I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Anbefalte fremgangsmåter for oppføring av trådløse produkter og tjenester

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Trådløse produkter og tjenester har ofte mer komplekse pris- og abonnementsmodeller enn andre produkter du kan føre opp i Shopping-annonser og kostnadsfrie produktoppføringer. Denne artikkelen forklarer hvordan du sender inn produktinformasjon og landingssider for trådløse enheter, for eksempel mobiltelefoner eller nettbrett (med eller uten abonnement) eller kontantkort.

Merk: Produkter med attributtet for avdrag [installment] eller abonnementskostnad [subscription_cost] kan ikke selges på tvers av landegrenser og kan bare ha ett oppføringsland.

Illustrasjon av en annonse for et Nexus-telefonprodukt med vurdering, beskrivelse, kjøp-knapp og karusell med flere produktvisninger.

I denne artikkelen

Fordeler

• Nå ut til de riktige kundene. Detaljene i produktinformasjonen og på landingssidene gjør det mulig for Google å forstå hva du selger, og dermed vise annonser og kostnadsfrie oppføringer til kunder basert på hva slags produkter de leter etter.
  • Unngå produktavvisninger. Hvis du sender inn feil eller inkonsekvent produktinformasjon, kan det føre til produktavvisninger eller kontosanksjoner. Derfor må du sørge for at produktinformasjonen alltid er oppdatert.

Send inn riktig produktinformasjon for trådløse produkter og tjenester

Overhold standardkravene

Folk er ofte på utkikk etter bestemte opplysninger når de søker etter trådløse produkter og tjenester. Sørg for at de finner den informasjonen de trenger, ved å sende inn alle de obligatoriske produktattributtene. Merk at eventuelle aktiveringskostnader samt andre gebyrer som blir lagt til i kassen, må være inkludert i attributtet for pris [price]. Hver produktvariant (for eksempel farge [color] eller størrelse [size]) må også sendes inn som et eget produkt i produktinformasjonen. Finn ut mer om spesifikasjonen for produktinformasjon.

Mobiltelefoner, nettbrett eller kontantkort til fastpris

Du kan vise mobiltelefoner, nettbrett eller kontantkort i alle land så lenge hele kjøpssummen betales i kassen og produktet ikke selges med avbetalingsavtaler eller abonnementer. Du kan bruke attributtet for pris [price] (ikke «0») for å oppgi hele prisen.

Mobiltelefoner eller nettbrett på avbetaling eller med abonnement

Hvorvidt du kan vise oppføringer for visse produkttyper, varierer fra land til land. Sjekk attributtene for avdrag [installment] og abonnementskostnad [subscription_cost] for å se om produktene og tjenestene dine kan annonseres med avdrag eller med et abonnement i det ønskede salgslandet.

USA

Du kan tilby muligheten til å kjøpe mobiltelefoner eller nettbrett med betaling i kassen og deretter månedlige avdrag.

• Prisen er obligatorisk og representerer hele beløpet som betales i kassen, inkludert en eventuell første nedbetaling som betales i kassen.
  • Avdrag er valgfritt og er en alternativ måte å betale for produktet ditt på, med månedlige betalinger eller en tilleggsbetaling ved siden av prisen.
  • Prisen på produktet ditt kan være «0» når avbetaling er et alternativ.
Merk: Attributtet for abonnementskostnad [subscription_cost] er ikke tilgjengelig i dette landet.

Pris

Bruk attributtet for pris [price] for å sende inn engangsnedbetalingen som kreves for å kjøpe enheten.
Merk: Det er bare i USA at aktiveringsavgiften ikke skal inkluderes i verdien for attributtet for pris [price].

Avdrag

Bruk attributtet for avdrag [installment] til å sende inn informasjon om en rekke betalinger som gjøres over tid for å dekke kostnaden av produktet. Trådløse produkter selges vanligvis på avbetaling for å gjøre det enklere for kundene å kjøpe dyre enheter.

Valutabeløpet du sender inn for attributtet for avdrag [installment], er beløpet for ett månedlig avdrag, ikke summen av alle de månedlige avdragene. Dette beløpet omfatter ikke penger som brukes til å betale for telefonitjenestene.

Merk: Attributtet for avdrag [installment] kan bare brukes for mobilenheter som telefoner eller nettbrett.

Tittel

Bruk attributtet for tittel [title] for å oppgi at produktet selges på avbetaling, for eksempel Google Pixel 5, 32 GB, Very Silver (med 12 månedlige avdrag).

