In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

4 manieren om u voor te bereiden op de feestdagen

7 augustus 2023

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

December 2023 komt eraan. Hier zijn 4 dingen die u nu kunt doen om uw bedrijf voor te bereiden en meer bezoekers om te zetten in klanten:

1. Zet snelle, gratis bezorging en makkelijke retourzending in de kijker

Richt de aandacht op uw verzendinformatie. Bied indien mogelijk opties die aantrekkelijk zijn voor feestdagenshoppers, zoals gratis verzending, snelle bezorging en een langere retourperiode. Vergeet ook niet bezorging op dezelfde dag te promoten als u die service aanbiedt.

An illustration of the parts of a Google Shopping ad.

Google kan uw verzendsnelheid automatisch toevoegen als u een verkoper bent die naar de Verenigde Staten verzendt. Deel informatie over uw bezorgdienst met ons, zodat we geschatte levertijden kunnen berekenen en tonen bij producten die organisch en in geschikte Shopping-advertenties worden getoond.

2. Update uw productdetails en laat feestdagendeals opvallen.

Nieuwe productgegevens van hoge kwaliteit in uw Merchant Center-feed kunnen een groot verschil maken in de decemberperiode. Dit is een goed moment om ervoor te zorgen dat uw productinformatie up-to-date is:

• Schrijf goede titels en beschrijvingen. Zijn ze up-to-date? Zijn ze aantrekkelijk? Vergeet niet om belangrijke kenmerken, zoals merk, producttype, maat en kleur, op te nemen en ga op trends.google.com na welke titels trending zijn.
  • Upload voldoende goede afbeeldingen. Aanbiedingen met meer dan één afbeelding krijgen vaak 32% meer klikken en 76% meer vertoningen. Voor de beste resultaten gebruikt u minimaal 3 afbeeldingen met hoge resolutie voor elk product.
Alleen in de VS: Binnenkort kunt u uw afbeeldingen verbeteren met Product Studio: een pakket kosteloze AI-gestuurde tools die beschikbaar zijn in Merchant Center Next en in de Google & YouTube-app op Shopify. Product Studio bevat onder meer tools om de resolutie te verbeteren, storende achtergronden te verwijderen en nieuwe achtergronden te genereren die u beschrijft. Wilt u dit als een van de eerste bedrijven uitproberen? Meld u dan hier aan.
  • Zet uw feestdagendeals in de spotlights: toon een uitverkoopbadge en kortingsprijs bij uw producten of gebruik promotie-annotaties die echt de aandacht van kopers trekken, zoals 10% korting. U kunt ook de kortingscodes weergeven die klanten nodig hebben om gebruik te maken van uw aanbieding. Met deze badges vergroot u de zichtbaarheid en genereert u meer klikken en conversies.

An illustration of a Google Shopping ad that features free shipping and returns.

An illustration of the different promotion tags on a Google Shopping ad.

• Help kopers hun aankoop soepeler af te ronden door ze rechtstreeks vanuit de productvermelding door te sturen naar uw betaalpagina met de afrekenfunctie. Bedrijven die de afrekenfunctie van Google gebruiken, zien hun bruto handelswaarde (gross merchandise value, GMV) met 1 tot 10% stijgen.
  • Help klanten uw producten te ontdekken door reviews en beoordelingen op Google toe te voegen via een ondersteunde verzamelsite voor beoordelingen van producten of verkopers. Als u geen verzamelsite kunt gebruiken, overweeg dan een feed met productbeoordelingen te uploaden in Merchant Center of een integratie met Google Klantenreviews.

3. Verkoop meer met Performance Max

Met Performance Max-campagnes kunt u meer klanten bereiken en de ROI optimaliseren voor alle Google Ads-kanalen en -voorraad, waaronder Zoeken, Shopping, YouTube, Display, Discover en Google Maps.

Als u een Merchant Center-feed heeft, worden uw productafbeeldingen, prijzen en andere gegevens gebruikt om aantrekkelijk advertentiemateriaal te ontwikkelen. Lever ook extra tekst, afbeeldingen en video-items aan zodat de AI van Google nog relevantere advertenties kan weergeven en meer klanten kan bereiken wanneer ze van kanaal naar kanaal gaan om hun cadeaus te kopen. Ontdek aanvullende best practices voor Performance Max voor verkopers.

U kunt meteen aan de slag gaan en Performance Max-campagnes zelfs rechtstreeks vanuit Merchant Center uitvoeren. Als u daarnaast een e-commerceplatform zoals Shopify, Woo, WIX of PrestaShop gebruikt, kunt u uw producten makkelijk synchroniseren en Performance Max-campagnes rechtstreeks vanaf uw e-commerceplatform uitvoeren.

4. Gebruik het tabblad Prestaties om uw resultaten te verbeteren

Op het nieuwe tabblad Prestaties in Merchant Center en Merchant Center Next vindt u alle belangrijke informatie over uw prestaties, of dat nu een kort overzicht of een gedetailleerdere analyse is. Ontdek hier uw bestverkopende producten en merken, vergelijk prijzen, verken het concurrentielandschap en doe ideeën op voor nog betere prestaties.

This image illustrates where to locate the products that need attention on your Google Merchant Center account.

This image illustrates the performance of your products in the "Demand" tab of your Google Merchant Center account.

• Controleer regelmatig uw gepersonaliseerde suggesties: Ga naar het overzicht van Merchant Center [klassieke versie, Next] voor aanbevelingen over producten waarop u zich kunt richten en snelle prestatietips die relevant zijn voor uw bedrijf.
  • Optimaliseer uw productassortiment: Ontdek waar u voorraad moet aanvullen, doe ideeën op voor nieuwe toevoegingen, toon bestsellers op uw homepage of stel de juiste biedingen en budgetten in voor uw advertentiecampagnes. Op het tabblad Marktvraag vindt u de bestverkopende producten op Google, de populairste producten uit uw catalogus en producten die in opkomst zijn.
  • Verbeter uw productprijzen met het prijsrapport: Krijg voorgestelde prijzen voor uw aanbiedingen en bekijk de geschatte vertoningen, klikken, conversies en brutowinsttoename voor elk voorstel.
  • Krijg inzicht in markttrends en uw concurrentielandschap met het rapport Zichtbaarheid concurrentie: Haal het maximale uit seizoensaanbiedingen en het geschatte klikpotentieel per product, en onderneem actie met prijsinzichten en assortimentinzichten.
  • Ontdek met de Shopping Experience Scorekaart hoe u klanten een uitstekende winkelervaring biedt: De scorekaart geeft aan hoe uw levertijden, verzendkosten, retourperioden, kosten en (als u zich hiervoor heeft aangemeld) verkopersbeoordeling zich verhouden tot die van andere verkopers binnen uw categorie.