In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Praktische tips voor advertenties voor softwareabonnementen

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Particulieren en bedrijven maken vaak gebruik van Google om software te vinden. U kunt software niet alleen als verpakt product verzenden of aanbieden als een eenmalige download, maar ook verkopen als een abonnement. Hierbij kopen klanten een licentie voor een jaar of langer om de software te gebruiken tegen een vooraf betaalde vergoeding.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw productgegevens en landingspagina's structureert als u softwareabonnementen indient bij Google.

Op deze pagina

Een abonnement indienen

Niet alle softwareabonnementen worden ondersteund in Shopping-advertenties.

Uw abonnement wordt alleen ondersteund in Shopping-advertenties als het voldoet aan deze vereisten:

Vereisten voor uw productgegevens

Houd u aan deze opmaakrichtlijnen voor elk kenmerk zodat we de productgegevens begrijpen die u indient voor uw softwareabonnementen.

Titel

• Neem het woord abonnement en de abonnementsduur op in de titel. Het woord abonnement en de abonnementsduur kunnen overal voorkomen in de waarde voor het kenmerk titel [title]. Zo kunt u een product indienen met 'Uw product (abonnement van 1 jaar)' of 'Uw product (abonnement van 12 maanden)'.

Meer informatie over het kenmerk titel [title]

Prijs

• Geef de prijs op voor de hele duur van het softwareabonnement, met een minimum van 1 jaar. Als het vooraf betaalde abonnement van 12 maanden in prijs verlaagde of kosteloze periodes omvat, neem die dan op in de totaalprijs. Geef de vooraf betaalde prijs voor het 1e jaar op als uw abonnement het 1e jaar meer (of minder) kost dan de daaropvolgende jaren. Eventueel kunt u ook de vooraf betaalde prijs voor meerdere jaren opgeven.

Meer informatie over het kenmerk prijs [price]

Voorbeelden

• Als u een advertentie plaatst voor een vooruitbetaald abonnement van 12 maanden dat 29.90 EUR kost, dient u 29.90 EUR in als prijs.
  • Als u een aanbieding heeft waarbij de eerste maand van uw softwareabonnement van 12 maanden gratis is en de normale jaarlijkse prijs 120 EUR is, dient u 110 EUR in als prijs en geeft u dezelfde prijs duidelijk weer op uw landingspagina.

Google-productcategorie

Gebruik de categorie Software > Computer Software (ID: 313) of een van de subcategorieën als u een softwareabonnement indient. Voorbeeld:

• Software > Computer Software > Antivirus & Security Software (ID: 5299)

Meer informatie over het kenmerk Google-productcategorie [google_product_category]

GTIN, MPN en het merk

Merken, GTIN's (Global Trade Item Numbers) en MPN's (Manufacturer Part Numbers) zijn algemene productcodes die zijn gekoppeld aan een afzonderlijk product of een productvariant. Deze codes zijn vereist voor de meeste producten, maar huismerken en producten van een eigen merk hebben meestal geen unieke product-ID's. Met unieke product-ID's, vooral GTIN's, kunt u uw advertenties van meer informatie voorzien en zijn uw producten eenvoudiger te vinden voor klanten.

Meer informatie over unieke product-ID's

Verzending

• Geef 0 op voor de verzendkosten (als verzendkosten vereist zijn voor uw doelland) als u adverteert voor een immaterieel product, zoals een softwareabonnement, digitale content of downloadbare software. Bijvoorbeeld: 0.00 USD, 0.00 EUR, 0.00 GBP. U kunt verzendkosten opgeven via het kenmerk verzending [shipping] of via de verzendinstellingen van uw account.

Meer informatie over het kenmerk shipping [verzending]

Afbeeldingslink

• Geef een afbeelding van de softwareverpakking of omslag op, net als bij fysiek verpakte software. U kunt ook een logo of een icoon opgeven.

