nya produktlanseringar

Om du har ett specifikt lanseringsdatum för en ny trådlös produkt skickar du in produktdatan 3–5 arbetsdagar före lanseringen för att ge Google tid att genomsöka och validera produktdatan, men inte tidigare än 30 dagar i förväg. Med detta extra steg ser du till att din produkt kan annonseras på rätt lanseringsdatum. Du kan lägga till din nya produktdata:

• före lanseringsdatumet (rekommenderas) så att produktdatan och kampanjorganisationen kan förberedas inför det faktiska lanseringsmeddelandet. Ange värdet för attributet tillgänglighet [availability] till preorder och ange värdet för tillgänglighetsdatum [availability_date] till produktens officiella lanseringsdatum. Detta gör också att du kan ta emot beställningar på produkten även innan den släpps till försäljning.
  • på eller efter lanseringsdatumet, men var medveten om att det kan ta upp till 72 timmar innan flödesprocessen har slutförts. Skicka in produktinformationen så snart som möjligt för att undvika fel och ange värdet för attributet tillgänglighet [availability] till in stock.

Särskilt för lanseringar av nya produkter bör du se till att du skickar korrekt och optimerad produktinformation för att säkerställa att dina annonser och gratisannonser blir framgångsrika. Hämta rätt GTIN-nummer, optimera produktens titel [title] för att visa viktig produktinformation och skapa värden för attributet produkttyp [product_type] i minst tre nivåer för att fånga den mest relevanta söktrafiken.

Obs! Använda textannonser med pristillägg för abonnemang med endast SIM-kort. Försäljning av abonnemang med SIM-kort utan en mobiltelefon är för närvarande inte möjligt i Shopping-annonser. Prova i stället att använda Google Ads-textannonser med pristillägg för att marknadsföra abonnemang till potentiella kunder.

Optimera målsidorna för trådlösa produkter och tjänster

När kunderna klickar sig fram till din målsida från din Shopping-annons måste produktinformationen matcha målsidan så att kunderna får en smidig användarupplevelse. Om aktiveringsavgifter eller andra avgifter läggs på i kassan måste du se till att denna information visas tydligt på målsidan innan kunden kommer till kassan. Om du utesluter eller visar olika versioner av produktinformationen kan kunderna vilseledas och bli frustrerade. Läs mer om krav på målsidor.

Förmarkera och märka upp trådlösa produktvarianter på din målsida

För att ge kunderna den mest konsekventa upplevelsen bör du se till att användarna leds till en målsida där den förmarkerade mobiltelefonvarianten motsvarar din Shopping-annons. På så sätt kommer kunderna att se samma produktvariant som de sökte efter när de klickar sig fram från din annons.

Ett sätt att förmarkera produktvarianter är att lägga till unika webbadressparametrar i attributet länk [link]. Testa alltid om målsidan skickar tillbaka webbadressparametern korrekt och fungerar som förväntat. Din målsida bör till exempel läsa in en förvald alternativknapp eller ett val i en nedrullningsbar meny för respektive telefonvariant.

Du kan också tillåta att Google hämtar in produktinformation för flera varianter på samma målsida genom att lägga till märkning av strukturerad data i målsidans källkod. Med märkning av strukturerad data kan Google läsa av webbplatsen och hämta produktdata direkt från din HTML-källkod. Läs mer om märkning av strukturerad data

Om du implementerar märkning av strukturerad data och aktiverar automatisk produktuppdatering kan du automatiskt tillhandahålla rätt produktinformation, till exempel pris och tillgänglighet.

Exempel: Använd webbadressparametrar för telefonfärgvarianter

Webbadressparametrar för färgalternativ: Du kan förhandsmarkera varianter för att skilja på olika färgalternativ på samma målsida genom att lägga till webbadressparametrar enligt följande:

• Telefonvariant Silver: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
  • Telefonvariant Svart: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_black_32gb
Exempel: Använd webbadressparametrar för avbetalningsalternativ

Exempel på målsida:

Webbadressparametrar för avbetalningsperioder:

Du kan förhandsmarkera varianter för att skilja på olika löptider för avbetalning på samma målsida genom att lägga till webbadressparametrar enligt följande:

• Telefonvariant med 6 månaders avbetalning: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gbinstallments=6
  • Telefonvariant med 24 månaders avbetalning: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gbinstallments=24
Exempel: Använd webbadressparametrar för abonnemangsalternativ

Exempel på målsida:

Webbadressparametrar för abonnemangsalternativ:

Du kan förhandsmarkera varianter för att skilja mellan alternativ med fasta priser och prisalternativ med tjänsteavtal på samma målsida genom att lägga till webbadressparametrar enligt följande:

• Telefonvariant utan abonnemang: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gbcontract=no
  • Telefonvariant med abonnemang: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gbcontract=yes

Förenkla köpflödet till en enda målsida

Gör det enklare för dina kunder att välja och köpa önskad kombination av trådlös produkt och tjänsteavtal på samma målsida. Om du delar upp inköpsflödet över flera sidor kan det leda till att kunderna lämnar webbplatsen innan de slutfört köpet.

Att skicka produktinformation och målsidor av hög kvalitet är grunden till framgångsrika kampanjer. Vidta åtgärder idag för att integrera dessa bästa metoder för att förbättra och optimera produktdatan. Ju mer relevant och tydlig information du kan ge, desto mer försäljning kommer du sannolikt att uppnå för dina trådlösa produkter och tjänster.