I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Bedste fremgangsmåder til annoncering af softwareabonnementer

Et tilpasset ikon til den klassiske version af Merchant Center og Merchant Center Next.

Privatpersoner og virksomheder henvender sig ofte til Google for at finde software. Ud over at sælge software som et produkt, der lægges i kasser og afsendes, eller som en engangsdownload, kan du sælge din software som et abonnement, hvor kunderne køber en licens i et år eller længere tid for at bruge softwaren til et forudbetalt gebyr.

Denne artikel forklarer, hvordan du strukturerer dine produktdata og landingssider, når du indsender softwareabonnementer til Google.

På denne side

Sådan indsender du et abonnement

Shopping-annoncer understøtter ikke alle softwareabonnementer.

For at dit abonnement kan understøttes af Shopping-annoncer, skal det opfylde disse krav:

Krav til dine produktdata

For at sikre, at vi forstår de produktdata, du indsender for dine softwareabonnementer, skal du følge disse formateringsretningslinjer for hver attribut.

Titel

• Medtag ordet "abonnement" og abonnementets varighed i titlen. Ordet "abonnement" og abonnementets varighed kan forekomme overalt i værdien for attributten 'titel' [title]. Du kan f.eks. indsende et produkt med titlen "Dit produkt (abonnement på 1 år)" eller "Dit produkt (abonnement på 12 måneder)".

Få flere oplysninger om attributten 'titel' [title]

Pris

• Indsend prisen for den fulde længde på softwareabonnementet, med et minimum på et år. Hvis det forudbetalte 12-måneders abonnement fås med perioder med tilskud eller gratis perioder, skal du inkludere disse i den samlede pris. Hvis dit abonnement koster mere (eller mindre) i det første år end i de følgende år, skal du angive den forudbetalte pris for det første år. Hvis du vil, kan du i stedet angive den forudbetalte pris for flere år.

Få flere oplysninger om attributten 'pris' [price]

Eksempler

• Hvis du annoncerer for et forudbetalt abonnement i 12 måneder, som koster 299.00 DKK, skal du indsende 299.00 DKK for prisen.
  • Hvis du kører en kampagne, hvor den første måned af din 12-måneders softwareabonnement er gratis, og den normale årlige pris er 1200.00 DKK, skal du indsende 1100.00 DKK for prisen og angive den samme pris tydeligt på din landingsside.

Google-produktkategori

Brug kategorien Software > Computersoftware (ID: 313) til at informere os, når du indsender et softwareabonnement, eller brug én af underkategorierne. Eksempel:

• Software > Computersoftware > Antivirus- og sikkerhedssoftware (ID: 5299)

Få flere oplysninger om attributten Google-produktkategori [google_product_category]

GTIN, MPN og brand

Brands, GTIN-værdier (Global Trade Item Numbers) og MPN'er (producentens varenummer) er globale varekoder, der er tilknyttet et enkeltstående produkt eller en enkeltstående produktvariant. Disse koder er påkrævet for de fleste produkter, men produkter af eget brand og produkter med egne etiketter har ikke unikke produkt-id'er: Når du indsender unikke produkt-id'er, især GTIN-værdier, kan det gøre dine annoncer bedre og lettere for kunderne at finde.

Få flere oplysninger om unikke produkt-id'er

Forsendelse

• Indsend forsendelsesomkostninger som "0" (hvis forsendelsesomkostninger er påkrævet for det land, du målretter mod), når du reklamerer for et immaterielt produkt, som f.eks. et softwareabonnement, digitalt indhold eller software, der kan downloades. F.eks. "0.00 USD", "0.00 EUR", "0.00 GBP". Du kan indsende forsendelsesomkostninger via attributten forsendelse [shipping] eller via forsendelsesindstillingerne på din konto.

Få flere oplysninger om attributten forsendelse

Billedlink

• Indsend et billede af kassen med software eller omslaget på sammen måde, som du ville indsende en fysisk version af kassen med software. Du kan også indsende et logo eller ikon.

Få flere oplysninger om attributten billedlink [image_link]

Tip! Indsend et billede af kassen med software eller omslaget

Selvom du har mulighed for at indsende logoer, anbefaler vi professionelle billeder, som f.eks. af en kasse med software eller et omslag, når det er muligt, af disse årsager:

• Kunder, der ser dine annoncer, kan have problemer med at adskille dine produkter fra hinanden, hvis de ser det samme billede for flere muligheder, f.eks. "basic", "premium" og "enterprise". Billeder af kasser eller omslag kan hjælpe med at formidle forskellene mellem hver version af softwaren.

Eksempel

Produktdata for et års abonnement på Google Security Software Basic Edition, der koster 299.00 DKK
Attribut Værdi
'Titel' [title] Google Security Software Basic Edition (1 års abonnement)
'Pris' [price] 299.00 DKK
Google-produktkategori [google_product_category] Software > Computersoftware > Antivirus- og sikkerhedssoftware
Brand [brand] Google
MPN [mpn] G-ABC123
GTIN [gtin] 1234567890123
'Forsendelse' [shipping] US:CA:Ground:0 USD
'Billedlink' [image_link] http://www.example.com/software-box.jpg

Krav til dine landingssider

Når du indsender softwareabonnementer, skal du følge disse krav til dine landingssider.

Opret en separat landingsside for hver produktvariant

• Vis hver variant af softwareabonnementet på en separat landingsside. Hvis din software f.eks. fås i tre versioner ("basic", "premium" og "enterprise"), skal du sørge for, at hver version har sin egen landingsside.

Vis den samlede pris, og vælg den rigtige løsning på forhånd

• Du skal tydeligt vise og forudvælge prisen for den fulde varighed af softwareabonnementet, med et minimum på 1 år. Hvis det forudbetalte 12-måneders abonnement fås med perioder med tilskud eller gratis perioder, skal du medtage disse i den viste pris. Hvis dit abonnement koster mere (eller mindre) i det 1. år end i de følgende år, skal du indsende den forudbetalte pris for det 1. år. Hvis du vil, kan du i stedet angive den forudbetalte pris for flere år.

Eksempel

Hvis du annoncerer for et forudbetalt abonnement på 12 måneder, som koster 299.00 DKK, skal du vise og forudvælge 299.00 DKK for prisen på din landingsside.

Angiv vilkår for fornyelse og annullering

• Angiv tydeligt i dine vilkår for fornyelse og annullering, om produktet løber i en begrænset periode, eller om det fornyes automatisk. Forklar også mulighederne for opsigelse, og forklar under hvilke betingelser den automatiske fornyelse sker i slutningen af en forudbetalt periode.

Få flere oplysninger om krav til landingssider for Shopping-annoncer

Eksempler

Her er nogle eksempler på vilkår for fornyelse og annullering, som passer til Googles politik. Du bør dog tale med dine egne juridiske rådgivere for at udarbejde vilkår, der fungerer bedst for din situation.

• "Dette softwareabonnement udløber efter 12 måneder og fornyes ikke automatisk. Brug dine kontoindstillinger til at forny dit abonnement manuelt".
  • "Dit abonnement varer i 2 år, og du kan annullere når som helst inden udløbet af dit abonnement til en forholdsmæssig refusion. Ved udløbet af dit 2 års abonnement bliver det automatisk fornyet på årligt basis. Du bliver opkrævet prisen for abonnementet, indtil du udtrykkeligt opsiger dit abonnement ved at logge ind på din konto og klikke på Annuller abonnement i dine kontoindstillinger".