In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

De verzendvoorkeuren instellen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over het instellen van uw verzendinstellingen in Merchant Center Next.

Stel uw verzendkosten in op basis van de manier waarop u de verzending in rekening brengt. De kosten die u in Merchant Center opgeeft, moeten overeenkomen met de kosten op uw website. Als u niet exact dezelfde kosten kunt opgeven, schat u de cijfers die u bij Merchant Center opgeeft hoger in. Klanten beslissen afhankelijk van deze kosten en leveringssnelheid of ze wel of niet op uw product klikken.

Met de recente updates van de verzendinstellingen kunt u verzendkosten in rekening brengen op basis van de totale waarde van de bestelling. Subtabellen en meerdere verzendkosten per verzendservice worden naar het API-pad verplaatst.

Meer informatie over hoe verzendinstellingen werken en wanneer u ze gebruikt

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Gebruik de verzendinstellingen in Merchant Center om handmatig verzendservices op accountniveau in te stellen. Als u de verzendkosten en -tijd voor elk product wilt instellen, gebruikt u het kenmerk verzending [shipping].

Opmerking:
  • De prijzen en levertijden die zijn ingesteld met het kenmerk verzending [shipping] overschrijven de waarden op accountniveau (zoals de levertijden en de minimale bestelwaarde) voor de betreffende locatie voor dat product.

Hoe het werkt

Kies een verzendservice in Merchant Center of via de Shipping Settings API als u verzendinstellingen op accountniveau wilt opgeven. Verzendservices kunnen worden gekoppeld aan alle producten of aan groepen producten. U kunt groepen opgeven met het kenmerk verzendlabel [shipping_label]. Voor elke verzendservice kunt u onder andere de verzendkosten en levertijd instellen.

Voer in Merchant Center alle beschikbare verzendservices en -tarieven voor elk product in, zelfs als u ervoor kiest deze niet allemaal in uw advertenties te tonen. Zo zorgt u ervoor dat klanten de meest relevante verzendopties te zien krijgen bij het betalen en kunt u uw conversiepercentages mogelijk verbeteren. Met deze uitgebreide gegevens kunnen we elke klant de meest geschikte keuzes bieden, wat tot hogere conversiepercentages kan leiden.

Als u in een land meerdere verzendservices aanbiedt voor een product, kiezen we automatisch de meest relevante verzendoptie. We houden daarbij rekening met factoren als levertijd, klantvoorkeuren en andere relevante informatie. De gekozen optie wordt automatisch gebruikt en getoond als die van toepassing is.

Als u bijvoorbeeld een service heeft met gratis verzending voor producten boven 150 EUR en een andere service met een door de bezorgdienst berekend tarief voor alle producten, staat er gratis verzending bij alle producten boven 150 EUR.

Opmerking: Voordat u verder gaat met de wijzigingen aan uw verzendinstellingen, moet u bevestigen of u de API, handmatige instellingen of een platform van derden gebruikt. Op basis van uw selectie kan het zijn dat uw verzendinstellingen worden overschreven. Zo kunnen updates van uw verzendinstellingen worden uitgevoerd met de geautomatiseerde API of kan een platform van derden voorrang hebben op handmatige instellingen. De instellingen van het kenmerk verzending op artikelniveau hebben voorrang op de instellingen op accountniveau. We raden u aan te kiezen voor instellingen op accountniveau voor een compleet proces.

Instructies

Een nieuwe verzendservice maken

De eerste stap bij het instellen van verzending is een nieuwe verzendservice maken. Bij het maken van uw verzendservice beschrijft u de service, definieert u op welke producten deze van toepassing is en geeft u de verzendsnelheid en -kosten op.

Opmerking: U kunt maximaal 20 verzendservices per land instellen. Als de subaccounts geen eigen verzendconfiguratie hebben, wordt het verzendbeleid van het bovenliggende account overgenomen.

Zo maakt u een nieuwe verzendservice:

1. Klik in uw Merchant Center-account op het icoon Tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  2. Selecteer daarna Verzending en retourzendingen onder Tools. Dan gaat u naar het tabblad Verzendservices.
  3. Klik op de plusknop om een verzendservice te maken.

