I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Konfigurer fraktinnstillinger

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om hvordan du konfigurerer fraktinnstillinger i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Konfigurer fraktkostnader basert på hvordan du tar betalt for frakt. Kostnadene du sender inn til Merchant Center, må samsvare med kostnadene du oppgir på nettstedet ditt. Hvis du ikke kan legge inn helt like kostnader, bør du oppgi et høyere anslag for kostnadene du sender inn til Merchant Center. Husk at kundene vurderer disse kostnadene og leveringstidene når de bestemmer seg for om de skal klikke på produktet ditt.

De nylige oppdateringene av fraktinnstillingene gjør det mulig å belaste fraktkostnader basert på bestillingens totalverdi. Undertabeller og flere fraktkostnader per frakttjeneste flyttes imidlertid til API-banen.

Finn ut mer om hvordan fraktinnstillingene fungerer, og når du skal bruke dem.

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

I denne artikkelen

Bruksområder

Bruk fraktinnstillingene i Merchant Center til å konfigurere frakttjenester manuelt på kontonivå. Hvis du foretrekker å oppgi fraktkostnad og leveringstid for hvert produkt, bruker du fraktattributtet [shipping] i stedet.

Merk:
  • Prisene og leveringstidene som er konfigurert ved bruk av attributtet for frakt [shipping], overstyrer innstillingene på kontonivå (inkludert leveringstider for frakttjenesten og minste bestillingsverdi) for det relevante stedet for det aktuelle produktet.

Slik fungerer det

For å legge inn fraktinnstillinger på kontonivå kan du konfigurere en frakttjeneste i Merchant Center eller via Shipping Settings API. Frakttjenester kan tilknyttes enten alle produktene eller bestemte produktgrupper. Sistnevnte kan spesifiseres ved bruk av attributtet for fraktetikett [shipping_label]. Du kan konfigurere en rekke innstillinger for hver frakttjeneste, for eksempel fraktkostnader og leveringstid.

For å sikre at kundene ser de mest relevante fraktalternativene i kassen, og potensielt oppnå bedre konverteringsfrekvens, bør du oppgi alle tilgjengelige frakttjenester og -satser for hvert produkt i Merchant Center, selv om du ikke viser alle i annonsene dine. Med slike utfyllende data kan vi presentere de mest egnede alternativene for hver kunde, noe som kan føre til høyere konverteringsfrekvens for deg.

Hvis du tilbyr flere frakttjenester for et produkt i et land, velger vi automatisk det mest relevante fraktalternativet basert på faktorer som leveringstid, hva kunden foretrekker, og andre relevante detaljer. Dette alternativet brukes automatisk og vises etter behov.

Hvis du for eksempel har én tjeneste med fri frakt for produkter som koster over 1500 NOK, og en annen tjeneste med transportørberegnet pris for alle produkter, vises fri frakt for alle produkter med en pris på over 1500 NOK.

Merk: Før du fortsetter med endringer i fraktinnstillingene må du bekrefte om du bruker API, manuell konfigurering eller en tredjepartsplattform. Basert på valget ditt kan fraktinnstillingene dine bli overskrevet. For eksempel prioriteres oppdateringer av fraktinnstillingene som er gjort via det automatiserte API-et eller en tredjepartsplattform, over innstillinger som er opprettet via manuelt oppsett. Fraktinnstillinger på varenivå prioriteres over innstillinger på kontonivå. Vi anbefaler at du velger innstillinger på kontonivå for å få en allsidig opplevelse.

Veiledning

Opprett en ny frakttjeneste

Det første trinnet i konfigureringen av frakt er å opprette en ny frakttjeneste. Når du oppretter frakttjenesten, må du beskrive den, definere hvilke produkter den påvirker, og angi leveringstiden og fraktkostnadene.

Merk: Du kan konfigurere opptil 20 frakttjenester per land. Hvis underkontoene ikke har sin egen fraktkonfigurasjon, arves fraktretningslinjene fra foreldrekontoen.