Eksempler

• Mobiltelefoner som selges uten abonnement, til fastpris

Følg den samme standarden som for andre produkttyper når du sender inn mobiltelefoner som selges til fastpris uten abonnement. Du må sende inn fastprisen (større enn «0») for selve mobilenheten.

Produktinformasjon for en ny Google Pixel 5, 32 GB, Very Silver til NOK 6490
Attributt Verdi
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb
Tittel [title] Google Pixel 5 – 32 GB – Very Silver
Link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
Bildelink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Tilgjengelighet [availability] in_stock
Pris [price] 6490.00 NOK
Avdrag [installment] (La dette stå tomt)
Abonnementskostnad [subscription_cost] (La dette stå tomt)
Google-produktkategori [google_product_category] Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner
Merke [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
Delenummer [mpn] G-2PW4100-021-B
Tilstand [condition] new
Farge [color] Very Silver
Frakt [shipping] 00.00 NOK

• Mobiltelefoner som selges uten tjenestekontrakt, på avbetaling

Du kan vise mobilenheter med månedlige avdrag. I tittelen må du opplyse om at mobilproduktet selges med en avdragsplan av en viss varighet.

Du må sende inn prisen på første nedbetaling (minimum «0 NOK») for mobilenheten via attributtet for pris [price].

Husk at attributtet for avdrag [installment] bare er tilgjengelig for trådløse enheter som mobiltelefoner, smartklokker og nettbrett.

Produktinformasjon for en ny Google Pixel 5, 32 GB, Very Silver, solgt med 12 månedlige betalinger på NOK 600 uten nedbetaling i kassen
Attributt Verdi
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_installments
Tittel [title] Google Pixel 5 – 32 GB – Very Silver (med 12 månedlige betalinger)
Link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
Bildelink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Tilgjengelighet [availability] in_stock
Pris [price] 00.00 NOK
Avdrag [installment] 12:600.00 NOK
Abonnementskostnad [subscription_cost] (La dette stå tomt)
Google-produktkategori [google_product_category] Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner
Merke [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
Delenummer [mpn] G-2PW4100-021-B
Tilstand [condition] new
Farge [color] Very Silver
Frakt [shipping] 00.00 NOK

• Kontantkort

Akkurat som når du sender inn informasjon om mobiltelefoner som selges til fastpris uten abonnement, skal produktinformasjonen din for kontantkort oppfylle standardkravene i spesifikasjonen for produktinformasjon.

Produktinformasjon for en ny 3-i-1-SIM-pakke, forhåndsbetalt av XYZ-operatøren, abonnement ikke inkludert
Attributt Verdi
ID [id] prepaid_3in1_sim_kit
Tittel [title] 3-i-1-SIM-pakke, forhåndsbetalt av XYZ-operatøren
Link [link] https://www.xyzcarrier.com/product/prepaid_3in1_sim_kit.html
Bildelink [image_link] http://www.xyzcarrier.com/simcard.jpg
Tilgjengelighet [availability] in_stock
Pris [price] 200.00 NOK
Avdrag [installment] (La dette stå tomt)
Abonnementskostnad [subscription_cost] (La dette stå tomt)
Google-produktkategori [google_product_category] Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefontilbehør > Kontantkort og SIM-kort til mobiltelefoner
Merke [brand] Operatøren XYZ
GTIN [gtin] XYZ-12345
Delenummer [mpn] 123456789012
Tilstand [condition] new
Farge [color] Very Silver
Frakt [shipping] 00.00 NOK

Argentina, Brasil, Chile, Colombia, Mexico, Peru

Du kan tilby muligheten til å kjøpe trådløse enheter der hele prisen betales i kassen, eller med månedlige avdrag.

• Prisen er obligatorisk og representerer hele prisen (aldri «0») hvis produktet betales fullt og helt i kassen.
  • Avbetaling er valgfritt og gir en alternativ måte å betale for produktet på gjennom månedlige avdrag.
Merk: Attributtet for abonnementskostnad [subscription_cost] er ikke tilgjengelig i disse landene.

Pris

Bruk attributtet for pris [price] til å sende inn fullprisen som betales i kassen.

Avdrag

Bruk attributtet for avdrag [installment] for å vise den alternative kostnaden for enheten, fordelt på månedlige avdrag.

