In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Materiaal [material]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk materiaal [material] om aan te geven wat de belangrijkste stof of het belangrijkste materiaal is waarvan het product is gemaakt. Met deze informatie kunt u nauwkeurige filters maken waarmee klanten hun zoekresultaten kunnen verfijnen. Als er varianten met andere materialen verkrijgbaar zijn voor het product, geeft u die informatie met dit kenmerk op.

Een illustratie van iemand die online winkelt en kleding filtert op materiaal

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Required Vereist voor alle producten met materiaalvarianten

Optional Optioneel voor producten waarvan het patroon een belangrijk en onderscheidend kenmerk is

Gebruik dit kenmerk als het materiaal een belangrijk kenmerk van het product is. We adviseren u het kenmerk materiaal op te geven als klanten op materiaal naar uw product willen zoeken of als klanten het product willen kopen op basis van het materiaal.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt. Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII), niet hoofdlettergevoelig
Limieten 0-200 tekens
Herhaald veld Nee
Property van schema.org
(Wat is dit?)
Product.material, Type: Text

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst (tsv) Leer
XML (feeds) <g:material>Leer</g:material>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten om uw product te laten zien. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dat laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Vermeld de belangrijkste stof of het belangrijkste materiaal waarvan het product is gemaakt. Vermeld geen waarden die via andere kenmerken moeten worden vermeld, zoals kleur [color], maat [size] of patroon [pattern].
  • Geef dit kenmerk op voor alle producten met materiaalvarianten. Gebruik dit kenmerk als het product een variant is die wordt gekenmerkt door het gebruikte materiaal (bijvoorbeeld zwarte suède schoenen en zwarte leren schoenen). Geef elke variant dezelfde waarde voor het kenmerk productgroep-id [item_group_id].
  • Geef maximaal 1 waarde op. Er wordt slechts 1 waarde geaccepteerd in het kenmerk materiaal [material]. Als u een product van meerdere materialen wilt indienen, kunt u 1 primair materiaal opgeven, gevolgd door maximaal 2 secundaire materialen die u in één veld van elkaar scheidt met een schuine streep (/).

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Geef een materiaal op als het relevant is. Het materiaal is niet alleen van belang voor kledingcategorieën. Als het materiaal van het product mogelijk van belang is voor klanten, kunt u deze informatie toevoegen met dit kenmerk. Zo kunt u materialen invullen voor meubels, gordijnen en gereedschap.
  • Geef een kleur en een materiaal op voor edelmetalen. Als uw product is gemaakt van een edelmetaal (bijvoorbeeld goud of zilver), geeft u deze informatie op via de kenmerken materiaal [material] en kleur [color].
  • Geef maximaal 3 materialen op. Als het product bestaat uit meerdere materialen, kunt u 1 primair materiaal opgeven, gevolgd door maximaal 2 secundaire materialen, gescheiden door een schuine streep ( / ). Bijvoorbeeld: katoen/polyester/elastaan.
  • Gebruik een waarde die klanten begrijpen. De waarde die u opgeeft, is mogelijk zichtbaar voor klanten. Vermijd dus afkortingen of interne termen. Geef bijvoorbeeld niet 'kalf' op als u kalfsleer bedoelt en gebruik niet 'lr' als afkorting voor leer.
  • Gebruik geen waarden waarin het materiaal niet wordt vermeld. Dit kenmerk is optioneel, dus gebruik het niet als het niet relevant is voor het product. Geef bijvoorbeeld geen waarden op als n.v.t., geen, multi of overig.

Voorbeelden

Varianten

Als uw product varianten van verschillende materialen heeft, geeft u voor elke variant het materiaal op.

Productgegevens voor een paar suède damesschoenen, maat 38
Kenmerk Waarde
Materiaal [material] Suède
Maat [size] 38
Productgroep-id [item_group_id] 12345

Productgegevens voor een paar zwarte lakleren pumps voor dames, maat 38
Kenmerk Waarde
Materiaal [material] lakleer
Kleur [color] Zwart
Maat [size] 38
Productgroep-id [item_group_id] 12345
Product dat uit meerdere materialen bestaat

Als uw product uit meerdere materialen bestaat, kunt u 1 primair materiaal opgeven, gevolgd door maximaal 2 secundaire materialen, gescheiden door een schuine streep ( / )

Productgegevens voor een skaterjurk van samengesteld materiaal
Kenmerk Waarde
Materiaal [material] Katoen/polyester/elastaan
Kledingproducten

Soms is het materiaal voor klanten een beslissende factor bij de keuze voor kleding.

Productgegevens voor een rayon skaterjurk
Kenmerk Waarde
Materiaal [material] 100% rayon

Productgegevens voor een paar leren pumps voor dames
Kenmerk Waarde
Materiaal [material] Leer
Sieraden
Productgegevens voor een 14-karaats witgouden trouwring
Kenmerk Waarde
Materiaal [material] Witgoud

Productgegevens voor een klassieke ronde geplatineerde verlovingsring
Kenmerk Waarde
Kleur [color] Zilver
Materiaal [material] Platina
Meubelen
Productgegevens voor een moderne jaren 50-bank van samengesteld materiaal
Kenmerk Waarde
Materiaal [material] Walnoot/70% polyester/30% acryl

An illustration of a couch with product staging