Slik oppretter du en ny frakttjeneste:

1. I Merchant Center-kontoen din klikker du på ikonet for verktøy og innstillinger Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul].
  2. Velg Frakt og returer under «Verktøy». Dette fører deg til «Frakttjenester»-fanen.
  3. Klikk på plussknappen for å opprette en frakttjeneste.

Trinn 1: Tjenesteinnstillinger

1. Gi tjenesten et navn. Legg til et beskrivende navn for å skille denne nye frakttjenesten fra de andre. Hvert tjenestenavn må være unikt innenfor tjenesteområdet. Navnet deles ikke med kundene.
  2. Velg et tjenesteområde eller en sone der produktene dine kan leveres. I de neste trinnene legger du til informasjon som leveringstider og -kostnader. Dette trenger ikke å være landet varene sendes fra, eller der bedriften er registrert. Tjenesteområdet skal omfatte minst ett land, men kan også inneholde flere. Finn ut mer om frakt til flere land.
  3. Velg valutaen som brukes i tjenesteområdet, og sørg for at den samsvarer med valutaen som er oppført i feeden. Hvis du bruker en annen valuta, kan det hende varene blir avvist.
  4. Under «Leveringssted» angir du hvor kundene kan motta bestillingene sine. Enten På kundens adresse eller Lever til et utleveringssted. Merk at utleveringssteder bare er tilgjengelige i enkelte land. Finn ut mer om land der utleveringssteder er tilgjengelige.

Trinn 2: Leveringstid

1. Avgjør om du vil (a) vise egendefinerte leveringstider basert på en eksisterende transportør eller partner du samarbeider med, eller (b) angi et tidsintervall for levering. Hvis du velger å vise egendefinerte leveringstider, anslår Google leveringstidene på dine vegne. Finn ut mer om å la Google beregne leveringstid.
  2. For «Bestillingsfrist» velger du klokkeslettet da bestillingen senest må være lagt inn for at den skal kunne behandles samme dag. Du må også velge tidssonen for dette tidspunktet. Hvis fristen for eksempel er kl. 15.00 EST, betyr det at bestillinger som legges inn etter dette tidspunktet, ikke blir behandlet før neste virkedag.
  3. For «Behandlingstid» angir du det minste antallet dager som kreves for å behandle bestillingen, etterfulgt av det største antallet dager behandlingen kan ta.
    • Merk: Hvis du behandler varene samme dag som de bestilles, anses minste behandlingstid å være «0». For å velge hvilke ukedager du behandler bestillinger på, bruker du rullegardinmenyen og velger et dagsintervall (for eksempel mandag til fredag eller mandag til lørdag). Velg Egendefinerte dager for å opprette et egendefinert dagsintervall for behandling.
  4. For «Transporttid» legger du til det mulige antallet virkedager for denne tjenesten (for eksempel 1–5 virkedager). Den nøyaktige tiden kan variere avhengig av produktet eller hvor kunden befinner seg, men dette anslaget gir kundene en idé om hva de kan forvente. For å velge hvilke ukedager som er kvalifisert for denne frakttjenesten, bruker du rullegardinmenyen og velger et dagsintervall (for eksempel mandag til fredag eller mandag til lørdag). Velg Egendefinerte dager hvis du vil velge transportdager for denne frakttjenesten manuelt. Finn ut mer om å la Google beregne leveringstid. (Valgfritt) I Australia, Brasil, Canada, Frankrike, India, New Zealand, Storbritannia, Tyskland og USA kan du angi transporttid basert på leveringsdestinasjoner (regioner). Klikk på Flere transporttider, velg eller opprett en destinasjon, og legg inn transporttiden til denne destinasjonen. Finn ut hvordan du konfigurerer regioner.
  5. (Valgfritt) Du kan gruppere produkter som har samme transporttid, ved å bruke attributtet for etikett for transporttid [transit_time_label] for bestemte produktgrupper. Dette gjør at du kan oppgi en mer presis leveringstid til kundene. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer etiketter for transporttid.

