Anbefalte fremgangsmåter for oppføring av trådløse produkter og tjenester

Trådløse produkter og tjenester har ofte mer komplekse pris- og abonnementsmodeller enn andre produkter du kan føre opp i Shopping-annonsene og de gratis produktoppføringene dine.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du sender inn produktinformasjonen din og landingssidene dine for trådløse enheter, som mobiltelefoner eller nettbrett (med eller uten abonnement) eller kontantkort.

Illustrasjon av en annonse for et Nexus-telefonprodukt med vurdering, beskrivelse, kjøp-knapp og karusell med flere produktvisninger.

Fordeler

• Nå ut til de riktige kundene. Detaljene i produktinformasjonen og på landingssidene dine gjør det mulig for Google å forstå hva du selger, og dermed å vise annonsene og de gratis oppføringene dine til folk basert på hva slags produkter de leter etter.
  • Unngå produktavvisninger. Når du sender inn feil eller inkonsekvent produktinformasjon, kan det føre til vareavvisninger eller kontosanksjoner. Derfor må du sørge for at produktinformasjonen din alltid er oppdatert.

Send inn riktig produktinformasjon for trådløse produkter og tjenester

Overhold standardkravene

Folk ser etter spesifikk produktinformasjon når de søker etter trådløse produkter og tjenester. Sørg for at de finner den informasjonen de trenger, ved å sende inn alle de obligatoriske produktattributtene. Merk at eventuelle aktiveringskostnader samt andre gebyrer som blir lagt til i kassen, må være inkludert i attributtet price [pris]. Hver produktvariant (for eksempel produkter med forskjellige verdier for color [farge] eller size [størrelse]) må også sendes inn som en egen vare i produktinformasjonen din.

Finn ut mer om minstekravene for innsending av produktinformasjon

Mobiltelefoner, nettbrett eller kontantkort til fastpris

Du kan vise mobiltelefoner, nettbrett eller kontantkort i alle land så lenge hele kjøpssummen betales i kassen og produktet ikke selges med avbetalingsavtaler eller abonnementer. Du kan bruke attributtet price [pris] (ikke 0) for å oppgi hele prisen.

Mobiltelefoner eller nettbrett på avbetaling eller med abonnement

Hvorvidt du kan vise oppføringer for visse produkttyper, varierer fra land til land. Sjekk attributtene installment [avdrag] og subscription_cost [abonnementskostnad]for å se om produktene og tjenestene dine kan annonseres på avbetaling eller med et abonnement i det ønskede salgslandet.

USA

Du kan tilby muligheten til å kjøpe mobiltelefoner eller nettbrett med betaling i kassen og ytterligere avbetaling.

• Prisen er obligatorisk og representerer prisen i kassen, inkludert eventuelle aktiveringsgebyrer og andelen av prisen på enheten som betales i kassen.
  • Avbetaling er valgfritt og gir en alternativ måte å betale for produktet på med månedlige avdragsbetalinger eller ytterlige betalinger i tillegg til prisen.
  • Prisen på produktet ditt kan være 0 når avbetaling er et alternativ.

Merk: Attributtet subscription_cost [abonnementskostnad] er ikke tilgjengelig i dette landet.

Pris

Bruk attributtet price [pris] for å sende inn informasjon om en engangsinnbetaling som kreves for å starte et abonnement, samt hvor mye som må betales i kassen ved kjøp av enheten. Forhandlere og tjenesteleverandører krever ofte et betydelig depositum for dyre varer eller et gebyr for nytt SIM-kort som kunden må godta ved kjøp av ny telefon. Send inn attributtet price [pris] som summen av aktiveringsavgiften og nedbetalingsbeløpet. Hvis kunden betaler hele beløpet samlet, skal attributtet price [pris] omfatte hele kostnaden av enheten pluss eventuelle andre gebyrer.

Avdrag

Bruk attributtet installment [avdrag] til å sende inn informasjon om en rekke betalinger over tid for å dekke kostnaden av produktet. Trådløse produkter selges vanligvis på avbetaling for å gjøre det enklere for kundene å kjøpe dyre enheter.

Valutabeløpet du sender inn for attributtet installment [avdrag], er beløpet for ett månedlig avdrag, ikke summen av alle de månedlige avdragene. Dette beløpet omfatter ikke penger som brukes til å betale for telefonitjenestene.

Merk: Attributtet installment [avdrag] kan bare brukes for mobiltelefoner eller nettbrett.

Tittel

Bruk attributtet title [tittel] for å angi at produktet du selger, selges på avbetaling, for eksempel «Google Pixel 5" 32 GB Very Silver (med 12 månedlige betalinger)».

Eksempel på mobiltelefoner uten abonnement som selges til fastpris

Følg den samme standarden som for andre produkttyper når du sender inn mobiltelefoner uten abonnement som selges til fastpris. Du må sende inn fastprisen (større enn 0) for selve mobilenheten.

Produktinformasjon for Google Pixel 5” 32 GB Very Silver
Attributt Produktinformasjon
id _pixel_phone_silver_32gb
title [tittel] Google Pixel 5” 32 GB Very Silver
link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
image_link [bildelink] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
availability [tilgjengelighet] In Stock [på lager]
price [pris] 6490.00 NOK
installment [avdrag] (må stå tomt)
subscription_cost [abonnementskostnad] (må stå tomt)
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [merke] Google
gtin [gtin] 00821793049157
mpn [delenummer] G-2PW4100-021-B
condition [tilstand] New [ny]
color [farge] Very Silver
shipping [frakt] 00.00 NOK
Eksempel på mobiltelefoner uten abonnement, som betales i avdrag

Du kan vise mobilenheter som betales i månedlige avdrag, men du kan ikke selge dem sammen med et abonnement. I tittelen må du opplyse om at det trådløse produktet selges med en avdragsplan av en viss varighet.

