I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Synkroniser produktinformasjonen din fra Merchant Center til Manufacturer Center

Et egendefinert ikon for overskrift i Merchant Center Next-artikkel.

Hvis du ser etter informasjon om hvordan du synkroniserer produktinformasjon fra Merchant Center til Manufacturer Center i den eldre versjonen av Merchant Center, kan du klikke her.

Knytt Merchant Center til Manufacturer Center for å synkronisere produktinformasjonen din. Det finnes flere fordeler ved å tilknytte en Merchant Center-konto, blant annet praktisk feedoppretting og -statistikk.

På denne siden

Kom i gang

Når du har knyttet sammen kontoene, blir produktene for bekreftede merker i Manufacturer Center synkronisert med Merchant Center. For å unngå synkroniseringsproblemer må du sørge for at Manufacturer Center-kontoen din er bekreftet og godkjent og at merkene dine er godkjent i Manufacturer Center. Finn ut mer om merkebekreftelse og -godkjenning.

Send forespørselen om tilknytning fra Manufacturer Center

Step 1 I Manufacturer Center klikker du på verktøyikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] og deretter på Kontotilknytning.

Step 2 Klikk på Merchant Center-fanen.

Step 3 Klikk på plussknappen .

• Hvis du har tilgang til Merchant Center-kontoen som skal tilknyttes, velger eller skriver du inn konto-ID-en for Merchant Center.
  • Hvis du ikke har tilgang til denne Merchant Center-kontoen, må du skrive inn konto-ID-en for Merchant Center.

Step 4 Klikk på Send forespørselen.

Godkjenn forespørselen om tilknytning fra Merchant Center

Step 1 I Merchant Center klikker du på verktøyikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] og deretter på Apper og tjenester.

Step 2 Finn den riktige forespørselen i tabellen, og klikk på Se forespørselen.

Step 3 Klikk på Godkjenn.

Merk: Du kan ikke knytte Merchant Center til en datapartnerkonto. Finn ut mer om datapartnerkontoer i Manufacturer Center.

Neste trinn

Når forespørselen om tilknytning er godkjent, må du vente opptil et døgn før produktene fra Merchant Center blir tilgjengelige i Manufacturer Center. Synkroniseringen av produktstatistikken kan ta ytterligere 3–4 dager. Når kontoen er knyttet sammen, oppdateres produktene i Manufacturer Center daglig med produktinformasjon fra Merchant Center.

• Dataene dine synkroniseres bare fra Merchant Center til Manufacturer Center. Eventuelle endringer du gjør i Manufacturer Center, synkroniseres ikke med Merchant Center-kontoen din. Det er bare de eksisterende produktene i Manufacturer Center som også finnes i Merchant Center, som oppdateres under synkroniseringen.
  • Så lenge minst ett produkt synkroniseres, ser du en ny feed på «Feeder»-siden i Manufacturer Center. Denne feeden representerer dataene fra Merchant Center-kontoen. Feeden har samme navn som den tilknyttede Merchant Center-kontoen. Selv om du ikke kan slette eller legge til nye land eller språk i feedinnstillingene, kan du fortsatt endre destinasjonene for eksisterende land og språk.
  • Hvis du har flere feeder i Merchant Center, synkroniseres de sammen som en unik feed i Manufacturer Center. Ekstrafeeder og feedregler som er angitt i Merchant Center, gjelder også for synkroniserte produkter i Manufacturer Center.
  • Nye produkter eller endringer i eksisterende produkter i den tilknyttede Merchant Center-kontoen synkroniseres automatisk med Manufacturer Center. Attributtverdier som redigeres direkte i Manufacturer Center-kontoen, overstyrer imidlertid attributtverdier som synkroniseres fra Merchant Center.
Selv om du sletter en synkronisert feed eller produktinformasjon i Manufacturer Center, forhindrer ikke dette at feeden eller produktinformasjonen synkroniseres fra Merchant Center. Hvis Merchant Center- og Manufacturer Center-kontoen din er knyttet sammen, blir alle produktene du sletter, lagt til i Manufacturer Center igjen ved neste planlagte synkronisering. Hvis du vil slutte å synkronisere produkter fra Merchant Center til Manufacturer Center, må du fjerne tilknytningen mellom kontoene.