Trinn 3: Leveringsstopp i høytider (bare tilgjengelig i USA og Frankrike, bare for amerikanske høytider)

Angi leveringsstopp hvis bestillinger må legges inn innen en viss dato for at du skal kunne levere dem innen en bestemt høytid. Finn ut mer om leveringsstopp i høytider.

Merk: For Frankrike er leveringsstopp i høytider bare tilgjengelig for valentinsdagen og julen.

Trinn 4: Fraktkostnader

Når du konfigurerer fraktkostnader, kan du velge mellom flere alternativer, for eksempel fri frakt, fast pris eller fri frakt over et visst beløp. Du kan også bytte til avanserte innstillinger for å se flere alternativer.

Grunnleggende kostnadsinnstillinger

Fri frakt over et visst beløp
På dette bildet vises varselet om at bestillinger må være på minst USD 35 for at de skal kvalifisere for fri frakt.

Bruk dette alternativet for å tilby fri frakt for bestillinger som koster mer enn et bestemt beløp. Slik bruker du dette alternativet:

1. Skriv inn en bestillingsverdi for «For bestillingsbeløp under».
  2. Skriv inn fraktkostnaden for denne bestillingsverdien i «belaster jeg».
Fri frakt
På dette bildet vises en vare som er kvalifisert for fri frakt.

Velg dette alternativet for å tilby fri frakt for alle bestillinger.

Prisbasert

Bruk denne innstillingen hvis du vil legge til fraktkostnader for bestillingsverdier innen et bestemt intervall. Du kan for eksempel angi en fraktkostnad på USD 5 for alle bestillinger under USD 60, og USD 10 for bestillinger på minst USD 60.

1. Skriv inn et beløp i «For bestillingsbeløp under».
  2. Skriv inn en fraktkostnad i «belaster jeg».
  3. Oppgi fraktkostnaden for «For bestillinger over - belaster jeg».
  4. Klikk på plussknappen LEGG TIL ET NYTT OMRÅDE for å legge til en fraktkostnad for en annen prisklasse.
Fast pris

Bruk dette alternativet hvis du belaster en fast pris for alle bestillinger. For å bruke dette alternativet, oppgi et beløp i «Alle bestillinger sendes for».

Transportørsats (bare for Australia, Tyskland, Storbritannia og USA)

Bruk dette alternativet hvis du tar vanlige, transportørberegnede priser for frakt. Kundene mottar en pris basert på mål, vekt, hvor kunden befinner seg, og postnummeret varen sendes fra. Sørg derfor for å sende inn pakkevekt [shipping_weight] og dimensjoner (pakkelengde [shipping_length], pakkebredde [shipping_width] og pakkehøyde [shipping_height]) i produktinformasjonen.

Merk at transportørpriser er basert på standard kommersielle priser, så hvis du tar mindre betalt (fordi du for eksempel har en avtale med transportøren), må du legge til et negativt beløp eller en negativ prosentandel (for eksempel -10 %). Hvis du bruker en ikke-kommersiell sats (altså for privatkunder), må du sannsynligvis justere opp satsene med 50–60 %.

Hvis du velger en transportørpris, må du sørge for at produktene dette alternativet gjelder for, faktisk kan leveres av den aktuelle transportøren (for eksempel at varene ikke er for store eller for tunge). Ellers får kundene opp feil priser, og da kan produktene dine bli avvist. Få informasjon om størrelses- og vektgrenser fra transportøren.

Slik bruker du dette alternativet:

1. For «Transportørtjeneste» velger du en av transportørene som støttes, samt tjenesten (for eksempel UPS Ground). Hvilke transportører som støttes, varierer fra tjenesteområde til tjenesteområde.
  2. Skriv inn postnummeret der varen sendes fra (for eksempel 0150).
  3. Ved behov kan du justere bestillingen med en prosentandel eller et fast beløp (for eksempel «USD 10» eller «–5 %»).
Merk: Hvis du velger FedEx som transportør, bruker Google FedEx-tjenesten med lavest kostnad på leveringsdatoen. Eksempler: FedEx Standard Overnight® (ikke FedEx First Overnight® eller FedEx Priority Overnight®), eller FedEx 2Day® (ikke FedEx 2Day® AM).

