In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Uitgesloten bestemming [excluded_destination]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination] om te voorkomen dat uw product op bepaalde locaties wordt getoond.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor elk product

Als u wilt voorkomen dat uw product op bepaalde locaties wordt weergegeven, gebruikt u het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination].

Ondersteunde waarden:

• Shopping-advertenties [Shopping_ads]: Hiermee voorkomt u dat uw productaanbiedingen worden getoond in Shopping-advertenties. De producten worden niet weergegeven in de kiezers voor productgroepen en vermeldingsgroepen in Google Ads. Meer informatie over Shopping-advertenties
  • Display-advertenties [Display_ads]: Hiermee voorkomt u dat uw productaanbiedingen worden getoond in dynamische remarketingadvertenties. Let op: Als u display-advertenties uitsluit, kunnen dynamische remarketingadvertenties nog steeds worden getoond in slimme Shopping-campagnes en Performance Max-campagnes met een gekoppelde Merchant Center-feed.
  • Advertenties met lokale voorraad [Local_inventory_ads]: voorkom dat uw productaanbiedingen worden getoond in advertenties met lokale voorraad.
  • Gratis vermeldingen [Free_listings]: voorkom dat uw producten worden getoond in gratis vermeldingen op Google.
  • Gratis lokale vermeldingen [Free_local_listings]: Hiermee voorkomt u dat uw producten worden getoond in gratis lokale productvermeldingen op Google.
  • Cloud voor de detailhandel [cloud_retail]: Voorkom dat uw productinformatie naar uw Cloud-detailhandelproject wordt gestuurd als u een actieve koppeling heeft.
  • Lokale cloud voor detailhandel [local_cloud_retail]: Hiermee voorkomt u dat uw productinformatie naar uw Cloud-detailhandelproject wordt gestuurd als u een actieve koppeling heeft.
    • De bestemmingen detailhandel cloud [cloud_retail] en lokale detailhandel cloud [local_cloud_retail] zijn ook beschikbaar via de Cloud Retail API. Deze ondersteunde waarden zijn nog niet beschikbaar voor Merchant Center Next en de Content API.
Opmerking: Meld u aan voor het programma Dynamische remarketing in Google Merchant Center, zodat het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination] op de juiste manier wordt toegepast op uw display-advertenties.
Opmerking: Sommige namen van productbestemmingen zijn geüpdatet. Eerder konden deze waarden worden opgegeven als bestemmingen voor uw producten: Shopping Actions, Surfaces across Google en Local surfaces across Google. Deze waarden worden nog wel geaccepteerd, maar we raden u aan om uw producten te updaten met de nieuwe waarden voor deze bestemmingen: Free_listings, Free_local_listings.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Ondersteunde waarden Shopping-advertenties, Display-advertenties, Lokale_voorraadadvertenties, Free_listings, Free_local_listings, Cloud-detailhandel, Lokale_cloud detailhandel
Herhaald veld Ja
Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds Display_ads
XML-feeds <g:excluded_destination>Display_ads</g:excluded_destination>

Herhaalde velden

Tekst

Als u meerdere bestemmingen wilt uitsluiten, geeft u het kenmerk meerdere keren op, één keer voor elke bestemming (aanbevolen). Bijvoorbeeld:

Productgegevens voor een orthopedisch hondenbed
Kenmerk Waarde
Titel [title] XXL orthopedisch hondenbed
Uitgesloten bestemming [excluded_destination] Display_ads
Uitgesloten bestemming [excluded_destination] Shopping_ads

U kunt ook alle bestemmingen van elkaar scheiden met een komma ( , ):

Kenmerk

Waarde

Uitgesloten bestemming [excluded_destination]

Display_ads, Shopping_ads

XML

Als u meerdere bestemmingen wilt uitsluiten voor een XML-feed, gebruikt u een afzonderlijk kenmerk voor elke uitgesloten bestemming:

<g:excluded_destination>Display_ads</g:excluded_destination>

<g:excluded_destination>Shopping_ads</g:excluded_destination>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Content API controleert of de bestemming zichtbaar is voor een verkoper als het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination] wordt toegepast. Gebruik een toestemmingsoptie voor het programma om de bestemming zichtbaar te maken.
Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Als u conflicterende waarden voor de kenmerken uitgesloten bestemming [excluded_destination] en inbegrepen bestemming [included_destination] opgeeft, heeft de waarde voor de uitgesloten bestemming altijd voorrang op de waarde van de inbegrepen bestemming.
  • Als u wilt voorkomen dat er advertenties of gratis vermeldingen worden getoond voor een product dat te koop is, gebruikt u het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination]. Op deze manier kunt u beheren op welke bestemmingen uw producten worden weergegeven. U kunt de weergave van producten stopzetten voor een bepaalde bestemming, zoals gratis productvermeldingen, of voor alle bestemmingen.
  • Als u de weergave in advertenties van uw product tijdelijk wilt pauzeren, gebruikt u het kenmerk onderbreken [pause]. Met dit kenmerk kunt u maximaal 14 dagen stoppen met de weergave van een product in Shopping-advertenties, display-advertenties en advertenties met lokale voorraad, en daarna de weergave snel weer activeren. Meer informatie over het kenmerk pauzeren [pause]. U kunt ook geen producten meer tonen voor advertenties door de instellingen van uw Google Ads-campagne te wijzigen.
  • Als u uw website offline haalt voor onderhoud of een feestdag en u het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination] gebruikt, worden advertenties en gratis vermeldingen voor uw producten niet meer getoond totdat uw website weer klaar is om verkeer te krijgen. Door deze best practice te gebruiken, voorkomt u onnodige afkeuringen in uw account en zijn uw advertenties en gratis vermeldingen sneller weer actief dan als ze zouden zijn afgekeurd.