I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Översikt över annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser

En anpassad ikon för Merchant Center Next-artiklar

If you’re looking for information about onboarding into local inventory ads or free local listings in the classic Merchant Center experience, click here.

Med tillägget för annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser kan du visa dina produkter och butiksinformation för kunder som befinner sig i närheten och som söker med Google. Om din webbplats inte innehåller lagerinformation för dina fysiska butiker kan du visa butikssortimentet med en Google-sida för din butik.

Vi jobbar för närvarande med återförsäljare som har fysiska butiker i Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Chile, Colombia, Danmark, Filippinerna, Finland, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Förenade kungariket, Grekland, Hongkong, Indien, Indonesien, Irland, Israel, Italien, Japan, Kanada, Malaysia, Mexiko, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Rumänien, Saudiarabien, Schweiz, Singapore, Slovakien, Spanien, Sverige, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Tjeckien, Tyskland, Ukraina, Ungern, USA, Vietnam och Österrike.

Tips: Kvalificerade återförsäljare i Förenade kungariket, Irland, USA och Kanada kan använda produktläsaren eller appen för lokala butikslager för att automatiskt och utan kostnad lägga till produkter som de har i butik på Google. Säljare i USA kan även visa annonser för lokala butikslager med appen för lokala butikslager. Kom igång.

På den här sidan

Fördelar

• Marknadsför utbudet i butiken: Visa lokala kunder att de kan hitta det de letar efter i din butik, direkt när de börjar söka på Google.
  • Öppna din fysiska butik online: Visa information på Google om produktpris och tillgänglighet i butik. För annonser för lokala butikslager kan du visa din egen webbplats med en produktsida med information om tillgänglighet i butik som en stabil, digital butiksupplevelse.
  • Mät resultatet: Bevaka effekten dina digitala annonser har på resultatet online och i butik. Tänk på att mätning av besök i butik endast är tillgänglig i dessa länder.

Lokala tillägg

Du kan välja att använda antingen lokala gratisannonser eller annonser för lokala butikslager när du presenterar produkter och butiksinformation.

Lokala gratisannonser

Med lokala gratisannonser kan dina butiksprodukter visas kostnadsfritt på Google Sök, Google Maps, YouTube, Shopping-fliken, Google Bilder och Google Lens.

För Argentina, Australien, Brasilien, Chile, Colombia, Filippinerna, Förenade Arabemiraten, Förenade kungariket, Hongkong, Indien, Indonesien, Israel, Japan, Kanada, Malaysia, Mexiko, Nya Zeeland, Saudiarabien, Schweiz, Singapore, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Ukraina, USA och Vietnam omdirigeras användarna till en butikssida med produkt- och pristillgänglighet som finns på Google när de klickar på lokala företagsuppgifter.

An animation of a Local Inventory Ad showing buying options for an in store product.

För Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Spanien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike visar vi en produktvisare med produkt- och butiksinformation när användarna klickar på lokala företagsuppgifter:

An animation of a Local Inventory Ad showing buying options for an in store product.

Annonser för lokala butikslager

Med annonser för lokala butikslager kan du öka försäljningen online och i butik genom att nå kunder från fler platser på Google. Du kan använda upphämtning senare med produktdata eller lägga till butikssortiment automatiskt från onlinebutiken till Merchant Center för att tillhandahålla lagerdata snabbare.

Du kan även framhäva alternativen för hämtning i butik direkt i dina annonser:

• Med funktionen hämta i dag kan du visa vilka av dina produkter som kan reserveras eller köpas online och hämtas i butiken samma dag eller nästa dag.
  • Använd funktionen upphämtning senare med butikslagerdata för att annonsera produkter som för närvarande inte är tillgängliga i dina butiker men som kan hämtas i butiken inom ett visst servicenivåavtal.
  • Använd upphämtning senare med produktdata utan att behöva tillhandahålla fullständig lagerinformation. Marknadsför dina produkter som kan hämtas i butik inom ett visst servicenivåavtal.

Aktivera det lokala tillägget

Så här aktiverar du annonser för lokala butikslager eller lokala gratisannonser manuellt:

Step 1 I Merchant Center-kontot klickar du på ikonen Inställningar och verktyg Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul]

Step 2 Välj Tillägg.

