I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om automatiske vareoppdateringer

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om automatiske vareoppdateringer i Merchant Center Next, kan du klikke her

Med automatiske vareoppdateringer kan du sørge for at produktinformasjonen din er riktig og oppdatert. Denne funksjonen bruker landingssiden og produktinformasjonen din til å oppdage avvik og oppdatere produktinformasjonen. Google bruker automatiske vareoppdateringer til å oppdatere produktene dine i Shopping-annonser, kostnadsfrie produktoppføringer og annonser for varer i butikk når du bruker en selgervertsbasert lokal butikkfront (grunnleggende implementering).

Eksempel: Hvis den nyeste datafeeden din inneholder et produkt som koster 40 kroner, men prisen på produktlandingssiden er 30 kroner, oppdaterer vi automatisk produktet til 30 kroner.

Automatiske vareoppdateringer tilbys for attributtene for pris [price], tilgjengelighet [availability] og tilstand [condition] i Shopping-annonser og kostnadsfrie produktoppføringer. Men hvis du bruker en selgervertsbasert lokal butikkfront (grunnleggende implementering), kan du bare bruke automatiske vareoppdateringer for attributtet for pris [price].

Fordeler

Automatiske vareoppdateringer bidrar til en bedre brukeropplevelse, mer trafikk til produktene dine og høyere konverteringsfrekvenser, fordi kundene ser riktig informasjon om pris, tilgjengelighet og tilstand for produktene dine i annonser og kostnadsfrie oppføringer. Automatiske vareoppdateringer bruker tilbudsdata som er hentet direkte fra landingssidene dine eller andre steder i produktinformasjonen din, og fjerner eventuelle uoverensstemmelser som oppdages. Dette reduserer risikoen for kontosanksjoner på grunn av manglende samsvar i informasjonen om pris, tilgjengelighet og tilstand. Hvis det oppstår for mange avvik, slutter automatiske vareoppdateringer å fungere, og kontoen din kan bli gjenstand for tiltak som forebyggende vareavvisning. Finn ut mer om forebyggende vareavvisning

Automatiske vareoppdateringer er slått på som standard i kontoen din. Hvis slår av denne funksjonen, blir produkter med manglende samsvar for pris, tilgjengelighet eller tilstand avvist og ikke oppdatert. Administrer automatiske vareoppdateringer i kontoen din

Merk: Hvis Merchant Center-kontoen din er konfigurert som en konto for flere klienter, brukes innstillingene for den overordnede kontoen som standard for hver av underkontoene. Du kan også velge å angi egne innstillinger for underkontoer.

Automatiske vareoppdateringer er ikke en erstatning for feedene dine eller regelmessige oppdateringer av produktinformasjonen din. Denne funksjonen er ment å rette opp midlertidige problemer med pris, tilgjengelighet eller tilstand for en liten andel av produktene. Du må fortsette å sende inn oppdatert produktinformasjon hyppig, siden vi ikke kan bruke automatiske vareoppdateringer for alle produktene dine.

Pris og tilgjengelighet

Automatiske vareoppdateringer bruker avanserte uttrekksfunksjoner til å finne pris- og tilgjengelighetsinformasjon på landingssiden for et produkt. Disse uttrekksfunksjonene bruker en kombinasjon av statistiske modeller og maskinlæring til å finne og trekke ut produktinformasjon fra nettstedet ditt, uavhengig av oppmerking for strukturerte data. Uttrekksfunksjonene brukes i tillegg til schema.org-oppmerking for strukturerte data, og schema.org-oppmerking anbefales fortsatt for forhandlere.

Merk at Google ikke kan garantere at eventuelle oppdateringer vi gjør, alltid blir helt riktige. Det kan for eksempel hende at vi ikke har dekning for avanserte datauttrekk for alle domener, og schema.org-merknader kan bli slått av hvis de ikke er nøyaktige. Men vi har laget forskjellige kontroller og sikkerhetsmekanismer for denne funksjonen for å unngå feil i oppdateringene. Gå til delen nedenfor hvis du vil ha mer informasjon. Det kan også være lurt å se på kravene til landingssider.

Kom i gang med automatiske vareoppdateringer for pris og tilgjengelighet

1. Implementer gyldige strukturerte data på landingssidene dine

Det første du må gjøre for å komme i gang med automatiske vareoppdateringer, er å sørge for at du har gyldige strukturerte data på landingssidene for produktene dine. Hvis landingssidene dine ikke inneholder strukturerte data, eller hvis oppmerkingen for strukturerte data er ufullstendig eller ugyldig, bruker vi avanserte uttrekksfunksjoner til å oppdatere produktene automatisk. Hvis du slår av automatiske vareoppdateringer, eller hvis uttrekksfunksjonene ikke finner informasjon om pris eller tilgjengelighet, kan produktet bli avvist på varenivå. Finn ut mer om hvordan du kommer i gang med strukturerte data

2. Gjennomgå oppdaterte produkter

Hvis du ikke har slått av automatiske vareoppdateringer, kan du se den nåværende statusen for slike oppdateringer under «Automatiske vareoppdateringer» i kontoen din, i menyen Verktøy og innstillinger. Du kan også gjennomgå nylig automatisk oppdaterte produkter i den nedlastbare rapporten på Diagnostikk-siden.