Du må sende inn prisen på nedbetalingen (så lite som 0 NOK) for mobilenheten i attributtet price [pris].

Husk at attributtet installment [avdrag] bare er tilgjengelig for trådløse enheter som mobiltelefoner, smartklokker og nettbrett.

Produktinformasjon for Google Pixel 5" 32 GB Very Silver, solgt på avbetaling med tolv månedlige avdrag på NOK 600 uten nedbetaling i kassen
Attributt Produktinformasjon
id _pixel_phone_silver_32gb_12month_installments
title [tittel] Google Pixel 5” 32 GB Very Silver (med 12 månedlige betalinger)
link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
image_link [bildelink] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
availability [tilgjengelighet] In Stock [på lager]
price [pris] 00.00 NOK
installment [avdrag] 12:60.00 USD
subscription_cost [abonnementskostnad] (må stå tomt)
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [merke] Google
gtin [gtin] 00821793049157
mpn [delenummer] G-2PW4100-021-B
condition [tilstand] New [ny]
color [farge] Very Silver
shipping [frakt] 00.00 NOK
Eksempel på kontantkort

Akkurat som når du sender inn informasjon om mobiltelefoner uten abonnement, solgt til fastpris, skal produktinformasjonen for kontantkort samsvare med standardkravene i spesifikasjonen for produktinformasjon.

Produktinformasjon for XYZ Operatør Forhåndsbetalt 3-i-1-SIM-pakke, abonnement ikke inkludert
Attributt Produktinformasjon
id prepaid_3in1_sim_kit
title [tittel] XYZ Carrier Prepaid 3-in-1 SIM Kit
link [link] https://www.xyzcarrier.com/product/prepaid_3in1_sim_kit.html
image_link [bildelink] http://www.xyzcarrier.com/simcard.jpg
availability [tilgjengelighet] In Stock [på lager]
price [pris] 20.00 USD
installment [avdrag] (må stå tomt)
subscription_cost [abonnementskostnad] (må stå tomt)
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phone Accessories > Mobile Phone Pre-Paid Cards & SIM Cards [Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefontilbehør > Kontantkort og SIM-kort til mobiltelefoner]
brand [merke] XYZ
gtin [gtin] XYZ-12345
mpn [delenummer] 123456789012
condition [tilstand] New [ny]
color [farge] Very Silver
shipping [frakt] 00.00 NOK

Argentina, Brasil, Chile, Colombia, Mexico, Peru

Du kan tilby muligheten til å kjøpe den trådløse enheten din ved å betale full pris i kassen eller med månedlige avdrag.

• Prisen er obligatorisk og representerer hele prisen (aldri 0) hvis produktet betales fullt og helt i kassen.
  • Avbetaling er valgfritt og gir en alternativ måte å betale for produktet på gjennom månedlige avdrag.

Merk: Attributtet subscription_cost [abonnementskostnad] er ikke tilgjengelig i disse landene.

Pris

Bruk attributtet price [pris] til å sende inn fullprisen som betales i kassen.

Avdrag

Bruk attributtet installment [avdrag] for å vise den alternative kostnaden for enheten, fordelt på månedlige avdrag.

Eksempel på mobiltelefoner uten abonnement som selges til fastpris

Følg den samme standarden som for andre produkttyper når du sender inn mobiltelefoner uten abonnement som selges til fastpris. Du må sende inn fastprisen (større enn 0) for selve mobilenheten.

Produktinformasjon for Google Pixel 5” 32 GB Very Silver
Attributt Produktinformasjon
id _pixel_phone_silver_32gb
title [tittel] Google Pixel 5” 32 GB Very Silver
link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
image_link [bildelink] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
availability [tilgjengelighet] In Stock [på lager]
price [pris] 649.00 BRL
installment [avdrag] (må stå tomt)
subscription_cost [abonnementskostnad] (må stå tomt)
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [merke] Google
gtin [gtin] 00821793049157
mpn [delenummer] G-2PW4100-021-B
condition [tilstand] New [ny]
color [farge] Very Silver
shipping [frakt] 0.00 BRL

Eksempel på mobiltelefoner uten abonnement som selges på avbetaling

Du kan annonsere mobilenheter som betales i månedlige avdrag, men du kan ikke selge dem sammen med et abonnement.

I Brasil, Mexico og andre latinamerikanske land må du sende inn totalprisen (høyere enn 0 BRL/MXN) for mobilenheten i attributtet price [pris]. Du kan også oppgi antallet månedlige avdrag samt det månedlige avdragsbeløpet i attributtet installment [avdrag].

Husk at attributtet installment [avdrag] er tilgjengelig for alle produkter (bare Latin-Amerika), ikke bare for trådløse enheter.