Step 3 Välj Lokala gratisannonser eller tilläggskortet för annonser för lokala butikslager på fliken Upptäck.

Step 4 Klicka på Aktivera.

Step 5 Välj för vilket land du vill aktivera tillägget. Du kan lägga till länder när tillägget har aktiverats.

Implementeringsguide

Steg 1 av 9 – Välj land

När du har aktiverat annonser för lokala butikslager eller lokala gratisannonser kan du välja i vilka länder de ska aktiveras.

Klicka på Fortsätt med konfigurationen bredvid det land där du vill att tillägget ska aktiveras.

Steg 2 av 9 – Lägg till butiker

Lägg till dina butiker. Om du inte har lagt till butiker i ditt Merchant Center-konto kan du antingen lägga till butiker eller koppla dina befintliga butikers företagsprofiler till Merchant Center för att aktivera annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser.

Du kan också lägga till egna logotyper och färger. Logotyper och färger används för lokala gratisannonser. Det används också om du har annonser för lokala butikslager och dina produktsidor inte visar tillgänglighet i butik.

Steg 3 av 9 – Produkttillgänglighet i butik (krävs endast för annonser för lokala butikslager)

Om du känner till lagerinformationen för dina fysiska butiker om produkttillgänglighet i butik klickar du på informera kunderna om vad jag har i lager i mina enskilda butiker.

Du måste regelbundet tillhandahålla Google din lagerinformation per butik. Det kan du göra med lagerdata eller genom att tilldela lager till dina butiker direkt via Merchant Center.

Om du inte känner till lagerinformationen för dina fysiska butiker, men du kan skicka produkter till dina butiker för upphämtning, klickar du på informera kunderna om att jag kan skicka produkter till butiker.

Du måste ange handläggningstiden för dina produkter på din webbplats och i din produktdata för att informera kunderna om när varan kan hämtas i din butik. Läs mer om upphämtning senare med produktdata.

Om du väljer Informera kunderna om att jag kan skicka produkter till butiker går du till steg 5.

Steg 4 av 9 – Produktsidan (krävs endast för annonser för lokala butikslager)

Det här steget är obligatoriskt för säljare som känner till sina fysiska butikers lager och anger webbplatsens funktionalitet.

Produktsidor med information om tillgänglighet i butik: Välj det här alternativet om din webbplats läser in produktsidorna med ett alternativ för att se tillgängligheten för produkter på olika fysiska platser. Du blir ombedd att ange länken till en produkt som ger möjlighet att bläddra bland platser för verifiering. Vi rekommenderar också det här alternativet för säljare med en enda butik som visar tillgänglighet i butik tillsammans med onlinetillgängligheten.

This is an animation that demonstrates how a customer can check the availability of an item in your store by entering their zip code.

När du väljer det här alternativet anges det pris som anges i den primära datakällan. Läs mer om produktsidor med information om tillgänglighet i butik.

Butiksspecifika produktsidor med tillgänglighet och pris: Välj det här alternativet om din webbplats kan läsa in produktpris och tillgänglighet för en viss butik utifrån butikskoden för Google Företagsprofil som är inbäddad i webbadressen till produktsidan. Du blir ombedd att ange länken till en butiksspecifik produkt med en butikskod för Google Företagsprofil för verifiering.

This is an image that demonstrates how a customer can check the availability of an item in your store when you apply your store code parameter.

När du väljer det här alternativet måste du också ange attributet länkmall [link_template] i produktdatan med ValueTrack-parametern {store_code}. Produkter utan attributet länkmall [link_template] underkänns.

Läs mer om butiksspecifika produktsidor med information om tillgänglighet i butik och pris.

Produktsidor utan tillgänglighet i butik: Välj det här alternativet om din webbplats inte visar tillgängligheten för en produkt i din fysiska butik. Google genererar en upplevelse där din produkt visas tillsammans med butiksinformation. Läs mer om information på Google om produktpris och tillgänglighet i butik.

