Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Laskeutumissivujen vaatimukset

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Laskeutumissivu on sivu, jolle asiakas ohjataan, kun hän klikkaa tuotettasi. Jos laskeutumissivu ei vastaa mainosta tai maksutonta tuotelistausta, ihmiset poistuvat sivustoltasi todennäköisemmin ostamatta mitään.

Tässä artikkelissa kerrotaan tuotteisiin linkitettyjen laskeutumissivujen määritelmät, vaatimukset ja parhaat käytännöt. Näiden ohjeiden seuraaminen auttaa löytämään lisää asiakkaita ja tarjoamaan positiivisen käyttäjäkokemuksen.

Sisällys

Muistettavaa

Shopping-mainosten, maksuttomien listausten ja vähittäiskauppakumppaneidemme menestys perustuu siihen, että asiakkaille tarjotaan toimiva ja korkealaatuinen kokemus. Ihmisten pitää pystyä luottamaan siihen, että he löytävät mainosta tai listausta vastaavan tuotteen seurattuaan linkkiä jälleenmyyjän sivulle.

Laskeutumissivun lisääminen

Tuotteisiin linkitetyt laskeutumissivut osoitetaan URL-osoitteilla, joissa käytetään seuraavia määritteitä:

• Ohjaa käyttäjät tuotteesi laskeutumissivulle linkki [link] ‑määritteellä.
  • Käyttämällä mobiililinkki [mobile_link] ‐määritettä voit ohjata käyttäjät laskeutumissivusi mobiililaitteille optimoituun versioon. Mobiiliversio näytetään käyttäjille, jotka käyttävät esimerkiksi puhelinta tai tablettia.
  • Käyttämällä ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] ‑määritettä voit lisätä seurantaparametreja, jotka auttavat sinua ymmärtämään paremmin laskeutumissivusi liikennettä. Tässä kentässä voit määrittää mobiililaitteille ja muille kuin mobiililaitteille tarkoitetut laskeutumissivut {ifmobile:value}- ja {ifnotmobile:value}-ValueTrack-parametreilla.

Vähimmäisvaatimukset

Jos haluat mainosten ja maksuttomien listausten näkyvän, kaikkien lasketumissivujesi on vastattava vähimmäisvaatimuksia. Vaatimusten vastaiset laskeutumissivut johtavat tuotteen tai tilin hylkäämiseen. Näet ilmoitukset mahdollisista ongelmista Kauppiaskeskus-tililläsi.

Tärkeää: Kaikki syötteen tiedot tarkistetaan laskeutumissivulla ja verkkosivustolla näkyvien tietojen perusteella.

Esitä tuote selkeästi

• Lisää laskeutumissivu, jossa näkyvät kaikki tuotteen keskeiset elementit, ja varmista, että ne vastaavat tuotetietoja. Näitä elementtejä ovat nimi, kuvaus, kuva, hinta, valuutta, saatavuus ja ostopainike. Nimen, kuvauksen ja kuvien ei tarvitse aina olla täsmälleen samat kuin tuotetietojesi sisältö, mutta niiden on kuitenkin viitattava samaan tuotteeseen.
  • Jokaisen tuotetiedoissasi mainitun tuotteen tulisi olla tuotteeseen linkitetyn laskeutumissivun näkyvimmällä paikalla. Jos laskeutumissivulla on useita tuotteita, kuten versioita tai vastaavia tuotteita, tuotetietojen tuotteen tulee olla ainoa, joka on näkyvimmällä paikalla. Esimerkiksi kategoriaa ilmaisevat sivut tai hakusivut eivät ole sallittuja.
  • Näytä tuotteen hinta selkeästi laskeutumissivulla. Hinnan pitää olla helposti nähtävillä, ja sen on vastattava tuotetietoja. Jos laskeutumissivulla on useita hintoja, kuten muita versioita, alkuperäistä valuuttaa tai tarjoushintoja, niiden on erotuttava selkeästi mainostetusta perushinnasta. Lue lisää hinta [price] ‑määritteestä

