I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om krav för målsidor

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

En målsida är den sida som användaren skickas till efter att ha klickat på en produkt. Om en målsida inte matchar annonsen är det mer troligt att användaren lämnar webbplatsen utan att köpa något.

I den här artikeln beskrivs definitioner, krav och tips för målsidor som är länkade från dina produkter. Genom att följa dessa riktlinjer kan du hitta fler kunder och skapa en positiv användarupplevelse på din webbplats.

På den här sidan

Viktigt att tänka på

Framgången för Shopping-annonser, kostnadsfria annonser och våra detaljhandelspartner bygger på att kunna erbjuda en högkvalitativ upplevelse som gör att kunderna tryggt kan utforska utbudet. De ska kunna lita på att när de följer en länk till en återförsäljare så ska de hitta en produkt som matchar annonsen.

Så här skickar du in din målsida

Målsidor som länkas från dina produkter definieras av de webbadresser som du skickar med följande attribut:

• Använd attributet länk [link] för att leda användarna till produktens standardmålsida.
  • Använd attributet mobillänk [mobile_link] för att leda användarna till en mobiloptimerad version av målsidan. Den mobila versionen visas för användare på mobila enheter, till exempel telefoner eller surfplattor.
  • Använd attributet annonsomdirigering [ads_redirect] om du vill inkludera spårningsparametrar. De kan hjälpa dig att bättre förstå trafiken till målsidan. Det här fältet kan användas för att ange både mobila och icke-mobila målsidor med hjälp av ValueTrack-parametrarna {ifmobile:value} och {ifnotmobile:value}.

Minimikrav

Innan annonser och gratisannonser för din produkt kan visas måste alla målsidor du skickar uppfylla minimikraven. Målsidor som inte uppfyller kraven medför att dina produkter eller kontot underkänns. Du ser varningar om eventuella problem i Merchant Center-kontot.

Obs! All information i flödet verifieras mot informationen som visas på målsidan och webbplatsen.

Visa produkten tydligt

• Skicka in en målsida som visar alla nyckelelement för din produkt, och se till att dessa uppgifter matchar det du skickade in för din produktdata. Dessa element omfattar titel, beskrivning, bild, pris, valuta, tillgänglighet och en köpknapp. Titel, beskrivning och bilder behöver inte alltid vara identiska med innehållet i produktdatan, men de ska hänvisa till samma produkt.
  • Varje produkt du anger i produktdatan ska vara den mest framträdande produkten på den länkade målsidan. Om det finns flera produkter på din målsida, till exempel varianter eller liknande varor, måste produkten i din produktdata vara den mest framträdande. Kategorisidor eller söksidor är till exempel inte tillåtna.
  • Produktpriset ska vara väl synligt på målsidan. Priset ska vara lätt att se och matcha produktdatan. Om målsidan har flera priser, till exempel andra varianter, ursprunglig valuta eller kampanjpriser, ska det vara lätt att skilja på de ytterligare priserna och det annonserade baspriset. Läs mer om attributet pris [price].

• Undvik layouter som döljer nyckelelementen på sidan. Exempelvis ska ett popupfönster eller en banner för nedladdning inte täcka viktig information för kunderna.
  • Använd omdirigeringar som krävs enligt lagen. För vissa produkter kan lokala lagar kräva att kunderna hamnar på en separat sida innan målsidan. Du kan till exempel behöva verifiera användarnas ålder innan de får komma åt din webbplats. Se till att målsidan som därefter öppnas för användarna uppfyller alla riktlinjer som beskrivits här. Om du visar ett popupfönster på dina målsidor, till exempel för anmälan till nyhetsbrev eller språkinställningar, ska du se till att rutorna är stängda och inte blockerar produktinformation.

• Se till att dina målsidor alltid matchar produkterna. Målsidan måste visa en produkt som är i princip identisk med produkten i produktdatan, oberoende av användarens enhet, webbläsare, plats, cookies, din annonsinriktning och eventuella andra faktorer.

