I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Bästa metoder för annonsering av programvaruabonnemang

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Både privatpersoner och företag vänder sig ofta till Google för att hitta programvaror. Förutom att sälja förpaketerade programvaror eller programvaror som laddas ned en gång kan du sälja programvaruabonnemang. Kunder köper då en licens som gäller i ett år eller längre och under den tiden kan de använda programmet mot en avgift som betalas i förskott.

I den här artikeln förklarar vi hur du strukturerar din produktdata och dina målsidor när du skickar in programvaruabonnemang till Google.

På den här sidan

Så här skickar du in ett abonnemang

Shopping-annonser har inte stöd för alla typer av programvaruabonnemang.

För att abonnemanget ska kunna visas i Shopping-annonser måste det uppfylla dessa krav:

Krav på produktdata

Följ de här riktlinjerna för formatering för attributen så att vi kan förstå den produktdata du skickar in för dina programvaruabonnemang.

Titel

• Inkludera ordet ”abonnemang” och abonnemangsperioden i titeln. Ordet ”abonnemang” och abonnemangsperioden kan visas var som helst i värdet för attributet titel [title]. Du kan till exempel skicka in en produkt med formuleringen ”Produkten (ett års abonnemang)” eller ”Produkten (12-månaders abonnemang)”.

Läs mer om attributet titel [title].

Pris

• Skicka in priset för den fullständiga längden på programvaruabonnemanget, minst ett år. Om det förhandsbetalda abonnemanget på 12 månader ger några subventionerade eller kostnadsfria perioder inkluderar du dem i totalbeloppet. Om abonnemanget kostar mer (eller mindre) det första året än för de efterföljande åren skickar du in det förbetalda priset för det första året. Om du vill kan du i stället skicka det förbetalda priset för flera år.

Läs mer om attributet pris [price].

Exempel

• Om du annonserar om ett förbetalt abonnemang i 12 månader som kostar 299.00 SEK skickar du in 299.00 SEK som pris.
  • Om du kör en kampanj där den första månaden av 12-månadersabonnemanget är gratis, och det normala årspriset är 1200 kronor, anger du 1100 SEK som pris. Visa samma pris tydligt på målsidan.

Google-produktkategori

Använd kategorin Programvara > Datorprogramvara (id: 313) för att informera oss om att du skickar in ett programvaruabonnemang, eller använd en av dess underkategorier. Exempel:

• Programvara > Datorprogramvara > Antivirus och säkerhetsprogram (id: 5299)

Läs mer om attributet google-produktkategori [google_product_category].

GTIN, artikelnummer och varumärke

Varumärken, GTIN-nummer och artikelnummer är globala produktkoder som är kopplade till en viss produkt eller produktvariant. De här koderna måste användas för de flesta produkter, men produkter med butiksvarumärken och produkter under eget märke behöver vanligtvis inte ha någon unik produktkod. När du tillhandahåller unika produktkoder, i synnerhet GTIN-nummer, kan vi förbättra dina annonser, och det blir enklare för kunderna att hitta dem.

Läs mer om unika produktkoder

Frakt

• Skicka in fraktkostnaden som 0 (om fraktkostnad krävs för mållandet) när du annonserar en immateriell produkt, som ett programvaruabonnemang, digitalt innehåll eller en hämtningsbar programvara. Exempel: 0.00 USD, 0.00 EUR, 0.00 GBP. Du kan skicka in fraktkostnaden med attributet frakt [shipping] eller via kontots fraktinställningar.

Läs mer om attributet frakt

Bildlänk

• Skicka in en bild av programvarukartongen eller omslaget, som du skulle göra för programvara som levereras i en fysisk förpackning. Du kan också skicka in en logotyp eller ikon.

Läs mer om attributet bildlänk [image_link].

Tips! Skicka in en bild på programvarukartongen eller omslaget

Även om du kan skicka in logotyper rekommenderar vi att du skickar in professionella bilder, som en bild av en programvarukartong eller en omslagsbild, när så är möjligt av följande skäl:

• Kunder som tittar på dina annonser kan ha svårt att skilja på dina produkter om du använder samma bild för olika alternativ, som basversion, premium och företag. Bilder på kartonger och omslagsbilder kan göra det lättare att skilja på de olika programvaruversionerna.

Exempel

Produktdata för ett års prenumeration på Googles säkerhetsprogram, basversion, med priset 299.00 SEK
Attribut Värde
titel [title] Googles säkerhetsprogram, basversion (ett års prenumeration)
pris [price] 299.00 SEK
google-produktkategori [google_product_category] Programvara > Datorprogramvara > Antivirus och säkerhetsprogram
varumärke [brand] Google
artikelnummer [mpn] G-ABC123
GTIN [gtin] 1234567890123
frakt [shipping] US:CA:Mark:0 USD
bildlänk [image_link] http://www.example.com/software-box.jpg

Krav på målsidor

När du skickar in programvaruabonnemang ska du följa kraven nedan för dina målsidor.

Skapa en separat målsida för varje produktvariant

• Visa varje variant av programvaruabonnemanget på en separat målsida. Om det till exempel finns tre versioner av programvaran (basversion, premium och företag) ser du till att varje version har en egen målsida.

Visa det totala priset och förhandsmarkera rätt alternativ

• Visa tydligt och förhandsmarkera priset för den fullständiga längden på programvaruabonnemanget (minst ett år). Om det förhandsbetalda abonnemanget på 12 månader ger några subventionerade eller kostnadsfria perioder inkluderar du dem i priset som visas. Om abonnemanget kostar mer (eller mindre) det första året än för de efterföljande åren skickar du in det förbetalda priset för det första året. Om du vill kan du i stället skicka det förbetalda priset för flera år.

Exempel

Om du annonserar om ett förbetalt abonnemang på 12 månader som kostar 299 kronor visar du och förhandsmarkerar 299.00 SEK som pris.

Visa villkor för förnyelse och uppsägning

• Ange tydligt i villkoren om förnyelse och uppsägning om produkten är tidsbegränsad eller om den förnyas automatiskt. Förklara också uppsägningsalternativen och under vilka villkor den automatiska förnyelsen sker när den förbetalda perioden löpt ut.

Läs mer om krav för målsidor i Shopping-annonser.

Exempel

Här är några exempel på villkor för förnyelse och uppsägning som följer Googles policy. Du bör dock kontakta din egen juridiska rådgivare för att skapa villkor som fungerar bäst för din situation.

• ”Detta programabonnemang upphör efter 12 månader och förnyas inte automatiskt. Förnya abonnemanget manuellt i kontoinställningarna.”
  • ”Abonnemanget löper i 2 år och du kan när som helst säga upp abonnemanget innan abonnemangsperioden löper ut mot proportionellt beräknad återbetalning. I slutet av det 2-åriga abonnemanget förnyas abonnemanget automatiskt varje år, och du debiteras kostnaden för abonnemanget tills du uttryckligen säger upp abonnemanget genom att logga in på ditt konto och klicka på Avsluta prenumerationen i kontoinställningarna.