• Älä käytä sivun avainelementtejä piilottavia asetteluja. Esimerkiksi ponnahdusikkuna tai latausbanneri ei saa peittää tärkeitä tietoja asiakkailtasi.
  • Käytä lain vaatimia uudelleenohjauksia. Joissakin tuotteissa paikalliset lait voivat vaatia, että asiakkaat ohjataan erilliselle sivulle ennen laskeutumissivua. Käyttäjän ikä on ehkä vahvistettava ennen sivustolle pääsyä. Kun käyttäjät pääsevät eteenpäin tältä sivulta, varmista, että laskeutumissivu on edellä mainittujen ohjeiden mukainen. Jos laskeutumissivulla on ponnahdusikkuna, kuten uutiskirjeen tilausikkuna tai kieliasetukset, käytä suljettavia ruutuja, jotka eivät peitä tuotetietoja.

• Käytä tuotteitasi vastaavia laskeutumissivuja. Näytä laskeutumissivulla tuote, joka on olennaisesti sama kuin tuotetiedoissa, riippumatta käyttäjän laitteesta, selaimesta, sijainnista, evästeistä, mainoskohdistusvalinnoista tai muista syistä.

Yhdenmukaisen käyttäjäkokemuksen tarjoaminen

Esimerkki

Ajatellaan, että olet Yhdysvalloissa toimiva huonekalujen jälleenmyyjä. Kohdistat mainoskampanjasi Yhdysvaltoihin, ilmoitat hinnat Yhdysvaltain dollareissa ja kirjoitat tuotetiedot englanniksi.

Mainostat sohvaa. Jos laskeutumissivullasi käydään Saksasta, sivun on näytettävä sama sohva ja kaikki tuotteen keskeiset osatekijät.

Laskeutumissivulla on oltava erityisesti seuraavat asiat:

• kuva sohvasta
  • ostopainike
  • samat saatavuustiedot ja hinta
  • tiedot englannin kielellä
  • valuutta Yhdysvaltain dollareissa (USD).
  • Pidä laskeutumissivun sisältö yhdenmukaisena kaikissa paikoissa.
    • Huom. Vakaan laskeutumissivun vaatimukset koskevat vain käyttäjiä, jotka tulevat sivustollesi Shopping-mainosten kautta. Vaatimukset eivät koske niitä, jotka tulevat sivustolle muiden liikennelähteiden, kuten orgaanisten hakutulosten tai tekstimainosten välityksellä.
  • Käytä samaa kieltä kuin tuotetiedoissasi. Vaikka kohdemaassa käytettäisiin useita kieliä, näytä tuote verkkosivustollasi kielellä, joka vastaa tuotetietojasi. Jos esimerkiksi kohdistat Kanadaan, et voi kirjoittaa tuotetietojasi englanniksi ja näyttää laskeutumissivuasi ranskaksi. Lue lisää tuetuista kielistä ja valuutoista
  • Näytä hinta tuotetietojen valuutassa. Näytä laskeutumissivun hinnat aina tuotetietoja vastaavassa valuutassa. Jos et tue tiettyä valuuttaa laskeutumissivulla mutta haluat mainostaa maassa, joka hyväksyy vain tämän valuutan, voit ehkä käyttää valuuttamuunnosta. Sen avulla Google voi muuntaa tuotteen hinnan automaattisesti ja näyttää sen sekä tuotetietojen mukaisessa valuutassa että kohdemaan valuutassa. Lue lisää valuuttamuunnoksista
  • Näytä sama hinta kaikkialla kohdemaassa, ellei alueellinen saatavuus ja hinnoittelu ole saatavilla kyseisessä maassa.
  • Varmista, että saatavuus vastaa tuotetietojasi ja että tuotteet voidaan lisätä ostoskoriin ja toimittaa asiakkaalle onnistuneesti. Jos esimerkiksi laskeutumissivulla tuotteen ilmoitetaan loppuneen varastosta, päivitä tuotetiedoissa saatavuus [availability] ‑määritteen arvo vastaamaan tätä tietoa. Näin käyttäjät eivät yritä ostaa tuotetta, jota sinulla ei ole varastossa.
  • Varmista, että saatavuuspäivä vastaa tuotetietoja ja että se näkyy selkeästi tuotteen laskeutumissivulla. Jos tuotteen saatavuuspäivä [availability_date] ‐määritteen arvoksi on asetettu esimerkiksi 2023-05-06T13:00-0800, päivitä verkkosivustollasi olevalle tuotteen laskeutumissivulle päivämäärä 6.5.2023. Jos tarkan saatavuuspäivän ilmoittaminen ei ole mahdollista, lisää arvioitu päivämäärä (esimerkiksi "toukokuu 2023").
  • Varmista, että tuotteen kunto vastaa tuotetietoja Jos esimerkiksi laskeutumissivulla tuotteen ilmoitetaan olevan käytetty used, ilmoita kyseinen tieto myös kunto [condition] ‑määritteellä.
  • Noudata paikallisia määräyksiä, jotka koskevat kaikkia hinnoittelu- ja muita tietoja, joita toimitat ja näytät.