Eksempler

• Mobiltelefoner som selges uten abonnement, til fastpris

Følg den samme standarden som for andre produkttyper når du sender inn mobiltelefoner som selges til fastpris uten abonnement. Prisen som sendes inn, må være fastprisen (større enn «0») for selve mobilenheten.

Produktinformasjon for en ny Google Pixel 5, 32 GB, Very Silver til BRL 649
Attributt Verdi
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb
Tittel [title] Google Pixel 5 – 32 GB – Very Silver
Link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
Bildelink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Tilgjengelighet [availability] in_stock
Pris [price] 649.00 BRL
Avdrag [installment] (La dette stå tomt)
Abonnementskostnad [subscription_cost] (La dette stå tomt)
Google-produktkategori [google_product_category] Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner
Merke [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
Delenummer [mpn] G-2PW4100-021-B
Tilstand [condition] new
Farge [color] Very Silver
Frakt [shipping] 0.00 BRL

• Mobiltelefoner som selges uten abonnement, på avbetaling

Du kan annonsere for mobilenheter på avbetaling, men du kan ikke selge dem sammen med en tjenestekontrakt.

I Brasil, Mexico og andre latinamerikanske land må du sende inn totalprisen (høyere enn «0» i BRL/MXN) for mobilenheten via attributtet for pris [price]. Du kan også oppgi antallet månedlige avdrag samt det månedlige avdragsbeløpet i attributtet for avdrag [installment].

Husk at attributtet for avdrag [installment] er tilgjengelig for alle produkter (bare Latin-Amerika), ikke bare for trådløse enheter.

Produktinformasjon for en ny Google Pixel 5, 32 GB, Very Silver, solgt i 12 månedlige betalinger på BRL 60 uten nedbetaling i kassen
Attributt Verdi
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_installments
Tittel [title] Google Pixel 5 – 32 GB – Very Silver
Link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
Bildelink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Tilgjengelighet [availability] in_stock
Pris [price] 700.00 BRL
Avdrag [installment] 12:60.00 BRL
Abonnementskostnad [subscription_cost] (La dette stå tomt)
Google-produktkategori [google_product_category] Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner
Merke [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
Delenummer [mpn] G-2PW4100-021-B
Tilstand [condition] new
Farge [color] Very Silver
Frakt [shipping] 0.00 BRL

• Kontantkort

Akkurat som når du sender inn informasjon om mobiltelefoner som selges til fastpris uten abonnement, skal produktinformasjonen din for kontantkort oppfylle standardkravene i spesifikasjonen for produktinformasjon.

Produktinformasjon for en ny 3-i-1-SIM-pakke, forhåndsbetalt av XYZ-operatøren, abonnement ikke inkludert
Attributt Verdi
ID [id] prepaid_3in1_sim_kit
Tittel [title] 3-i-1-SIM-pakke, forhåndsbetalt av XYZ-operatøren
Link [link] https://www.xyzcarrier.com/product/prepaid_3in1_sim_kit.html
Bildelink [image_link] http://www.xyzcarrier.com/simcard.jpg
Tilgjengelighet [availability] in_stock
Pris [price] 20.00 BRL
Avdrag [installment] (La dette stå tomt)
Abonnementskostnad [subscription_cost] (La dette stå tomt)
Google-produktkategori [google_product_category] Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefontilbehør > Kontantkort og SIM-kort til mobiltelefoner
Merke [brand] Operatøren XYZ
GTIN [gtin] XYZ-12345
Delenummer [mpn] 123456789012
Tilstand [condition] new
Farge [color] Very Silver
Frakt [shipping] 0.00 BRL

Australia

Du kan tilby muligheten til å kjøpe mobiltelefonen eller nettbrettet med en engangsbetaling for selve enheten, eller med et nedbetalingsbeløp i kassen og deretter månedlige avdrag og/eller betalinger knyttet til trådløsabonnement.

• Prisen er obligatorisk og representerer den laveste totalprisen («kvantifiserbar minstepris») som kunden må betale, inkludert den totale kostnaden for enheten og eventuelle aktiveringsavgifter, avdrag og betalinger knyttet til trådløsabonnement.
  • Prisen må samsvare med prisinformasjonen som vises på produktlandingssiden.
  • Hvis du bruker strukturerte schema.org-data på landingssiden din, må den totale minimumskostnaden for kunden også oppgis i egenskapene price og priceCurrency.