Produktinformasjon for Google Pixel 5" 32 GB Very Silver, solgt på avbetaling med tolv månedlige avdrag på R$ 60 uten betaling i kassen
Attributt Produktinformasjon
id _pixel_phone_silver_32gb_12month_installments
title [tittel] Google Pixel 5” 32 GB Very Silver
link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
image_link [bildelink] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
availability [tilgjengelighet] In Stock [på lager]
price [pris] 700.00 BRL
installment [avdrag] 12:60.00 BRL
subscription_cost [abonnementskostnad] (må stå tomt)
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [merke] Google
gtin [gtin] 00821793049157
mpn [delenummer] G-2PW4100-021-B
condition [tilstand] New [ny]
color [farge] Very Silver
shipping [frakt] 0.00 BRL

Eksempel på kontantkort

Akkurat som når du sender inn mobiltelefoner uten tjenestekontrakt, solgt til fastpris, skal produktinformasjonen din for forskuddsbetalte SIM-kort samsvare med standardkravene i spesifikasjonen for produktinformasjon.

Produktinformasjon for XYZ Operatør Forhåndsbetalt 3-i-1-SIM-pakke, abonnement ikke inkludert
Attributt Produktinformasjon
id prepaid_3in1_sim_kit
title [tittel] XYZ Carrier Prepaid 3-in-1 SIM Kit
link [link] https://www.xyzcarrier.com/product/prepaid_3in1_sim_kit.html
image_link [bildelink] http://www.xyzcarrier.com/simcard.jpg
availability [tilgjengelighet] In Stock [på lager]
price [pris] 20.00 BRL
installment [avdrag] (må stå tomt)
subscription_cost [abonnementskostnad] (må stå tomt)
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phone Accessories > Mobile Phone Pre-Paid Cards & SIM Cards [Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefontilbehør > Kontantkort og SIM-kort til mobiltelefoner]
brand [merke] XYZ
gtin [gtin] XYZ-12345
mpn [delenummer] 123456789012
condition [tilstand] New [ny]
color [farge] Very Silver
shipping [frakt] 0.00 BRL

Australia

Du kan tilby muligheten til å kjøpe mobiltelefonen eller nettbrettet med en engangsbetaling for selve enheten, eller med et nedbetalingsbeløp i kassen og deretter månedlige avdrag og/eller betalinger knyttet til trådløsabonnementet.

• Prisen er obligatorisk og representerer den laveste totalprisen («kvantifiserbar minstepris»), som kunden må betale, inkludert den totale kostnaden for enheten og eventuelle aktiveringsavgifter, avdrag og betalinger knyttet til trådløsabonnementet.
  • Prisen må samsvare med prisinformasjonen som vises på produktlandingssiden.
  • Hvis du bruker strukturerte schema.org-data på landingssiden din, må den totale minimumskostnaden for kunden også oppgis i områdene price og priceCurrency.

Pris

Bruk attributtet price [pris] for å angi den totale minimumskostnaden for kunden for enheten du tilbyr, inkludert eventuelle ekstra aktiveringsavgifter, avdrag eller betalinger knyttet til trådløsabonnementet.

Avdrags- og abonnementskostnad

Ikke legg til attributtene installment [avdrag] eller subscription_cost [abonnementskostnad] for å sende inn informasjon om avdrag eller abonnementsbetalinger.

Tittel

Bruk attributtet title [tittel] for å angi om produktet du tilbyr, betales fullt og helt i kassen, eller om det selges i avdrag og/eller sammen med et abonnement, for eksempel «Google Pixel 5 32 GB Very Silver (med abonnement og tolv månedlige avdrag)».

Eksempel på mobiltelefoner med abonnement, som selges til fastpris

Følg den samme standarden som for andre produkttyper når du sender inn mobiltelefoner med et abonnement, som selges til fastpris. Ikke bruk attributtene installment [avdrag] eller subscription_cost [abonnementskostnad] – disse skal stå tomme. Oppgi informasjon om avdragene og det trådløse abonnementet i attributtet title [tittel].
Produktinformasjon for Google Pixel 5" 32 GB Very Silver
Attributt Produktinformasjon
id pixel_phone_silver_32gb_contract_and_installments
title [tittel] Google Pixel 5" 32 GB Very Silver (med tolv måneders abonnement og tolv månedlige avdrag)
link https://placeholder_website.au/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract_newsim&contract=yes
image_link [bildelink] https://placeholder_website.au/product/pixel_phone/silver.png
availability [tilgjengelighet] In Stock [på lager]
price [pris] 1250 AUD (avdragskostnad for tolv måneder + abonnementskostnad for tolv måneder)
installment [avdrag] skal ikke fylles ut
subscription_cost [abonnementskostnad] skal ikke fylles ut
google_product_category [google_produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [merke] Google
gtin [gtin] 00821793049157
mpn [delenummer] G-2PW4100-021-B

Eksempel på mobiltelefoner uten abonnement, som selges til fastpris

Følg den samme standarden som for andre produkttyper når du sender inn mobiltelefoner uten abonnement, som selges til fastpris. Ikke bruk attributtene installment [avdrag] eller subscription_cost [abonnementskostnad] – disse skal stå tomme.
Produktinformasjon for Google Pixel 5" 32 GB Very Silver
Attributt Produktinformasjon
id pixel_phone_silver_32gb
title [tittel] Google Pixel 5" 32 GB Black
link https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_blackr_32gb
image_link [bildelink] https://store.google.com/product/pixel_phone/black.png
availability [tilgjengelighet] In Stock [på lager]
price [pris] 799 AUD
installment [avdrag] (må stå tomt)
subscription_cost [abonnementskostnad] (må stå tomt)
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [merke] Google
gtin 00821793049158
mpn [delenummer] G-2PW4100-021-B
condition [tilstand] New [ny]
color [farge] Black