Meer informatie over het kenmerk afbeeldingslink [image_link]

Tip: dien een afbeelding van de softwareverpakking of omslag in

U kunt logo's indienen, maar we raden u aan om waar mogelijk professionele afbeeldingen van bijvoorbeeld de softwareverpakking of omslag op te geven. Dit vanwege de volgende redenen:

• Klanten die uw advertenties bekijken, kunnen moeite hebben om uw producten uit elkaar te houden als ze dezelfde afbeelding zien voor meerdere opties, zoals basis, premium en zakelijk. Afbeeldingen van de verpakking of omslag kunnen helpen de verschillen tussen de versies van uw software duidelijk te maken.

Voorbeeld

Productgegevens voor een jaarabonnement op Google Security Software Basic voor 29,90 EUR
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Security Software Basic Edition (abonnement van 1 jaar)
Prijs [price] 29.90 EUR
Google-productcategorie [google_product_category] Software > Computersoftware > Antivirus- en beveiligingssoftware
Merk [brand] Google
MPN [mpn] G-ABC123
GTIN [gtin] 1234567890123
Verzending [shipping] US:CA:Ground:0 USD
Afbeeldingslink [image_link] http://www.voorbeeld.com/softwaredoos.jpg

Vereisten voor uw landingspagina's

Houd de volgende vereisten voor uw landingspagina's in gedachten als u softwareabonnementen opgeeft.

Maak een aparte landingspagina voor elke productvariant

• Geef elke variant van een softwareabonnement weer op een aparte landingspagina. Als uw software bijvoorbeeld 3 versies heeft (basis, premium en zakelijk), zorg dan dat elke versie een eigen landingspagina heeft.

Geef de totale prijs weer en selecteer vooraf de juiste optie

• Geef de prijs voor de volledige duur van het softwareabonnement (minimaal 1 jaar) duidelijk weer en selecteer deze vooraf. Geef dit op in de getoonde prijs als het vooruitbetaalde abonnement van 12 maanden met kosteloze perioden of perioden met een gereduceerde prijs wordt geleverd. Geef de vooraf betaalde prijs voor het 1e jaar op als uw abonnement het 1e jaar meer (of minder) kost dan de daaropvolgende jaren. Eventueel kunt u ook de vooraf betaalde prijs voor meerdere jaren opgeven.

Voorbeeld

Als u een advertentie plaatst voor een vooruitbetaald abonnement van 12 maanden dat 29.90 EUR kost, geeft u 29.90 EUR weer als prijs op de landingspagina en selecteert u deze vooraf.

Geef de voorwaarden voor verlenging en annulering op

• Vermeld duidelijk in uw voorwaarden voor verlenging en annulering of het product na een vaste termijn afloopt of dat het automatisch wordt verlengd. Leg ook de annuleringsopties uit en onder welke omstandigheden de automatische verlenging plaatsvindt aan het einde van de duur van het vooruitbetaalde abonnement.

Meer informatie over vereisten voor landingspagina's van Shopping-advertenties

Voorbeelden

Hier volgen enkele voorbeelden van voorwaarden voor verlenging en annulering die zouden passen bij het beleid van Google. Overleg echter met uw eigen juridische adviseurs om voorwaarden op te stellen die het beste aansluiten op uw situatie.

• Dit softwareabonnement vervalt na 12 maanden en wordt niet automatisch verlengd. Gebruik uw accountinstellingen om uw abonnement handmatig te verlengen.
  • Uw abonnement duurt 2 jaar en u kunt op elk moment voordat het abonnement afloopt, annuleren voor een pro rato terugbetaling. Aan het einde van uw tweejarige abonnement wordt uw abonnement automatisch op jaarbasis verlengd. De kosten voor het abonnement worden in rekening gebracht totdat u uw abonnement expliciet opzegt. Dit doet u door in te loggen bij uw account en in uw accountinstellingen te klikken op Abonnement annuleren.