Pris

Bruk attributtet for pris [price] for å oppgi hvor mye kunden minst må betale for enheten du tilbyr, inkludert eventuelle ekstra aktiveringsavgifter, avdrag eller betalinger for abonnementet for den trådløse enheten.

Avdrag og abonnementskostnad

Ikke legg til attributtene for avdrag [installment] eller abonnementskostnad [subscription_cost] for å sende inn informasjon om avdrag eller abonnementsbetalinger.

Tittel

Bruk attributtet for tittel [title] for å oppgi om produktet du tilbyr, skal betales fullt og helt i kassen, eller om det selges på avbetaling og/eller sammen med et abonnement. Eksempel: Google Pixel 5 – 32 GB – Very Silver (med abonnement og 12 månedlige avdrag).

Eksempler

• Mobiltelefoner som selges med abonnement, til fastpris

Følg den samme standarden som for andre produkttyper når du sender inn mobiltelefoner som selges til fastpris med et abonnement. Ikke send inn attributtet for avdrag [installment] eller abonnementskostnad [subscription_cost]. La begge stå tomme. Oppgi informasjon om avdragene og det trådløse abonnementet i attributtet for tittel [title].

Produktinformasjon for en ny Google Pixel 5, 32 GB, Very Silver med 12 måneders abonnement og 12 månedlige avdrag
Attributt Verdi
ID [id] pixel_phone_silver_32gb_contract_and_installments
Tittel [title] Google Pixel 5 – 32 GB – Very Silver (med 12 måneders abonnement og 12 månedlige avdrag)
Link [link] https://placeholder_website.au/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract_newsim&contract=yes
Bildelink [image_link] https://placeholder_website.au/product/pixel_phone/silver.png
Tilgjengelighet [availability] in_stock
Pris [price] 1250 AUD (avdragskostnad for 12 måneder + abonnementskostnad for 12 måneder)
Avdrag [installment] (La dette stå tomt)
Abonnementskostnad [subscription_cost] (La dette stå tomt)
Google-produktkategori [google_product_category] Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner
Merke [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
Delenummer [mpn] G-2PW4100-021-B

• Mobiltelefoner som selges uten abonnement, til fastpris

Følg den samme standarden som for andre produkttyper når du sender inn mobiltelefoner som selges til fastpris uten abonnement. Ikke send inn attributtet for avdrag [installment] eller abonnementskostnad [subscription_cost]. La begge stå tomme.

Produktinformasjon for en ny Google Pixel 5, 32 GB, Black, til AUD 799
Attributt Verdi
ID [id] pixel_phone_silver_32gb
Tittel [title] Google Pixel 5 – 32 GB – Black
Link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_blackr_32gb
Bildelink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/black.png
Tilgjengelighet [availability] in_stock
Pris [price] 799 AUD
Avdrag [installment] (La dette stå tomt)
Abonnementskostnad [subscription_cost] (La dette stå tomt)
Google-produktkategori [google_product_category] Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner
Merke [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049158
Delenummer [mpn] G-2PW4100-021-B
Tilstand [condition] new
Farge [color] Black

• Kontantkort

Akkurat som når du sender inn informasjon om mobiltelefoner som selges til fastpris uten abonnement, skal produktinformasjonen for kontantkort oppfylle standardkravene i spesifikasjonen for produktinformasjon.

Produktinformasjon for en ny 3-i-1-SIM-pakke, forhåndsbetalt av XYZ-operatøren, abonnement ikke inkludert
Attributt Verdi
ID [id] prepaid_3in1_sim_kit
Tittel [title] 3-i-1-SIM-pakke, forhåndsbetalt av XYZ-operatøren
Link [link] https://www.xyzcarrier.com/product/prepaid_3in1_sim_kit.html
Bildelink [image_link] http://www.xyzcarrier.com/simcard.jpg
Tilgjengelighet [availability] in_stock
Pris [price] 20.00 AUD
Avdrag [installment] (La dette stå tomt)
Abonnementskostnad [subscription_cost] (La dette stå tomt)
Google-produktkategori [google_product_category] Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefontilbehør > Kontantkort og SIM-kort til mobiltelefoner
Merke [brand] Operatøren XYZ
GTIN [gtin] XYZ-123456
Delenummer [mpn] 123456789017
Tilstand [condition] new

Belgia, Canada, Danmark, De forente arabiske emirater, Finland, Frankrike, Hellas, Hongkong, India, Irland, Israel, Italia, Japan, Malaysia, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Romania, Saudi-Arabia, Singapore, Slovakia, Spania, Storbritannia, Sverige, Sveits, Sør-Afrika, Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, Ungarn, Østerrike

Du kan tilby muligheten til å kjøpe en trådløs enhet med betaling i kassen og deretter månedlige avdrag og/eller trådløst abonnement.