Ge en konsekvent användarupplevelse

Exempel

Anta att du är möbelåterförsäljare i USA. Du vänder dig till den amerikanska marknaden i annonskampanjen, anger priserna i amerikanska dollar och skriver produktinformationen på engelska.

Du annonserar en soffa. Om målsidan får besök från Tyskland måste sidan visa samma soffa, inklusive alla nyckelelementen för produkten.

Närmare bestämt måste målsidan

• visa en bild av soffan
  • innehålla en köp-knapp
  • visa samma tillgänglighet och pris
  • vara på engelska
  • visa priset i amerikanska dollar (USD) .
  • Se till att innehållet på målsidan är konsekvent för alla platser.
    • Obs! Kraven på stabila målsidor gäller enbart för användare som kommer till din webbplats från Shopping-annonser, inte från andra trafikkällor som exempelvis organiska sökresultat eller textannonser.
  • Visa samma språk som i produktdatan. Även om flera språk används i mållandet ska produkten på webbplatsen visas på det språk som matchar det du har angett i produktdatan. Om du till exempel riktar dig mot Kanada kan du inte skicka in produktdata på engelska och visa målsidan på franska. Läs mer om språk och valutor som stöds.
  • Visa priset i samma valuta som i produktdatan. Visa alltid samma valuta på målsidan som finns i produktdatan. Om du inte använder en specifik valuta på målsidan, men vill annonsera i ett land som enbart använder denna valuta, kan du använda valutakonvertering. Därmed kan Google göra en automatisk konvertering och visa priset i dina annonser i både den valuta som angetts i produktdatan och i mållandets valuta. Läs mer om valutaomvandling.
  • Visa samma pris i hela mållandet om inte regionala priser och tillgänglighet är tillgängligt i landet.
  • Se till att tillgängligheten stämmer överens med din produktdata och att produkterna kan läggas till i en kundvagn och levereras till en kund. Om en produkt till exempel inte finns i lager på målsidan ska du uppdatera attributet tillgänglighet [availability] i produktdatan så att det stämmer. På så sätt försöker användarna inte köpa en produkt som du inte har i lager.
  • Se till att tillgänglighetsdatumet matchar produktdatan och att tillgänglighetsdatumet visas tydligt på produktens målsida. Om till exempel attributet tillgänglighetsdatum [availability_date] för en produkt är inställt på 2023-05-06T13:00-0800 ska du uppdatera produktens målsida på din webbplats till den 6 maj 2023. Om du inte kan ange ett exakt tillgänglighetsdatum lägger du till ett uppskattat datum (till exempel maj 2023).
  • Se till att produktskicket matchar produktdatan. Om en produkt till exempel visas som begagnad på målsidan ska du skicka in värdet used för attributet skick [condition].
  • Följ lokala föreskrifter för all prissättning och annan information som du skickar och visar.

Kontrollera att sidorna fungerar korrekt

• Kontrollera att målsidan fungerar och att den inte är under uppbyggnad eller visar ett fel, till exempel 404. Om du planerar att arbeta på målsidan medan dina Shopping-annonser visas följer du tipsen för underhåll av målsidor eller planerat avbrott på webbplatsen.
  • Använd en målsida, inte en fil eller ett e-postmeddelande. Undvik att länka till en bild, en ljudfil, en video, ett dokument eller en PDF-fil.
  • Använd en mobilmålsida för mobila enheter och surfplattor. Ta inte med designelement som kanske inte fungerar på alla mobila enheter, till exempel Flash-, Silverlight- eller ActiveX-objekt.
  • Låt användarna använda bakåtknappen för att återgå till din annons. Se till att användarna kan klicka på webbläsarens bakåtknapp för att återgå till den föregående sidan där de klickade på din annons.
  • Länka endast till domänen från ditt Merchant Center-konto. Omdirigera inte användarna till en annan webbplats utanför den domän du har gjort anspråk på i ditt Merchant Center-konto.

