I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Gyldig kontostruktur for markedspladser

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

En markedsplads er en onlineplatform, hvor flere sælgere kan sælge deres produkter. Denne artikel indeholder bedste praksis og vejledning i implementering af en Marketplace-konto for flere kunder (MCA, multi-client account) og dens underkonti.

På denne side

Kontotyper for markedspladser

Der er 3 forskellige typer underkonti under en Marketplace-konto for flere kunder (MCA, multi-client account):

Markedspladsejet sælger: Til markedspladsens egne produkter

Dette diagram illustrerer den Marketplace-ejede sælger på Markedsplads-MCA'en.

Enkelt sælger: Hver konto indeholder tredjepartsprodukter for en bestemt sælger

Dette diagram illustrerer individuelle sælgere på Markedsplads-MCA'en.

Flere sælgere: Hver konto indeholder tredjepartsprodukter for flere sælgere på samme underkonto

Dette diagram illustrerer flere sælgere på Markedsplads-MCA'en.

Bedste praksis til kontostruktur og -konfiguration

Her er den bedste praksis, som markedspladser kan overveje i forbindelse med kontostruktur, kontokonfiguration og løbende vedligeholdelse:

Brug konti med flere sælgere

• Når du bruger kontotypen konto med flere sælgere, kan du forenkle kontoadministrationen for mindre sælgere med lavere synlighed, som ikke kræver kampagnemålretning eller -attributter på sælgerniveau.
  • Der er en grænse på 40 millioner varer pr. konto med flere sælgere. Alle produkter fra en sælger skal være på samme konto med flere sælgere.
  • Det er muligt at have flere konti med flere sælgere for at distribuere sælgerne. Få flere oplysninger om konti med flere sælgere.

Adskil dine egne produkter (1P) på deres individuelle underkonto

• Hvis du bruger kontotypen markedspladsejet sælger (1P), kan du udnytte brandgenkendelsen på din markedsplads, bl.a. badget "Pålidelig butik" og sælgerbedømmelser.

• Der er en grænse på én markedspladsejet sælger (1P) pr. konto for flere kunder.

Giv hver sælger sin egen underkonto

• Ved at bruge kontotypen med én sælger kan du angive sælgerspecifikke attributter som bl.a. forsendelse, returnering og skatteoplysninger. Dette er ikke muligt med en kontotype med flere sælgere.
  • Hvis du vil køre sælgerannoncekampagner, skal du adskille sælgere på konti med én sælger.
  • Vis sælgerens navn sammen med vedkommendes produkter, og isoler sælgerovertrædelser for at undgå at påvirke andre sælgere. Dette er også muligt med en konto med flere sælgere.

Sørg for, at alle sælgerens produkter er samlet på samme underkonto

• Dette sikrer nøjagtige produkt- og sælgersignaler.
  • Det er ikke tilladt at gruppere produkter efter sælger som kategorispecifikke underkonti.

Brug et enkelt feed pr. sprog for forskellige lande

• Prissammenligningstjenester (CSS, Comparison Shopping Services) kan placere Shopping-annoncer på Google på vegne af sælgere i lande, der er en del af Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) samt i Storbritannien og Schweiz. Få flere oplysninger om annoncering via prissammenligningstjenester og om, hvordan du viser dine produkter i flere lande og på flere sprog.
  • Sørg for at gøre krav på og verificere dit domæne som minimum på MCA-niveauet, da websitekravet kan nedarves for underkontiene.
  • Verificering via telefon er påkrævet for kontoen for flere kunder på Markedsplads og anbefales kraftigt for underkontiene.

Husk!

Google forbeholder sig retten til at deaktivere underkonti, der tilhører private sælgere på markedspladser, eller hele kontoen for flere kunder på Markedsplads. Få flere oplysninger om afvisning af varer, der overtræder vores politikker.

Vælg den rette kontostruktur for markedspladser

Antallet af produkter og typerne af sælgere kan påvirke valget af struktur for konto for flere kunder på Markedsplads. Nedenfor vises de kontostrukturer for Markedsplads, der er godkendt af Google, og som er kombinationer af de underkontotyper, der er beskrevet i første afsnit.

Kun for flere sælgere

• Denne struktur passer godt til en markedsplads med samme type sælgere (long tail-sælgere), som ikke kører sælgerfinansierede annoncekampagner, hvor forsendelse og returneringer administreres af markedspladsen.
  • Konti med flere sælgere forbedrer og forenkler kontoen og tilbyder administration, samtidig med at de undgår en hel kontoafvisning fra en risikabel sælger. En overtrædelse af en sælgerpolitik påvirker ikke hele kontoen med flere sælgere, men kun den pågældende sælgers produkter.
  • Kontoadministration er meget forenklet, fordi markedspladser ikke behøver at oprette nye underkonti manuelt for hver sælger. En konto med flere sælgere har en grænse på 40 millioner produkter, men det er muligt at have flere konti med flere sælgere.

Kun én sælger

• Med denne struktur kan du angive sælgerspecifikke attributter såsom oplysninger om forsendelse, returnering og afgifter.
  • Denne struktur er praktisk til at køre sælgerannoncekampagner, især for dine største sælgere, som har deres egen oplevelse efter bestilling.
  • Markedspladser har en fast kvote for underkonti (maks. 800.000 underkonti pr. MCA) og skal lukke konti, når de ikke længere er i brug.

Én sælger plus flere sælgere

• Denne struktur er relevant, hvis markedspladsen har tredjepartsprodukter med en blanding af hovedsælgere, der har brug for attributter på sælgerniveau, og "sælgere "med haler", der ikke gør".
  • De største sælgere har deres egne underkonti, og long tail-sælgere vil blive grupperet i én eller flere konti med flere sælgere.

Markedspladsejet sælger plus flere sælgere

• Denne struktur er relevant, når markedspladsen har både førsteparts- og tredjepartsprodukter og ikke har brug for attributter på sælgerniveau eller sælgerspecifikke annoncekampagner.

Markedspladsejet sælger plus en enkelt sælger og/eller flere sælgere

• Denne struktur er en kombination af de strukturer, der er nævnt ovenfor, som også følger den kontovejledning, der er beskrevet i forrige afsnit.
  • Denne struktur er relevant, når markedspladsen har både førsteparts- og tredjepartsprodukter med en blanding af primære sælgere, der har brug for attributter på sælgerniveau, og mindre sælgere, der ikke har.