Stap 1: Service-instellingen

1. Geef de service een naam. Voeg een beschrijvende naam toe waaraan u uw nieuwe verzendservice herkent. Elke servicenaam moet uniek zijn binnen het servicegebied. De servicenaam is niet zichtbaar voor klanten.
  2. Kies een servicegebied of -zone waar uw producten kunnen worden bezorgd. In de volgende stappen voegt u informatie toe, zoals snelheid en leveringskosten. Dit hoeft niet de locatie te zijn vanwaar de bestelling wordt verzonden of waar uw bedrijf is gevestigd. Het servicegebied moet minimaal één land omvatten, maar u kunt er ook meerdere landen voor opgeven. Meer informatie over verzending naar meerdere landen
  3. Selecteer de valuta die in het servicegebied wordt gebruikt en zorg dat deze overeenkomt met de valuta in uw feed. Als de valuta anders is, worden uw artikelen misschien afgekeurd.
  4. Geef bij Bezorglocatie aan waar klanten hun bestellingen kunnen ontvangen. Op het adres van de klant of Op een afhaalpunt bezorgen. Houd er rekening mee dat afhaalpunten alleen in bepaalde landen beschikbaar zijn. Meer informatie over landen die in aanmerking komen voor een afhaalpunt

Stap 2: Levertijd

1. Kies of u het volgende wilt doen: (a) aangepaste levertijden tonen op basis van een bestaande bezorgdienst of partner met wie u werkt of (b) een bereik voor levertijden instellen. Als u aangepaste levertijden wilt tonen, schat Google de levertijden namens u in. Meer informatie over hoe u Google de verzendsnelheid kunt laten berekenen
  2. Kies bij Uiterlijk besteltijdstip het tijdstip waarop bestellingen moeten zijn geplaatst om ze nog op dezelfde dag te verwerken. Selecteer ook de tijdzone waarin deze tijd wordt berekend. Een uiterlijk besteltijdstip van 15:00 uur EST houdt bijvoorbeeld in dat bestellingen die na die tijd worden geplaatst, pas de volgende werkdag worden verwerkt.
  3. Voer bij Verwerkingstijd voor bestellingen het minimale aantal dagen in dat nodig is om een bestelling te verwerken, gevolgd door het maximale aantal dagen dat de verwerking kan duren.
    • Opmerking: Als u artikelen verwerkt op dezelfde dag dat ze zijn besteld, heeft uw minimale verwerkingstijd voor bestellingen de waarde 0. Als u wilt kiezen op welke dagen van de week u bestellingen verwerkt, selecteert u in het dropdownmenu een reeks dagen (bijvoorbeeld maandag tot en met vrijdag of maandag tot en met zaterdag). Selecteer Aangepaste dagen om een eigen reeks verwerkingsdagen in te stellen.
  4. Vermeld bij Bezorgduur de mogelijke verzendtijd voor de service in werkdagen (bijvoorbeeld 1 tot 5 werkdagen). Hoewel de precieze duur kan variëren op basis van het product of de locatie van de klant, geeft de bezorgduur klanten een idee van wat ze kunnen verwachten. Als u wilt kiezen welke dagen van de week in aanmerking komen voor deze verzendservice, gebruikt u het dropdownmenu om een reeks dagen te selecteren (bijvoorbeeld maandag tot en met vrijdag, maandag tot en met zaterdag). Selecteer Aangepaste dagen om handmatig de bezorgduur voor deze verzendservice te kiezen. Meer informatie over het door Google laten berekenen van uw verzendsnelheden (Optioneel) In Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Frankrijk, India, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten kunt u de bezorgduur instellen op basis van bestemmingen (regio's). Klik op Meer bezorgduren, selecteer of maak een bestemming en geef daarna de bezorgduur naar die bestemming op. Meer informatie over hoe u regio's instelt
  5. (Optioneel) U kunt producten met dezelfde bezorgduur groeperen door het kenmerk bezorgduurlabel [transit_time_label] toe te passen op specifieke productgroepen. Zo krijgen uw klanten betrouwbaardere informatie over de levertijd. Meer informatie over het instellen van bezorgduurlabels

Stap 3: De uiterlijke besteldatum voor feestdagen (beschikbaar voor de VS en Frankrijk, alleen voor feestdagen in de VS)

Stel een uiterlijke besteldatum voor feestdagen in als bestellingen voor een bepaalde datum moeten worden geplaatst om ze voor een bepaalde feestdag te kunnen bezorgen. Meer informatie over uiterlijke besteldatums voor feestdagen

Opmerking: Voor Frankrijk is de uiterlijke besteldatum voor feestdagen alleen beschikbaar voor Valentijnsdag en Kerstmis.