Eksempel på kontantkort

Akkurat som når du sender inn informasjon om mobiltelefoner uten abonnement, solgt til fastpris, skal produktinformasjonen for kontantkort samsvare med standardkravene i spesifikasjonen for produktinformasjon.
Produktinformasjon for XYZ Operatør 3-i-1-pakke med kontantkort, abonnement ikke inkludert
Attributt Produktinformasjon
id [ID] prepaid_3in1_sim_kit
title [tittel] XYZ Carrier Prepaid 3-in-1 SIM Kit
link https://www.xyzcarrier.com/product/prepaid_3in1_sim_kit.html
image_link [bildelink] http://www.xyzcarrier.com/simcard.jpg
availability [tilgjengelighet] In Stock [på lager]
price [pris] 20.00 AUD
installment [avdrag] (må stå tomt)
subscription_cost [abonnementskostnad] (må stå tomt)
google_product_category [google_produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phone Accessories > Mobile Phone Pre-Paid Cards & SIM Cards [Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefontilbehør > Kontantkort og SIM-kort til mobiltelefoner]
brand [merke] XYZ
gtin XYZ-12345
mpn [delenummer] 123456789017
condition [tilstand] New [Ny]

Belgia, Canada, Danmark, De forente arabiske emirater, Finland, Frankrike, Hellas, Hongkong, India, Irland, Israel, Italia, Japan, Malaysia, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Romania, Saudi-Arabia, Singapore, Slovakia, Spania, Storbritannia, Sverige, Sveits, Sør-Afrika, Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, Ungarn, Østerrike

Du kan tilby muligheten til å kjøpe en trådløs enhet med nedbetaling i kassen og deretter månedlige avdrag og/eller trådløst abonnement.

• Prisen er obligatorisk og representerer hele beløpet som betales i kassen, inkludert eventuelle aktiveringsavgifter og en nedbetalingsbeløpet for enheten.
    • Aktiveringsavgifter gjelder for trådløsabonnementer eller tilbud som inkluderer trådløsabonnementer. Slike avgifter kan omfatte kostnadene for obligatoriske kontantkort og en eventuell nedbetaling.
  • Avdrag er valgfritt å oppgi, og du kan bruke dette attributtet til å vise ytterlige månedlige avdragsbetalinger for enheten.
  • Abonnementskostnad er valgfritt og angir den ytterlige månedlige kostnaden for et trådløst abonnement.
  • Du kan bruke avdrag, abonnementskostnad eller begge deler.
  • Prisen din kan være 0 når du bruker avdrag, abonnementskostnad eller begge deler.

Abonnementskostnad

Bruk attributtet subscription_cost [abonnementskostnad] til å sende inn informasjon om en rekke betalinger over en tidsperiode for telefonitjenester som selges sammen med et mobilprodukt. Betalinger gjøres vanligvis for 6, 12 eller 24 måneder. Valutabeløpet som sendes inn i feeden, er én månedlig belastning, og ikke summen av alle de månedlige abonnementsbelastningene. Abonnementskostnaden omfatter ikke penger som brukes til å betale den opprinnelige prisen på telefonen med.

Merk: Google kan runde opp abonnementskostnaden til nærmeste hele enhet av lokal valuta for å spare plass. Hvis attributtet installment [avdrag] også er oppgitt, legges verdien av månedlige avdrag til verdien av den månedlige abonnementskostnaden før avrundingen. Verdien som er oppgitt, må fortsatt samsvare nøyaktig med beløpet som vises på nettstedet ditt.

Du bør ikke sende inn subscription_cost [abonnementskostnad] for kontantkort, siden hele prisen betales på forhånd.

Pris

Bruk attributtet price [pris] for å sende inn ett enkelt beløp som betales i kassen idet produktet kjøpes. Selgere og tjenesteleverandører krever ofte et betydelig depositum for dyrere varer. Dette er kanskje bare kostnaden av et nytt SIM-kort som kunden må ved kjøp av ny telefon. Send inn attributtet price [pris] som summen av aktiveringsavgiften og depositumet.

Selv om det ikke kreves at kunden betaler en andel av prisen på produktet i kassen, kan det fortsatt være at kunden må betale det første avdraget på avbetalingen idet kunden kjøper produktet. Dette regnes imidlertid ikke som betaling i kassen i feeden. Send inn de riktige verdiene for attributtet installment [avdrag], og send inn 0 for attributtet price [pris].

Hvis du ikke sender inn noen abonnementskostnad eller avdrag for et produkttilbud, angis det som betales i kassen, gjennom den vanlige prisen. Nedbetalingen sendes altså inn i samme attributt som vanlig pris.

Alle kostnader som er knyttet til et mobilprodukt eller en mobiltjeneste, må sendes inn i én og samme valuta.

Avdrag

Bruk attributtet installment [avdrag] til å sende inn informasjon om en rekke betalinger som gjøres over tid for å dekke kostnaden av produktet. Trådløse produkter selges vanligvis på avbetaling for å gjøre det enklere for kundene å kjøpe dyre enheter.