• Prisen er obligatorisk og representerer hele beløpet som betales i kassen, inkludert en eventuell første nedbetaling og eventuelle aktiveringsavgifter.
    • Aktiveringsavgifter gjelder for trådløsabonnementer eller tilbud som inkluderer trådløsabonnementer. Slike avgifter kan omfatte kostnadene for obligatoriske kontantkort og en eventuell nedbetaling.
  • Avdrag er valgfritt, og du kan bruke dette attributtet til å vise månedlige avdragsbetalinger som deretter skal betales for enheten.
  • Abonnementskostnad er valgfritt og brukes til å oppgi den månedlige kostnaden som kommer i tillegg gjennom et trådløst abonnement.
  • Du kan bruke avdrag, abonnementskostnad eller begge deler.
  • Prisen kan være «0» når du bruker avdrag, abonnementskostnad eller begge deler.

Abonnementskostnad

Bruk attributtet for abonnementskostnad [subscription_cost] til å sende inn informasjon om en rekke betalinger over en tidsperiode for telefonitjenester som selges sammen med et trådløst produkttilbud. Betalinger gjøres vanligvis for 6, 12 eller 24 måneder. Valutabeløpet som sendes inn i feeden, er én månedlig belastning, og ikke summen av alle de månedlige abonnementsbelastningene. Abonnementskostnaden omfatter ikke penger som brukes til å betale den opprinnelige prisen på telefonen med.

Merk: Google kan runde opp abonnementskostnaden til nærmeste hele enhet av lokal valuta for å spare plass. Hvis attributtet for avdrag [installment] også er oppgitt, legges verdien av månedlige avdrag til verdien av den månedlige abonnementskostnaden før avrundingen. Den angitte verdien må fortsatt samsvare nøyaktig med beløpet som vises på nettstedet ditt.

Du bør ikke sende inn attributtet for abonnementskostnad [subscription_cost] for kontantkort, siden hele prisen betales på forhånd.

Pris

Bruk attributtet for pris [price] for å sende inn ett enkelt beløp som betales i kassen idet produktet kjøpes. Selgere og tjenesteleverandører krever ofte et høyt depositum for dyrere produkter. Det kan simpelthen være kostnaden for et nytt SIM-kort som kunden må godta ved kjøp av en ny telefon. Send inn attributtet for pris [price] som summen av aktiveringsavgiften og kontantinnsatsen.

Når et tilbud ikke krever noen nedbetaling, kan kunden fortsatt være pålagt å betale det første avdraget ved kjøp av produktet – men dette regnes ikke som en nedbetaling i feeden. Send inn de riktige verdiene for attributtet for avdrag [installment], og send inn «0» som verdien for attributtet for pris [price].

Hvis du ikke sender inn abonnementskostnad eller avdrag for et produkttilbud, blir nedbetalingen den vanlige kjøpsprisen. Nedbetalingen sendes altså inn gjennom samme attributt som vanlig pris.

Alle kostnader som er knyttet til et trådløst produkt eller tjeneste, må sendes inn i én og samme valuta.

Avdrag

Bruk attributtet for avdrag [installment] til å sende inn informasjon om en rekke betalinger som gjøres over tid for å dekke kostnaden av produktet. Trådløse produkter selges vanligvis på avbetaling for å gjøre det enklere for kundene å kjøpe dyre enheter.

Valutabeløpet du sender inn for attributtet for avdrag [installment], er beløpet for ett månedlig avdrag, ikke summen av alle de månedlige avdragene. Dette beløpet omfatter ikke penger som brukes til å betale for telefonitjenestene. For å gjøre kundeopplevelsen så enkel som mulig anbefaler vi at du bruker samme antall måneder for avbetalingene og abonnementet. Hvis du bruker forskjellige antall måneder for disse to avtalene, for eksempel tolv måneders bindingstid for abonnementet og seks måneder med avbetaling, vises det høyeste antallet måneder.