Stap 4: Verzendkosten

Als u de verzendkosten instelt, kunt u kiezen uit verschillende opties, zoals gratis verzending, een vast tarief of gratis verzending boven een bepaald bedrag. U kunt ook overschakelen naar geavanceerde instellingen als u meer opties wilt zien.

Basisinstellingen voor kosten

Gratis verzending vanaf een bepaald bedrag
Afbeelding van de melding dat bestellingen $ 35 moeten bedragen om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Gebruik deze optie om gratis verzending aan te bieden voor bestellingen boven een bepaald bedrag. Zo gebruikt u die optie:

1. Geef een bestelwaarde op bij 'Voor bestelwaarden van minder dan'.
  2. Geef de verzendkosten voor deze bestelwaarde op bij 'rekent u'.
Gratis verzending
Afbeelding van een artikel dat in aanmerking komt voor gratis verzending.

Selecteer deze optie om gratis verzending aan te bieden voor alle bestellingen.

Op basis van bereik

Gebruik deze instelling om verzendkosten toe te voegen voor een opgegeven bestelwaardebereik. Stel bijvoorbeeld verzendkosten van 5 EUR in voor alle bestellingen onder 60 EUR en 10 EUR voor bestellingen boven 60 EUR.

1. Geef een bedrag op bij 'Voor bestelwaarden van minder dan'.
  2. Geef verzendkosten op bij 'rekent u'.
  3. Voer verzendkosten in voor 'Voor bestelwaarden van meer dan - rekent u - verzendkosten'.
  4. Klik op de plusknop NOG EEN BEREIK TOEVOEGEN om verzendkosten toe te voegen voor een ander prijsbereik.
Vast tarief

Gebruik deze optie als u een vast verzendtarief in rekening brengt voor alle bestellingen. Als u deze optie wilt gebruiken, voert u een bedrag in bij 'U brengt voor alle bestellingen - verzendkosten in rekening'.

Tarief van bezorgdienst (alleen voor AU, DE, VK en VS)

Gebruik deze optie als u door de bezorgdienst berekende tarieven gebruikt. Klanten krijgen een tarief te zien op basis van afmetingen, gewicht, hun locatie en de postcode van de afzender. Zorg dus dat u het verzendgewicht [shipping_weight] en de afmetingen (pakketlengte [shipping_length], pakketbreedte [shipping_width], pakkethoogte [shipping_height]) opgeeft in uw productgegevens.

Houd er rekening mee dat tarieven van bezorgdiensten zijn gebaseerd op standaard commerciële tarieven. Als u minder in rekening brengt (bijvoorbeeld vanwege een overeenkomst met de bezorgdienst), voegt u dus een negatief bedrag of percentage toe (bijvoorbeeld -10%). Als u een niet-commercieel tarief gebruikt (vaak detailhandel genoemd), zult u de tarieven waarschijnlijk met 50-60% naar boven moeten bijstellen.

Als u een tarief voor de bezorgdienst moet kiezen, zorg er dan voor dat de producten die onder die optie vallen ook daadwerkelijk door die bezorgdienst en service kunnen worden geleverd (bijvoorbeeld dat de producten niet te groot of te zwaar zijn). De tarieven die klanten te zien krijgen, zijn anders niet nauwkeurig en daardoor kunnen uw producten worden geweigerd. Informeer bij de bezorgdienst wat de maximale grootte en het maximale gewicht mogen zijn.

Zo gebruikt u die optie:

1. Selecteer bij Bezorgdienst een van de ondersteunde bezorgdiensten en de service (bijvoorbeeld UPS Ground). De bezorgdiensten verschillen per servicegebied.
  2. Geef de Postcode afzender op van waaruit het pakket wordt verstuurd (bijvoorbeeld 94043).
  3. Pas daarna de bestelling aan met een percentage of een vast bedrag, indien nodig (bijvoorbeeld € 10 of -5%).
Opmerking: Als u FedEx selecteert als bezorgdienst, gebruikt Google de goedkoopste FedEx-service voor de bezorgdatum. Bijvoorbeeld: FedEx Standard Overnight® (niet FedEx First Overnight® of FedEx Priority Overnight®) of FedEx 2Day® (niet FedEx 2Day® AM).