Valutabeløpet du sender inn for attributtet installment [avdrag], er beløpet for ett månedlig avdrag, ikke summen av alle de månedlige avdragene. Dette beløpet omfatter ikke penger som brukes til å betale for telefonitjenestene. For å gjøre kundeopplevelsen så enkel som mulig anbefaler vi at du bruker samme antall måneder for avbetalingene og abonnementet. Hvis du bruker forskjellige antall måneder for disse to avtalene, for eksempel tolv måneders bindingstid for abonnementet og seks måneder med avbetaling, vises det høyeste antallet måneder.

Tittel

Bruk attributtet title [tittel] for å angi at produktet selges på avbetaling, for eksempel «Google Pixel 5" 32 GB Very Silver (med abonnement og tolv månedlige avdrag)».

Eksempel på mobiltelefoner uten abonnement som selges til fastpris

Følg den samme standarden som for andre produkttyper når du sender inn informasjon om trådløse enheter uten abonnement, som selges til fastpris. Du må sende inn fastprisen (større enn 0) for selve mobilenheten.

Produktinformasjon for Google Pixel 5" 32 GB Very Silver
Attributt Produktinformasjon
id _pixel_phone_silver_32gb
title [tittel] Google Pixel 5” 32 GB Very Silver
link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
image_link [bildelink] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
availability [tilgjengelighet] In Stock [på lager]
price [pris] 6490.00 NOK
installment [avdrag] (må stå tomt)
subscription_cost [abonnementskostnad] (må stå tomt)
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [merke] Google
gtin [gtin] 00821793049157
mpn [delenummer] G-2PW4100-021-B
condition [tilstand] New [ny]
color [farge] Very Silver
shipping [frakt] 00.00 NOK
Eksempel på mobiltelefoner uten abonnement som selges på avbetaling

Du kan inkludere tekst i produkttittelen der det står at dette trådløse produktet selges på avbetaling over en viss tidsperiode.

Produktinformasjon for Google Pixel 5" 32 GB Very Silver med 12 månedlige betalinger på 600 NOK uten betaling i kassen
Attributt Produktinformasjon
id _pixel_phone_silver_32gb_12month_installments
title [tittel] Google Pixel 5" 32 GB Very Silver (med abonnement og tolv avdrag)
link https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
image_link [bildelink] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
availability [tilgjengelighet] In Stock [på lager]
price [pris] 00.00 NOK
installment [avdrag] 12:600.00 NOK
subscription_cost [abonnementskostnad] (må stå tomt)
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [merke] Google
gtin [gtin] 00821793049157
mpn [delenummer] G-2PW4100-021-B
condition [tilstand] New [ny]
color [farge] Very Silver
shipping [frakt] 00.00 NOK
Eksempel på mobiltelefoner med abonnement som selges på avbetaling

Send inn en verdi (så lav som 0) som betales i kassen, i attributtet price [pris], og inkluder eventuelle aktiveringsavgifter eller engangskostnader (for eksempel nytt SIM-kort) som kreves i abonnementet. Du kan inkludere tekst i produkttittelen din der det står at dette mobilproduktet selges med et abonnement med en viss bindingstid.

Produktinformasjon for Google Pixel 5" 32 GB Very Silver med abonnement med 12 måneders bindingstid og avbetaling med 12 avdrag
Attributt Produktinformasjon
id _pixel_phone_silver_32gb_12month_contract
title [tittel] Google Pixel 5” 32GB Very Silver (with contract, 12 monthly payments)
link [link] https://store.google.co.uk/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract&contract=yes
image_link [bildelink] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
availability [tilgjengelighet] In Stock [på lager]
price [pris] 00.00 NOK
installment [avdrag] 12:300.00 NOK
subscription_cost [abonnementskostnad] måned:12:350.00 NOK
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [merke] Google
gtin [gtin] 00821793049157
mpn [delenummer] G-2PW4100-021-B
condition [tilstand] New [ny]
color [farge] Very Silver
shipping [frakt] 00.00 NOK
Eksempel på mobiltelefoner som selges med abonnement og avbetalingsavtale, der en andel av prisen betales i kassen

Send inn attributtet price [pris] med summen av nedbetalingen og aktiveringsavgiftene. Du kan inkludere tekst i produkttittelen din der det står at dette mobilproduktet selges med et abonnement av en viss varighet, og at det følger med et nytt SIM-kort.

Produktinformasjon for Google Pixel 5" 32 GB Very Silver med abonnement med 12 måneders bindingstid og avbetaling med 12 avdrag

samt en andel betalt i kassen (1000 NOK)

Attributt Produktinformasjon
id _pixel_phone_silver_32gb_12month_contract
title [tittel] Google Pixel 5" 32 GB Very Silver (med abonnement og tolv avdrag)
link https://store.google.co.uk/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract&contract=yes
image_link [bildelink] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
availability [tilgjengelighet] In Stock [på lager]
price [pris] 2200.00 NOK (1200 NOK i aktiveringsavgift + 1000 NOK i nedbetaling)
installment [avdrag] 12:200.00 NOK (mindre på grunn av nedbetalingen)
subscription_cost [abonnementskostnad] måned:12:250.00 NOK (mindre på grunn av aktiveringsavgiftene)
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [merke] Google
gtin [gtin] 00821793049157
mpn [delenummer] G-2PW4100-021-B
condition [tilstand] New [ny]
color [farge] Very Silver
shipping [frakt] 00.00 NOK
Eksempel på kontantkort

Akkurat som når du sender inn mobiltelefoner uten tjenestekontrakt, solgt til fastpris, skal produktinformasjonen din for forskuddsbetalte SIM-kort samsvare med standardkravene i spesifikasjonen for produktinformasjon.

