I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Gyldig kontostruktur for markedsplasser

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

En markedsplass er en nettplattform der flere private selgere kan selge produktene sine. Denne artikkelen inneholder veiledning for implementering av og gode fremgangsmåter for markedsplasskontoer for flere klienter (MCA) og tilhørende underkontoer.

På denne siden

Kontotyper for markedsplasser

En markedsplasskonto for flere klienter (MCA) kan ha tre ulike typer underkontoer:

Selgerkontoer som eies av markedsplassen: For markedsplassens egne produkter.

Dette diagrammet viser selgerkontoen som eies av markedsplassen, i markedsplass-MCA-en.

Enkeltselgerkontoer: Hver konto inneholder tredjepartsprodukter fra en bestemt selger.

Dette diagrammet viser enkeltselgerkontoene i markedsplass-MCA-en.

Flerselgerkontoer: Hver konto inneholder tredjepartsprodukter fra flere selgere i den samme underkontoen.

Dette diagrammet viser flerselgerkontoene i markedsplass-MCA-en.

Anbefalte fremgangsmåter for kontostruktur og -konfigurering

Her er noen anbefalte fremgangsmåter for markedsplasser med tanke på kontostruktur, konfigurering og kontinuerlig vedlikehold:

Dra nytte av flerselgerkontoer

• Ved å bruke flerselgerkontoer kan du forenkle kontoadministrasjonen for mindre selgere med begrenset synlighet. Denne kontotypen krever ikke kampanjemålretting eller attributter på selgernivå.
  • Flerselgerkontoer kan maks ha 40 millioner varer. Alle produktene fra en selger må være i samme flerselgerkonto.
  • Det er mulig å ha flere flerselgerkontoer for å fordele selgerne. Finn ut mer om flerselgerkontoer

Skill ut dine egne produkter (førstepart) i en egen underkonto

• Ved å ha en selgerkonto som eies av markedsplassen (førstepart), kan du dra nytte av merkevaregjenkjenningen for markedsplassen din – inkludert «Pålitelig butikk»-merket og selgervurderingene.

• Kontoer for flere klienter (MCA) kan maks ha én selgerkonto som eies av markedsplassen (førstepart).

Skill ut hver selger i en egen underkonto

• Ved å ha en enkeltselgerkonto kan du angi selgerspesifikke attributter for f.eks. frakt, retur og skatter og avgifter. Dette er ikke mulig med flerselgerkontoer.
  • Hvis du har behov for å kjøre annonsekampanjer for selgere, må du dele inn selgerne i enkeltselgerkontoer.
  • Vis selgernavnet sammen med produktene, og isoler selgeres brudd på retningslinjene for å unngå at andre selgere blir påvirket. Dette er også mulig med flerselgerkontoer.

Behold alle produktene fra en selger i den samme underkontoen

• Dette sikrer nøyaktige produkt- og selgersignaler.
  • Grupper produktene etter selger, siden det ikke er tillatt med kategorispesifikke underkontoer.

Bruk én feed per språk for ulike land

• Via tjenester for prissammenligning kan det plasseres Shopping-annonser på Google på vegne av selgere i EØS-land, Sveits og Storbritannia. Finn ut mer om annonsering med tjenester for prissammenligning og hvordan du kan vise produktene dine i flere land og på flere språk.
  • Sørg for at du bekrefter og gjør krav på domenenavnet ditt, i hvert fall på MCA-nivået, siden kravet for nettstedet kan bli videreført til underkontoene.
  • Telefonbekreftelse er påkrevd for markedsplass-MCA-en og anbefales på det sterkeste for underkontoene.

Vær oppmerksom på følgende

Google forbeholder seg retten til å deaktivere underkontoer for private markedsplasselgere eller hele markedsplass-MCA-en. Finn ut mer om vareavvisninger på grunn av brudd på retningslinjene.

Velg riktig kontostruktur for markedsplasser

Antall produkter og selgertype kan påvirke hva slags struktur man bør velge for markedsplass-MCA-en. Nedenfor ser du de ulike kontostrukturene for Markedsplass som er godkjent av Google. Dette er kombinasjoner av underkontotypene beskrevet i den første delen.

Bare flerselgerkontoer

• Denne strukturen passer godt for markedsplasser med samme selgertype (selgere med få salg) som ikke kjører selgerfinansierte Google Ads-kampanjer. Frakt og retur administreres av markedsplassen.
  • Flerselgerkontoer forbedrer og forenkler kontoadministrasjonen, og man unngår at hele kontoen blir avvist hvis enkelte selgere bryter retningslinjene. Brudd på retningslinjene for salg påvirker ikke hele flerselgerkontoen, men bare produktene til de aktuelle selgerne.
  • Kontoadministrasjonen blir langt mye enklere, siden markedsplassene ikke trenger å opprette nye underkontoer for hver enkelt selger manuelt. Flerselgerkontoer kan maks ha 40 millioner produkter, men det er mulig å ha flere flerselgerkontoer.

Bare enkeltselgerkontoer

• Ved å ha denne kontostrukturen kan du angi selgerspesifikke attributter for f.eks. frakt, retur og skatter og avgifter.
  • Denne strukturen er nyttig for de som kjører selgerspesifikke annonsekampanjer, spesielt selgere som har mange salg og selv tar seg av tjenestene etter bestilling.
  • Markedsplasser har en fast kvote med underkontoer (maks 800 000 underkontoer per MCA-konto) og er pålagt å stenge kontoer som ikke lenger er i bruk.

Enkeltselger- og flerselgerkontoer

• Denne kontostrukturen er relevant hvis markedsplassen selger tredjepartsprodukter, og selgerne består av både storaktører som må bruke attributter på selgernivå, og småaktører som ikke trenger det.
  • Selgerne med mange salg har sine egne underkontoer, og selgerne med få salg grupperes i én eller flere flerselgerkontoer.

Selgerkontoer som eies av markedsplassen, samt flerselgerkontoer

• Denne kontostrukturen er relevant når markedsplassen selger både førsteparts- og tredjepartsprodukter, og når det ikke er behov for attributter på selgernivå eller selgerspesifikke annonsekampanjer.

Selgerkontoer som eies av markedsplassen, samt enkeltselger- og/eller flerselgerkontoer

• Denne kontostrukturen kombinerer strukturene nevnt ovenfor, og følger også veiledningen for kontoimplementering som er beskrevet i forrige del.
  • Denne kontostrukturen er relevant når markedsplassen selger både førsteparts- og tredjepartsprodukter, og selgerne består av både storaktører som må bruke attributter på selgernivå, og småaktører som ikke trenger det.

Linker til relatert innhold