Geavanceerde instellingen

Schakel over naar geavanceerde instellingen als u meer opties nodig heeft.

Minimale bestelwaarde

Als voor de service een minimale bestelwaarde vereist is (een klant moet bijvoorbeeld minstens 30 EUR besteden om voor de verzendservice in aanmerking te komen), voert u die waarde in. Producten met een prijs onder de minimale bestelwaarde worden wel getoond, samen met uw minimale bestelwaarde. Als u geen minimale bestelwaarde hanteert, laat u dit veld leeg. Meer informatie over de minimale bestelwaarde

Tabel met verzendtarieven en verzendlabels

Maak een tabel met verzendtarieven om één tarief te definiëren voor alle bestellingen of om regels te maken op basis van 1 of 2 dimensies. U kunt ook het kenmerk verzendlabel [shipping_label] aan de verzendtarieven toewijzen, afhankelijk van het type product dat u verzendt (speciale afmetingen, bederfelijk, breekbaar), en daarna verschillende verzendkosten instellen voor die groepen.

1. Klik op de pagina Verzendkosten op Overschakelen naar geavanceerde instellingen.
  2. Als u een nieuwe tabel met verzendtarieven wilt toevoegen, klikt u op de plusknop .
  3. Selecteer onder Getroffen producten of u dit tarief wilt toepassen op alle producten of alleen op bepaalde producten.
    1. Selecteer Alle producten als u het verzendtarief voor elk product wilt laten gelden. Opmerking: Als u al een tabel met verzendtarieven heeft gemaakt waarin een verzendlabel wordt gebruikt, ziet u misschien 'Alle overige producten' in plaats van 'Alle producten'. Dat komt omdat sommige producten al zijn weggefilterd.
    2. U kunt uw tarief ook voor slechts specifieke groepen producten laten gelden:
      1. Selecteer Producten filteren op verzendlabel.
      2. Typ in het invoerveld de waarden die u heeft ingediend voor het kenmerk verzendlabel [shipping_label] en druk op Enter. U kunt ook labels toevoegen die nog niet in uw feed staan.
  4. Geef onder 'Naam van verzendtarief' een unieke naam op voor de tabel.
  5. Maak de tabel. Gebruik de tabel om één tarief op te geven voor alle bestellingen of om regels te maken op basis van 1 of 2 dimensies: prijs, bestemming (Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Frankrijk, India, Japan, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten), gewicht of het aantal artikelen. Als de bestemming bijvoorbeeld Australië is, zou u verzendkosten kunnen instellen per deelstaat en per gewicht. Zo brengt u een ander tarief in rekening wanneer een pakket van 10 kg naar Tasmanië wordt verstuurd dan wanneer het naar West-Australië gaat. Als u zich echter vooral op andere landen richt, kunt u de verzendtarieven niet per locatie specificeren.
    1. Klik eerst op een dimensie, zoals Gewicht van bestelling > Gewicht in kilo. Er verschijnt een rij waar u een bereik kunt invullen.
    2. Voer een bereik in, zoals 0,0001 kg tot 2 kg.
    3. Selecteer voor elke rij een verzendoptie, zoals Vast tarief. Meer informatie over verzendopties
    4. Geef een prijs, percentage, enzovoort, op, afhankelijk van de verzendoptie.
    5. Klik op + Rij om nog een bereik toe te voegen.
    6. Als u een 2e dimensie wilt toevoegen, klikt u op Dimensie toevoegen en dan op een optie zoals Prijs van bestelling.
    7. Stel dan de waarde in voor elke nieuwe kolom door een verzendoptie te kiezen, zoals u hiervoor deed.
    8. Klik op + Kolom om nog een bereik toe te voegen.
    9. Klik op Doorgaan om terug te gaan naar het serviceniveau en een nieuw verzendtarief toe te voegen of de verzendservice op te slaan.