Tittel

Bruk attributtet for tittel [title] for å oppgi at produktet selges på avbetaling og/eller sammen med et abonnement, for eksempel en Google Pixel 5, 32 GB, Very Silver (med abonnement og 12 månedlige avdrag).

Eksempler

• Mobiltelefoner som selges uten abonnement, til fastpris

Følg den samme standarden som for andre produkttyper når du sender inn informasjon om trådløse enheter som selges til fastpris uten abonnement. Du må sende inn fastprisen (større enn «0») for selve mobilenheten.

Produktinformasjon for en ny Google Pixel 5, 32 GB, Very Silver til NOK 6490
Attributt Verdi
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb
Tittel [title] Google Pixel 5 – 32 GB – Very Silver
Link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
Bildelink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Tilgjengelighet [availability] in_stock
Pris [price] 6490.00 NOK
Avdrag [installment] (La dette stå tomt)
Abonnementskostnad [subscription_cost] (La dette stå tomt)
Google-produktkategori [google_product_category] Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner
Merke [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
Delenummer [mpn] G-2PW4100-021-B
Tilstand [condition] new
Farge [color] Very Silver
Frakt [shipping] 0.00 NOK

• Mobiltelefoner som selges uten abonnement, på avbetaling

Du kan ta med tekst i produkttittelen der det står at dette trådløse produktet selges på avbetaling over en viss tidsperiode.

Produktinformasjon for en ny Google Pixel 5, 32 GB, Very Silver, betalt i 12 månedlige avdrag à NOK 600
Attributt Verdi
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_installments
Tittel [title] Google Pixel 5 – 32 GB – Very Silver (med abonnement og 12 avdrag)
Link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
Bildelink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Tilgjengelighet [availability] in_stock
Pris [price] 0.00 NOK
Avdrag [installment] 12:600.00 NOK
Abonnementskostnad [subscription_cost] (La dette stå tomt)
Google-produktkategori [google_product_category] Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner
Merke [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
Delenummer [mpn] G-2PW4100-021-B
Tilstand [condition] new
Farge [color] Very Silver
Frakt [shipping] 0.00 NOK

• Mobiltelefoner som selges med abonnement, på avbetaling

Send inn en verdi (minimum «0») for summen som betales i kassen, via attributtet for pris [price], og inkluder eventuelle aktiveringsavgifter eller engangskostnader (for eksempel nytt SIM-kort) som trengs for abonnementet. Du kan inkludere tekst i produkttittelen din der det står at dette trådløse produktet selges med et abonnement med en viss bindingstid.

Produktinformasjon for en ny Google Pixel 5, 32 GB, Very Silver med et abonnement som betales i 12 avdrag
Attributt Verdi
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_contract
Tittel [title] Google Pixel 5 – 32 GB – Very Silver (med abonnement og 12 månedlige betalinger)
Link [link] https://store.google.co.uk/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract&contract=yes
Bildelink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Tilgjengelighet [availability] in_stock
Pris [price] 0.00 NOK
Avdrag [installment] 12:300.00 NOK
Abonnementskostnad [subscription_cost] måned:12:350.00 NOK
Google-produktkategori [google_product_category] Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner
Merke [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
Delenummer [mpn] G-2PW4100-021-B
Tilstand [condition] new
Farge [color] Very Silver
Frakt [shipping] 0.00 NOK

• Mobiltelefoner som selges med abonnement, på avbetaling og med kontantinnsats

Send inn attributtet for pris med summen av kontantinnsatsen og aktiveringsavgiftene. Du kan inkludere tekst i produkttittelen din der det står at dette trådløse produktet selges med et abonnement av en viss varighet, og at det følger med et nytt SIM-kort.

Produktinformasjon for en ny Google Pixel 5, 32 GB, Very Silver med et årsabonnement som betales i 12 avdrag og en kontantinnsats på NOK 1000
Attributt Verdi
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_contract
Tittel [title] Google Pixel 5 – 32 GB – Very Silver (med abonnement og 12 avdrag)
Link [link] https://store.google.co.uk/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract&contract=yes
Bildelink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Tilgjengelighet [availability] in_stock
Pris [price] 2200.00 NOK (NOK 1200 i aktiveringsavgift + NOK 1000 i nedbetaling)
Avdrag [installment] 12:200.00 NOK (mindre på grunn av nedbetalingen)
Abonnementskostnad [subscription_cost] month:12:250.00 NOK (mindre på grunn av aktiveringsavgiftene)
Google-produktkategori [google_product_category] Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner
Merke [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
Delenummer [mpn] G-2PW4100-021-B
Tilstand [condition] new
Farge [color] Very Silver
Frakt [shipping] 0.00 NOK

• Kontantkort

Akkurat som når du sender inn informasjon om mobiltelefoner som selges til fastpris uten abonnement, skal produktinformasjonen din for kontantkort oppfylle standardkravene i spesifikasjonen for produktinformasjon.