Steg 5 av 9 – Din upphämtningsupplevelse (valfritt) eller Produkter med visningsexemplar i butik (valfritt)

Om du har produktsidor med information om tillgänglighet i butik och börjar använda annonser för lokala butikslager kan du förbättra dina produkter i butik med en hämta-annotering som är kompatibel med din webbplats:

• Kunder kan hämta dem samma eller nästa dag: Om kunderna har möjlighet att köpa eller reservera en vara online och hämta den i butiken samma eller nästa dag kan du välja det här alternativet för att marknadsföra din lokala produkter som ”hämta i dag” eller ”hämta i morgon”. Du måste ange hämtningsmetod och handläggningstid (hämtningsavtal) via din lagerdata och handläggningstiden måste också tydligt anges på webbplatsens produktsidor eller i kassan. Ange en webbadress till en produkt som kan hämtas i dag för validering. Läs mer om kraven för hämta i dag.
  • Kunder kan hämta dem senare i en butik: Om kunderna kan köpa eller reservera en vara online och få den skickad till en vald butik för upphämtning kan du välja det här alternativet för att marknadsföra dina lokala produkter med annotering om upphämtning senare. Du måste tillhandahålla hämtningsmetod och handläggningstid (hämtningsavtal) i din produkt- eller lagerdata och handläggningstiden måste också tydligt anges på webbplatsens produktsidor eller i kassan. Ange en webbadress till en produkt som kan hämtas senare för validering. Läs mer om krav för upphämtning senare.
Visningsexemplar i butik: Med funktionen Visningsexemplar i butik kan du visa produkter som kan upplevas och köpas i dina butiker men som skickas direkt till dina kunder. Ange en webbadress till din fraktpolicy för produkter som visas i butik. Läs mer om villkoren för Visningsexemplar i butik.

Steg 6 av 9 – Lägg till lager

Det här steget krävs för säljare som känner till lagret i de fysiska butikerna. När du har klickat på Lägg till lager blir du ombedd att ange lagerdata med hjälp av en fil.

Det finns tre alternativ som kan användas för lagerdatafilen:

• Schemalagd hämtning: Du blir ombedd att tillhandahålla en länk som lagerdatafilen kan hämtas från och ange när lagerdatafilen ska hämtas.
  • SFTP
  • Manuell överföring av ett flöde: Du kan ladda upp en fil manuellt från datorn. Tänk på att lagerdata ska laddas upp minst en gång om dagen för att säkerställa aktuell lagerinformation.
Som ett alternativ kan du tillhandahålla lagerdata via API. Det här alternativet rekommenderas för säljare som har ett stort antal lager att hantera. Mer information finns i hjälpen för API:t för lokal lagertjänst.

Steg 7 av 9 (endast för Schweiz, Tyskland och Österrike) – Lägg till Impressum

Det här steget krävs för säljare som vill visa annonser för lokala butikslager eller lokala gratisannonser i Schweiz, Tyskland och Österrike. Du måste tillhandahålla Impressum (om sidan) på din webbplats i enlighet med artikel 5 i EU:s direktiv om e-handel som implementeras i lokal lagstiftning.

Steg 8 av 9 – Verifiera lagret

Det här steget gäller säljare vars produktsidor inte visar vad som finns i lager i deras butiker. Du måste ange en kontakt för lagerverifiering som samordnar verifieringsprocessen med Google. Den här personen behöver inte vara samma som kontaktpersonen för administrativa frågor som har angetts i kontoinställningarna för Merchant Center.

Så här kommer du igång:

Step 1 Välj Verifiera lager.

Step 2 Ange kontaktuppgifter till din lagerverifieringskontakt.

Step 3 Verifiera lagerverifieringen via e-post.

Step 4 Klicka på Begär lagerverifiering.

Obs! Knappen Begär lagerverifiering aktiveras bara inom 48 timmar efter att kontaktens namn och e-postadress har verifierats, och dina butiker, produktdata och lagerdata har lagts till.

Steg 9 av 9 (krävs endast för annonser för lokala butikslager) – Länka Google-annonser

Du måste ha ett Google Ads-konto för att kunna visa annonser för lokala butikslager. I det här steget måste du länka ditt Google Ads-konto och ditt Merchant Center om du inte redan har gjort det. Du måste även aktivera lokala produkter i dina kampanjer (det här steget är inte nödvändigt om du använder en Performance Max-kampanj).

Policyer

Googles policyer innehåller viktig vägledning för återförsäljare som använder annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser. Se till att du förstår förväntningarna genom att läsa igenom policyerna för annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser. Google underkänner produkter och konton som inte följer dessa policyer.