Verzendopties voor tabellen met verzendtarieven

Als u de tabel met verzendtarieven instelt, kunt u kiezen uit verschillende opties.

Vast tarief

Gebruik deze optie als u een vast verzendtarief in rekening brengt voor alle bestellingen binnen een bepaald bereik. Klanten krijgen hetzelfde bedrag te zien voor alle producten binnen dit bereik.

Zo gebruikt u die optie:

1. Selecteer Vast tarief bij de verzendopties.
  2. Geef daarna een bedrag op. Als er geen verzendkosten zijn, voert u 0 in.

Percentage van totaalbedrag van bestelling

Gebruik deze optie als u verzendkosten in rekening brengt op basis van een percentage van het totaalbedrag van de bestelling. Klanten zien de verzendkosten als percentage van de totale bestelwaarde. Voor Shopping-advertenties en gratis vermeldingen gebruiken we de productprijs als bestelwaarde.

Zo gebruikt u die optie:

1. Selecteer Percentage van totaalbedrag van bestelling bij de verzendopties.
  2. Voer een percentage in.
Opmerking: Het percentage van het totale aantal bestellingen is alleen beschikbaar als u dit al heeft ingesteld in uw Merchant Center-account. Deze functie is ook beschikbaar in Merchant Center Next met de nieuwe naam Percentage van productprijs. Als u een nieuwe verzendservice wilt maken met deze functie, raden we u aan over te schakelen naar Merchant Center Next.

Tarief van bezorgdienst (alleen voor AU, DE, VK en VS)

Gebruik deze optie als u door de bezorgdienst berekende tarieven gebruikt. Klanten krijgen een tarief te zien op basis van afmetingen, gewicht, hun locatie en de postcode van de afzender. Zorg dus dat u het verzendgewicht [shipping_weight] en de afmetingen (pakketlengte [shipping_length], pakketbreedte [shipping_width], pakkethoogte [shipping_height]) opgeeft in uw productgegevens.

Houd er rekening mee dat tarieven van bezorgdiensten zijn gebaseerd op standaard commerciële tarieven. Als u minder in rekening brengt (bijvoorbeeld vanwege een overeenkomst met de bezorgdienst), voegt u dus een negatief bedrag of percentage toe (bijvoorbeeld -10). Als u een niet-commercieel tarief gebruikt (vaak detailhandel genoemd), zult u de tarieven waarschijnlijk met 50-60% naar boven moeten bijstellen.

Als u een tarief voor de bezorgdienst moet kiezen, zorg er dan voor dat de producten die onder die optie vallen ook daadwerkelijk door die bezorgdienst en service kunnen worden geleverd (bijvoorbeeld dat de producten niet te groot of te zwaar zijn). De tarieven die klanten te zien krijgen, zijn anders niet nauwkeurig en daardoor kunnen uw producten worden geweigerd. Informeer bij de bezorgdienst wat de maximale grootte en het maximale gewicht mogen zijn.

Zo gebruikt u die optie:

1. Selecteer Tarief van bezorgdienst bij de verzendopties.
  2. Selecteer daarna een eerder gemaakte tabel voor het tarief van de bezorgdienst of selecteer Nieuw tarief van bezorgdienst. Als u een nieuwe tarieftabel maakt, ziet u het dialoogvenster voor het maken van een tabel.
  3. Selecteer bij Bezorgdienst een van de ondersteunde bezorgdiensten en de service (bijvoorbeeld UPS Ground). De bezorgdiensten verschillen per servicegebied.
  4. Geef de Postcode afzender op van waaruit het pakket wordt verstuurd (bijvoorbeeld 94043).
  5. Indien nodig past u daarna de bestelling aan met een percentage of een vast bedrag: omhoog (met een positief getal, zoals 10) of omlaag (met een negatief getal, zoals -10).
  6. De naam van het tarief van de bezorgdienst komt van de bezorgdienst, maar u kunt er zo nodig een eigen naam aan geven (bijvoorbeeld UPS Regular - Mountain View).
  7. Het nieuwe tarief van de bezorgdienst staat in de tabel Tarieven van bezorgdienst onderaan de pagina.
Opmerking: Als u FedEx selecteert als bezorgdienst, gebruikt Google de goedkoopste FedEx-service voor de bezorgdatum. Bijvoorbeeld: FedEx Standard Overnight® (niet FedEx First Overnight® of FedEx Priority Overnight®) of FedEx 2Day® (niet FedEx 2Day® AM).
Subtabel koppelen (3 of meer dimensies toevoegen)

Als u kosten in rekening brengt op basis van 3 of meer dimensies, kunt u voor elke cel een subtabel toevoegen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van uw service.