Rekommenderade metoder

• Förmarkera rätt produktvariant i målsidesadressen. Om en produkt har varianter (till exempel färg, storlek, mönster, material eller andra anpassningar) ska du se till att den variant som matchar din produktdata visas på målsidan som standard.
  • Lägg till produktinformation i statisk HTML (HTTP-svar). Inkludera produktinformation, särskilt pris och tillgänglighet, i HTTP-svaret när det är möjligt. På så sätt kan vi undvika att hämta informationen som krävs för att rendera webbsidan och minska belastningen på din server. Med hjälp av de sparade resurserna på servern kan du uppdatera din produktdata ofta. Det förbättrar användarnas upplevelse och resultatet för dina produkter.
  • Använd schema.org-strukturerade data för att visa pris, tillgänglighet och unika produktkoder som GTIN-nummer, varumärke och artikelnummer. Strukturerad datauppmärkning underlättar för vårt system att samla in aktuell information direkt från din webbplats. Om din webbplats använder strukturerad data gäller kraven för pris, tillgänglighet, valuta och skick även din webbplats. Läs mer om uppmärkning av strukturerad data.
  • Ställ in automatiska varuuppdateringar för att undvika att pris och tillgänglighet inte stämmer överens. Med strukturerad data kan automatiska varuuppdateringar hjälpa dig att tillhandahålla korrekt innehåll i Shopping-annonserna och bidra till att dina produkter fortsätter att vara godkända.
  • Använd attributet mobillänk [mobile_link] utöver länk[link] om du vill använda separata målsidor för mobila enheter. Läs mer om attributet mobillänk [mobile_link].
  • Spåra trafik från dina Shopping-annonser med attributet ads-omdirigering [ads_redirect] och Google Ads-spårningsmallar. Använd parametrarna {ifmobile:value} och {ifnotmobile:value} för att skilja på mobilanpassade målsidor och vanliga målsidor eller för att skilja mellan spårning av mobila och icke-mobila annonser. Läs mer om hur du ställer in spårning med ValueTrack-parametrar.
  • Använd så få omdirigeringar som möjligt. Vid omdirigeringar tar det längre tid från att en användare klickar på din annons till att målsidan öppnas. Långa inläsningstider kan vara frustrerande och kan förhindra att Google får information från din webbplats.

Ytterligare riktlinjer

Gå igenom avsnitten nedan för olika produkttyper och följ anvisningarna för att se till att dina målsidor ger kunderna den bästa köpupplevelsen. Du ser varningar om eventuella problem och underkännanden på ditt Merchant Center-konto.

Produkter sålda i stora kvantiteter

• Ange antingen det totala priset för det minsta antalet varor som säljs eller priset per enhet och minimikvantitet på målsidan. Minimikvantiteten multiplicerad med enhetspriset måste matcha det pris du skickar in i produktdatan.

Programvaruabonnemang

• Visa varje variant av abonnemanget på en separat målsida. Om det till exempel finns tre versioner av programvaran (basversion, premium och företag) ser du till att varje version har en egen målsida.
  • Visa tydligt och förhandsmarkera priset för den fullständiga längden på programvaruabonnemanget, minst ett år.
  • Förklara tydligt följande information i villkoren för förnyelse och uppsägning:
    • Om produkten är tidsbegränsad eller förnyas automatiskt
    • Uppsägningsalternativen
    • Villkoren för automatisk förnyelse när den förbetalda perioden är slut

Läs mer om krav och tips för annonsering av programvaruabonnemang.

Mobiltelefoner eller surfplattor

• Förhandsmarkera telefonvarianter med hjälp av webbadressparametrar. När flera telefonvarianter kan väljas på samma målsida kan du ange i webbadressen vilken som ska visas för kunderna. Varianterna kan till exempel omfatta färgalternativ, lagringsutrymme och prissättningsmodeller. Webbadressparametrarna är inte obligatoriska, men hjälper till att få användarna till rätt sida.
  • Använd rätt strukturerade data när du visar varianter. Med strukturerad data för varianter kan du se till att målsidan genomsöks korrekt.
Obs! Strukturerad data är inte obligatoriskt, men gör det lättare att hålla produktdatan uppdaterad.

Läs mer om krav och tips för annonsering av mobiltelefoner.