Uw productprestaties bijhouden

U kunt uw verkeer vanuit Shopping-advertenties volgen door trackinginformatie aan uw URL's toe te voegen. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door de parameter source=googleps toe te voegen aan het einde van uw URL's. Bovendien kunt u verkeer binnen Google Merchant Center volgen door de prestatiegrafiek op uw Dashboard te bekijken. Bekijk de functies die beschikbaar zijn in uw Google Ads-account voor een uitgebreidere weergave van de prestaties van uw producten.

De trackinginformatie wijzigt uw URL als volgt:

• Als u nog geen parameters gebruikt en uw URL eruitziet als http://www.example.com/product.html, ziet uw gewijzigde URL er als volgt uit: http://www.example.com/product.html?source=googleps
  • Als uw URL's al parameters hebben en eruitzien als http://www.example.com/product.html?q=exampleproduct, inclusief een vraagteken, ziet uw gewijzigde URL er als volgt uit: http://www.example.com/product.html?q=exampleproduct&source=googleps

Uw webserver moet deze indeling ook zonder bijzondere wijzigingen ondersteunen. Zodra u source=googleps aan de URL's heeft toegevoegd, kunt u in uw webserverlogboeken naar source=googleps zoeken. Als alles goed werkt, verschijnt deze tekenreeks elke keer dat een gebruiker naar een van uw artikelen doorklikt.

Opmerking: Na het genereren van uw tracking-URL's moeten deze worden getest in een webbrowser voordat ze in uw datafeed kunnen worden opgenomen. Op die manier controleert u of de link naar de opgegeven pagina's goed werkt.