Spor produktresultatene dine

Du kan spore trafikk ved å gå til resultatrapporteringsdelen av Merchant Center-kontoen din. Denne rapporten er tilgjengelig for programmene for Shopping-annonser, Googles plattformer og Shopping Actions. Hvis du vil ha en mer detaljert visning av resultatene for produktene dine i Shopping-annonser, kan du se gjennom funksjonene som er tilgjengelige i Google Ads-kontoen din.

Hvis du ønsker å spore klikk med viderekoblinger over flere domener, må du være oppmerksom på at dette bare kan gjøres for programmet for Shopping-annonser ved å bruke sporingsmaler for Google-annonser.

Hvis du ønsker å spore klikk med et tredjeparts eller rettighetsbeskyttet nettanalyseverktøy (f.eks. Google Analytics), kan du gjøre det ved å implementere sporingskonfigurasjonen på nettstedet ditt eller i appen din. Klikk fra ulike Merchant Center-programmer vises deretter automatisk i disse verktøyene. Det kan være lurt å kontrollere at fordelingen mellom Google Ads-trafikk og ubetalt trafikk rapporteres nøyaktig.

Alternativer for sporing

Alternativ 1: Bruk Google Ads for å spore klikk

Trafikk fra Googles plattformer vises som «ubetalt Google-trafikk», der kilden vises som «google» og mediet som «organisk» i Google Analytics hvis attributtene link og mobile_link [mobillink] er angitt i feedene.
Finn ut mer om trafikkilder i Google Analytics

Vi anbefaler at du dobbeltsjekker rapportdataene i analyseverktøyene dine mot resultatrapportene i Merchant Center.

Alternativ 2: Bruk separate nettadresser i Merchant Center-feedene ved å bruke attributtene ads_redirect [ads-viderekobling], link, mobile_link [mobillink] og canonical_link [kanonisk_link]

• Bruk attributtet ads_redirect [ads-viderekobling] i produktinformasjonen din for nettadressene for landingssider som er ment for Shopping-annonser. Merk at dette attributtet overstyrer attributtene link eller mobile_link [mobillink] for Shopping-annonsetrafikk. Du kan bruke verdisporingsparameteren {ifmobile} i dette attributtet for å angi bestemte landingssider for mobilannonser. Dette kan konfigureres i tillegg til sporingsmaler og automatisk merking for Google Ads.

Eksempel: «https://www.example.com/product123.html?utm_source=feed&utm_medium=cpc»

• Bruk attributtene link eller mobile_link [mobillink] for nettadresser for landingssider som er beregnet på ubetalt trafikk (f.eks. trafikk fra Googles plattformer og Googles lokale plattformer). Hvis du har tenkt å legge til sporingsparametere, anbefaler vi at du bruker separate sporingsparametere for annonser og ubetalte oppføringer.

Eksempel: «https://www.example.com/product123.html?utm_source=feed&utm_medium=free»

• Hvis du bruker sporingsparametere i attributtene link eller mobile_link [mobillink], anbefaler vi at du bruker canonical_link [kanonisk_link] for å oppgi en kanonisk nettadresse. Bruk attributtet canonical_link [kanonisk_link] for å sikre at produktene er knyttet til riktig nettadresse i Google Søk-indeksen. Nettadressen i dette attributtet vises ikke til brukerne, men den gir Google en bedre forståelse av produktet.