Forhindre at produkter synkroniseres mellom kontoene

Hvis du vil forhindre at produktinformasjonen synkroniseres, må du fjerne tilknytningen mellom Merchant Center- og Manufacturer Center-kontoen. Du kan også følge fremgangsmåten nedenfor:

Step 1 I Merchant Center-kontoen klikker du på Innstillinger og verktøy-ikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] og deretter på Apper og tjenester.

Step 2 Klikk på Slett tilknytningen i «Handling»-kolonnen for kontoen du vil slutte å synkronisere produktinformasjon fra.

Merk: Produktinformasjon som allerede er synkronisert, blir liggende i Manufacturer Center-kontoen.

Datadeling

Når du knytter Manufacturer Center-kontoen din til Merchant Center, deles noen av dataene dine mellom disse tjenestene.

Data som deles fra Merchant Center: navnet og ID-en til Merchant Center-kontoen din samt produkttitler, -beskrivelser og -bilder som vises på Google Søk og Maps.

Data som deles fra Manufacturer Center: navnet og ID-en for Manufacturer Center-kontoen din samt Manufacturer Center-feeden og -attributtene.

Vanlige spørsmål

Hvorfor gjenkjennes ikke merket mitt i Manufacturer Center?

Merkenavnet som er oppgitt i Manufacturer Center, samsvarer ikke med merkenavnet i Merchant Center. Sørg for at merkenavnet er identisk i Merchant Center og Manufacturer Center.

Hvorfor ble ikke ett eller flere av merkene mine synkronisert?

Årsaken til problemet:

• Manufacturer Center-kontoen din er under evaluering eller ikke godkjent.
  • Ett eller flere av merkene dine i Manufacturer Center venter på evaluering eller er ikke godkjent.
  • Merkenavnet ditt i Merchant Center samsvarer ikke med merkenavnet i Manufacturer Center.
  • Produktene dine mangler attributtet for merke [brand] i Merchant Center.

Slik løser du problemet:

1. Fullfør prosessen for e-postbekreftelse for Manufacturer Center-kontoen. Gå til «Kontoinnstillinger»-siden for å sjekke om e-postadressen din venter på bekreftelse og om e-posteieren har godkjent kontoen. Hvis kontoen ikke blir godkjent, bør du lese gjennom Manufacturer Center-kravene og kontakte brukerstøtten om nødvendig.
  2. Sørg for at merkene dine er godkjent i Manufacturer Center.
  3. Sørg for at merkenavnene er like i begge kontoene.
  4. Sørg for at det er angitt riktig verdi for attributtet for merke [brand] for produkter i den tilknyttede Merchant Center-kontoen.

Hvorfor er de synkroniserte produktene mine avvist i Manufacturer Center?

Årsaken til problemet:

• Avviste produkter skyldes sannsynligvis manglende eller feil produktattributter. Gå til «Diagnostikk»-siden i Manufacturer Center for å se en fullstendig oversikt over problemer med produktinformasjonen.

Slik løser du problemet:

Kontoene mine er knyttet sammen, så hvorfor er produktene mine fortsatt ikke synkronisert, eller hvorfor er det ikke opprettet noen feed i Manufacturer Center?

Årsaken til problemet:

• Hvis det er 3–4 dager siden du knyttet sammen Merchant Center- og Manufacturer Center-kontoene og det fortsatt ikke har skjedd noe, skyldes det sannsynligvis at attributtet for merke [brand] mangler i Merchant Center.

Slik løser du problemet:

• Legg til attributtet for merke [brand] for merkene dine i Merchant Center. Det må samsvare nøyaktig med merkenavnet som er registrert i Manufacturer Center.

Hvis produktene fortsatt ikke er synkronisert, men du har knyttet sammen kontoene, kan du finne ut mer om hvordan du løser synkroniseringsproblemer.

Kontakt brukerstøtten (Merchant Center | Manufacturer Center) hvis du mener at det er tydelig merket at et produkt tilhører et bekreftet merke, men det likevel ikke er synkronisert.