In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Praktische tips voor het indienen van niet-ondersteunde varianten

De meest voorkomende soorten productvarianten kunnen worden omschreven met gedetailleerde productkenmerken voor kleur [color], maat [size], patroon [pattern], materiaal [material], leeftijdsgroep [age_group], gender [gender], maattype [size_type] en matensysteem [size_system].

Als u op bestelling gemaakte producten verkoopt of producten die zich door andere kenmerken onderscheiden, kunt u uw varianten mogelijk niet nauwkeurig omschrijven met bovenstaande kenmerken. Hieronder volgen enkele praktische tips voor het indienen van varianten wanneer uw producten afwijken van de standaard gedetailleerde productkenmerken van Google.

Als u niet bekend bent met de termen die hier worden gebruikt, vindt u hier meer informatie over gedetailleerde productkenmerken en -varianten.

Praktische tips voor het opgeven van producten met niet-ondersteunde varianten

• Geef hetzelfde product niet afzonderlijk op voor elk product van derden waarvoor het geschikt is, bijvoorbeeld ruitenwissers die geschikt zijn voor verschillende auto's of telefoonhoesjes die passen op verschillende telefoons. In plaats daarvan vermeldt u de geschiktheidsinformatie van het product in de productbeschrijving.
  • Als u verschillende varianten van een vergelijkbaar product verkoopt, waarbij elke variant als een ander product wordt beschouwd, moet u het volgende doen:
    • Maak het verschil duidelijk in de titel en beschrijving.
    • Zorg dat elk product een bijbehorend GTIN of een andere unieke product-ID heeft.

Voorbeeld

U verkoopt auto-onderdelen en alle onderdelen verschillen op basis van het merk en het model auto waarvoor ze worden gebruikt. In de feedspecificatie voor producten zijn geen kenmerken opgenomen voor merk en model. U kunt dus geen varianten opgeven met het kenmerk productgroep-id [item_group_id]. In dat geval geeft u elk uniek product één keer op in uw productgegevens en gebruikt u voor elk product het kenmerk beschrijving [description] om de geschiktheidsinformatie op te geven, zoals het merk en model auto waarvoor een onderdeel geschikt is. Een product wordt als uniek gezien als het een eigen Manufacturer Part Number [mpn] heeft en een door de fabrikant toegewezen merk [brand] of een geldig GTIN [gtin] van de fabrikant.

Meer informatie over hoe u geschikte of opgeknapte producten van derden opgeeft

Praktische tips om producten op maat in te dienen

• Neem in uw productgegevens het volledig samengestelde product of de onderdelen van een product op.
  • Als u een volledig samengesteld product opgeeft, geeft u producten op die direct beschikbaar en bestsellers zijn.
  • Als u een onderdeel van een product opgeeft, is het belangrijk dat de afbeelding, beschrijving en prijs horen bij het onderdeel dat u aanbiedt. Meer praktische tips voor producten op maat
  • Als uw voorraad en prijzen in de loop van de dag vaak veranderen, kunt u overwegen om artikelen automatisch te updaten.

Voorbeeld

U levert sieraden op maat via een website waarop klanten het eindproduct kunnen samenstellen door zelf edelstenen te selecteren. Er zijn zo veel combinaties mogelijk voor uw producten dat u deze niet allemaal als varianten wilt opnemen met het kenmerk productgroep-id [item_group_id] in uw productgegevens. U besluit in plaats daarvan alleen de bestverkochte samengestelde producten op Google te promoten. Wanneer klanten vervolgens een advertentie bekijken voor uw sieraden, worden de prijs en de afbeelding voor het volledig geconfigureerde product getoond.