material [materiaal]: definitie

Gebruik het kenmerk material [materiaal] om aan te geven wat de belangrijkste stof of het belangrijkste materiaal is waarvan het product is gemaakt. Een pump met hoge hakken kan bijvoorbeeld zijn gemaakt van leer, denim of suède. Deze informatie helpt bij het maken van nauwkeurige filters waarmee gebruikers hun zoekresultaten kunnen verfijnen. Als er varianten met andere materialen verkrijgbaar zijn voor het product, verstrekt u die informatie met dit kenmerk.

Een illustratie van iemand die online winkelt en kleding filtert op materiaal

Wanneer te gebruiken

Vereist voor alle producten met materiaalvarianten

Optioneel voor producten waarvan het patroon een belangrijk en onderscheidend kenmerk is

Gebruik dit kenmerk als het materiaal een belangrijk kenmerk van het product is. We adviseren u om het kenmerk material [materiaal] in te voeren als gebruikers op materiaal naar uw product willen zoeken of als gebruikers het product willen kopen op basis van het materiaal.

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII), niet hoofdlettergevoelig
Limieten 0-200 tekens
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst

Leer

XML-feeds <g:material>Leer</g:material>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Vermeld de belangrijkste stof of het belangrijkste materiaal waarvan het product is gemaakt. Vermeld geen waarden die via andere kenmerken moeten worden vermeld, zoals kleur, maat of patroon.
  • Voer material [materiaal] in voor alle producten met materiaalvarianten. Gebruik dit kenmerk als het product een variant is die wordt gekenmerkt door het gebruikte materiaal (bijvoorbeeld zwarte suède schoenen en zwarte leren schoenen). Geef elke variant dezelfde waarde voor het kenmerk item_group_id [productgroep_id]

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Voer material [materiaal] in wanneer dit relevant is. Het materiaal is niet alleen van belang voor kledingcategorieën. Als het materiaal van het product mogelijk van belang is voor gebruikers, kunt u deze informatie toevoegen met dit kenmerk. Zo kunt u materialen invoeren voor meubels, gordijnen en gereedschap.
  • Voer color [kleur] en material [materiaal] in voor edelmetalen. Als het product is gemaakt van een edelmetaal (bijvoorbeeld goud of zilver), voert u deze informatie in met het kenmerk material [materiaal] en color [kleur].
  • Voer maximaal drie materialen in. Als het product bestaat uit verschillende materialen, kunt u één primair materiaal invoeren, gevolgd door maximaal twee secundaire materialen, gescheiden door een schuine streep ( / ). Bijvoorbeeld: katoen/polyester/elastaan.
  • Gebruik een waarde die gebruikers begrijpen. De waarde die u invoert, is mogelijk zichtbaar voor gebruikers. Vermijd dus afkortingen of interne termen. Voer bijvoorbeeld niet kalf in als u kalfsleer bedoelt en gebruik niet lr als afkorting voor leer.
  • Gebruik geen waarden waarin het materiaal niet wordt vermeld. Dit kenmerk is optioneel, dus gebruik het niet als het niet relevant is voor het product. Voer bijvoorbeeld geen waarden in als n.v.t., geen, multi of overig.

Voorbeelden

Varianten

Als uw product varianten van verschillende materialen heeft, voert u voor elke variant het materiaal in.

Product Damespump in suède
material [materiaal] suède
color [kleur] zwart
size [maat] 6.5
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product Damespump in lakleer
material [materiaal] lakleer
color [kleur] zwart
size [maat] 6.5
item_group_id [productgroep_id] 12345
Product dat uit meerdere materialen bestaat

Als uw product uit meerdere materialen bestaat, kunt u één primair materiaal invoeren, gevolgd door maximaal twee secundaire materialen, gescheiden door een schuine streep ( / ).

Product Skaterjurk
material [materiaal] katoen/polyester/elastaan
Kledingproducten

Voor gebruikers kan het materiaal de beslissende factor zijn bij de keuze voor kleding.

Product Skaterjurk
material [materiaal] 100% rayon

An illustration of a woman wearing a polka dot dress

Product Damespump
material [materiaal] Leer
Sieraden
Product Trouwring in witgoud
title [titel] Trouwring in witgoud - 14k - 3 mm
color [kleur] witgoud
material [materiaal] witgoud

Product Geplatineerde verlovingsring
title [titel] Ronde geplatineerde verlovingsring
color [kleur] zilver
material [materiaal] platina
Meubelen
Product Bank in jaren 50-stijl
material [materiaal] walnoot/70% polyester/30% acryl

An illustration of a couch with product staging