In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Uw productgegevens synchroniseren van Merchant Center naar Manufacturer Center

Een eigen icoon dat onder de Merchant Center Next-artikelkop staat.

Klik hier voor informatie over hoe u uw productgegevens van Merchant Center naar Manufacturer Center synchroniseert in de klassieke versie van Merchant Center.

Koppel Merchant Center aan Manufacturer Center om uw productgegevens te synchroniseren. De koppeling met Merchant Center heeft verschillende voordelen, waaronder een gestroomlijnd proces voor het maken van feeds en het uitvoeren van analyses.

Op deze pagina

Aan de slag

Na de koppeling worden producten van geverifieerde merken in Manufacturer Center gesynchroniseerd met Merchant Center. Zorg dat Manufacturer Center is geverifieerd en goedgekeurd en dat uw merken zijn goedgekeurd in Manufacturer Center om synchronisatieproblemen te voorkomen. Meer informatie over merkverificatie en goedkeuring

Het koppelingsverzoek versturen vanuit Manufacturer Center

Step 1 Klik in Manufacturer Center op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en klik daarna op Accounts koppelen.

Step 2 Klik op het tabblad Merchant Center.

Step 3 Klik op de plusknop .

• Als u toegang heeft tot Merchant Center, selecteert u de Merchant Center-account-ID of geeft u deze op.
  • Als u geen toegang heeft tot Merchant Center, moet u de ID van het Merchant Center-account invoeren.

Step 4 Klik op Verzoek sturen.

Het koppelingsverzoek goedkeuren vanuit Merchant Center

Step 1 Klik in Merchant Center op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en klik daarna op Apps en services.

Step 2 Zoek het verzoek in de tabel en klik op Verzoek bekijken.

Step 3 Klik op Goedkeuren.

Opmerking: U kunt Merchant Center niet koppelen aan een gegevenspartneraccount. Meer informatie over gegevenspartneraccounts in Manufacturer Center

Volgende stappen

Nadat uw koppelingsverzoek is goedgekeurd, duurt het maximaal een dag voordat uw producten uit Merchant Center beschikbaar zijn in Manufacturer Center. Het kan 3 tot 4 extra dagen duren voordat de analytische gegevens voor uw producten zijn gesynchroniseerd. Na de koppeling worden uw producten in Manufacturer Center dagelijks geüpdatet met productgegevens uit Merchant Center.

• Uw gegevens worden alleen gesynchroniseerd van Merchant Center naar Manufacturer Center. Wijzigingen die u in Manufacturer Center aanbrengt, worden dus niet gesynchroniseerd met Merchant Center. Verder worden bij de synchronisatie alleen bestaande producten in Manufacturer Center geüpdatet die zich ook in Merchant Center bevinden.
  • Zolang er minimaal 1 product wordt gesynchroniseerd, ziet u op de pagina Feeds in Manufacturer Center een nieuwe feed. Deze feed bevat de gegevens uit Merchant Center. De naam van de feed is dezelfde als die van het gekoppelde Merchant Center. U kunt in de feedinstellingen geen landen of talen verwijderen of toevoegen, maar wel bestemmingen voor bestaande landen en talen wijzigen.
  • Als u meerdere feeds in Merchant Center heeft, worden ze samen gesynchroniseerd als een unieke feed in Manufacturer Center. Aanvullende feeds en feedregels in Merchant Center worden ook toegepast op gesynchroniseerde producten in Manufacturer Center.
  • Nieuwe producten of wijzigingen in bestaande producten in het gekoppelde Merchant Center worden automatisch gesynchroniseerd met Manufacturer Center. Maar kenmerkwaarden die rechtstreeks in uw Manufacturer Center worden bewerkt, hebben voorrang op kenmerkwaarden die zijn gesynchroniseerd vanuit Merchant Center.
Als u een gesynchroniseerde feed of productgegevens in Manufacturer Center verwijdert, gaat het synchroniseren van de feed of de productgegevens uit Merchant Center gewoon door. Als uw Merchant Center- en Manufacturer Center-accounts zijn gekoppeld, worden producten die u verwijdert opnieuw aan Manufacturer Center toegevoegd tijdens de volgende geplande synchronisatie. Als u niet wilt dat producten uit Merchant Center worden gesynchroniseerd met Manufacturer Center, moet u de accounts ontkoppelen.