Produktinformasjon for XYZ Operatør Forhåndsbetalt 3-i-1-SIM-pakke, abonnement ikke inkludert
Attributt Produktinformasjon
id prepaid_3in1_sim_kit
title [tittel] XYZ Carrier Prepaid 3-in-1 SIM Kit
link [link] https://www.xyzcarrier.com/product/prepaid_3in1_sim_kit.html
image_link [bildelink] http://www.xyzcarrier.com/simcard.jpg
availability [tilgjengelighet] In Stock [på lager]
price [pris] 200.00 NOK
installment [avdrag] (må stå tomt)
subscription_cost [abonnementskostnad] (må stå tomt)
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phone Accessories > Mobile Phone Pre-Paid Cards & SIM Cards [Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefontilbehør > Kontantkort og SIM-kort til mobiltelefoner]
brand [merke] XYZ
gtin [gtin] XYZ-12345
mpn [delenummer] 123456789012
condition [tilstand] New [ny]
color [farge] Very Silver
shipping [frakt] 00.00 NOK

Alle andre land

Merk: Attributtene subscription_cost [abonnementskostnad] og installment [avdrag] er ikke tilgjengelige i andre land.

Fastpris er den eneste muligheten du kan tilby ved kjøp av trådløse enheter (f.eks. en mobiltelefon eller et nettbrett) eller forskuddsbetalte SIM-kort, betalt fullt og helt i kassen.

• Prisen er obligatorisk og skal representere hele prisen (aldri 0) og må betales fullt og helt i kassen.
  • Produktinformasjonen din for forskuddsbetalte enheter eller SIM-kort må overholde standardkravene i spesifikasjonen for produktinformasjon.

Eksempel

Produktinformasjon for Google Pixel 5" 32 GB Very Silver
Attributt Produktinformasjon
id _pixel_phone_silver_32gb
title [tittel] Google Pixel 5” 32 GB Very Silver
link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
image_link [bildelink] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
availability [tilgjengelighet] In Stock [på lager]
price [pris] 50,000 RUB
installment [avdrag] (må stå tomt)
subscription_cost [abonnementskostnad] (må stå tomt)
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [merke] Google
gtin [gtin] 00821793049157
mpn [delenummer] G-2PW4100-021-B
condition [tilstand] New [ny]
color [farge] Silver
shipping [frakt] 0.00 RUB

Vær tidlig ute med å sende inn produktinformasjon til Merchant Center ved lansering av nye produkter

Hvis du har satt en bestemt lanseringsdato for et nytt trådløst produkt, bør du sende inn produktinformasjonen tidlig, slik at Google har tilstrekkelig med tid til å gjennomsøke og godkjenne den. Ved å ta dette ekstra skrittet sikrer du at produktet ditt kan føres opp på selve lanseringsdatoen. Du kan legge til den nye produktinformasjonen på følgende tidspunkter:

• Før lanseringsdatoen (anbefales): På denne måten blir produktinformasjonen og kampanjen klar innen den faktiske lanseringsdatoen. Angi verdien for attributtet availability [tilgjengelighet] til «preorder [forhåndsbestilling]», og angi verdien for availability_date [dato_for_tilgjengelighet] til den offisielle utgivelsesdatoen for produktet. Med et slikt oppsett kan du ta imot forhåndsbestillinger av produktet før det legges ut for salg.
  • På eller etter lanseringsdatoen: Du bør imidlertid være obs på at det kan ta opptil 72 timer å behandle feeden. Send inn produktinformasjonen din så snart som mulig for å unngå feil, og angi verdien for attributtet availability [tilgjengelighet] til «in stock [på lager]».

Sørg for at du sender inn riktig og optimalisert produktinformasjon, slik at du kan lykkes med annonsene og de gratis oppføringene dine – spesielt ved lansering av nye produkter. Innhent de riktige GTIN-numrene, optimaliser attributtet title [tittel] for produktet med viktig produktinformasjon, og bruk minst tre nivåer for verdien til attributtet product_type [produkttype], slik at du fanger opp den mest relevante søketrafikken.

Bruk tekstannonser med prisutvidelser for å selge abonnementer med bare SIM-kort

Salg av abonnementer med bare SIM-kort, uten mobiltelefon, støttes foreløpig ikke i Shopping-annonser. I stedet kan du prøve å bruke Google Ads-tekstannonser med prisutvidelser til å markedsføre abonnementene dine for potensielle kunder. Finn ut mer om prisutvidelser

Optimaliser landingssidene dine for trådløse produkter og tjenester

Når brukere klikker seg frem til landingssiden via Shopping-annonsen din, må produktinformasjonen samsvare med informasjonen på landingssiden for at brukerne skal få en så sømløs brukeropplevelse som mulig. Hvis det påløper aktiveringskostnader eller andre gebyrer ved betaling, må du sørge for at denne informasjonen tydelig vises på landingssiden din, og at brukerne ser den før betalingsprosessen settes i gang. Hvis det mangler produktinformasjon eller informasjonen ikke samsvarer, kan du villede kundene dine, og de kan bli frustrerte. Finn ut mer om landingssidekravene.

