I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Spor produktresultatene dine

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Du kan spore trafikk ved å gå til resultatrapportdelen i Merchant Center-kontoen din. Disse rapportene er tilgjengelig for Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer. Hvis du vil ha en mer detaljert oversikt over resultatene for produktene dine i Shopping-annonser, kan du se gjennom funksjonene som er tilgjengelige i Google Ads-kontoen din.

Hvis du vil spore klikk med viderekoblinger over flere domener, må du huske at dette bare kan gjøres for Shopping-annonser eller kostnadsfrie oppføringer der det brukes Google Ads-sporingsmaler.

Hvis du ønsker å spore klikk med et tredjeparts eller rettighetsbeskyttet nettanalyseverktøy (f.eks. Google Analytics), kan du konfigurere sporing på nettstedet eller i programmet ditt. Klikk fra produktene i Merchant Center-kontoen din vises da automatisk i disse verktøyene. Det kan være lurt å kontrollere at fordelingen mellom Google Ads-trafikk og trafikk fra kostnadsfrie oppføringer rapporteres nøyaktig.

Alternativer for sporing

Alternativ 1: Bruk Google Ads for å spore betalte klikk og Merchant Center for ubetalte klikk (anbefales)

• Bruk sporingsmaler for Google Ads med et suffiks for endelig nettadresse eller automatisk merking. Hvis du bruker Google Analytics, segmenteres trafikken fra Google Ads slik at kilden vises som «google» og mediet som «cpc» i Google Analytics. Finn ut mer om sporing i Google Ads
  • Bruk automatisk tagging i Merchant Center for trafikk fra kostnadsfrie oppføringer. Trafikk fra kostnadsfrie oppføringer vises som «Kostnadsfrie Shopping-oppføringer» i dimensjonen for kildeplattformen i Google Analytics 4. Trafikk fra kostnadsfrie oppføringer vises med «google» som kilde og «organisk» som mediet i Google Analytics. Finn ut mer om trafikkilder i Google Analytics

Du bør konfigurere koder for konverteringssporing på riktig måte i appen din eller på nettstedet ditt og spesifisere attributtene for link [link] og mobillink [mobile link] i feedene dine i Merchant Center. Vi anbefaler at du dobbeltsjekker at rapportdataene i analyseverktøyene dine stemmer overens med resultatrapportene i Merchant Center.

Alternativ 2: Bruk separate nettadresser i Merchant Center-feedene ved å bruke attributtene for annonseviderekobling, link, mobillink og kanonisk link.

• Bruk attributtet for annonseviderekobling [ads_redirect] i produktinformasjonen din når du sender inn nettadresser til landingssider som er ment for Shopping-annonser. Merk at dette attributtet overstyrer attributtene for link [link] eller mobillink [mobile link] for trafikk fra Shopping-annonser. Du kan bruke verdisporingsparameteren {ifmobile} i dette attributtet til å angi bestemte landingssider for mobilannonser. Dette kan konfigureres i tillegg til sporingsmaler og automatisk merking for Google Ads.

Eksempel: «https://www.example.com/product123.html?utm_source=feed&utm_medium=cpc»

• Bruk attributtene for link [link] eller mobillink [mobile_link] når du sender inn nettadresser til landingssider som er ment for ubetalt trafikk (for eksempel trafikk fra kostnadsfrie oppføringer og lokale kostnadsfrie oppføringer). Hvis du har tenkt å legge til sporingsparametere, anbefaler vi at du bruker separate sporingsparametere for annonser og kostnadsfrie oppføringer.

Eksempel: «https://www.example.com/product123.html?utm_source=feed&utm_medium=free»

• Hvis du bruker sporingsparametere i attributtene for link [link] og mobillink [mobile_link], anbefaler vi at du bruker attributtet for Google Søk-indeks [canonical_link] for å sikre at produktene er tilknyttet riktig nettadresse i Google Søk-indeksen. Nettadressen i dette attributtet vises ikke til kundene, men den gir Google en bedre forståelse av produktet.