Avanserte innstillinger

Bytt til avanserte innstillinger for å se flere alternativer.

Minste bestillingsverdi

Hvis du krever et minimumsbeløp for bruk av tjenesten (hvis du for eksempel krever at kundene handler for minst NOK 300 for å få bruke en bestemt frakttjeneste), må du oppgi dette beløpet. Produkter med en lavere pris enn minstebeløpet vises fremdeles, sammen med den minste bestillingsverdien din. Hvis du ikke har et minimumsbeløp for bestilling, lar du dette feltet stå tomt. Finn ut mer om minste bestillingsverdi.

Fraktsatstabell og fraktetikett

Opprett en tabell for fraktsats for å definere én sats for alle bestillinger, eller opprett regler basert på én eller to dimensjoner. Avhengig av hva slags produkt du skal sende (for eksempel ferskvare eller et knuselig eller uvanlig stort produkt), kan du også oppgi attributtet for fraktetikett [shipping_label] for fraktsatsene og deretter konfigurere ulike fraktkostnader for disse gruppene.

1. Klikk på Bytt til avanserte innstillinger på «Fraktkostnad»-siden.
  2. Klikk på plussknappen for å legge til en ny fraktsatstabell.
  3. Under «Berørte produkter» velger du om denne prisen skal gjelde for alle produkter eller bare bestemte produkter.
    1. Velg Alle produkter hvis du vil at fraktprisen skal gjelde for alle produktene. Merk: Hvis du allerede har opprettet en satstabell der det brukes en fraktetikett, kan det hende du ser «Alle andre produkter» i stedet for «Alle produkter». Dette er fordi enkelte produkter allerede er filtrert.
    2. Gjør følgende hvis du heller vil at satsen bare skal gjelde for enkelte produktgrupper:
      1. Velg Filtrer produkter etter fraktetikett.
      2. Skriv inn verdiene du har sendt inn for attributtet for fraktetikett [shipping_label], i tekstfeltet, og klikk på Angi. Du kan også legge til etiketter som ikke finnes i feeden din ennå.
  4. Gi tabellen et unikt navn under «Navn på fraktsats».
  5. Opprett tabellen. Bruk tabellen til å definere én sats for alle bestillinger, eller opprett regler basert på én eller to dimensjoner: pris, destinasjon (Australia, Brasil, Canada, Frankrike, India, Japan, New Zealand, Storbritannia, Tyskland og USA ), vekt eller antall elementer. Hvis produktene dine for eksempel er målrettet mot Australia, kan du konfigurere fraktkostnader etter delstat og vekt. Fraktsatsen for et produkt på 10 kg som leveres til Tasmania, kan dermed være en annen enn hvis det sendes til Vest-Australia. Hvis du hovedsakelig målretter mot andre land, kan du imidlertid ikke spesifisere fraktsatser etter sted.
    1. Klikk først på en dimensjon, for eksempel Bestillingsvekt > Vekt i kilo. Du ser en rad der du kan angi områder.
    2. Angi et område, for eksempel 0,0001 kg til 2 kg.
    3. Velg et fraktalternativ for hver rad, for eksempel «Fast pris». Finn ut mer om fraktalternativer.
    4. Avhengig av fraktalternativet angir du en pris, prosentandel og så videre.
    5. Klikk på Legg til en rad for å legge til flere områder.
    6. Klikk på Legg til en dimensjon for å legge til en ny dimensjon, og klikk deretter på et alternativ, for eksempel «Bestillingspris».
    7. Deretter angir du verdien for hver nye kolonne ved å velge et fraktalternativ, på samme måte som tidligere.
    8. Klikk på Legg til en kolonne for å legge til flere områder.
    9. Klikk på Fortsett for å gå tilbake til tjenestenivået og legge til en ny fraktsats eller lagre frakttjenesten.

Fraktalternativer for tabeller for fraktsats

Når du konfigurerer en tabell for fraktsats, har du flere alternativer.