Forhåndsvelg trådløse produktvarianter og legg til notater for strukturerte data på landingssiden din

For å sikre en mest mulig konsekvent brukeropplevelse må du sørge for at folk viderekobles til landingssiden for den forhåndsvalgte produktvarianten som samsvarer med mobiltelefonen i Shopping-annonsen din. Når noen klikker seg videre fra annonsen din, vises dermed den samme produktvarianten som vedkommende søkte etter.

Du kan forhåndsvelge produktvarianter ved blant annet å legge til unike nettadresseparametere i link-attributtet ditt. Husk at du alltid må teste for å sjekke om landingssiden din sender nettadresseparameteren tilbake på riktig måte, og om den har forventet atferd. På landingssiden skal det for eksempel lastes inn en forhåndsvalgt alternativknapp eller et forhåndsvalgt alternativ i en rullegardinmeny for den aktuelle telefonvarianten.

Du kan også tillate at Google henter produktinformasjon for flere varianter på den samme landingssiden. For å gjøre dette må du legge til notater for strukturerte data i kildekoden for landingssiden. Med notater for strukturerte data kan Google lese nettstedet ditt og hente produktinformasjon direkte fra HTML-kildekoden. Finn ut mer om notater for strukturerte data

Hvis du implementerer notater for strukturerte data og slår på automatiske vareoppdateringer, oppdateres produktinformasjonen din automatisk, som pris og tilgjengelighet. Finn ut mer om automatiske vareoppdateringer

Eksempel: Bruk nettadresseparametere og notater for strukturerte data for telefonvarianter i forskjellige farger

Nettadresseparametere for ulike farger: Du kan forhåndsvelge varianter for å skille mellom ulike fargealternativer på den samme landingssiden ved å legge til nettadresseparametere som nedenfor:

• Telefonvariant i sølv: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
  • Telefonvariant i svart: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_black_32gb

Notater for strukturerte data for ulike farger: Du kan inkludere ulike varianter på den samme landingssiden ved å bygge inn notater for strukturerte data i kildekoden for landingssiden. Eksempel:

• Telefonvariant i sølv: <span itemscope itemtype="http://schema.org/Product"> <meta itemprop="sku" content="_pixel_phone_silver_32gb"> <meta itemprop="gtin14" content="00821793049157"> <meta itemprop="mpn" content="G-2PW4100-021-B"> <meta itemprop="name" content="Google Pixel 5" 32 GB Very Silver"> <meta itemprop="brand" content="Google"> <meta itemprop="color" content="Silver"> <span itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer"> <meta itemprop="priceCurrency" content="NOK"/> <meta itemprop="price" content="6490.00"> <link itemprop="itemCondition" href="http://schema.org/NewCondition"/> <link itemprop="availability" href="http://schema.org/InStock"/> </span> </span>
  • Telefonvariant i sort: <span itemscope itemtype="http://schema.org/Product"> <meta itemprop="sku" content="_pixel_phone_black_32gb"> <meta itemprop="gtin14" content="00821793049065"> <meta itemprop="mpn" content="G-2PW4100-011-A"> <meta itemprop="name" content="Google Pixel 5" 32 GB Quite Black"> <meta itemprop="brand" content="Google"> <meta itemprop="color" content="Black"> <span itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer"> <meta itemprop="priceCurrency" content="NOK"/> <meta itemprop="price" content="6490.00"> <link itemprop="itemCondition" href="http://schema.org/NewCondition"/> <link itemprop="availability" href="http://schema.org/InStock"/> </span> </span>
Eksempel: Bruk nettadresseparametere og notater for strukturerte data for avdragsalternativer

Eksempel på en landingsside:

Nettadresseparametere for avdragsvarighet:

Du kan forhåndsvelge varianter for å skille mellom ulike avdragsvarigheter på den samme landingssiden ved å legge til nettadresseparametere som nedenfor:

• Telefonvariant med månedlige avdrag i seks måneder: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gbinstallments=6
  • Telefonvariant med månedlige avdrag i 24 måneder: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gbinstallments=24

Notater for strukturerte data for avdragsvarigheter:

Du kan inkludere ulike varianter på den samme landingssiden ved å bygge inn notater for strukturerte data i kildekoden for landingssiden på denne måten:

• Telefonvariant med avdrag hver måned i seks måneder: <span itemscope itemtype="http://schema.org/Product"> <meta itemprop="sku" content="_pixel_phone_silver_32gb_6month_installments"> <meta itemprop="gtin14" content="00821793049157"> <meta itemprop="mpn" content="G-2PW4100-021-B"> <meta itemprop="name" content="Google Pixel 5" 32 GB Very Silver (med seks månedlige avdrag)"> <meta itemprop="brand" content="Google"> <meta itemprop="color" content="Silver"> <span itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer"> <meta itemprop="priceCurrency" content="NOK"/> <meta itemprop="price" content="25490.40"> <meta itemprop="loanPaymentFrequency" content="1"> <meta itemprop="numberOfLoanPayments" content="6"> <meta itemprop="loanPaymentAmount" content="4248.30"> <link itemprop="itemCondition" href="http://schema.org/NewCondition"/> <link itemprop="availability" href="http://schema.org/InStock"/> </span> </span>
  • Telefonvariant med månedlige avdrag i 24 måneder: <span itemscope itemtype="http://schema.org/Product"> <meta itemprop="sku" content="_pixel_phone_silver_32gb_24month_installments"> <meta itemprop="gtin14" content="00821793049157"> <meta itemprop="mpn" content="G-2PW4100-021-B"> <meta itemprop="name" content="Google Pixel 5" 32 GB Very Silver (med 24 månedlige avdrag)"> <meta itemprop="brand" content="Google"> <meta itemprop="color" content="Silver"> <span itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer"> <meta itemprop="priceCurrency" content="NOK"/> <meta itemprop="price" content="25490.40"> <meta itemprop="loanPaymentFrequency" content="1"> <meta itemprop="numberOfLoanPayments" content="24"> <meta itemprop="loanPaymentAmount" content="1062.10"> <link itemprop="itemCondition" href="http://schema.org/NewCondition"/> <link itemprop="availability" href="http://schema.org/InStock"/> </span> </span>
Eksempel: Bruk nettadresseparametere og notater for strukturerte data for abonnementsalternativer

