I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

material [material]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Använd attributet material [material] för att beskriva det primära tyget eller materialet som produkten är tillverkad i. Med den här uppgiften skapar du korrekta filter så att kunderna kan begränsa sökresultaten. Om produkten har varianter med olika material anger du uppgiften med det här attributet.

En illustration som visar en person som handlar online och filtrerar kläder efter material

Innehåll

Användningsområde

Required Obligatoriskt för alla produkter som varierar efter material

Optional Valfritt för alla produkter där material är ett viktigt, särskiljande attribut.

Om materialet är en viktig egenskap hos produkten skickar du in det här attributet. Vi rekommenderar att du skickar in attributet material, särskilt om kunderna kan söka efter dina produkter efter material eller om materialet är avgörande för om kunden väljer att köpa produkten eller inte.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar. Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ Unicode-tecken (Rekommenderas: endast ASCII), inte skiftlägeskänsliga
Begränsningar 0–200 tecken
Upprepat fält Nej
Schema.org-egendom
(Vad är det här?)
Product.material, Type: Text

Filformat Exempelpost
Text (TSV) Läder
XML (flöden) <g:material>Läder</g:material>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Inkludera det huvudsakliga tyget eller materialet som produkten är tillverkad av. Ta inte med värden som hör hemma i andra attribut som färg [color], storlek [size] eller mönster [pattern].
  • Skicka in det här attributet för alla produkter skiljer sig åt i material. Använd det här attributet när produkten är en variant som kännetecknas av materialet (till exempel svarta mockaskor och svarta skinnskor). Skicka in varje variant med samma värde för attributet varugrupp-id [item_group_id].
  • Ange endast ett värde. Endast ett värde godkänns i attributet material [material]. Om produkten har flera material kan du ange ett huvudmaterial följt av upp till två sekundära material som avgränsas med snedstreck (/) i ett och samma fält.

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Skicka in material när det är relevant. Material anges inte bara för klädkategorier. Om du tror att kunderna vill veta vilket material produkten har kan du ange information om det med hjälp av det här attributet. Du kan till exempel ange material för möbler, gardiner, och metallvaror.
  • Skicka in attributen färg och material för ädelmetaller. Om produkten är tillverkad av en ädelmetall (t.ex. guld eller silver) skickar du in den informationen med attributen material [material] och färg [color].
  • Inkludera upp till tre material. Om produkten består av flera material kan du ange ett huvudmaterial följt av upp till två sekundära material som avgränsas med snedstreck (/). Exempel: bomull/polyester/lycra.
  • Använd ett värde som kunden förstår. Värdet du skickar kan visas för kunderna, så undvik förkortningar och interna termer. Skicka till exempel inte in kalv om du menar kalvskinn, och skicka inte in läd om du menar läder.
  • Undvik att använda värden som inte nämner materialet. Det här attributet är valfritt, så om det inte är relevant för din produkt bör du inte använda det. Skicka till exempel inte in värden som ej tillämpligt, inga, flera eller annat.

Exempel

Varianter

Om produkten finns i flera olika material kan du skicka in material för de olika varianterna.

Produktdata för ett par mockapumps i storlek 37
Attribut Värde
material [material] Mocka
storlek [size] 37
varugrupp-id [item_group_id] 12345

Produktdata för ett par svarta lackpumps för kvinnor i storlek 37
Attribut Värde
material [material] lack
färg [color] Svart
storlek [size] 37
varugrupp-id [item_group_id] 12345
Produkt som består av flera material

Om produkten består av flera material kan du ange ett huvudmaterial följt av upp till två sekundära material som avgränsas med snedstreck (/)

Produktdata för en skaterklänning för kvinnor i blandmaterial skaterklänning
Attribut Värde
material [material] Bomull/polyester/lycra
Klädprodukter

Materialet kan vara en avgörande faktor när kunder handlar kläder.

Produktdata för en skaterklänning i rayon för kvinnor
Attribut Värde
material [material] 100 % rayon

Produktdata för ett par läderpumps
Attribut Värde
material [material] Läder
Smycken
Produktdata för en vigselring i 14 karat vitt guld
Attribut Värde
material [material] Vitt guld

Produktdata för en klassisk, platinapläterad förlovningsring
Attribut Värde
färg [color] Silver
material [material] Platina
Möbler
Produktdata för en modern 50-talssoffa i blandmaterial
Attribut Värde
material [material] Valnöt/70 % polyester/30 % akryl

An illustration of a couch with product staging