Fast pris

Bruk dette alternativet hvis du tar fast pris for frakt, inkludert fri frakt, for alle bestillinger i et område. Kundene ser den samme kostnaden for alle produktene i dette området.

Slik bruker du dette alternativet:

1. Velg Fast pris når du velger et fraktalternativ.
  2. Angi deretter et beløp. Skriv inn «0» hvis du tilbyr fri frakt.

Prosentandel av hele bestillingen

Bruk dette alternativet hvis du tar betalt for frakt basert på en prosentandel av bestillingskostnaden. For kundene vises fraktkostnaden som en prosentandel av den totale bestillingsverdien. For Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer brukes produktprisen som bestillingsverdi.

Slik bruker du dette alternativet:

1. Velg Prosentandel av hele bestillingen når du skal velge et fraktalternativ.
  2. Skriv inn en prosentandel.
Merk: «Prosentandel av hele bestillingen» er bare tilgjengelig hvis du allerede har konfigurert denne funksjonen i Merchant Center-kontoen din. Den er også tilgjengelig med det nye navnet «Prosent av produktprisen» i Merchant Center Next. Hvis du vil opprette en ny frakttjeneste ved hjelp av denne funksjonen, anbefaler vi at du bytter til Merchant Center Next.

Transportørsats (bare for Australia, Storbritannia, Tyskland og USA)

Bruk dette alternativet hvis du tar vanlige, transportørberegnede priser for frakt. Kundene mottar en pris basert på mål, vekt, hvor kunden befinner seg, og postnummeret varen sendes fra. Sørg derfor for å sende inn pakkevekt [shipping_weight] og dimensjoner (pakkelengde [shipping_length], pakkebredde [shipping_width] og pakkehøyde [shipping_height]) i produktinformasjonen.

Merk at transportørpriser er basert på standard kommersielle priser, så hvis du tar mindre betalt (fordi du for eksempel har en avtale med transportøren), må du legge til et negativt beløp eller en negativ prosentandel (for eksempel -10). Hvis du bruker en ikke-kommersiell sats (altså for privatkunder), må du sannsynligvis justere opp satsene med 50–60 %.

Hvis du velger en transportørpris, må du sørge for at produktene dette alternativet gjelder for, faktisk kan leveres av den aktuelle transportøren (for eksempel at varene ikke er for store eller for tunge). Ellers får kundene opp feil priser, og da kan produktene dine bli avvist. Få informasjon om størrelses- og vektgrenser fra transportøren.

Slik bruker du dette alternativet:

1. Bruk Transportørpris når du skal velge et fraktalternativ.
  2. Velg deretter en transportørsatstabell du har opprettet tidligere, eller velg Ny transportørpris. Når du oppretter en ny satstabell, ser du en dialogboks for oppretting.
  3. For «Transportørtjeneste» velger du en av transportørene som støttes, samt tjenesten (for eksempel UPS Ground). Hvilke transportører som støttes, varierer fra tjenesteområde til tjenesteområde.
  4. Skriv inn postnummeret der varen sendes fra (for eksempel 0150).
  5. Ved behov kan du justere bestillingen med en prosentandel eller et fast beløp. Juster opp med et positivt tall, for eksempel 10, eller ned med et negativt tall, for eksempel -10.
  6. Navnet på transportørsatsen er basert på transportørtjenesten, men du kan angi et egendefinert navn ved behov (for eksempel UPS vanlig – Mountain View).
  7. Den nye transportørsatsen vises og kan velges i Transportørsats-tabellen nederst på siden.
Merk: Hvis du velger FedEx som transportør, bruker Google FedEx-tjenesten med lavest kostnad på leveringsdatoen. Eksempler: FedEx Standard Overnight® (ikke FedEx First Overnight® eller FedEx Priority Overnight®) eller FedEx 2Day® (ikke FedEx 2Day® AM).
Tilknytt en undertabell (legg til tre eller flere dimensjoner)

Hvis du tar betalt basert på tre dimensjoner eller mer, kan du legge til en undertabell for hver celle. Du velger mellom ulike alternativer, avhengig av tjenesten din.