Eksempel på en landingsside:

Nettadresseparametere for abonnementsalternativer:

Du kan forhåndsvelge varianter for å skille mellom fastpris og pris med abonnement på den samme landingssiden ved å legge til nettadresseparametere som nedenfor:

• Telefonvariant uten abonnement: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gbcontract=no
  • Telefonvariant med abonnement: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gbcontract=yes

Notater for strukturerte data for abonnementsalternativer:

Du kan inkludere ulike varianter på den samme landingssiden ved å bygge inn notater for strukturerte data i kildekoden for landingssiden på denne måten:

• Telefonvariant uten abonnement: <span itemscope itemtype="http://schema.org/Product"> <meta itemprop="sku" content="_pixel_phone_silver_32gb"> <meta itemprop="gtin14" content="00821793049157"> <meta itemprop="mpn" content="G-2PW4100-021-B"> <meta itemprop="name" content="Google Pixel 5" 32 GB Very Silver"> <meta itemprop="brand" content="Google"> <meta itemprop="color" content="Silver"> <span itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer"> <meta itemprop="priceCurrency" content="NOK"/> <meta itemprop="price" content="5990.00"> <link itemprop="itemCondition" href="http://schema.org/NewCondition"/> <link itemprop="availability" href="http://schema.org/InStock"/> </span> </span>
  • Telefonvariant med abonnement: <span itemscope itemtype="http://schema.org/Product"> <meta itemprop="sku" content="_pixel_phone_silver_32gb_12_month_contract"> <meta itemprop="gtin14" content="00821793049157"> <meta itemprop="mpn" content="G-2PW4100-021-B"> <meta itemprop="name" content="Google Pixel 5" 32 GB Very Silver (med tolv måneders abonnement)"> <meta itemprop="brand" content="Google"> <meta itemprop="color" content="Silver"> <span itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer"> <meta itemprop="priceCurrency" content="NOK"/> <meta itemprop="price" content="00.00"> <link itemprop="itemCondition" href="http://schema.org/NewCondition"/> <link itemprop="availability" href="http://schema.org/InStock"/> <meta itemprop="requiresSubscription" content="True"> </span> </span>

Forenkle kjøpsflyten ved å bruke én landingsside

Gjør det enklere for kundene dine ved å la dem velge og kjøpe ønsket trådløst produkt og tjeneste samlet på den samme landingssiden. Hvis kundene må innom flere sider i løpet av kjøpsprosessen, kan du risikere at de forlater nettstedet før de gjennomfører kjøpet.

Bruk feedregler for å lage egendefinerte etiketter for kampanjeoptimalisering

Med feedregler er det enkelt å konvertere produktinformasjonen din i Merchant Center. Finn ut mer om feedregler

Du kan bruke feedregler til å angi egendefinerte etiketter for bestemte produkter, slik at du kan gruppere produktlageret ditt. Deretter kan du bruke disse egendefinerte etikettene til å opprette annonse- eller produktgrupper i Google Ads for enklere å administrere og optimalisere kampanjene dine. Finn ut mer om egendefinerte etiketter

Eksempel: Opprett egendefinerte etiketter via feedregler for prisområder

Tenk deg at du har noen trådløse produkter og tjenester til høy pris som du tjener mer på enn produktene og tjenestene med lavere pris. Du kan bruke en betinget feedregel for å tilordne egendefinerte etiketter basert på prisverdier, som følgende:

Betingelser:

• telefoner med lav pris (EUR 0–200)
  • telefoner med middels pris (EUR 200–500)
  • telefoner med høy pris (EUR 500 og høyere)

Feedregel:

HVIS «price [pris]» er mellom «0» OG «200,00», SKAL verdien for «custom_label_0 [egendefinert_etikett_0]» være «Low-Price [lav pris]» ELLER

HVIS «price [pris]» er mellom «200,01» OG «500,00», SKAL verdien for «custom_label_0 [egendefinert_etikett_0]» være «Mid-Price [middels pris]» ELLER

HVIS «price [pris]» er større enn eller nøyaktig «500,01», SKAL verdien for «custom_label_0 [egendefinert_etikett_0]» være «High-Price [høy pris]»

ELLER bevar enhver verdi du kan ha sendt inn for «custom_label_0 [egendefinert_etikett_0]»

Du må sende inn produktinformasjon og landingssider av høy kvalitet for å lykkes med Shopping-kampanjene dine. Ta i bruk disse gode fremgangsmåtene i dag for å forbedre og optimalisere produktinformasjonen din. Jo mer relevant og tydelig informasjon du sender inn, desto flere trådløse produkter og tjenester kommer du trolig til å selge.