Uitgesloten bestemming [excluded_destination]

Gebruik het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination] om te voorkomen dat uw product in geselecteerde locaties wordt weergegeven.

Wanneer te gebruiken

• Optioneel voor elk product

Als u wilt voorkomen dat uw product op bepaalde locaties wordt weergegeven, gebruikt u het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination].

Ondersteunde waarden:

Opmerking: Meld u aan voor het programma Dynamische remarketing in Google Merchant Center, zodat het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination] op de juiste manier wordt toegepast op uw display-advertenties.
Opmerking: Sommige namen van productbestemmingen zijn geüpdatet. Eerder konden deze waarden worden opgegeven als bestemmingen voor uw producten: Shopping Actions, Surfaces across Google en Local surfaces across Google. Deze waarden worden nog wel geaccepteerd, maar we raden u aan om uw producten te updaten met de nieuwe waarden voor deze bestemmingen: Buy_on_Google_listings, Free_listings, Free_local_listings.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Ondersteunde waarden Shopping-advertenties Shopping_ads, Kopen op Google-vermeldingen Buy_on_Google_listings, display-advertenties Display_ads, advertenties met informatie over de winkelvoorraad Local_inventory_ads, kosteloze vermeldingen Free_listings, kosteloze lokale vermeldingen Free_local_listings
Herhaald veld Ja
Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds Display-advertenties
XML-feeds <g:excluded_destination>Display_ads</g:excluded_destination>

Herhaalde velden

Tekst

Als u meerdere bestemmingen wilt uitsluiten, dient u het kenmerk meerdere keren in, één keer voor elke bestemming (aanbevolen). Voorbeeld:

Productgegevens voor een orthopedisch hondenbed
Kenmerk Waarde
Titel [title] XXL orthopedisch hondenbed
Uitgesloten bestemming [excluded_destination] Display-advertenties
Uitgesloten bestemming [excluded_destination] Shopping-advertenties
Uitgesloten bestemming [excluded_destination] Kopen op Google-vermeldingen

U kunt ook alle bestemmingen van elkaar scheiden met een komma ( , ):

Display ads,Shopping ads,Buy on Google listings

XML

Als u meerdere bestemmingen wilt uitsluiten voor een XML-feed, gebruikt u een afzonderlijk kenmerk voor elke uitgesloten bestemming:

<g:excluded_destination>Display_ads</g:excluded_destination>

<g:excluded_destination>Shopping_ads</g:excluded_destination>

<g:excluded_destination>Buy_on_Google_listings</g:excluded_destination>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Content API controleert of de bestemming zichtbaar is voor een verkoper als het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination] wordt toegepast. Gebruik een aanmeldingsoptie voor het programma om de bestemming zichtbaar te maken.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

• Als u conflicterende waarden voor de kenmerken uitgesloten bestemming [excluded_destination] en inbegrepen bestemming [included_destination] opgeeft, heeft de waarde voor de uitgesloten bestemming altijd voorrang op de waarde van de inbegrepen bestemming.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Als u wilt voorkomen dat er advertenties of gratis vermeldingen voor uw product worden weergegeven: als het product te koop is, maar u geen advertenties of gratis vermeldingen voor het product meer wilt weergeven, gebruikt u het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination]. Op deze manier kunt u beheren op welke bestemmingen uw producten worden weergegeven. U kunt de weergave van producten stopzetten voor een bepaalde bestemming, zoals gratis productvermeldingen, of voor alle bestemmingen.
  • Wanneer u de weergave in advertenties van uw product tijdelijk wilt pauzeren: gebruik het kenmerk pauzeren [pause]. Met dit kenmerk kunt u gedurende maximaal 14 dagen stoppen met de weergave van een product in Shopping-advertenties, display-advertenties en advertenties met lokale voorraad, en de weergave vervolgens snel weer activeren. Meer informatie over het kenmerk pauzeren [pause]. U kunt ook geen producten meer weergeven voor advertenties door de instellingen van uw Google Ads-campagne te wijzigen. Meer informatie over meerdere bestemmingen voor uw producten
  • Als u uw website offline haalt voor onderhoud of een feestdag: als u het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination] gebruikt, worden advertenties en gratis vermeldingen voor uw producten niet meer weergegeven totdat uw website weer klaar is om verkeer te ontvangen. Door deze praktische tip op te volgen, voorkomt u onnodige afkeuring in uw account en zijn uw advertenties en gratis vermeldingen sneller weer zichtbaar dan als ze zouden zijn afgekeurd. Meer praktische tips voor onderhoud van de landingspagina en onderbrekingen van de site