I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Rekommenderade metoder för att skicka in varianter som inte stöds

De vanligaste typerna av produktvarianter stöds av detaljerade produktattribut för färg [color], storlek [size], mönster [pattern], material [material], åldersgrupp [age_group], kön [gender], storlekstyp [size_type] och storlekssystem [size_system].

Du kanske inte kan använda de här attributen för att beskriva dina varianter helt om du säljer specialtillverkade produkter eller produkter där andra egenskaper utgör skillnaden mellan olika varianter. Metoderna som tas upp här ger dig tips på hur du skickar in varianter när dina produkter inte passar in med de detaljerade produktattribut som tillhandahålls av Google.

Om du inte känner till termerna som används här kan du läsa mer om detaljerade produktattribut och varianter.

Bästa metoder för att skicka in produkter där den enda skillnaden är varianter som inte stöds

• Skicka inte flera versioner av samma produkt för varje kompatibel produkt från tredje part. Till exempel vindrutetorkare som är kompatibla med en mängd olika bilar eller telefonfodral som är kompatibla med en mängd olika telefoner. Ange istället alla produktens kompatibiliteter i produktbeskrivningen.
  • Om du säljer olika varianter av en liknande produkt, och var och en anses vara en unik produkt i sin utformning ska du se till att
    • Ange skillnaden i titel och beskrivning.
    • Se till att varje produkt har ett GTIN-nummer eller en annan unik produktkod som bekräftar att den är unik.

Exempel

Du kanske säljer bildelar och alla komponenter som du säljer skiljer sig åt beroende på vilken biltillverkare och -modell de är avsedda för. Eftersom specifikationen för produktflödet inte har attribut för tillverkare och modell kan du inte skicka in varianter tillsammans med attributet varugrupp-id [item_group_id]. I stället ska du skicka in varje unik produkt en enda gång i produktdatan och ange information om kompatibilitet, till exempel vilket bilmärke och vilken modell som en bildel är avsedd för, i attributet beskrivning [description] för varje produkt. Observera att en unik produkt kan identifieras genom tillverkarens artikelnummer[mpn] och ett varumärke [brand] som tillverkaren tilldelat den eller ett giltigt GTIN[gtin] från tillverkaren.

Läs mer om hur du skickar in kompatibla eller restaurerade produkter från tredje part.

Bästa metoder för att skicka in anpassade produkter

• I produktdata kan du antingen skicka in den kompletta produkten eller alla komponenter för produkten.
  • Om du skickar in en komplett produkt kan du skicka in produkter som är lättillgängliga och säljer bra.
  • Om du skickar in en produktkomponent måste du se till att bilden, beskrivningen och priset stämmer överens med den komponent du säljer. Läs mer om de bästa metoderna för anpassade produkter.
  • Om ditt lager och dina priser ändras flera gånger om dagen kan automatiska varuuppdateringar passa dig.

Exempel

Du kanske säljer specialtillverkade smycken och vill att kunder på din webbplats själva ska kunna välja infattning och stenar till den slutgiltiga produkten. Du har så många möjliga alternativ för produkterna att du inte vill ställa in alla som varianter med attributet varugrupp-id [item_group_id] i din produktdata. I stället beslutar du dig för att endast marknadsföra dina populäraste alternativ på Google. När kunder ser en annons för dina smycken ser de alltså priset och bilden på en komplett produkt.