Produktinformasjon for en ny 3-i-1-SIM-pakke, forhåndsbetalt av XYZ-operatøren, abonnement ikke inkludert
Attributt Verdi
ID [id] prepaid_3in1_sim_kit
Tittel [title] 3-i-1-SIM-pakke, forhåndsbetalt av XYZ-operatøren
Link [link] https://www.xyzcarrier.com/product/prepaid_3in1_sim_kit.html
Bildelink [image_link] http://www.xyzcarrier.com/simcard.jpg
Tilgjengelighet [availability] in_stock
Pris [price] 200.00 NOK
Avdrag [installment] (La dette stå tomt)
Abonnementskostnad [subscription_cost] (La dette stå tomt)
Google-produktkategori [google_product_category] Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefontilbehør > Kontantkort og SIM-kort til mobiltelefoner
Merke [brand] Operatøren XYZ
GTIN [gtin] XYZ-12345
Delenummer [mpn] 123456789012
Tilstand [condition] new
Farge [color] Very Silver
Frakt [shipping] 0.00 NOK

Alle andre land

Fastpris er den eneste betalingsmuligheten du kan tilby ved kjøp av trådløse enheter (f.eks. en mobiltelefon eller et nettbrett) eller kontantkort, betalt fullt og helt i kassen.

• Attributtet for pris [price] er obligatorisk, representerer hele prisen (aldri «0 ») og må betales fullt og helt i kassen.
  • Produktinformasjonen for kontantkort eller forskuddsbetalte enheter må overholde standardkravene i spesifikasjonen for produktinformasjon.

Eksempel

Produktinformasjon for en ny Google Pixel 5, 32 GB, Very Silver til RUB 50 000
Attributt Verdi
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb
Tittel [title] Google Pixel 5 – 32 GB – Very Silver
Link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
Bildelink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Tilgjengelighet [availability] in_stock
Pris [price] 50.000 RUB
Avdrag [installment] (La dette stå tomt)
Abonnementskostnad [subscription_cost] (La dette stå tomt)
Google-produktkategori [google_product_category] Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner
Merke [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
Delenummer [mpn] G-2PW4100-021-B
Tilstand [condition] new
Farge [color] Very Silver
Frakt [shipping] 0.00 RUB

Send produktinformasjonen til Merchant Center på riktig tidspunkt med tanke på nye produktlanseringer

Hvis du har satt en bestemt lanseringsdato for et nytt trådløst produkt, bør du sende inn produktinformasjonen 3–5 virkedager før lanseringen, slik at Google får tid til å gjennomsøke og godkjenne produktinformasjonen, men ikke tidligere enn 30 dager i forveien. Ved å gjøre dette sikrer du at produktet kan føres opp på selve lanseringsdatoen. Du kan legge til den nye produktinformasjonen på følgende tidspunkter:

• Før lanseringsdatoen (anbefales): På denne måten blir produktinformasjonen og kampanjen klar innen den faktiske lanseringsdatoen. Angi verdien for tilgjengelighet [availability] til forhåndsbestilling, og angi verdien for dato for tilgjengelighet [availability_date] til den offisielle lanseringsdatoen for produktet. Med dette oppsettet kan du ta imot forhåndsbestillinger av produktet før det legges ut for salg.
  • På eller etter lanseringsdatoen: Vær obs på at det kan ta opptil 72 timer å behandle feeden. Send inn produktinformasjonen så snart som mulig for å unngå feil, og angi verdien in stock for attributtet for tilgjengelighet [availability].

Spesielt ved lansering av nye produkter må du sørge for å sende inn riktig og optimalisert produktinformasjon, slik at du kan lykkes med annonsene og de kostnadsfrie oppføringene dine. Innhent de riktige GTIN-numrene, sørg for at produktets tittel [title] viser viktig produktinformasjon, og bruk minst tre nivåer i verdien for attributtet for produkttype [product_type], slik at du fanger opp den mest relevante søketrafikken.