Als de bestemming bijvoorbeeld Australië is en u verschillende tarieven in rekening brengt gebaseerd op de productprijzen voor 1-5 kg en verzending naar Queensland, kunt u de tarieven toevoegen met een subtabel.

Zo gebruikt u die optie:

1. Kies de verzendoptie Subtabel.
  2. Selecteer een tabel die u al heeft gemaakt, of selecteer Nieuwe subtabel. Als u een nieuwe tabel maakt, ziet u deze staan onder Gekoppelde subtabellen.
  3. Geef uw tabel een unieke naam bij Tabelnaam, zodat u deze makkelijk kunt herkennen in een lijst.
  4. Klik op een van de beschikbare dimensies en voeg dan de verzendopties en het bereik toe zoals u deed bij het instellen van uw verzendkosten.
  5. Klik op Doorgaan om terug te gaan naar het serviceniveau en een nieuw verzendtarief toe te voegen of de verzendservice op te slaan.
Opmerking: Deze functie wordt verwijderd uit de geavanceerde verzendkosten en wordt alleen API. Als u een melding krijgt, moet u de subtabellen verwijderen die aan uw verzendservices zijn toegewezen. Meer informatie over verzendinstellingen via Content API
Producten die niet kunnen worden verzonden

Met het filter 'Betrokken producten' kunt u producten helemaal uitsluiten van een verzendinstelling, maar u kunt de verzendopties ook specifieker definiëren. Met de optie Geen verzending kunt u aangeven dat bepaalde producten in bepaalde omstandigheden of naar een bepaalde locatie niet kunnen worden verstuurd.

Zo gebruikt u die optie:

• Selecteer Geen verzending bij de verzendopties.

Producten uitsluiten op basis van gewicht of bestelwaarde

Gebruik de optie 'Geen verzending' om producten op basis van gewicht van bestelling of bestelwaarde uit te sluiten. Als uw expres-service zich bijvoorbeeld beperkt tot bestellingen tot een bepaald gewicht, kunt u de gewichtsdimensie gebruiken om alle zwaardere bestellingen in te stellen op Geen verzending. Als u een minimale bestelwaarde voor een verzendservice vereist, voegt u dit toe in de beschrijving van de service.

Als een product op basis van gewicht of bestelwaarde van een verzendservice is uitgesloten, gebeurt het volgende:

• Als het product niet aan een andere verzendservice is gekoppeld, wordt het afgekeurd. Dat gebeurt bijvoorbeeld als uw product 50 kg weegt en u de optie Geen verzending heeft ingesteld voor bestellingen van meer dan 30 kg.
  • Als het product gekoppeld is aan een andere verzendservice die u heeft gemaakt, krijgen klanten de laagste beschikbare verzendkosten te zien. Bijvoorbeeld in gevallen waarbij u het product heeft uitgesloten van uw expres-service, maar het product nog wel onder uw service voor vervoer over land valt.

Producten uitsluiten op basis van het gewicht van de bestelling:

1. Klik bij het instellen van uw verzendkosten op een gewichtsdimensie, zoals Gewicht van bestelling > Gewicht in kilo.
  2. Voer een bereik in, zoals 0,0001 kg tot 10 kg.
  3. Selecteer daarna Geen verzending als verzendoptie.
  4. Klik op + Rij om meer gewichten toe te voegen.

Producten uitsluiten op basis van de bestemming (Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Frankrijk, India, Japan, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten)

Stel uw verzendtabel in met Bestemming als de dimensie die u nodig heeft om regio's uit te sluiten.

U kunt ook Geen verzending gebruiken om aan te geven dat u niet verzendt naar een bepaalde combinatie van een regio en een andere dimensie, bijvoorbeeld als u geen zware producten verzendt naar Hawaï.