Hvis du for eksempel målretter produktene dine mot Australia og tar forskjellige fraktpriser basert på prisen for produkter som veier 1–5 kg og sendes til Queensland, legger du til disse prisene i en undertabell.

Slik bruker du dette alternativet:

1. Velg «Undertabell» når du skal velge et fraktalternativ.
  2. Velg en tabell du allerede har opprettet, eller velg Ny undertabell. Når du oppretter en ny tabell, ser du denne tabellen oppført nedenfor, i «Tilknyttede undertabeller».
  3. Under «Navn på tabellen» kan du gi den nye tabellen et unikt navn, slik at du kan skille den fra andre når du ser den i en liste.
  4. Klikk på en av de tilgjengelige dimensjonene, og legg deretter til fraktalternativer og områder slik du gjorde da du konfigurerte fraktkostnaden.
  5. Klikk på Fortsett for å gå tilbake til tjenestenivået og legge til en ny fraktsats eller lagre frakttjenesten.
Merk: Denne funksjonen fjernes fra de avanserte fraktkostnadene og blir bare tilgjengelig i API-et. Hvis du får et varsel, må du fjerne undertabellene som er tilordnet frakttjenestene dine. Finn ut mer om fraktinnstillinger via Content API.
Produkter som ikke kan leveres

Du kan bruke filteret «Berørte produkter» for å ekskludere produkter fra en fraktkonfigurasjon fullstendig, men det kan hende du heller vil konfigurere noen betingelser for frakt og ekskludering. Med alternativet «Ingen frakt» kan du angi at visse produkter ikke kan leveres i en bestemt situasjon eller til et bestemt sted.

Slik bruker du dette alternativet:

• Velg Ingen frakt når du skal velge et fraktalternativ.

Utelat produkter etter bestillingsvekt eller -verdi

Du kan legge til «Ingen frakt»-alternativet for å utelate frakt basert på bestillingsvekt og -verdi. Eksempel: Hvis ekspresstjenesten din bare gjelder for bestillinger opptil en bestemt vekt, kan du bruke vektdimensjonen til å angi «Ingen frakt» for alle bestillinger som overskrider vektgrensen. Hvis du krever en minste bestillingsverdi for en frakttjeneste, oppgir du dette i tjenestebeskrivelsen.

Følgende skjer hvis et produkt ekskluderes fra denne frakttjenesten etter bestillingsvekt eller bestillingsverdi:

• Hvis produktet ikke er tilknyttet noen annen frakttjeneste, blir produktet avvist. Dette kan skje hvis produktet for eksempel veier 50 kg og du har angitt «Ingen frakt» for bestillinger over 35 kg.
  • Hvis produktet også er knyttet til en annen frakttjeneste du har opprettet, får kundene opp det billigste fraktalternativet. Dette kan for eksempel skje hvis du har ekskludert produktet fra ekspresstjenesten du bruker, men bakketransport fortsatt er tilgjengelig.

Slik ekskluderer du produkter etter bestillingsvekt:

1. Når du konfigurerer fraktkostnaden, klikker du på en vektdimensjon, for eksempel Bestillingsvekt > Vekt i kilo.
  2. Angi et område, for eksempel 0,0001–10 kg.
  3. Velg deretter Ingen frakt som fraktalternativ.
  4. Klikk på Legg til en rad for å legge til flere vektområder.

Ekskluder produkter etter destinasjon (Australia, Brasil, Canada, Frankrike, India, Japan, New Zealand, Storbritannia, Tyskland og USA)

Hvis du vil ekskludere regioner, må du konfigurere frakttabellen med dimensjonene du trenger.

Du kan også bruke «Ingen frakt» for å angi at du ikke leverer til en bestemt kombinasjon av en region og en annen dimensjon, for eksempel hvis du ikke leverer tunge produkter til Hawaii.

Hvis en frakttjeneste er den eneste kilden til leveringstider og fraktkostnader og du ekskluderer produkter for enkelte steder, vises ikke leveringstidene og fraktkostnaden til kundene i denne regionen.