Merk: Bruk tekstannonser med prisutvidelser hvis du skal selge tjenestekontrakter med bare SIM-kort Salg av tjenestekontrakter for bare SIM-kort, uten mobiltelefon, støttes foreløpig ikke i Shopping-annonser. I stedet kan du prøve å bruke Google Ads-tekstannonser med prisutvidelser for å vise abonnementene dine til potensielle kunder.

Optimaliser landingssidene for trådløse produkter og tjenester

Når kunder klikker seg frem til landingssiden via Shopping-annonsen din, må produktinformasjonen stemme med informasjonen på landingssiden for å skape en så sømløs brukeropplevelse som mulig. Hvis det påløper aktiveringskostnader eller andre gebyrer ved betaling, må du sørge for at denne informasjonen tydelig vises på landingssiden din, og at brukerne ser den før betalingsprosessen starter. Manglende eller inkonsekvent produktinformasjon kan villede kundene og føre til frustrasjon. Finn ut mer om kravene til landingssider.

Forhåndsvelg og merk varianter av trådløse produkter på landingssiden

For å sikre en mest mulig konsekvent brukeropplevelse må du sørge for at kundene viderekobles til landingssiden for den forhåndsvalgte telefonvarianten som vises i Shopping-annonsen din. Når noen klikker seg videre fra annonsen din, vises dermed den samme produktvarianten som hen søkte etter.

Du kan forhåndsvelge produktvarianter blant annet ved å legge til unike nettadresseparametere i attributtet for link [link]. Husk at du alltid må sjekke om landingssiden din sender nettadresseparameteren tilbake på riktig måte, og om den fungerer som forventet. Landingssiden skal for eksempel laste inn en forhåndsvalgt alternativknapp eller et forhåndsvalgt alternativ i en rullegardinmeny for den aktuelle telefonvarianten.

Du kan også tillate at Google henter produktinformasjon for flere varianter på den samme landingssiden. For å gjøre dette må du legge til oppmerking for strukturerte data i landingssidens kildekode. Med oppmerking for strukturerte data kan Google lese nettstedet ditt og hente produktinformasjon direkte fra HTML-kildekoden. Finn ut mer om oppmerking for strukturerte data

Hvis du bruker oppmerking for strukturerte data og slår på automatiske produktoppdateringer, oppdateres produktinformasjon som pris og tilgjengelighet automatisk.

Eksempel: Bruk nettadresseparametere for telefonvarianter i forskjellige farger

Nettadresseparametere for ulike farger: Du kan forhåndsvelge varianter for å skille mellom ulike fargealternativer på den samme landingssiden ved å legge til nettadresseparametere på følgende måte:

• Telefonvariant i sølv: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
  • Telefonvariant i svart: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_black_32gb
Eksempel: Bruk nettadresseparametere for avdragsalternativer

Eksempel på en landingsside:

Nettadresseparametere for avdragsvarighet:

Du kan forhåndsvelge varianter for å skille mellom ulike avdragsvarigheter på den samme landingssiden ved å legge til nettadresseparametere som nedenfor:

• Telefonvariant med månedlige avdrag i 6 måneder: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gbinstallments=6
  • Telefonvariant med månedlige avdrag i 24 måneder: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gbinstallments=24
Eksempel: Bruk nettadresseparametere for tjenestekontraktalternativer

Eksempel på en landingsside:

Nettadresseparametere for abonnementsalternativer:

Du kan forhåndsvelge varianter for å skille mellom fastpris og pris med abonnement på den samme landingssiden ved å legge til nettadresseparametere som nedenfor:

• Telefonvariant uten abonnement: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gbcontract=no
  • Telefonvariant med abonnement: https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gbcontract=yes

Forenkle kjøpsflyten ved å bruke én landingsside

Gjør det enklere for kundene dine ved å la dem velge og kjøpe ønsket trådløst produkt og tjeneste samlet på den samme landingssiden. Hvis kundene må innom flere sider i løpet av kjøpsflyten, kan du risikere at de forlater nettstedet før kjøpet er gjennomført.

Produktinformasjon og landingssider av høy kvalitet er helt sentralt for å lykkes med kampanjer. Ta i bruk disse gode fremgangsmåtene i dag for å forbedre og optimalisere produktinformasjonen din. Jo mer relevant og tydelig informasjon du sender inn, desto flere trådløse produkter og tjenester kommer du trolig til å selge.