Varmista, että sivut toimivat oikein

• Varmista, että laskeutumissivusi on toiminnassa ja ettei se ole rakenteilla tai näytä virhettä, kuten 404. Jos aiot tehdä muutoksia laskeutumissivullesi Shopping-mainosten näyttämisen aikaan, noudata laskeutumissivun ylläpidon ja sivuston suunnitellun käyttökatkoksen parhaita käytäntöjä.
  • Käytä laskeutumissivua, älä tiedostoa tai sähköpostia. Älä lisää linkkejä kuviin, äänitiedostoihin, videoihin, dokumentteihin tai PDF-tiedostoihin.
  • Käytä mobiililaitteille optimoitua laskeutumissivua. Älä käytä sivulla suunnitteluelementtejä, jotka eivät välttämättä toimi oikein kaikissa mobiililaitteissa. Tällaisia elementtejä ovat esimerkiksi Flash, Silverlight tai ActiveX.
  • Salli kävijöiden palata mainokseesi käyttämällä paluupainiketta. Varmista, että käyttäjät voivat klikata selaimen paluupainiketta palatakseen edelliselle sivulle, jolla he klikkasivat mainostasi.
  • Linkitä vain Kauppiaskeskus-tiliisi liittyvään verkkotunnukseen. Älä ohjaa ihmisiä verkkosivustolle, joka ei kuulu verkkotunnukseen, jonka omistajaksi olet ilmoittautunut Kauppiaskeskus-tilillä.