Slik ekskluderer du produkter etter destinasjon:

1. Klikk på Destinasjon når du konfigurerer tabellen for fraktsats.
  2. Velg en region du leverer til, eller opprett en ny region.
  3. Klikk på Legg til en rad for å legge til flere regioner.

Slik ekskluderer du produkter etter destinasjon og dimensjon:

1. Klikk på Destinasjon når du konfigurerer tabellen for fraktsats.
  2. Klikk på Legg til en dimensjon for å legge til enten pris, vekt eller antall varer i tabellen.
  3. Velg Ingen frakt som fraktalternativ ved behov.

Andre fraktalternativer

Regioner

Konfigurer ulike fraktsatser og leveringstider for bestemte områder i landet basert på postnummer eller administrativ region:

Land Leveringstid Fraktkostnad
Australia Postnummer Postnummer og delstat
Brasil Postnummer Postnummer og delstat
Canada Postnummer Postnummer
Frankrike Postnummer Postnummer og region
Tyskland Postnummer Postnummer og delstat
India Postnummer Postnummer, delstat og territorium
Japan   Prefektur
New Zealand Postnummer Postnummer og region
Storbritannia Postnummer Postnummer
USA Postnummer Postnummer og delstat

Egendefinert region

Du kan opprette egendefinerte regioner og bruke disse regionene om igjen når du skal konfigurere frakt. Dette fraktalternativet er for øyeblikket tilgjengelig for Australia, Brasil, Canada, Frankrike, India, New Zealand, Storbritannia, Tyskland og USA. Finn ut hvordan du konfigurerer regioner.

Oppgi transporttider for regioner

1. Klikk på Flere transporttider under «Leveringstid»-tabellen for frakttjenester.
  2. Klikk på Legg til en destinasjon.
  3. Velg en region og oppgi en minste og maksimal transporttid.
    • Hvis du ikke har opprettet noen regioner ennå, kan du gjøre dette fra tabellen for fraktsats.

Angi fraktkostnader for regioner

1. Klikk på Legg til en dimensjon under «Fraktsats»-tabellen.
  2. Velg Destinasjon etter postnummer.
  3. Velg en region, og tilordne en fraktkostnad til denne sonen.
    • Hvis du ikke har opprettet noen regioner ennå, kan du gjøre dette fra «Fraktsats»-tabellen.
Frakt til flere land

Frakttjenester kan dekke flere land. Hvis du leverer til flere land, er fraktkostnaden i den samme valutaen for alle landene som dekkes av tjenesten. Hvis du velger en destinasjon med en annen valuta enn den som er angitt for frakttjenesten, konverteres fraktkostnaden automatisk til valutaen som gjelder for destinasjonen.

Følgende funksjoner støttes ikke ved frakt til flere land:

• avanserte transporttider
  • destinasjonsbaserte fraktpriser
  • leveringsstopp i høytider
  • levering til utleveringssted

Hvis du konverterer en frakttjeneste med noen av disse funksjonene til et oppsett for frakt til flere land, fjernes disse funksjonene. Finn ut hvordan du viser produkter i flere oppføringsland.

Sjekk fraktkostnaden

Når du angir fraktinformasjonen din, kan du sjekke fraktkostnaden (og avgiftssatsen) som kommer til å bli vist i annonsene og de kostnadsfrie oppføringene dine. I tillegg til fraktkostnaden kan du se kilden til denne kostnaden (for eksempel innstillingene i Merchant Center eller fraktattributtet [shipping] i produktinformasjonen din).

Gjør følgende for å se denne informasjonen:

1. Klikk på Produkter på navigasjonsmenyen, og klikk deretter på Alle produkter.
  2. Hvis du vil se forskjellige detaljer om produktet, klikker du på tittelen til produktet.
  3. Rull nedover for å gjennomgå informasjon om frakt (og avgifter).

For land der du kan angi fraktsatser basert på fraktdestinasjon (for eksempel USA, Canada, Australia eller Japan), må du oppgi en fraktdestinasjon for å beregne et resultat. For alle andre land ser du prisen som gjelder for hele landet.