Uw productprestaties bijhouden

U kunt verkeer bijhouden in het gedeelte Prestatierapporten van uw Merchant Center-account. Deze rapportage is beschikbaar voor Shopping-advertenties, gratis productvermeldingen en Kopen op Google. Bekijk de functies die beschikbaar zijn in uw Google Ads-account voor een gedetailleerder beeld van de prestaties van uw producten in Shopping-advertenties.

U kunt klikken bijhouden voor omleidingen tussen verschillende domeinen, maar dat kan alleen voor Shopping-advertenties of gratis vermeldingen die trackingtemplates van Google Ads gebruiken.

Als u klikken wilt bijhouden met een webanalysetool van een derde of van Google (bijvoorbeeld Google Analytics), implementeert u de trackingconfiguratie op uw website of in uw app. Klikken op de producten in uw Merchant Center-account worden daarna automatisch weergegeven in deze tools. U kunt controleren of de verdeling tussen Google Ads-verkeer en onbetaald verkeer juist wordt gerapporteerd.

Opties voor tracking

Optie 1: Google Ads gebruiken voor het bijhouden van klikken

We raden u aan de rapportagegegevens van uw analysetools te verifiëren met de prestatierapporten van Merchant Center.

Optie 2: Afzonderlijke URL's in Merchant Center-feeds gebruiken met behulp van de kenmerken ads_redirect [ads_omleiding], link [link], mobile_link [mobiele_link] en canonical_link [canonieke_link]

• Gebruik het kenmerk ads_redirect [ads_omleiding] in uw productgegevens voor bestemmingspagina-URL's die zijn bedoeld voor Shopping-advertenties. Dit kenmerk overschrijft de kenmerken link [link] en mobile_link [mobiele_link] voor verkeer van Shopping-advertenties. U kunt de ValueTrack-parameter {ifmobile} in dit kenmerk gebruiken om specifieke bestemmingspagina's voor mobiele advertenties op te geven. Dit kan worden ingesteld naast Google Ads-trackingtemplates en autotagging.

Voorbeeld: “https://www.example.com/product123.html?utm_source=feed&utm_medium=cpc”
  • Gebruik het kenmerk link [link] of mobile_link [mobiele_link] voor bestemmingspagina-URL's die zijn bedoeld voor onbetaald verkeer (zoals verkeer van gratis vermeldingen en lokale gratis vermeldingen). Als u trackingparameters wilt toevoegen, raden we u aan afzonderlijke trackingparameters te gebruiken voor advertenties en gratis vermeldingen.

Voorbeeld: “https://www.example.com/product123.html?utm_source=feed&utm_medium=free”
  • Als u trackingparameters gebruikt in de kenmerken link [link] of mobile_link [mobiele_link] raden we u aan het kenmerk canonical_link [canonieke_link] te gebruiken om een canonieke URL op te geven. Gebruik canonical_link [canonieke_link] zodat producten worden gekoppeld aan de juiste URL in de index van Google Zoeken. De URL in dit kenmerk wordt niet weergegeven aan gebruikers, maar geeft Google meer inzicht in het product.