Parhaat käytännöt

• Valitse ensin oikea tuoteversio laskeutumissivun URL-osoitteessa. Jos tuotteesta on tarjolla useita versioita (kuten eri värejä, kokoja, kuvioita, materiaaleja tai muita mukautuksia), varmista, että tuotetietojasi vastaava vaihtoehto näkyy laskeutumissivulla oletusarvoisesti.
  • Lisää tuotetiedot staattiseen HTML-koodiin (HTTP-vastaus). Sisällytä tuotetiedot (erityisesti hinta ja saatavuus) HTTP-vastaukseen aina kun mahdollista. Näin voimme välttää verkkosivun renderöintiin tarvittavien tietojen hakemisen ja vähentää palvelimesi kuormitusta. Voit päivittää tuotetietoja usein käyttämällä palvelimellesi tallennettuja resursseja. Tämä parantaa käyttökokemusta ja tuotteidesi tuloksia.
  • Käytä schema.orgin strukturoidun datan merkintöjä osoittamaan tuotteen hinta, saatavuus ja sen yksilölliset tuotetunnisteet, kuten GTIN, brändi ja MPN-koodi. Strukturoidun datan merkinnät auttavat järjestelmäämme keräämään ajantasaista tietoa suoraan verkkosivustoltasi. Jos sivustollasi käytetään strukturoitua dataa, siihen sovelletaan myös hintaa, saatavuutta, valuuttaa ja kuntoa koskevia vaatimuksia. Lue lisää strukturoidun datan merkinnöistä
  • Ota käyttöön automaattiset tuotepäivitykset, joiden avulla voit vähentää hinta- ja saatavuusristiriitoja. Strukturoidun datan yhteydessä automaattiset tuotepäivitykset auttavat tarjoamaan täsmällistä sisältöä Shopping-mainoksissa ja pitämään tuotteesi hyväksyttyinä.
  • Käytä mobiililinkki [mobile_link] ‑määritettä linkki [link] ‑määritteen lisäksi, jotta mobiililaitteiden käyttäjät ohjataan erilliselle laskeutumissivulle. Lue lisää mobiililinkki [mobile_link] ‑määritteestä
  • Seuraa liikennettä Shopping-mainoksista ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] ‑määritteellä ja Google Ads ‑seurantamalleilla. Käytä {ifmobile:value}- ja {ifnotmobile:value}-parametreja, jos haluat erottaa toisistaan mobiililaitteille ja muille kuin mobiililaitteille tarkoitetut laskeutumissivut tai mainosten seurannan. Lue lisää seurannan määrittämisestä ValueTrack‑parametrien avulla
  • Käytä mahdollisimman vähän uudelleenohjauksia. Uudelleenohjaukset pidentävät aikaa, joka kuluu, kun käyttäjä klikkaa mainostasi ja lataa laskeutumissivusi. Pitkät latausajat voivat olla hankalia ja estää Googlea saamasta tietoja sivustoltasi.

Lisäohjeet

Katso kaikki osiot alla olevista tuotetyypeistä ja seuraa ohjeita. Näin voit varmistaa, että laskeutumissivusi tarjoavat asiakkaille parhaan mahdollisen ostokokemuksen. Näet ilmoitukset mahdollisista ongelmista tai hylkäyksistä Kauppiaskeskus-tililläsi.

Tukkuna myytävät tuotteet

• Ilmoita laskeutumissivulla joko myytävien tuotteiden vähimmäismäärän kokonaishinta tai yksikköhinta ja vähimmäismäärä. Yksikköhinnalla kerrotun vähimmäismäärän on vastattava tuotetiedoissa ilmoitettua hintaa.

Ohjelmistotilaukset

• Näytä jokainen tilausvaihtoehto erillisellä laskeutumissivulla. Jos ohjelmistosta on saatavilla esimerkiksi kolme eri versiota (perusversio, premium-versio ja yrityksille suunnattu versio), varmista, että jokaisella versiolla on oma laskeutumissivunsa.
  • Nosta hinta esiin ja esivalitse se ohjelmistotilauksen kokonaispituudelle, joka on vähintään yksi vuosi.
  • Selitä uusimis- ja perumisehdoissa selkeästi seuraavat tiedot:
    • tuotteen mahdollinen määräaikaisuus ja automaattinen uusiminen
    • peruutusvaihtoehdot
    • automaattisen uusimisen ehdot ennakkoon maksetun jakson lopussa.

Lue lisää ohjelmistotilausten vaatimuksista ja parhaista käytännöistä

Puhelimet ja tabletit

• Esivalitse puhelinversiot URL-parametreilla. Kun samalla laskeutumissivulla voidaan valita useita puhelinversioita, voit asettaa URL-osoitteet niin, että ne näyttävät asiakkaille oikean version. Versiot voivat olla eri värivaihtoehtoja, tallennustilakokoja ja hinnoittelumalleja. URL-parametrit eivät ole pakollisia, mutta ne ovat hyödyllisiä käyttäjien ohjaamiseksi oikeille sivuille.
  • Käytä tuoteversioiden näyttämiseen oikein strukturoitua dataa. Versioiden strukturoitu data voi auttaa varmistamaan, että laskeutumissivusi indeksoidaan oikein.
Huom. Strukturoitua dataa ei ole pakko käyttää, mutta se auttaa pitämään tuotetiedot ajan tasalla.

Lue lisää puhelinten mainonnan vaatimuksista ja parhaista käytännöistä