Tilstand

Automatiske vareoppdateringer kontrollerer verdien du oppgir for tilstandsattributtet, opp mot informasjonen i andre attributter for det aktuelle produktet. Attributtet for tilstand [condition] oppdateres hvis det oppdages avvik. Sørg for at informasjonen i produktfeeden stemmer med den faktiske tilstanden til produktet.

Kom i gang med automatiske vareoppdateringer for tilstand

1. Ta med informasjon om tilstanden til produktene i produktinformasjonen

Automatiske vareoppdateringer for tilstand kontrollerer verdien du oppgir for attributtet for tilstand[condition], opp mot andre verdier i produktinformasjonen. Ved å bruke termer som «ny», «brukt» eller «overhalt» i tittelen eller beskrivelsen av produktet gjør du det enklere for oss å sjekke for samsvar. Hvis du slår av automatiske vareoppdateringer, kan produktet bli avvist på varenivå.

2. Gjennomgå oppdaterte produkter

Hvis du ikke har slått av automatiske vareoppdateringer, kan du se den nåværende statusen for slike oppdateringer under «Automatiske vareoppdateringer» i kontoen din, i menyen Verktøy og innstillinger. Du kan også gjennomgå nylig automatisk oppdaterte produkter i den nedlastbare rapporten på Diagnostikk-siden.

Begrensninger for automatiske vareoppdateringer

Hensikten med automatiske vareoppdateringer er å luke bort problemer i forbindelse med tidsforsinkelser eller mindre uoverensstemmelser i produktinformasjonen i Merchant Center – eller mellom produktinformasjonen og produktlandingssidene. Dette er ikke en skalerbar løsning, og du kan ikke løse systematiske kontoproblemer med automatiske vareoppdateringer. Funksjonen kan bare brukes på en mindre del av produktlageret ditt. Hvis du bruker automatiske vareoppdateringer til å prøve å løse systematiske problemer, kan det føre til produktavvisninger eller sanksjoner på kontonivå.

Vi kan ikke oppdatere produkter effektivt i alle tilfeller, avhengig av hvor hyppig pris og tilgjengelighet oppdateres på nettstedet ditt. Som en tommelfingerregel er ikke automatiske vareoppdateringer særlig effektive hvis prisen eller tilgjengeligheten til de fleste produktene på nettstedet ditt oppdateres flere ganger daglig. Dette kan for eksempel skje hvis prisene blir jevnlig oppdatert basert på valutakurser. I slike tilfeller anbefaler vi at du bruker Content API til å oppdatere produktinformasjonen.

Administrer innstillinger for automatiske vareoppdateringer

Automatiske vareoppdateringer er slått på som standard. Du kan når som helst administrere innstillinger for automatiske vareoppdateringer på kontonivå.

Slik administrerer du innstillingene for automatiske vareoppdateringer:

1. Klikk på verktøyikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] i Merchant Center-kontoen.
  2. Velg Automatiske forbedringer under «Innstillinger».
  3. På neste side kan du slå på automatiske vareoppdateringer for pris, tilgjengelighet, tilstand eller en hvilken som helst kombinasjon av disse tre. Du kan også slå automatiske vareoppdateringer helt av.

Anbefalte fremgangsmåter for automatiske vareoppdateringer

For å oppnå høyere kvalitet på informasjonen din og gi en god brukeropplevelse, kan du prøve følgende:

• Planlegg feedopplastinger eller -oppdateringer via Content API umiddelbart etter at produktene er oppdatert på nettstedet ditt. Dette kan bidra til at du unngår feil på grunn av tidsforsinkelsen mellom oppdateringer på nettstedet ditt og oppdatering av Shopping-dataene dine.
  • Hvis du bruker attributtet for tilbudspris [sale_price], må du sørge for at tidsperioden der tilbudet er aktivt, er riktig spesifisert med attributtet for start- og sluttdato for tilbudspris [sale_price_effective_date], og at tidssonen er riktig. Når et tilbud er aktivt, vises tilbudsprisen som gjeldende pris i Shopping-søkeresultater.
  • For produkter som selges i større antall enn én, må du sende inn totalprisen for det minste antallet produkter som kan kjøpes. Prisene på landingssidene skal være oppgitt i valutaen til oppføringslandet og i samme valuta som i produktinformasjonen din.
  • For å oppdage og oppdatere manglende samsvar for pris og tilgjengelighet gjennomsøker Google landingssidene som står oppført i datafeeden, eller som er angitt via Content API. Du kan øke Googles gjennomsøkingsfrekvens, slik at vi kan dekke flere produkter på nettstedet ditt. Finn ut mer om hvordan du endrer gjennomsøkingsfrekvensen for Googlebot
  • Bruk vanlige termer – for eksempel «brukt» – når du beskriver tilstanden til produktet. Selv om det kan være fristende å bruke mer oppfinnsomme synonymer, er det ikke sikkert at disse blir tydelige nok. Derfor kan det være lurt å holde seg til ord som «brukt» og «gjenbruk».