Voorkomen dat producten worden gesynchroniseerd tussen accounts

Als u niet wilt dat productgegevens worden gesynchroniseerd, ontkoppelt u uw Merchant Center-account van uw Manufacturer Center-account. U kunt ook de onderstaande stappen volgen:

Step 1 Klik in Merchant Center op het icoon Instellingen en tools Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en dan op Apps en services.

Step 2 Klik in de kolom Actie op Koppeling verwijderen voor het account van waaruit u de synchronisatie van productgegevens wilt stoppen.

Opmerking: Eerder gesynchroniseerde productgegevens blijven in het Manufacturer Center-account staan.

Gegevens delen

Als u Manufacturer Center aan Merchant Center koppelt, worden sommige van uw gegevens tussen deze services gedeeld.

Gegevens die vanuit Merchant Center worden gedeeld: De naam en ID van uw Merchant Center-account en producttitels, -beschrijvingen en -afbeeldingen die worden getoond op Google Zoeken en Maps.

Gegevens die vanuit Manufacturer Center worden gedeeld: De naam en account-ID van uw Manufacturer Center-account en uw Manufacturer Center-feed en -kenmerken.

Veelgestelde vragen

Waarom wordt mijn merk niet herkend door Manufacturer Center?

De merknaam in Manufacturer Center komt niet overeen met de merknaam in Merchant Center. Zorg dat uw merknaam identiek is in Merchant Center en Manufacturer Center.

Waarom zijn een of meer van mijn merken niet gesynchroniseerd?

Oorzaak van probleem:

• Uw Manufacturer Center-account wordt beoordeeld of is afgekeurd.
  • Een of meer van uw merken in Manufacturer Center moeten nog worden beoordeeld of zijn afgekeurd.
  • Uw merknaam in Merchant Center komt niet overeen met de merknaam in Manufacturer Center.
  • Voor uw producten ontbreekt het kenmerk merk [brand] in Merchant Center.

Oplossing:

1. Rond het e-mailverificatieproces voor uw Manufacturer Center-account af. Ga naar de pagina Accountinstellingen om te checken of uw e-mailadres nog wacht op verificatie en of de eigenaar van het e-mailadres het account heeft goedgekeurd. Als uw account is afgekeurd, bekijkt u de vereisten voor Manufacturer Center en neemt u zo nodig contact op met support.
  2. Zorg dat uw merken zijn goedgekeurd in Manufacturer Center.
  3. Zorg dat de merknamen in beide accounts hetzelfde zijn.
  4. Zorg dat u de juiste waarde voor het kenmerk merk [brand] heeft ingesteld voor producten in uw gekoppelde Merchant Center-account.

Waarom zijn mijn gesynchroniseerde producten afgekeurd in Manufacturer Center?

Oorzaak van probleem:

• Afgekeurde producten zijn waarschijnlijk het gevolg van ontbrekende of verkeerde productkenmerken. Ga naar de pagina Diagnostische gegevens in Manufacturer Center voor een volledig overzicht van problemen met productgegevens.

Oplossing:

Mijn accounts zijn gekoppeld. Waarom zijn mijn producten nog niet gesynchroniseerd of is er nog geen feed gemaakt in Manufacturer Center?

Oorzaak van probleem:

• Als er 3 tot 4 dagen na het koppelen van uw Merchant Center-account en uw Manufacturer Center-account nog geen activiteit is, ontbreekt er waarschijnlijk een kenmerk merk [brand] in Merchant Center.

Oplossing:

• Voeg in Merchant Center het kenmerk merk [brand] toe voor uw merken. Dit moet exact overeenkomen met de merknaam die is geregistreerd in Manufacturer Center.

Ontdek meer informatie over het oplossen van synchronisatieproblemen als uw producten niet worden gesynchroniseerd terwijl beide accounts wel zijn gekoppeld.

Neem contact op met support (Merchant Center | Manufacturer Center) als u denkt dat duidelijk is aangegeven dat een product van een geverifieerd merk is, maar dat product niet is gesynchroniseerd.