In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Uw productprestaties bijhouden

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

U kunt verkeer bijhouden in het gedeelte Prestatierapportage van uw Merchant Center-account. Deze rapportage is beschikbaar voor Shopping-advertenties en gratis vermeldingen. Controleer de functies die beschikbaar zijn in uw Google Ads-account voor een gedetailleerder beeld van de prestaties van uw producten in Shopping-advertenties.

U kunt klikken bijhouden voor omleidingen tussen verschillende domeinen, maar dat kan alleen voor Shopping-advertenties of gratis vermeldingen op basis van trackingtemplates van Google Ads.

Als u klikken wilt bijhouden met een webanalysetool van een derde of van Google (bijvoorbeeld Google Analytics), stelt u dit in op uw website of in uw app. Klikken op de producten in uw Merchant Center-account worden daarna automatisch weergegeven in deze tools. Mogelijk wilt u controleren of de verdeling tussen Google Ads-verkeer en verkeer van gratis vermeldingen correct wordt gerapporteerd.

Opties voor tracking

Optie 1: Google Ads gebruiken om betaalde klikken bij te houden en Merchant Center voor onbetaalde klikken (aanbevolen)

• Gebruik autotagging of trackingtemplates van Google Ads met een achtervoegsel van de uiteindelijke URL. Als u Google Analytics gebruikt, wordt het verkeer van Google Ads gesegmenteerd, zodat de bron in Google Analytics wordt weergegeven als 'google' en het medium als 'cpc'. Meer informatie over tracking in Google Ads
  • Gebruik autotagging in Merchant Center voor verkeer van gratis vermeldingen. Verkeer van gratis vermeldingen wordt in Google Analytics 4 weergegeven als 'Gratis vermeldingen voor Shopping' in de bronplatformdimensie. Verkeer van gratis vermeldingen wordt in Google Analytics weergegeven met als bron 'google' en als medium 'organisch'. Meer informatie over verkeersbronnen in Google Analytics

U moet conversietrackingcodes correct instellen op uw website of in uw app, en de kenmerken link [link] en mobiele link [mobile_link] opgeven in uw feeds in Merchant Center. We raden u aan de rapportagegegevens van uw analysetools te verifiëren met de prestatierapporten van Merchant Center.

Optie 2: Afzonderlijke URL's in Merchant Center-feeds gebruiken met behulp van de kenmerken adverentie-omleiding, link, mobiele link en canonieke link

• Gebruik het kenmerk advertentie-omleiding [ads_redirect] in uw productgegevens voor URL's van landingspagina's die zijn bedoeld voor Shopping-advertenties. Dit kenmerk overschrijft de kenmerken link [link] of mobiele link [mobile_link] voor Shopping-advertentieverkeer. U kunt de ValueTrack-parameter {ifmobile} in dit kenmerk gebruiken om specifieke landingspagina's voor mobiele advertenties op te geven. Dit kan worden ingesteld naast Google Ads-trackingtemplates en autotagging.

Voorbeeld: “https://www.example.com/product123.html?utm_source=feed&utm_medium=cpc”
  • Gebruik het kenmerk link [link] of mobiele link [mobile_link] voor URL's van landingsspagina's die zijn bedoeld voor onbetaald verkeer (zoals verkeer van gratis vermeldingen en lokale gratis vermeldingen). Als u trackingparameters wilt toevoegen, raden we u aan afzonderlijke trackingparameters te gebruiken voor advertenties en gratis vermeldingen.

Voorbeeld: “https://www.example.com/product123.html?utm_source=feed&utm_medium=free”
  • Als u trackingparameters gebruikt in het kenmerk link [link] of mobiele link [mobile_link] raden we u aan het kenmerk canonieke link [canonical_link] van de Google Zoeken-index te gebruiken om ervoor te zorgen dat uw producten worden gekoppeld aan de juiste URL in de Google Zoeken-index. De URL in dit kenmerk wordt niet weergegeven aan klanten, maar geeft Google meer inzicht in het product.