Als de verzendsnelheid en verzendkosten alleen zijn gebaseerd op een bepaalde verzendservice en u producten uitsluit voor bepaalde locaties, worden de verzendsnelheid en verzendkosten niet getoond aan klanten in die regio.

Producten uitsluiten op basis van de bestemming:

1. Klik op Bestemming bij het instellen van de tabel met verzendtarieven.
  2. Kies een regio waar u naar verzendt of maak een nieuwe regio.
  3. Klik op + Rij om meer regio's toe te voegen.

Producten uitsluiten op basis van de bestemming en dimensies:

1. Klik op Bestemming bij het instellen van de tabel met verzendtarieven.
  2. Klik op Dimensie toevoegen om de prijs, het gewicht of het aantal artikelen aan de tabel toe te voegen.
  3. Selecteer indien nodig Geen verzending als verzendoptie.

Andere verzendopties

Regio's

Stel verschillende verzendkosten en verzendsnelheden in voor specifieke regio's in landen op basis van de postcode of administratieve regio:

Land Levertijd Verzendkosten
Australië Postcode Postcode en staat
Brazilië Postcode Postcode en staat
Canada Postcode Postcode
Frankrijk Postcode Postcode en regio
Duitsland Postcode Postcode en staat
India Postcode Postcode, staat en gebied
Japan   Prefectuur
Nieuw-Zeeland Postcode Postcode en regio
Verenigd Koninkrijk Postcode Postcode
Verenigde Staten Postcode Postcode en staat

Aangepaste regio

U kunt aangepaste regio's maken en deze regio's opnieuw gebruiken om de verzending in te stellen. Deze verzendoptie is momenteel beschikbaar voor Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Frankrijk, India, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Meer informatie over hoe u regio's instelt

Bezorgduur instellen voor regio's

1. Ga naar de tabel Levertijd van de verzendservice en klik op Meer vervoerstijden.
  2. Klik op Bestemming toevoegen.
  3. Selecteer de regio en geef een minimale en maximale bezorgduur op.
    • Als er nog geen regio is gemaakt, kunt u er een maken via de tabel met verzendkosten.

Verzendtarieven instellen voor regio's

1. Klik op Dimensie toevoegen onder de tabel met verzendtarieven.
  2. Selecteer Bestemming per postcode.
  3. Selecteer de regio en geef verzendkosten ervoor op.
    • Als er nog geen regio is gemaakt, kunt u er een maken via de tabel met verzendkosten.
Verzending naar meerdere landen

Verzendservices kunnen in meerdere landen worden aangeboden. Bij verzending naar meerdere landen wordt voor de verzendkosten dezelfde valuta gebruikt voor alle landen die aan de service zijn toegevoegd. Als u een bestemming selecteert met een valuta die afwijkt van de opgegeven valuta voor de verzendservice, worden de verzendkosten automatisch omgerekend naar de bestemmingsvaluta.

De volgende functies worden niet ondersteund bij verzending naar meerdere landen:

• Geavanceerde bezorgduuropties
  • Verzendtarieven op basis van bestemming
  • Uiterlijke besteldatum voor feestdagen
  • Levering bij afhaalpunten

Als u een verzendservice met een van deze functies omzet naar een instelling voor meerdere landen, worden deze functies verwijderd. Meer informatie over hoe u producten in meerdere doellanden weergeeft

Uw verzendkosten controleren

Nadat u uw verzendgegevens heeft opgegeven, kunt u de verzendkosten (en het belastingtarief) controleren die in uw advertenties en gratis vermeldingen worden weergegeven. Bij de verzendkosten ziet u ook waar de kosten vandaan komen (bijvoorbeeld instellingen in Merchant Center of het kenmerk verzending [shipping] in uw productgegevens).

Ga als volgt te werk om deze informatie te bekijken:

1. Klik in het navigatiemenu op Producten en dan op Alle producten.
  2. Klik op de titel van het product om verschillende details over het product te bekijken.
  3. Scroll omlaag voor verzendinformatie (en belastingen).

Voor landen waar u verzendtarieven kunt opgeven op basis van de bestemming (bijvoorbeeld Australië, Canada, Japan en de Verenigde Staten), moet u een bestemming opgeven om een resultaat te berekenen. Voor alle andere landen ziet u een landelijk tarief.